Google kan nooit overal tegelijk zijn

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Plaats reactie
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

Nadat eerder al Forrester-baas George Colony zich (in aanloop naar de nooit officieel aangekondigde beursgang) reeds kritisch uitliet over Google, zegt ook Forrester-analiste Charlene Li dat Google's dagen als "alleenheerser" onder de zoekmachines wel eens geteld zouden kunnen zijn. Het is de zoveelste waarschuwing aan het adres van Google.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_google2.jpg" align="left"> Hoewel Li vindt dat Google nog steeds de meest innovatieve zoekmachine is, zal Google waarschijnlijk steeds meer terrein verliezen aan partijen zoals MSN en Yahoo, zegt de analiste van Forrester in een pas verschenen rapport. "Google heeft een geweldige groei laten zien, zowel in gebruik als in advertentie-inkomsten. En hoewel het verreweg de meest inventieve zoekmachine is, zal Google er niet in slagen overal tegelijkertijd te zijn en iedereen even goed van dienst zijn," waarschuwt Li.

"Wat we niet mogen vergeten", vervolgt Li, "is dat gebruikers van Google ook regelmatig andere sites bezoeken zoals Yahoo en MSN. Ook deze partijen zullen steeds vaker zoekmogelijkheden gaan plaatsen naast diensten zoals Yahoo-mail en Hotmail. Het lijkt slechts een kwestie van tijd."

Volgens Li zijn er straks drie gebieden waarop je dominant kan zijn met 'search' en Google zal slechts op een van die terreinen dominant zijn. En dat is waarschijnlijk op het gebied van algemene search. Microsoft zal dominant zijn op het gebied van desktop-search en Yahoo zal winnen op het gebied van de portal-search.

Eerder zei Forrester-topman Colony al het zeer voor mogelijk te achten dat Microsoft met een betere zoektechnologie komt dan die van Google.

Bron: www.nu.nl
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 sep 2002, 17:58
Locatie: Belgium, Ghent
Contacteer:

"Wat we niet mogen vergeten", vervolgt Li, "is dat gebruikers van Google ook regelmatig andere sites bezoeken zoals Yahoo en MSN


Wat we niet mogen vergeten is dat de mannen achter MSN ook alles aan doen om ons richting MSN te pushen... (WinXp etc..)

Voor mij is Google totaal niet vergelijkbaar met de search van msn.. Google rules all the way. Yahoo ken ik niet zo.. gebruik ik gewoon niet.. want ik bereik alles met Google. Zie niet in waarom een andere gebruiken.. google doet het meestal meer dan naar behoren ;-)
I love it when a plan comes together!
Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 dec 2003, 20:25

Google is my personal God. Ik gebruik het 100 keer per dag. Eén van de meest nuttige sites op het web, als niet DE nuttigste. Spijtig dat de pay-sites computerrelated searches soms wat moeilijk maken tegenwoordig.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”