Opta legt KPN boete van 1,5 miljoen euro op

Vragen, opmerkingen, klachten over een aanbieder die niet in bovenstaande lijst staat? Plaats ze dan hier.
Plaats reactie
Zambo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1184
Lid geworden op: 04 apr 2006, 17:00
Locatie: West-Vlaanderen

Opta legt KPN boete van 1,5 miljoen euro op

Door Arie Jan Stapel, vrijdag 17 oktober 2008 09:18

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit heeft KPN een boete opgelegd van 1,5 miljoen euro voor het geven van kortingen aan zakelijke klanten die van plan waren om naar een andere provider over te stappen.

Opta logoIn de periode van 2006 tot begin 2008 bood KPN de kortingsregeling Business Voice Internationaal aan zakelijke klanten die telefoniediensten afnamen van andere providers of dat van plan waren. Een dergelijke selectieve benadering is volgens de Opta in strijd met de wet. KPN heeft dit inmiddels zelf ook erkend en heeft acht miljoen euro schadevergoeding betaald aan de benadeelde concurrenten, wat de Opta heeft meegewogen bij het vaststellen van de hoogte van de boete.

De Opta heeft ook een onderzoek ingesteld naar een andere kortingsregeling van KPN, Corporate Voice Nationaal. Steen des aanstoots was hier het feit dat KPN de regeling bij sommige klanten al liet ingaan voordat er een schriftelijke overeenkomst over was gesloten. Dit had moeten worden gemeld bij de Opta, en bovendien voor alle klanten moeten gelden. Ook werd de jaarlijkse afrekening van de regeling flexibel uitgevoerd. Dat was handig voor de klant, maar maakte het wel lastiger om naar een andere provider over te stappen. De Opta kon hier geen wetsovertreding in zien, maar bepaalde wel dat de afrekening voortaan binnen zes maanden moet geschieden. KPN krijgt voor deze regeling geen boete, maar een waarschuwing.

Tot slot behandelde de Opta het bezwaar dat KPN had aangetekend tegen twee boetes van 1,6 miljoen en 2,88 miljoen euro die de toezichthouder het bedrijf in 2007 had opgelegd, eveneens wegens onjuist gebruik van kortingsregelingen. De bezwaren werden door de Opta ongegrond verklaard, maar omdat KPN de concurrentie inmiddels een schadevergoeding heeft aangeboden, verlaagde de Opta deze twee boetes met 15 procent.
Zambo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1184
Lid geworden op: 04 apr 2006, 17:00
Locatie: West-Vlaanderen

Hoelang moeten we hier in dit land nog wachten tot het BIPT eens in actie schiet en alle wantoestanden bij ... aanpakt. Het rijtje begint oneindig lang te worden. Of wordt het BIPT betaalt door ...?
Gebruikersavatar
X-2datop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 449
Lid geworden op: 21 jun 2005, 21:44
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Tja, in ons land zijn de wetten niet zo scherp als in .NL ... dus vooraleer je begint te roepen: "Wij zijn belgen, wonen in Belgïe en moeten ons houden aan de Belgische wetgeving en werken bij/met de Belgische bedrijven."

Ik vind het niet leuk, maar spijtig genoeg is het nu eenmaal zo.

Grtz,
X
The best way to hack a digital network is an analogue phonecall !
Plaats reactie

Terug naar “Andere, MVNO, kleine virtuele aanbieders”