Belgacom TV doet kabel pijn

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Plaats reactie
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

<img src="http://upload.userbase.be/upload/art_large_332132.jpg" align="right" width="160" height="240">De opmars van Belgacom TV, het tv-distributieplatform van Belgacom, begint de concurrerende kabeltelevisiebedrijven pijn te doen. Dat schrijft De Tijd. Onder invloed van Belgacom TV ging het aantal abonnees van de kabelbedrijven er vorig jaar voor het eerst op achteruit, leren cijfers van de beroepsvereniging Cable Belgium. Het totaalcijfer zakte opnieuw onder de 4 miljoen.

Belgacom telde eind 2007 305.000 klanten voor Belgacom TV. Er kwamen er vorig jaar bijna 166.000 bij. Al drie kwartalen op rij stijgt het aantal sterk. Die bewegingen vertalen zich in een afkalving van het aantal kabelabonnees. Op 30 september 2007, het moment waarop Cable Belgium steevast meet, telden de Belgische kabelaars samen 3,98 miljoen aansluitingen. Dat zijn er ruim 46.000 of 1,2 procent minder dan een jaar eerder. In 2005 gingen de leden van Cable Belgium voor het eerst boven de 4 miljoen.

Het is de eerste keer in op zijn minst 16 jaar - en waarschijnlijk ook voor het eerst sinds de kabel in België bijna een halve eeuw geleden van start ging - dat er een daling is. Die wordt veroorzaakt door Belgacom TV. (belga/tdb)


Bron: Het Laatste Nieuws.be 10 maart 2008
The_One_be
Pro Member
Pro Member
Berichten: 232
Lid geworden op: 27 nov 2007, 10:37

Zolang ze mij geen stabiele lijn en degelijke internet abbo's alla netconnect/cityconnect aanbieden komen die afzetters er bij mij toch ni in
A post without a signature is like a fish without a bike
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Petrikske
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1371
Lid geworden op: 07 feb 2006, 13:54
Uitgedeelde bedankjes: 524 keer
Bedankt: 52 keer

TV Vlaanderen word weer dood gezwegen.
Denk dat die het toch ook vrij goed doen zonder voetbalcontracten of andere poespas.
Insom
Pro Member
Pro Member
Berichten: 241
Lid geworden op: 03 aug 2007, 13:04

Petrikske schreef:TV Vlaanderen word weer dood gezwegen.
Denk dat die het toch ook vrij goed doen zonder voetbalcontracten of andere poespas.


Wou ik ook juist zeggen, De Tijd heeft blijkbaar nog nooit gehoord van satelliet. :?
NickG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1599
Lid geworden op: 13 sep 2005, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 51 keer

Insom schreef:
Petrikske schreef:TV Vlaanderen word weer dood gezwegen.
Denk dat die het toch ook vrij goed doen zonder voetbalcontracten of andere poespas.


Wou ik ook juist zeggen, De Tijd heeft blijkbaar nog nooit gehoord van satelliet. :?


In de originele "Tijd nieuwslijn" lag is nochtans dit:

Tijd Nieuwslijn schreef:<knip>
Het is weinig waarschijnlijk dat er een invloed van belang is van sateliet speler TV Vlaanderen. Dat bedrijf werft vooral klanten die een satelietschotel installeren in hun tweede verblijf.
</knip>
Zambo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1184
Lid geworden op: 04 apr 2006, 17:00
Locatie: West-Vlaanderen

We komen van een situatie dat alle signalen voor televisie via de kabel verlopen. Als daar dan een andere speler met een andere technologie bijkomt is het maar de normaalste zaak van de wereld dat het aantal klanten rechtevenredig daalt bij de kabelboer. Of het op dit moment echt gaat afhangen van die 300.000 klanten is nog wel de vraag. Men vergeet voor de zoveelste keer terug de juiste cijfers vrij te geven voor Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Dat zou wel eens een heel ander beeld kunnen ophangen en misschien aantonen dat BelgacomTV heel sterk staat in het zuiden van dit land (Wallonië en Brussel) en relatief zwak tot heel zwak in Vlaanderen. Dus graag het hele verhaal aub.
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13588
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1422 keer
Bedankt: 878 keer

BGC TV is dan ook de enige concurrent van de kabel waar nog steeds een monopolie heerst. Als je niet tevreden bent over de kabel, moet je wel naar BGC TV ;). Bovendien is het product kwalitatief toch wel hoogstaand, vind ik dan.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Zambo schreef:Als daar dan een andere speler met een andere technologie bijkomt is het maar de normaalste zaak van de wereld dat het aantal klanten rechtevenredig daalt bij de kabelboer.


De vraag is natuurlijk of Telenet net zoals met breedband gaat toelaten dat die nieuwe speler met 50% van de markt gaat lopen. Indien Telenet destijds (en vooral vandaag de dag) een product zou aanbieden dat competitief was dan zou BGC vandaag geen miljoen ADSL aansluitingen hebben.

Het is nu aan Telenet om te zorgen dat binnen enkele jaren BGC TV geen 800.000 klanten heeft afgesnoept... maar met de huidige arrogantie en het dure aanbod staat er nog een mooie toekomst voor BGC te wachten.
Lion
Pro Member
Pro Member
Berichten: 428
Lid geworden op: 30 jan 2004, 13:42
Locatie: Gent

Moest BGC nu nog eens TV aanbieden zonder de verplichting DSL abo derbij te nemen dan denk ik dat ze nog meer klanten zouden hebben
Gezien men nu al DSL kan hebben zonder telefoon zou dat in feite technisch ook kunnen
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

Geert Bourgeois lanceert campagne "Weg met sneeuw op je tv"

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois en de gedelegeerd bestuur van de VRT Dirk Wauters hebben maandag het startschot gegeven van een communicatiecampagne over de omschakeling van analoge naar digitale antennetelevisie.

Met de campagne "Weg met sneeuw op je tv" wil de minister de naar schatting 240.000 Vlaamse analoge antennekijkers tijdig voorbereiden op de "analoge switch off" in de nacht van 2 op 3 november 2008.

In Vlaanderen zijn er naar schatting 60.000 gezinnen die nog uitsluitend via analoge antenne naar televisie kijken. Zo'n 80 à 180.000 kijkers combineren analoge antennetelevisie met kabel of satelliet.

Met de nieuwe campagne wil de Vlaamse overheid al deze mensen informeren en tijdig op de hoogte brengen van de omschakeling. Dat zal gebeuren via folders, reclamespots op televisie en radio, advertenties, een brochure voor de intermediairen, de website www.wegmetsneeuwopjetv.be en het gratis nummer 1700 van de Vlaamse infolijn.

Volgens Bourgeois is een brede informatiecampagne nodig omdat de overheid sinds de afschaffing van het kijk- en luistergeld niet meer exact weet wie de antennekijkers zijn. Hij benadrukt ook dat er voor de gewone kabelkijkers niets verandert. "Zij worden dus helemaal niet verplicht om over te schakelen naar digitale televisie", klinkt het.

Voor de omschakeling moeten de analoge antennekijkers eenmalig een digitale decoder in huis halen. De prijs voor zo'n decoder wordt geschat tussen de 40 en 150 euro, afhankelijk van welke opties de gebruiker er bij wil.

De Europese lidstaten kwamen overeen dat ten laatste in 2012 de analoge uitzendingen via de antenne stopgezet moeten worden. Tegen dan mag via de ether enkel nog digitaal worden uitgezonden. Minister Bourgeois is trots dat Vlaanderen dit jaar nog met de omschakeling start. "Vlamingen zullen niet alleen sneller genieten van een betere klank- en beeldkwaliteit, er komt ook meer ruimte in de ether voor Vlaamse ondernemingen die willen experimenteren met nieuwe vormen van mobiele digitale televisie en omroeptoepassingen", aldus de mediaminister.

Volgens Dirk Wauters is digitale televisie via antenne ook energiezuiniger en dus milieuvriendelijker dan analoge antennetelevisie.


bron : [url=http://www.gva.be/nieuws/Politiek/default.asp?art={3E76EEC3-5082-470E-9943-55B0F1D9A325}]GVA[/url]
de koe zegt boe
digiboy28
Starter
Starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 20 jun 2005, 18:33

Eindelijk ,na 25 jaar enkel de kabel eindelijk concurrentie!

Ik ben Tv Vlaanderen (satelliet) abonnee: 1200 kanalen via astra,oneindig kijkplezier en perfect digitaal beeld! Al ooit eens 1200 kanalen gezien op Telenet/kabel of Belgacom? Ik ben keigelukkig met Tv Vlaanderen en heb reeds satelliet-tv sedert 1994.

De kabel biedt wel meer aan maar opent ook je portemonnee! Met al die nieuwe diensten,video on de mand,tv-pakketten,abonnementsgeld...kom je al snel aan 50 euro per maand!

En die reclame van telenet digital tv voor 4 euro/maand is enkel het huurbedrag voor die ontvanger, het abonnementsgeld van kabel is daar niet bij inbegrepen!!! uiteindelijk betaal je een pak meer! Maar dat zijn we van telenet gewoon,om mensen een rad voor het oog te draaien.
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

Ik hoop dat telenet wraak zoekt en op gebied van internet gaat concurreren.
daxer
Member
Member
Berichten: 65
Lid geworden op: 14 dec 2007, 13:44

Ofloo schreef:Ik hoop dat telenet wraak zoekt en op gebied van internet gaat concurreren.

Hop doet leven, ik zou toch maar niet mijn adem inhouden tot er een reactie volgt van Telenet hoor. Je zou wel eens belgacom blauw kunnen uitslaan :lol:
Bates
Plus Member
Plus Member
Berichten: 151
Lid geworden op: 13 dec 2007, 17:56

Lion schreef:Moest BGC nu nog eens TV aanbieden zonder de verplichting DSL abo derbij te nemen dan denk ik dat ze nog meer klanten zouden hebben
Gezien men nu al DSL kan hebben zonder telefoon zou dat in feite technisch ook kunnen


Dat kan natuurlijk technisch en dat komt er ook aan !
digiboy28
Starter
Starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 20 jun 2005, 18:33

Belgacom is veel slimmer: ze zorgen ervoor dat iedereen de kabel opzegt en dan is het veel moeilijker om nog terug naar telenet te gaan.De klantendienst is ook veel vriendelijker bij Belgacom want bij telenet aanschouwen ze de klanten als een stuk vuil.
Gebruikersavatar
Block
Erelid
Erelid
Berichten: 1740
Lid geworden op: 31 jul 2005, 01:08
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Bedankt: 76 keer

Ik heb net de kabel opgezegd, tv-vlaanderen hier.
select replace * from userbase.be where topic ('got hostile', 'got friendly and polite');
digiboy28
Starter
Starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 20 jun 2005, 18:33

Goede keuze;-) Ik ben ook reeds 2 jaar Tv Vlaanderen abonnee.Perfect beeld,honderden kanalen (met een kennis uit Nederland ook de Nederlandse commerciele kanalen!).Satellite tv: meer kanalen,meer keuze :wink:
laurens7
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1085
Lid geworden op: 17 apr 2007, 13:54

Goztow schreef:BGC TV is dan ook de enige concurrent van de kabel waar nog steeds een monopolie heerst. Als je niet tevreden bent over de kabel, moet je wel naar BGC TV ;). Bovendien is het product kwalitatief toch wel hoogstaand, vind ik dan.

kwaliteit hoogstaand? dan ben je niet veel gewend!
vergeet het monopolie van tv-vlaanderen niet.
Caey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 275
Lid geworden op: 23 dec 2006, 22:13

digiboy28 schreef:Belgacom is veel slimmer: ze zorgen ervoor dat iedereen de kabel opzegt en dan is het veel moeilijker om nog terug naar telenet te gaan.De klantendienst is ook veel vriendelijker bij Belgacom want bij telenet aanschouwen ze de klanten als een stuk vuil.


Nochtans in het begin (98) was het bijna quasi perfect, nadien ooit eens 2 uur (opgegeven) en dan mijn telefoon gedurende meer dan 4 uur aan de speakers gehangen (mij bijna dood geschrokken toen ik plots 'hallo' hoorde).
De laatste tijd is het gewoon zo'n mega callcentergedoe waar ze met vragenlijsten werkten. Werkt uw tv nog, welke lampjes branden er nog. Samen met het 5 keer intoetsen van uw modemnummer en de eindeloze modemtests. En dan moest ik de drivers herinstalleren (wat ik geweigerd heb gedurende 20 minuten) en dan bleek het oxidatie van de kabel aan de gevel te zijn (slecht geinstalleerd indertijd).

De laatste keer dat ik belde (6 maand geleden) was het toch verbeterd. Er is wel het irritante 'wij nemen dit gesprek op voor uw dienstverlening te optimaliseren', kwestie dat je zeker 3 keer moet nadenken voor je 'ja' zegt. En dan blijk je iedere keer 'willekeurig geselecteerd' te zijn voor een of andere enquete. Maar goed, na 10 minuten weet je dat je naar een betalend nummer mag bellen en dan kunnen ze je wel helpen met het zoveelste defect van hun hardware (eerst de adapter waarvan ze wisten dat die te heet werd en toen gaf de modem het helemaal op, toegegeven dat konden ze niet weten)

Dusja ze behandelen u niet zoals een stuk vuil, maar het is duidelijk dat er op een bepaald moment ferm bespaard is geweest en dat veel competente mensen vervangen zijn door 'ik-lees-hier-ook-maar-een-vragenlijstje-af' mensen.
Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 719
Lid geworden op: 21 nov 2005, 14:17
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 18 keer

TV vlaanderen heeft geen monopoly hé .. iedereen kan ruimte huren op sattelieten...
Dit intgenstelling tot de andere aanbieders.
TV vlaanderen heeft geen interactieve diensten ... des te beter vind ik want die worden toch gebruikt om ons leeg te zuigen .. maar blijkbaar vinden sommige nu eenmaal dat die erbij horen (zelfs de mensen in het parlement noemde INDI minderwaardig en slecht omdat ze geen interactie aanboden
... en dat terwijl ze begot de eerste waren met HD-TV )...

Het spijtige vind ik ,hoe je het ook draait of keert , de digitale evolutie weer in het nadeel van de consument speelt. Binnen dit en 3 jaar is het ook gedaan met analoog kijken via de kabel .. en wat gaan we dan doen met de tv'tjes in de keuken en slaapkamer? Juist ja ... verplicht digirommel kopen en wie weet zelfs extra betalen....
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder
Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3824
Lid geworden op: 18 okt 2003, 12:29
Locatie: Hasselt
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer
Bedankt: 87 keer

Fluppeke schreef:TV vlaanderen heeft geen monopoly hé .. iedereen kan ruimte huren op sattelieten...
Dit intgenstelling tot de andere aanbieders.
TV vlaanderen heeft geen interactieve diensten ... des te beter vind ik want die worden toch gebruikt om ons leeg te zuigen .. maar blijkbaar vinden sommige nu eenmaal dat die erbij horen (zelfs de mensen in het parlement noemde INDI minderwaardig en slecht omdat ze geen interactie aanboden
... en dat terwijl ze begot de eerste waren met HD-TV )...

Het spijtige vind ik ,hoe je het ook draait of keert , de digitale evolutie weer in het nadeel van de consument speelt. Binnen dit en 3 jaar is het ook gedaan met analoog kijken via de kabel .. en wat gaan we dan doen met de tv'tjes in de keuken en slaapkamer? Juist ja ... verplicht digirommel kopen en wie weet zelfs extra betalen....
Als ik niet meer analoog kan kijken dan kijk ik geen tv meer. Wat ik dan doe is meer filmkes van het net downloaden en die bekijken.
lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 21 aug 2006, 13:02
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Bedankt: 64 keer

Fluppeke schreef: Binnen dit en 3 jaar is het ook gedaan met analoog kijken via de kabel .. en wat gaan we dan doen met de tv'tjes in de keuken en slaapkamer? Juist ja ... verplicht digirommel kopen en wie weet zelfs extra betalen....
Alsof binnen 3 jaar analoge uitzendingen via de kabel zullen gestopt worden. Zolang Telenet niet meer dan 95% zuiver digitale kijkers heeft zullen ze dit zeker niet doen. Ze hebben nog een heel eind te geen en ik zie ze dit niet lukken binnen 3 jaar. Binnen 10 of 15 jaar zal misschien realistischer zijn.
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

daxer schreef:
Ofloo schreef:Ik hoop dat telenet wraak zoekt en op gebied van internet gaat concurreren.

Hop doet leven, ik zou toch maar niet mijn adem inhouden tot er een reactie volgt van Telenet hoor. Je zou wel eens belgacom blauw kunnen uitslaan :lol:


'k denk dat deze eerder een laster campagne start.
Goendi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1621
Lid geworden op: 30 mei 2006, 13:20
Twitter: goendi
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 2 keer
Contacteer:

Dat persbericht van Bourgeois gaat niet over promotie van sateliet en dergelijke, dat gaat over de ontvangst van analoge TV via een antenne (wat élke vlaming kan voor wat betreft de openbare zenders). Als de mensen die dat nu heden nog doen (mensen die vermoedelijk vaak krap bij kas zitten en helemaal geen kabelabonnement hebben om die reden), dan vind ik het serieus triestig dat die moeten gaan dokken voor een digitale ontvanger. Ik dacht dat ze een spaarpotje hadden? Dat ze het gebruiken voor die minderbedeelden!
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Goendi schreef:Ik dacht dat ze een spaarpotje hadden? Dat ze het gebruiken voor die minderbedeelden!


Dat spaarpotje heeft men gebruikt om deze campagne te financieren :lol:
TjoekTjoek
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 14 nov 2006, 21:42

Bates schreef:
Lion schreef:Moest BGC nu nog eens TV aanbieden zonder de verplichting DSL abo derbij te nemen dan denk ik dat ze nog meer klanten zouden hebben
Gezien men nu al DSL kan hebben zonder telefoon zou dat in feite technisch ook kunnen


Dat kan natuurlijk technisch en dat komt er ook aan !

Dat geloof je toch zelf niet? BelgacomTV is toch hét product bij uitstek om de klant te binden. Telefoon, internet, tv en eventueel nog een gsm-abonnement erbij. Triple of quadruple p(l)ay all the way!
Dat laten ze heus niet schieten. :cry:
Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 dec 2002, 21:14
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 4 keer

Goendi schreef:Dat persbericht van Bourgeois gaat niet over promotie van sateliet en dergelijke, dat gaat over de ontvangst van analoge TV via een antenne (wat élke vlaming kan voor wat betreft de openbare zenders). Als de mensen die dat nu heden nog doen (mensen die vermoedelijk vaak krap bij kas zitten en helemaal geen kabelabonnement hebben om die reden), dan vind ik het serieus triestig dat die moeten gaan dokken voor een digitale ontvanger. Ik dacht dat ze een spaarpotje hadden? Dat ze het gebruiken voor die minderbedeelden!


Volgens Bourgeois (gisteren op Peeters en Pichal) zijn de antenne kijkers geen minderbedeelden maar bewust mensen die kiezen om enkel naar Canvas en Een te kijken, dus dat budget zal wel geen probleem zijn dan.

Het is zelfs erger: hoe marginaler / armer hoe groter de TV doorgaans.
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Inderdaad, vroeger had ik nog een leerkracht, die enkel canvas en één had, hij had niet meer nodig zei hij. En arm was hij niet :)
pevepe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 208
Lid geworden op: 30 apr 2006, 08:31
Locatie: Hageland
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 7 keer

TjoekTjoek schreef:
Bates schreef:
Lion schreef:Moest BGC nu nog eens TV aanbieden zonder de verplichting DSL abo derbij te nemen dan denk ik dat ze nog meer klanten zouden hebben
Gezien men nu al DSL kan hebben zonder telefoon zou dat in feite technisch ook kunnen


Dat kan natuurlijk technisch en dat komt er ook aan !

Dat geloof je toch zelf niet? BelgacomTV is toch hét product bij uitstek om de klant te binden. Telefoon, internet, tv en eventueel nog een gsm-abonnement erbij. Triple of quadruple p(l)ay all the way!
Dat laten ze heus niet schieten. :cry:

En hoeveel TV's kun je aansluiten bij Belgacom TV? Ik heb nu Telenet met hun splitter-versterker. Ik heb nu 5 goede TV-aansluitingen (1digitaal, 4 analoog), alles inbegrepen in de basisprijs. Kan dat ook bij Belgacom?
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13588
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1422 keer
Bedankt: 878 keer

Neen, dat kan niet.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”