Eastman Kodak klaagt Sony aan

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

<img src="http://upload.userbase.be/upload/hdr_logo_sony.gif" align="left" width="101" height="52" > De Amerikaanse fabrikant van fotoapparatuur Eastman Kodak heeft een aanklacht ingediend tegen het Japanse elektronicaconcern Sony. Volgens Kodak maakt Sony gebruik van technologie die door het Amerikaanse bedrijf is ontwikkeld en waarop een patent rust.

Kodak dringt er op aan dat Sony eindelijk ophoudt deze technologie voor digitale fotografie te gebruiken. Kodak wil voor een rechter in de Verenigde Staten een schadevergoeding eisen en heeft de aanklacht ingediend bij een rechtbank in Rochester in de staat New York, hun thuisbasis.

Hoeveel geld zijn bedrijf zal eisen, wou een woordvoerder van Eastman Kodak wilde niet kwijt. Volgens hem is er geprobeerd deze zaak op te lossen, maar zonder enig resultaat. Kodak registreerde zijn patenten tussen 1987 en 2003. Deze hebben onder meer betrekking op het opslaan, kopiëren en afdrukken van digitaal beeldmateriaal. Sony ontkent echter dat het inbreuk maakt op het alleenrecht van Kodak.

Kodak trok voor het eerst in 2001 bij Sony aan de bel. In dat jaar deed het bedrijf ook beschuldigingen aan het adres van Sanyo, een ander Japans bedrijf. Volgens de woordvoerder van Kodak kwamen de Japanners uiteindelijk met geld over de brug. Met hoeveel wilde hij niet zeggen.

Bron: www.bbc.co.uk
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”