Wat moet ik leren .....

Plaats reactie
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

hallo,

na een tijdje te hebben geprutst, geprobeerd en redelijk gelukt met Frontpage voor het maken van mijn site wil ik binnenkort het ontwerpen van de site op een serieuzere manier aanpakken. Maar, ik ken van programeren NIETS. Ze geven in de buurt avondlessen over van alles.
Maar wat moet ik best volgen. Jullie specialisten, kunnen jullie iets aanraden van het soort ontwerpen dat het eenvoudigst, intressants of beste is. Ik heb geen persoonlijke voorkeur voorlopig.

jan
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Ik kan je de avondcursussen van Cevora / Vizo aanbevelen, maar als je het nu over programma's in het bijzonder hebt: Dreamweaver is ongeveer hét programma om websites mee te bouwen, maar vergeet niet dat afbeeldingen en layout in de eerste plaats met iets als Fireworks of Photoshop worden gemaakt, dus die 2 dingen heb je al zeker nodig. Het is dan kijken welk aanbod die pakketten zal behandelen ...
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 sep 2002, 08:50
Locatie: Zelzate Belgie
Contacteer:

Html kan je gewoon op je eigen leren, als je dat een beetje in je hoofd hebt kan je misschien een cursus webdesign volgen. Normaal zal dat met Dreamweaver gebeuren maar dat hangt af van de willekeur van de leraar/lerares. Je kan ook specifieke cursussen volgen (Dreamweaver, Frontpage enz..) Het beste is dat je al een beetje basis hebt in Html, je hoeft dan alleen het programma te leren kennen.

Greetz
Weetgraag :wink:
PS: Je kan goede boeken vinden bij
http://www.academicservice.nl
"Carpe Diem"
crapiecorn.

toch nog wat tips
probeer zo veel mogelijk met de hand te schijven, als er dan iets fout gaat kan je zelf makkelijk de fout oplossen en dan weet je zeker dat je geen overbodige codes gegrbuikt , als je met html begint kan je ook best css er direct bijnemen , en <font face=""> direct al vervangen door font-family,.... en als je tegenwoordig iets wilt beteken in webdesign moet je minstens een programmeer taal goed beheren (php,cfm,asp,jsp,...), goed met databases kunnen werken (my sql ,..) en dan ook nog een grafisch creatief zijn :-) en dat kost jaren werk en is voornaamlijk alleen zelfstudie
gamefreak977
Premium Member
Premium Member
Berichten: 500
Lid geworden op: 19 sep 2003, 21:39
Locatie: Gentbrugge

Mijn tip is beginnen met templates te gebruiken en die aanpassen daar gade wel ook wat ervaring mee op doen.
Veel op het internet zoeken.
Voor een mooie site te maken hoeft ge niet alles zelf gemaakt te hebben é, veel sites gebruiken phpbb, phpnuke waar ze dan wel soms zelf skins voor maken da's ook een vorm van webdesigning.
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

Amai, waar ga ik aan beginnen? :eek:
Html kan je gewoon op je eigen leren
, ok maar hoe en met wat?

Dus eerst beginnen met html, en daarna iets anders bijleren als ik het goed begrijp.

jan

laat de tips maar komen.
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 sep 2002, 08:50
Locatie: Zelzate Belgie
Contacteer:

jan28 schreef:Amai, waar ga ik aan beginnen? :eek:
Html kan je gewoon op je eigen leren
, ok maar hoe en met wat?

Dus eerst beginnen met html, en daarna iets anders bijleren als ik het goed begrijp.

jan

laat de tips maar komen.

Zoals ik al schreef , koop een goed boek "HTML voor beginners" van
Peter Kassenaer is wel een duidelijk boek en ik heb het zelf veel gebruikt in een ver verleden. Je kan het kopen in de beter boekhandel of bestellen bij "Het Computerwinkeltje".

Greetz en veel plezier

Weetgraag :wink:
"Carpe Diem"
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Als je al met Frontpage hebt gewerkt veronderstel ik ook dat je al eens naar de HTML hebt gekeken en daar toch enige basis van hebt (de rest is puur oefening en doen).

Volgende stap is iets dynamisch opzetten... misschien gewoon eens PHPBB (waar dit forum op gebaseerd is) downloaden... en dan kan je meteen zien hoe je PHP en mySQL moet opzetten.

Je kan ook altijd de Microsoft toer opgaan met ASP en SQL Server (of zelfs access), of als je echt hip wil zijn Websphere met DB2 en Java servlets.

Enfin, er zijn zoveel dingen mogelijk, je moet alleen maar kiezen (en dat hangt af van wat je ermee wil doen - dan is het interessant te weten wat je hoster kan aanbieden van mogelijkheden).
airzimmy
Erelid
Erelid
Berichten: 1047
Lid geworden op: 19 sep 2002, 14:01
Contacteer:

Als je met html begint zal je beginnen met simpele statische pagina's, vervolgens zal je die pagina's proberen te verfraaien met css en misschien hier en daar een javascript toepassing om voor 'dynamiek' (klokje ed) te zorgen. Als je dat allemaal achter de rug hebt zal je misschien webpagina's automatisch willen laten bouwen afhankelijk van parameters en data en zal je server-side programmeren willen leren, dit zijnde php, asp, ....

www.w3schools.com bevat heel wat info omtrent html, css, dhtml ,....
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Hallo, hier enige links met eenvoudige methoden om HTML te leren.
Over anderhalve maand geleden kende ik niets van HTML, inmiddels draait mijn website toch al, dank enige nuttige tips van leden v/d userbase crew en andere bekenden.
Natuurlijk is dreamweaver heel wat krachtiger, maar alles wat op mijn website draait was wel kosteloos.
(en er wordt nog aan gewerkt...)
Zie hier en hier en hier

Greetz :wink:
Afbeelding
crapiecorn.

en natuurlijk ook eens een kijkje nemen op http://www.w3.org , voor volgens de standaard te werken
inter
Pro Member
Pro Member
Berichten: 331
Lid geworden op: 06 nov 2003, 08:50

ik zou het anders doen maar ja ;) Ik zou mij specialiseren op een bepaald merk, bv macromedia. Eerst zou ik zorgen dat ik een grafisch programma goed ken zodat ik alles zelf naar de hand kan zetten van figuren enz, je leert er ook wat bij elkaar past. Sommige mensen hebben dit van nature uit, sommigen niet. Dan verdergaan naar animaties toe (flash) en dan pas beginnen denken aan een site. Je hebt de componenten nodig om een site te maken dus kan je beter daarmee beginnen ofwel moet je alles "lenen". Eenmaal je componenten gemaakt kan je ze met dreamweaver tot een prachtige site maken.

aanrader is macromedia studio mx pakket ;)
crapiecorn/

dat zou ik niet zo snel zeggen, ik gebruikt namelijk helemaal geen componenten op mijn site ( http://www.crapiecorn.be ) en door wat creatief te zijn met css valt het design best wel mee en is je laadtijd een stuk sneller als je bv op een freeserver zit (gelijk ik tijdelijk) en het is ook meer compatibel met alle browsers
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

inter schreef:ik zou het anders doen maar ja ;) Ik zou mij specialiseren op een bepaald merk, bv macromedia. Eerst zou ik zorgen dat ik een grafisch programma goed ken zodat ik alles zelf naar de hand kan zetten van figuren enz, je leert er ook wat bij elkaar past. Sommige mensen hebben dit van nature uit, sommigen niet. Dan verdergaan naar animaties toe (flash) en dan pas beginnen denken aan een site. Je hebt de componenten nodig om een site te maken dus kan je beter daarmee beginnen ofwel moet je alles "lenen". Eenmaal je componenten gemaakt kan je ze met dreamweaver tot een prachtige site maken.

aanrader is macromedia studio mx pakket ;)



ok maar ik heb een site en die gegevens blijven "saai", daar kan ik niets aan veranderen, maar ik wil dat het allemaal een beetje "professioneler" gaat uitzien, dat ik alles kan maken zoals ik het wil dat het eruit gaat zien, met Frontpage kan ik uiteraard wat prutsen in de htmlcodes maar zonder echte kennis blijft het prutsen, velen vinden Frontpage ook maar zus en zo.

Ben ondertussen eens aan het rondneuzen in de vele links die hier al staan. Alvast bedankt.
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 sep 2002, 17:58
Locatie: Belgium, Ghent
Contacteer:

Als je gaat voor een professionele look en je wenst verder niks aan de site of werking ervan in eerste instantie te wijzigen, dan zou ik mij toch nu gewoon toeleggen op html en css. Flash enzo.. kan wel mooi zijn.. maar het is niet altijd gepast.. daarom liever mijden zou ik zeggen ;-).

Een sober layout oogt volgens mij nog altijd héél professioneel en die kan je zeker bekomen met css.
I love it when a plan comes together!
braziboy
Member
Member
Berichten: 56
Lid geworden op: 31 mei 2003, 22:58
Locatie: momenteel brazilië
Contacteer:

Tja,

Er valt inderdaad zoals gezegd heel veel te leren. 6 maanden geleden ben ik ook begonnen met Frontpage op school. Daar hebt ge niet veel aan, maar als ge u een beetje toelegt, zelfstudie doet, experimenteer en zoekt op internet kunt ge al heel wat leren op uzelf.

Frontpage is natuurlijk niet het beste WYSIWYG programme, maar dreamweaver vergt heel wat studie en tijd om aan te leren. Ik zou zeggen, leer iets uit u html code, schuim het internet wat af, zo zijn er ook veel sites te vinden met generators(kunt ge toch wel wat uit leren) en java applets (bv http://www.leejoo.nl).

Flash en dergelijke zijn altijd wel fijn om u site een intro ofzo te geven, maar niet echt alles om u site helemaal in te bouwen.

In de andere formaten ben ik zou niet echt thuis (ik zou ook nog wat moeten bijleren, maar een mens heeft niet altijd de tijd). dus kan ik u daar niet al te veel over vertellen.

Greetz
Braziboy
Plaats reactie

Terug naar “Development”