Microsofts IE8 browser-in-aanbouw - geslaagd voor Acid2-test

Windows, Android, iOS, Linux, Chrome OS, ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Microsofts browser-in-aanbouw Internet Explorer 8 is geslaagd voor de Acid2-test. Dat is een lastige test gemaakt door de onafhankelijke Web Standards Project groep, om te kijken of browsers de HTML en CSS-webstandaarden goed ondersteunen. Alleen wanneer de browser de richtlijnen van het World Wide Web Consortium (W3C) precies volgt, wordt de pagina correct getoond.

Dean Hachamovitch, algemeen manager van IE-ontwikkeling, heeft het succes bekendgemaakt in een bericht op het IEBlog. Microsoft heeft ook een video op zijn website Channel 9 geplaatst, waarin onder anderen Hachamovitch, architect Chris Wilson en ontwikkelaar Alex Mogilevsky vertellen over de Acid2-test. Deze heeft zich ontplooid tot een belangrijke proef, waarvoor eerder de browsers Opera, Safari en Omniweb slaagden.

Hachamovitch is "verguld" met de geslaagde test. Hij zegt er echter bij dat het slechts één van vele te passeren mijlpalen is, voordat IE8 helemaal naar tevredenheid werkt conform de webstandaarden en in harmonie met andere programma's. Een publieke bèta van IE8 kunnen we volgens hem ergens in de eerste helft van volgend jaar tegemoetzien.

Aanklacht Opera
<img src="http://upload.userbase.be/upload/071026_opera_kl.jpg" align="left" width="120" height="99">De bekendmaking dat IE8 de webstandaarden beter ondersteunt, volgt op de voet van Opera Softwares antitrustaanklacht bij de Europese Commissie tegen Microsoft. De Noorse browsermakers eisen onder meer dat Internet Explorer gedwongen wordt de internetstandaarden te respecteren. Hachamovitch ontkent dat het één met het andere te maken heeft.

Volgens hem spant Microsoft zich in om IE8 geschikt te maken voor de Acid2-test, sinds de planning rond de nieuwe versie van de browser begon. Het IE-team wordt al jarenlang hevig bekritiseerd, omdat het zo lang duurt voordat IE zich conformeert aan algemene webstandaarden zoals CSS, DHTML en document object model (DOM).

Bron: ZDNet.be 20/12/2007
Lutin
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 23 dec 2006, 20:37

Zonet IE8 beta 2 getest... ziet er sneller uit dan de vorige versies... nadeel is wel dat telkens je deze opstart de bescherming tegen phishing van Norton Internet Security uitgeschakeld wordt... :?
Plaats reactie

Terug naar “Software en apps”