Kotbazen woedend om traag internet

Nieuws omtrent telecom
Alexandre
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 09 dec 2004, 21:00

Kotbazen woedend om traag internet
Studenten willen zelfs huurcontracten opzeggen

<center><img src="http://upload.userbase.be/upload/B1_G6F1ML3KJ_1+BLKOTNET.jpg" align="left" width="250" height="174"></center>LEUVEN - 'Wat kan een student in de blok nu doen met een supertrage internetverbinding?' Jos Myny van het huisvestingskantoor Globiss zit met de handen in het haar. Sedert de overname van provider UPC door Telenet loop alles te traag.
Globiss is goed voor enkele honderden van de Leuvense studentenkamers in particuliere handen. Guy Coenen van City Flats is goed voor 250 kamers en studio's voor studenten en buitenlandse werknemers van grote Leuvense bedrijven zoals IMEC. Volgens hem heeft Telenet enkele weken geleden zonder voorafgaandelijke verwittiging het vroegere abonnement van UPC veranderd in een Telenet-abonnement.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/upc_logo.gif" align="right" width="98" height="37">'Met UPC hadden we bedongen dat we verschillende gebruikers, tot zestien, aan één modem mochten koppelen. Zij konden surfen met een onbeperkte downloadcapaciteit. Maar sinds Telenet er is en hoewel we het abonnement met de hoogste capaciteit hebben genomen, krijgen onze huurders al na enkele dagen de melding dat de maximale capaciteit bereikt is en dat ze het moeten stellen met de laagste snelheid', legt hij uit.

'En dat is een verschrikkelijk probleem voor de studenten die momenteel in de blok zitten en permanent internet gebruiken. Er zijn al enkele huurders die hun contract willen opzeggen omdat ze niet zonder internet kunnen', zegt Jos Myny. 'Je kan de mensen tegenwoordig hun water afsluiten, ze zonder eten en verwarming zetten, maar neem ze hun internet niet af, want dan zijn ze hulpeloos', voegt Coenen erbij.

Ook Sander Govers, een student bio-ingenieur lijdt onder de afgenomen snelheid. 'Op kot kan ik opmerkelijk minder snel surfen dan thuis bij mijn ouders. Op kot lukt het wel om te surfen, maar soms was de verbinding echt wel traag. Vooral op piekmomenten zoals 'sochtends en 'savonds. Afwachten wat de toekomst te bieden heeft op het gebied van internet. Ik hoop alvast op snellere verbindingen en een hogere downloadlimiet. Want zelfs zonder muziek en films van het internet te plukken, was de limiet al snel bereikt', zegt hij. 'Nog één geluk. Voorlopig hebben mijn studies gelukkig niet geleden onder de trage verbinding.'

Voor alle duidelijkheid, de problemen stellen zich niet op de studentenkamers die zijn uitgerust met Kotnet, het internetproject van de KU Leuven. Katrien Devillé van de huisvestingsdienst heeft dan ook nog maar amper klachten moeten verwerken, zegt ze.

De kotbazen zijn woedend op Telenet. Myny wil alle particuliere kotbazen in Leuven verzamelen om protest aan te tekenen tegen de internetprovider. 'Vooral de manier waarop we behandeld worden kan echt niet. Bij UPC konden we bellen naar een vast nummer en er werd zo snel mogelijk een oplossing gezocht. Bij Telenet moeten we uren aan de lijn van de helpdesk hangen en dan nog kan men ons niet helpen. Zelfs op mijn aangetekende brieven reageert niemand', zegt Coenen.

Volgens Stefan Coenjaerts, de woordvoerder van Telenet is de capaciteit van Turbonet, het snelste abonnement van de provider, vastgesteld op 35 GB per maand: 'Meer dan genoeg voor een particuliere gebruiker die op een gewone manier internet gebruikt. Anders is het wanneer er verschillende mensen van dezelfde lijn gebruik maken. Je kan het vergelijken met een douche. Als iedereen die gebruikt om zijn zwembad te vullen, is de limiet snel in zicht. Als op die koten drie mensen zitten die films downloaden, verpesten zij het wat voor de andere bewoners. Ik kan me niet voorstellen dat zij een onbeperkte capaciteit hadden.'

Bron: Het Volk 18-01-08
Dédé
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 04 jan 2008, 20:11
Locatie: Under the bleu sky

Goed zo, laat de druk op Telenet nog maar verhogen. Zodat ze eindelijk eens op hun bek gaan met hun arrogante houding die ze aannemen van zogezegd superieur en ongenaakbaar te zijn. en alle schuld altijd maar op de klant en de gebruiker te steken. Dat ze zelf eens investeren in plaats van te lenen voor hun aandeelhouders en in plaats van in iedere reclameblok 3 filmkes te tonen die tonnen veel geld kosten, dat ze hun geld eens beter investeren ipv in een volledig ontoelaatbare flop knop actie.

Ik geef die kotbazen voor de volle 200 procent gelijk. Dat ze maar allemaal overstappen naar iets anders zoals Dommel en hun cityconnect.

Content dat Telenet buiten ligt
Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 dec 2002, 21:14
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 4 keer

Ik hoop dat al die kotbazen hun contract gewoon opzeggen, uiteindelijk heeft Telenet zomaar eenzijdig de voorwaarden veranderd.

Misschien kan Dommel helpen met een speciaal contractje ;)?
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13591
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1423 keer
Bedankt: 878 keer

Wat moet er zo speciaal zijn? ze zitten nu al 3-4 keer onder de telenet prijs met hun cityconnect en hebben een veel hogere limiet (tot FUP toe)...
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Als de andere providers slim zijn mailen ze die mensen zo snel mogelijk met een mooi voorstel :wink:
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

NuKeM schreef:Als de andere providers slim zijn mailen ze die mensen zo snel mogelijk met een mooi voorstel :wink:

Je moet als provider wel een abonnement hebben dat voldoet natuurlijk.
Als je 16 gebruikers op één abonnement hebt dan is niet alleen de limiet belangrijk maar dan wordt de uploadsnelheid ook belangrijk.
Ik zou voor 16 simultane gebruikers toch al vlug 1Mbit aanbevelen en laat nu net daar het aantal spelers zeer beperkt zijn.

Ik zie het nut in van een fatsoenlijke limiet maar ik zie geen nut in het beperken van de uploadsnelheid. En toch wordt in Belgie die limiet al jaren gehanteerd :oops:.
Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 dec 2002, 21:14
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 4 keer

Goztow schreef:Wat moet er zo speciaal zijn? ze zitten nu al 3-4 keer onder de telenet prijs met hun cityconnect en hebben een veel hogere limiet (tot FUP toe)...


Ah prijs omhoog tiens ;). Die kotbazen zitten met hun handen in het haar en betalen minimum 62€ per studentenhuis. Als je dan met een "Kot" abbo aan 50€ komt ben je goedkoper, sneller, meer limiet (lees: gewoon veel beter) maar verdien je er nog meer op dan een gewone CityConnect Plus. En dat extra geld kan je dan gebruiken om die extra leased line te financieren als ze volzit door al die studenten.

Geloof me, als je unlimited Internet biedt is dit voor hen slechts een fractie van een kost vergeleken met huurders die weglopen.

Enfin soit, moest ik een commerciële vertegenwoordiger ben bij een ISP zijn pakte ik nu meteen mijn telefoon naar die Jos en die Guy en vroeg ik of ze me deze middag al konden ontvangen om mijn product te presenteren.

En ik zou ook meteen alle andere bureaus afgaan die koten verhuren en vragen of ze nog bij Telenet zitten. Met de f*** die Telenet in Leuven momenteel aan het doen is ligt er een grote bron van opportuniteiten voor ISPs hier, je moet ze alleen maar durven aanboren.

En als je ze dan toch over de streep trekt zou ik een lekkere press-release uitsturen waarin ik mijn product eens goed bestoef en Telenet eens lekker te kakken zet als oude dinosaurus die zijn klanten niet begrijpt.

:twisted:
Dédé
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 04 jan 2008, 20:11
Locatie: Under the bleu sky

deej schreef:En als je ze dan toch over de streep trekt zou ik een lekkere press-release uitsturen waarin ik mijn product eens goed bestoef en Telenet eens lekker te kakken zet als oude dinosaurus die zijn klanten niet begrijpt.

:twisted:


Zo mag ik het horen :lol: Laat Telenet maar overal steeds meer en meer te kakken staan. Zodat ze eindelijk eens begrijpen dat ze de markt NIET volgen en dat ze ondertussen een bedrijf zijn met voorhistorische en verouderde producten
Sunreezer
Plus Member
Plus Member
Berichten: 202
Lid geworden op: 29 nov 2007, 19:10

Had ik Dommel geweest ik sprong direct op de kar en bood een "Kot variant" aan van Cityconnect. Zou trouwens een prachtige gelegenheid zijn om op deze manier in alle andere studentensteden Telenet volledig buiten spel te zetten.
tomg1804
Pro Member
Pro Member
Berichten: 270
Lid geworden op: 12 jun 2007, 20:30

Devilex schreef:Had ik Dommel geweest ik sprong direct op de kar en bood een "Kot variant" aan van Cityconnect. Zou trouwens een prachtige gelegenheid zijn om op deze manier in alle andere studentensteden Telenet volledig buiten spel te zetten.

Ja, heeft er trouwens iemand Dommel al een link gestuurd van dit artikel of het hun laten weten? :twisted:
rtl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 791
Lid geworden op: 22 maa 2004, 15:29
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Bedankt: 31 keer

Alexandre schreef:'Meer dan genoeg voor een particuliere gebruiker die op een gewone manier internet gebruikt. Anders is het wanneer er verschillende mensen van dezelfde lijn gebruik maken. Je kan het vergelijken met een douche. Als iedereen die gebruikt om zijn zwembad te vullen, is de limiet snel in zicht. Als op die koten drie mensen zitten die films downloaden, verpesten zij het wat voor de andere bewoners. Ik kan me niet voorstellen dat zij een onbeperkte capaciteit hadden.'

BRON: Het Volk 18-01-08

dikke zucht, vooral dat filmgedeelte
Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 dec 2002, 21:14
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 4 keer

tomg1804 schreef:Ja, heeft er trouwens iemand Dommel al een link gestuurd van dit artikel of het hun laten weten? :twisted:


Van de moment dat het verschenen is ;).
dr S.A.f.
Member
Member
Berichten: 55
Lid geworden op: 30 mei 2004, 16:50
Contacteer:

_rEuTeL_ schreef:...
dikke zucht, vooral dat filmgedeelte


Ja, 't is eerder een douche waar het water aan 20bar uitspuit, maar dat slechts gedurende 1 minuut per maand. Hoewel er naast de deur een enorm spaarbekken ligt, en langs de andere kant (Nederland :-D ) er wel een ganse maand water uit de douche kan komen.

Ben trouwens eens benieuwd welke argumenten ze gaan aanhalen als mensen beginnen klagen dat ze geen hdfilms kunnen huren vanop I-Tunes. "Hier is dat niet nodig want er zijn videotheken!"??
Having a smoking section in a restaurant is a little like having a peeing section in a pool
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

deej schreef:
tomg1804 schreef:Ja, heeft er trouwens iemand Dommel al een link gestuurd van dit artikel of het hun laten weten? :twisted:


Van de moment dat het verschenen is ;).

Moeten we trouwens misschien meer doen.

Ik doe het regelmatig, vooral dan naar de pers: [email protected], Data News, enz...
Beide antwoorden meestal vrij snel en ik heb het email adres van een aantal journalisten zodat ik ze rechtstreeks kan contacteren.

Doen :!:, maar zorg er wel voor dat er iets in zit voor hen, zoals een primeurtje en dan gaan ze zelf wel op zoek naar bevestiging.
Peterken
Premium Member
Premium Member
Berichten: 550
Lid geworden op: 26 nov 2004, 15:18
Locatie: Genk

Ach, is toch maar 5%...
"He who asks a question is a fool for five minutes; he who does not ask a question remains a fool forever"
tomg1804
Pro Member
Pro Member
Berichten: 270
Lid geworden op: 12 jun 2007, 20:30

Peterken schreef:Ach, is toch maar 5%...

5% die over de limiet gaan of wat?
Toch mag men de belangrijkheid van zo een klanten als kotbazen niet onderschatten.
Honderden koten betekend honderden gebruikers en al deze studenten hebben nog een thuis waar ze ook internet hebben.
Als blijkt dat ze op kot van telenet content zijn, is een logisch gevolg dat bij hun thuis ook telenet kans maakt om binnen te komen.
Zo een voorval als dit betekent dus alleen maar slechte reclame voor telenet, niet alleen bij de studenten maar ook bij de studenten hun gezinnen.
Mond-aan-mond-reclame weet je wel. :wink:
hoy69
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 22 mei 2006, 11:12

35gig is voldoende voor mijnheer voor 16 gebruikers??
jawadde zeg
Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 maa 2004, 20:01
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

dr S.A.f. schreef:Ja, 't is eerder een douche waar het water aan 20bar uitspuit, maar dat slechts gedurende 1 minuut per maand. Hoewel er naast de deur een enorm spaarbekken ligt, en langs de andere kant (Nederland :-D ) er wel een ganse maand water uit de douche kan komen.


Prachtige vergelijking ... you made my day :-D

Ik kan me niet voorstellen dat zij een onbeperkte capaciteit hadden


Durft die nu echt openlijk te beweren dat ze niet op de hoogte zijn dat je met UPC onbeperkt kon (en mocht) downloaden?
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding
tomg1804
Pro Member
Pro Member
Berichten: 270
Lid geworden op: 12 jun 2007, 20:30

Sven.VdS schreef:
Ik kan me niet voorstellen dat zij een onbeperkte capaciteit hadden

Durft die nu echt openlijk te beweren dat ze niet op de hoogte zijn dat je met UPC onbeperkt kon (en mocht) downloaden?

Toch een kleine nuance: UPC had FUP en dat is inderdaad niet onbeperkt.
Gebruikersavatar
Robbe
El Robre
El Robre
Berichten: 2861
Lid geworden op: 30 jun 2005, 22:45
Twitter: infocaris
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Contacteer:

De gevolgen van de overname gaan zich nu pas echt goed laten voelen.
En het verschil kon niet groter zijn ...

Code: Selecteer alles

filmpjes toevoegen met : [vimeo]code[/vimeo] en [youtube]code[/youtube]
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13591
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1423 keer
Bedankt: 878 keer

hoy69 schreef:35gig is voldoende voor mijnheer voor 16 gebruikers??
jawadde zeg
Ah ja, want studenten zijn nu eenmaal een groep van mensen die helemaal niet geïnteresseerd zijn in technologieën zoals het Internet! :roll:

Die durft nogal, hoor...
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Sven.VdS
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 26 maa 2004, 20:01
Locatie: Holsbeek
Bedankt: 1 keer

De mensen die ik ken die dat 'FUP' abo hadden waren anders toch verre van Fair hoor ;)

Op papier: FUP

In de praktijk was het onbeperkt. Die FUP staat er gewoon om de provider in te dekken.

De enige onbeperkte abo's in België zijn bedrijfsabo's en die kosten over het algemeen ook een veelvoud van particuliere abo's.
Central heating is for sissies ... if you're cold it's because you don't have enough computers running.
Afbeelding
Afbeelding
hoy69
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 22 mei 2006, 11:12

nen adsl pro ke bij belgacom kost nog geen honderd euro. geen limieten van doen ... (op papier wel)
KingsMonkeys
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 26
Lid geworden op: 26 dec 2007, 19:55
Locatie: Heverlee

Sven.VdS schreef:De mensen die ik ken die dat 'FUP' abo hadden waren anders toch verre van Fair hoor ;)

Op papier: FUP

In de praktijk was het onbeperkt. Die FUP staat er gewoon om de provider in te dekken.

De enige onbeperkte abo's in België zijn bedrijfsabo's en die kosten over het algemeen ook een veelvoud van particuliere abo's.


De 'limiet' bij UPC bestond het laatste jaar niet meer, simpelweg omdat de traffic counter niet meer werkte. 'k Was ook klant bij UPC, onder de vorm van een classic abbo dan (40gb limiet) en dat was ook al onbeperkt :wink:

Ontopic: Dit is nog niet het laatste da ge er zult van horen, want volgend jaar komt er nog een ander probleem bij: dan vervalt het contract dat de KUL had met UPC ivm het gebruik van hun netwerk voor kotnet.
en dát is pas een traag abbonnement:

Prijzen en bandbreedte :
* Kotnet enkel = € 199,- / academiejaar (01/10/2007 - 30/09/2008) / 512 kbps Down / 100 kbps Up
* Kotnet collectief = € 299,- / academiejaar (01/10/2007 - 30/09/2008) / 3 Mbps Down / 384 kbps Up
ofwel omgerekend resp. €16.58 en €24.91/maand.

Nu dus maar hopen dat Dommel hier een graantje kan van meepikken. Vele koten zitten zeer dicht bij den DSLAM, dus +15mbit leveren zal niet direct een probleem zijn en met een plus abbonement zijn er ook geen zorgen van de traffiek.

Betere specs, zelfde prijs en enkel nog de kotbazen wakker schudden dat Dommel bestaat :-)
Sunreezer
Plus Member
Plus Member
Berichten: 202
Lid geworden op: 29 nov 2007, 19:10

Indien ze een product onder bv de naam Studyconnect kunnen leveren voor een vaste prijs per kot waarbij de totaalkost voor de student lager ligt dan bij Telenet en hij veel sneller kan surfen en meer data kan binnenhalen dan denk ik dat dit grote perspectieven opent.

Een aangepaste prijs is dan wel verbonden aan de voorwaarde dat het effectief om een kot gaat, dus de aanvrager moet wel degelijk de kotbaas zelf zijn.

Studenten zijn nu eenmaal kuddebeesten, en wanneer ze het van hun medestudenten vernemen zullen de meesten hun kotbaas wel proberen te overtuigen hier ook op over te stappen.
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Niet alleen Dommel, maar ook EDPnet en andere ISP's zouden denk ik maar al te graag al die nieuwe klanten binnen halen.
Gebruikersavatar
deej
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3322
Lid geworden op: 09 dec 2002, 21:14
Locatie: Een boerengat nu met VDSL2!
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 4 keer

NuKeM schreef:Niet alleen Dommel, maar ook EDPnet en andere ISP's zouden denk ik maar al te graag al die nieuwe klanten binnen halen.


Uiteraard maar enkel het Dommel netwerk is tegen de traffiek bestand vandaag. Wie die koten wil zal een goeie backbone met een degelijke overboekingsratio moeten hebben.
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:04

Inderdaad, een overbooking van maar 1/8....verschoot er van toen ik het las in dat Trends artikel.
Maar een leuk cijfer om naar al die paniekzaaiers te hooien die vrezen dat Dommel al de traffiek niet aan kan :D

Mooie opening voor Dommel, EDPnet en Scarlet om in te springen. Misschien ook E-Leven, maar hadden niet al capaciteitsproblemen met hun DSLAM in Leuven?
LaundroMat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 262
Lid geworden op: 26 feb 2005, 11:10

_rEuTeL_ schreef:dikke zucht, vooral dat filmgedeelte


Mocht ik die studenten zijn, ik zou een rechtszaak starten voor laster.

En het doet trouwens niets ter zake, want voor de overschakeling naar Telenet zullen er evenveel studenten geweest zijn "die constant films zitten te downloaden".
eco racer
Plus Member
Plus Member
Berichten: 171
Lid geworden op: 31 jan 2006, 01:58

de kabelmonopolist/boeven uit Mechelen vliegen hier ook buiten, ik wacht op mijn aansluiting van de BGC DL lijn en ga dan EDPnetten of Dommelen, als lid van TA krijg je bij EDPNet ook nog eens korting. :wink:

is het niet zo dat zowel Telenet als Belgacom "strijden" om appartementsblokken te mogen bekabelen op hun kosten of toch voor een groot deel, zodat ze de potentiële klanten nadien kunnen melken?
Avenger
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 15 aug 2006, 22:27

Astralon schreef:
NuKeM schreef:Als de andere providers slim zijn mailen ze die mensen zo snel mogelijk met een mooi voorstel :wink:

Je moet als provider wel een abonnement hebben dat voldoet natuurlijk.
Als je 16 gebruikers op één abonnement hebt dan is niet alleen de limiet belangrijk maar dan wordt de uploadsnelheid ook belangrijk.
Ik zou voor 16 simultane gebruikers toch al vlug 1Mbit aanbevelen en laat nu net daar het aantal spelers zeer beperkt zijn.

Ik zie het nut in van een fatsoenlijke limiet maar ik zie geen nut in het beperken van de uploadsnelheid. En toch wordt in Belgie die limiet al jaren gehanteerd :oops:.


cityconnect en probleem is opgelost
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

Ik heb dan ook geschreven dat het aanbod beperkt is en ik denk dat Dommel er verstandig aan doet om eerst de mensen aan te sluiten die al hebben ingeschreven.

Eens met die mensen gaan praten kan natuurlijk nooit kwaad.
In tegendeel, hoe sneller Dommel zijn cityconnect "vol" krijgt hoe rendabeler het wordt en hoe sneller andere steden kunnen volgen.

Ik vraag mij trouwens af of dit zelfs geen gat in de markt is, omgevingen van industriezones, universiteiten, enz...
Kriep
Plus Member
Plus Member
Berichten: 199
Lid geworden op: 13 apr 2007, 19:22

Eum.... heeft er iemand over het hoofd gezien dat hier sprake is van TurboNet, een product voor de residentiële markt. 16 gebruikers op 1 lijn noem ik niet meer residentiële markt. TurboNet is voorzien voor 4 gebruikers, zeker niet voor het viervoudige.

Moraal van het verhaal: eigenlijk had meneer de kotbaas, den gierigaard, niet veel in de pap te brokken met zijn geroep en getier. Als ik morgen een whateverconnect van Dommel pak en ik sluit er een double digit aantal gebruikers op aan dan ga ik mogen klagen over de snelheid...

Bash me nu maar omdat ik een Telenet-groupie ben...
AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Draco888 schreef:Inderdaad, een overbooking van maar 1/8....verschoot er van toen ik het las in dat Trends artikel.


Welk artikel... ?
THDBASED
Pro Member
Pro Member
Berichten: 381
Lid geworden op: 12 dec 2007, 22:09
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 32 keer

Kriep schreef:Eum.... heeft er iemand over het hoofd gezien dat hier sprake is van TurboNet, een product voor de residentiële markt. 16 gebruikers op 1 lijn noem ik niet meer residentiële markt. TurboNet is voorzien voor 4 gebruikers, zeker niet voor het viervoudige.

Moraal van het verhaal: eigenlijk had meneer de kotbaas, den gierigaard, niet veel in de pap te brokken met zijn geroep en getier. Als ik morgen een whateverconnect van Dommel pak en ik sluit er een double digit aantal gebruikers op aan dan ga ik mogen klagen over de snelheid...

Bash me nu maar omdat ik een Telenet-groupie ben...


Hij heeft er toch niet voor gekozen dat Telenet UPC overnam...
Gebruikersavatar
trobbelke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 502
Lid geworden op: 17 jul 2004, 00:46
Locatie: Lindale, TX
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Kriep schreef:Als ik morgen een whateverconnect van Dommel pak en ik sluit er een double digit aantal gebruikers op aan dan ga ik mogen klagen over de snelheid...


het ging hem over de limiet, niet over de snelheid. De studenten komen na enkele dagen al op smalband...
ispwatch
Pro Member
Pro Member
Berichten: 427
Lid geworden op: 20 dec 2007, 13:47
Locatie: Maaseik
Bedankt: 9 keer

Draco888 schreef:Inderdaad, een overbooking van maar 1/8....verschoot er van toen ik het las in dat Trends artikel.
Maar een leuk cijfer om naar al die paniekzaaiers te hooien die vrezen dat Dommel al de traffiek niet aan kan :D

Mooie opening voor Dommel, EDPnet en Scarlet om in te springen. Misschien ook E-Leven, maar hadden niet al capaciteitsproblemen met hun DSLAM in Leuven?


E-leven is al actief wat betreft kotnet.
http://ludit.kuleuven.be/internet/
Een nieuwe speler op KotNet: E-LEVEN - KotNet via ADSL

De site van e-leven zelf
http://www.e-leven.be/content.php?image ... lvl3_id=83
ChelloExtremer
Premium Member
Premium Member
Berichten: 552
Lid geworden op: 05 nov 2005, 23:51
Locatie: Leuven (016)
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 30 keer

Draco888 schreef:Mooie opening voor Dommel, EDPnet en Scarlet om in te springen. Misschien ook E-Leven, maar hadden niet al capaciteitsproblemen met hun DSLAM in Leuven?


E-leven's ADSL2+ netwerk is OK en snel.
Hun ADSL netwerk (via scarlet) darentegen is een ramp ... veel te weinig capaciteit.
Alexandre
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 09 dec 2004, 21:00

Reactie van Telenet:

Telenet bekijkt mogelijkheid studentenproduct

LEUVEN - 'De problemen liggen meer dan waarschijnlijk bij Kotnet en niet bij Telenet zelf', zo reageert Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts op de problemen met de trage internetverbingen voor studenten in Leuven.

Gisteren nog bonden in deze krant verschillende grote kotbazen in Leuven de kat de bel aan. Verschillende honderden studenten en huurders van kamers moeten het door problemen met de internetverbinding stellen met een tergend trage internetverbinding. Volgens de kamereigenaars is dat het gevolg van de moeizame overschakeling van de vroegere internetprovider UPC naar de marktleider Telenet. Maar zo eenvoudig is het allemaal niet, zegt Coenjaerts. 'We hebben contact opgenomen met mijnheer Myny van Globiss en nu blijkt dat hij geen Telenet-abonnement heeft, maar wel een Kotnet-collectiefabonnement. Dat aanbod van de KU Leuven maakt weliswaar gebruik van de kabels die in Leuven allemaal door Telenet worden beheerd, maar staan zelf in voor de service en de producten op de kabel. De kans is groot dat het probleem bij Kotnet ligt', klinkt het. Maar volgens Luc West van de KU Leuven zijn er alleen in de tweede week van de kerstvakantie wat problemen geweest met Kotnet op ongeveer veertig koten. Telenet engageert zich om verder uit te spitten waar het probleem precies ligt. Coenjaerts benadrukt wel dat het tegen de regels van Telenet is om de service van de internetprovider door te verkopen aan huurders. 'Naar aanleiding van de complexe situatie bekijken we overigens ook zelf of het mogelijk is om met een studentenproduct op de markt te komen. Maar het is te vroeg om daarover meer te vertellen. Wel merken we dat de overname van UPC door Telenet voor veel verwarring zorgt. Om dat probleem op te lossen organiseren we binnenkort een toelichtingsgesprek voor de Leuvense media.'

BRON: Het Nieuwsblad 19-01-2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail ... D=A61MQ9T8
Gebruikersavatar
Krekkie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 645
Lid geworden op: 03 apr 2004, 14:27

r2504 schreef:
Draco888 schreef:Inderdaad, een overbooking van maar 1/8....verschoot er van toen ik het las in dat Trends artikel.


Welk artikel... ?

http://www.userbase.be/forum/viewtopic.php?t=17354
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”