Internet in België duurder dan in de buurlanden

Nieuws omtrent telecom
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/060725_wallet_kl.jpg" align="left" width="120" height="100">Test-Aankoop: "Belgen en Portugezen zijn de enigen met een strikt maandvolume." Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat ons land nog steeds dure internetabonnementen heeft. De overheid doet te weinig om de prijzen te laten zakken, vindt de organisatie.

Voor de 'light'-formule betaalt u in België nog steeds zeventig procent meer in vergelijking met de goedkoopste formule in Nederland. Ook voor het goedkoopste standaardabonnement bent u in ons land 68 procent meer kwijt dan in Frankrijk.

Wie intensief internet verbruikt is nog slechter af. Voor dit soort abonnementen betaalt u in ons land meer dan het dubbele dan bij onze zuiderburen, berekende Test-Aankoop. In totaal onderzocht de organisatie een dertigtal formules. Marktleider Belgacom eindigt volgens het onderzoek van Test-Aankoop telkens bij de laatste vijf.

Ook voor bandbreedte krijgt ons land slechte punten. "We zijn het enige land dat samen met Portugal en enkele Britse operatoren nog limieten hanteert voor maandelijks volume", zegt Test-Aankoop. In sommige andere landen is er wel een fair use policy.

Bron: Test-aankoop.be van 25 mei 2007

Fout rechtgezet met dank aan Limburg en nogChoco
Laatst gewijzigd door Blue-Sky 25 mei 2007, 23:03, in totaal 3 gewijzigd.
steve_jaspers
Member
Member
Berichten: 93
Lid geworden op: 20 sep 2005, 19:31
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 2 keer

AMEN !!!!!!

nu nog hopen dat test aankoop zijn "macht" aanwend om er effectief iets aan te veranderen ..

het is echt typisch belgisch da de overheid met geld gemoeid zit in de grote spelers ipv onafhankelijk te zijn ... :roll:
Gebruikersavatar
brooklyn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1252
Lid geworden op: 15 jun 2004, 20:25
Locatie: West-Vlaanderen aan de kust

Test aankoop is weeral eens 2 jaar te laat.
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

En Test-Aankoop gaat er nu voor zorgen dat Telenet en Belgacom hun prijzen verlagen, en de datalimieten verhogen? Nee, Telenet en Belgacom denken alleen aan hun eigen, en kijken naar niemand. Ze luisteren naar niemand.
Coop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 696
Lid geworden op: 29 nov 2006, 20:40

En dan te bedenken dat er op dit forum mensen rond lopen die dit goed vinden en omdat telenet/belgacom nog zoveel klanten hebben dit zeker geen erge zaak is. ha nee ! anders zouden de klanten masaal weglopen. lol !

Hopelijk schiet test aankoop eens in actie of gaat een minister voor stemmen en dit probleem aanpakken.

Laten we hopen :lol:
nogChoco
Premium Member
Premium Member
Berichten: 713
Lid geworden op: 11 mei 2007, 20:02

Blue-Sky, Dit werd reeds gepost hier: http://www.userbase.be/forum/viewtopic. ... highlight=

En die light formule is trouwens 70% (niet 17%) duurder in België dan in Nederland!
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

Coop schreef:Hopelijk schiet test aankoop eens in actie of gaat een minister voor stemmen en dit probleem aanpakken.

Laten we hopen :lol:


Voor die 500 stemmen? Waarom vergeet iedereen altijd dat we-want-no-limits-gebruikers een héél klein percentage zijn van het volledige gebruikerspark?
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Kartouch
Pro Member
Pro Member
Berichten: 415
Lid geworden op: 22 jan 2005, 14:15
Bedankt: 1 keer

Noemen we dit nu niet een open deur intrappen ??? Iedereen weet ondertussen zowat dat Internet in België te duur is ...

Daar had ik zelfs geen onderzoek voor nodig. Internet in België is en blijft te duur. De politiek doet er niets aan behalve dan al eens een nep-maatregel lanceren. Maar bon, 't is goed om de verschillen eens uit te lijsten en in procentjes te vertalen. Dat zorgt uiteindelijk ook voor werkgelegenheid.

Maar met de verkiezingen in het vooruitzicht zal er op dit onderzoek zeker reactie komen van de politici. Met zijn allen zullen ze wel schreeuwen dat ze er gaan aan werken. Maar na 10 juni zal het toch afwachten zijn hoor.
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Die 1 procent, zoals ze ons wijsmaken, zullen nu het internet in de straat of centrale niet platleggen ;)
WAAROM behouden ze die limieten ? Het is véél makkelijker om die telenetnietmeter of belgacowmeter gewoon uit te schakelen. Saved hen tijd en geld om het heel de tijd te repareren.


Tenzij natúúrlijk veel méér klanten zich hekelen aan die limiet :)
Dan versta ik het wel hoor :)
Coop
Premium Member
Premium Member
Berichten: 696
Lid geworden op: 29 nov 2006, 20:40

Die magere limiet levert hun teveel geld op.

Verder denk ik dat de politiekers er wel op zullen springen als ze het goedkoper kunnen maken, zo maak je je altijd wel populair bij de kiezers.
Limburg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1636
Lid geworden op: 28 okt 2003, 14:40
Locatie: N.O.Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer
Bedankt: 4 keer

nogChoco schreef:En die light formule is trouwens 70% (niet 17%) duurder in België dan in Nederland!

Klopt!
oorspronkelijk bericht op: http://www.test-aankoop.be/map/src/446343.htm
Gebruikersavatar
Kwabber
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 13 dec 2003, 13:34
Locatie: Izegem
Bedankt: 3 keer

Lord Utopia schreef:Het is véél makkelijker om die telenetnietmeter of belgacowmeter gewoon uit te schakelen. Saved hen tijd en geld om het heel de tijd te repareren.


Vind ik ook. Die trafiekbijhoudservers kosten toch ook geld aan onderhoud en bandbreedte? En dan nog die overbodige bandbreedte die verkwist wordt om die te gaan raadplegen op hun site ;)
wasa
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 15 nov 2005, 17:43

En dan hebben ze nog geen vergelijking gemaakt met de Scandinavische landen, is dat niet iets waar Verhofstadt & co dikwijls naar refereren voor andere maatregelen? ;)
Goed artikel alleszins, hopelijk brengt het iets los want de situatie is inderdaad schrijnend aan het worden.

Ben trouwens benieuwd naar de reactie van Jan Margot deze keer. "Ja maar wij geven 5 songs per maand meer, dat compenseert toch dat bijna dubbele tarief zekers?" lol
wasa
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 15 nov 2005, 17:43

Uit de Standaard vandaag:

Belgische breedband bij duurste van Europa

Breedbandinternet is hier veel duurder dan in andere Europese landen. Volgens Test-Aankoop, dat de prijsvergelijking uitvoerde, is dat de schuld van de regering.


van onze redacteur

wim de preter

De consumentenorganisatie vergeleek het aanbod van breedbandinternet (via adsl-telefoonlijn en kabel) in acht Europese landen, volgens vier gebruiksprofielen: light, normaal, intensief, en een combinatie van internet met vaste telefonie. Telkens werden de prijzen van de goedkoopste providers en die van ex-monopolisten (bij ons Belgacom) met elkaar vergeleken. In de tabel geven we een selectie van de resultaten voor drie profielen, met telkens ook de goedkoopste en de duurste buitenlandse provider in elke categorie, de goedkoopste aanbieder van internet via de kabel (K), en de goedkoopste provider die gebruik maakt van een ontdubbelde adsl-lijn (O). Ontdubbeling betekent dat je de telefoonlijn niet apart moet huren bij de ex-monopolist om van het aanbod gebruik te kunnen maken, wat vaak een belangrijk prijsvoordeel geeft.

Enkele conclusies dringen zich op:

Er zijn enorme prijsverschillen over de grenzen heen. Zo kan een zware gebruiker in Spanje tot bijna 12keer meer betalen dan in Frankrijk. De voormalige monopolisten, die vaak nog gedeeltelijk staatsbedrijven zijn, scoren steevast slechter dan gemiddeld.

In landen waar al veel telefoonlijnen ontdubbeld zijn, heb je meer concurrentie en lagere tarieven. Het beste voorbeeld is Frankrijk, waar zowat een derde van de lijnen al ontdubbeld is.

Belgacom en Telenet zijn bij de duurste internetaanbieders van Europa. Dat ze voor de combinatiepakketten wat beter scoren, is een gevolg van hun strategie om aan hun klanten zoveel mogelijk diensten te verkopen: internet, telefonie en digitale tv.

De goedkoopste Belgische providers halen in de Europese vergelijking niet of nauwelijks de top tien. Bovendien gaat het vaak om regionale spelers en/of is hun aanbod technisch gezien minder interessant.

België is het enige land waar alle aanbieders systematisch volumebeperkingen opleggen.

Test-Aankoop besluit dat er in ons land feitelijk sprake is van een duopolie waarbij Belgacom en Telenet de prijzen hoog houden. De organisatie roept de volgende regering op om de concurrentie op drie manieren aan te wakkeren: door Belgacom verder te privatiseren, door meer lijnen te ontdubbelen en door de rol van de telecomwaakhond BIPT te versterken met meer geld en meer personeel.

wim de preter
Silence
Pro Member
Pro Member
Berichten: 391
Lid geworden op: 17 apr 2005, 17:12
Bedankt: 3 keer

Ik snap niet dat Telenet reactie (en Belgacom zal wel dezelfde reactie hanteren) daarop weer is dat klanten geen nood daar aan hebben maar wel aan hogere snelheden ?

Ligt dat aan of behoor ik niet tot die klanten die nood heeft aan hogere snelheden maar aan volume ? Ik zit gelukkig bij Dommel maar ik mag het niet dromen dat ik bij een Telenet of een Skynet zou moeten zitten.

Sinds mijn PS3/360 heb ik de beschikking over heel wat HD materiaal die ik kan downloaden. Vrienden die bij Telenet zitten moeten dat niets eens proberen. Nu als men volledige HDTV fims en series gaat verspreiden via deze weg gaat het feestje bij mij ook niet door.

Ik zit toevallig nu 2 demo's af te halen via de microsoft marketplace op mijn 360. Die demo zijn als ik kijk gemiddeld 700Mb a 1,2Gb groot. Desondanks margot uitspraken in het verleden dat je enkel maar grote volumnes nodig hebt voor "criminele" activiteiten (of iets in die zin) lijken mij dit toch wel heel legitieme voorbeelden niet ?
Carl
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 26 sep 2006, 12:59

steve_jaspers schreef:het is echt typisch belgisch da de overheid met geld gemoeid zit in de grote spelers ipv onafhankelijk te zijn ... :roll:


Is dat niet dé typische rol van onze Belgische staat bij élk overheidsbedrijf ?

Zolang de politici in kwestie er persoonlijk belang bij hebben, en zolang er op hen gestemd wordt, zal deze vorm van bedekte corruptie blijven plaatsvinden...

Heel jammer.
Praetorian
Premium Member
Premium Member
Berichten: 645
Lid geworden op: 30 sep 2005, 11:37

De Morgen van vandaag schrijft dat de overheid er ook baat bij heeft de prijzen kunstmatig hoog te houden:

Test-Aankoop wijst naar overheid voor hoge internetprijzen
door mediafin



BRUSSEL l De Belgische internettarieven zijn hoog in vergelijking met onze buurlanden. De verbruikersorganisatie Test-Aankoop wijt dat onder meer aan de belangen van de overheid in bedrijven als Belgacom en Telenet, die de prijzen kunstmatig hoog houden. De consumentenorganisatie maakte een internationale vergelijking van internettarieven in acht landen. België krijgt geen al te best rapport.
"In de beginperiode van het breedbandinternet was België bekend voor zijn hoge snelheden en aanvaardbare prijzen. Maar vandaag staat ons land zelfs niet langer in de top vijf van landen met de hoogste penetratiegraad van breedband", stelt Test-Aankoop.
Volgens Eurostat heeft amper een gezin op de twee in ons land toegang tot het internet, wat België ver achter landen als Nederland laat, waar 80 procent van de gezinnen surft. In Denemarken is dat 79 procent, in Luxemburg 70 procent, in Duitsland 67 procent en in Groot-Brittannië 63 procent.
"Voor de zogenaamde lightformule is het goedkoopste Belgische aanbod 70 procent duurder dan de goedkoopste formule in Nederland, maar ze is daarom technisch niet beter. Bij normaal internetgebruik is de goedkoopste Belgische formule 68 procent duurder dan het goedkoopste Franse aanbod, terwijl ze technisch tot de slechtste behoort", stelt Ivo Mechels van Test-Aankoop op basis van de internationale studie.
Volgens de consumentenorganisatie eindigen Belgacom en Telenet steevast bij de laatste vijf in de rangschikking van een 30-tal internetformules uit de onderzochte landen.
Over de alternatieve operatoren in ons land zegt Test-Aankoop dat zij geen enkele spectaculaire ADSL-formule voorstellen aangezien iedereen daarvoor op de een of andere manier bij Belgacom te rade gaat.

Publicatiedatum : 2007-05-26
Sectie : De Financiële Morgen
Gebruikersavatar
localhost
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1315
Lid geworden op: 14 mei 2006, 17:23
Twitter: amedee
Locatie: Sint-Niklaas
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer
Contacteer:

Silence schreef:Ik snap niet dat Telenet reactie (en Belgacom zal wel dezelfde reactie hanteren) daarop weer is dat klanten geen nood daar aan hebben maar wel aan hogere snelheden ?

Ja, klanten vragen momenteel vooral hogere uploadsnelheden. Meer nog dan grotere volumes.
Vrijheid van meningsuiting op het internet is de vrijheid om op je eigen blog zoveel onzin te verkopen als je zelf wil.
Er bestaat geen verplichting om naar de vrije meningsuiting van een ander te luisteren.
hellsnake
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1107
Lid geworden op: 21 jan 2007, 12:04
Contacteer:

localhost schreef:
Silence schreef:Ik snap niet dat Telenet reactie (en Belgacom zal wel dezelfde reactie hanteren) daarop weer is dat klanten geen nood daar aan hebben maar wel aan hogere snelheden ?

Ja, klanten vragen momenteel vooral hogere uploadsnelheden. Meer nog dan grotere volumes.

hogere uploadsnelheden misschien wel maar dat geven ze ook niet.
Alleen de downloadsnelheid blijven ze verhogen. Bij telenet dan toch, belgacom verhoogt helemaal niets. Behalve de prijs.
Xi
Pro Member
Pro Member
Berichten: 260
Lid geworden op: 10 sep 2006, 02:28

localhost schreef:
Silence schreef:Ik snap niet dat Telenet reactie (en Belgacom zal wel dezelfde reactie hanteren) daarop weer is dat klanten geen nood daar aan hebben maar wel aan hogere snelheden ?

Ja, klanten vragen momenteel vooral hogere uploadsnelheden. Meer nog dan grotere volumes.



kijk eens naar de Poll op u eigen site
Falc
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 27 dec 2006, 19:49

je kan internet hier tegenwoordig vergelijken met het volgende:

een waterkanon met een reservoir van 10liter ...
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Falc schreef:je kan internet hier tegenwoordig vergelijken met het volgende:
een waterkanon met een reservoir van 10liter ...

<img src="http://upload.userbase.be/upload/siem2_t37.jpg" align="left" width="150" height="100"> @Falc nu niet overdrijven, doe het anders eens met die Siemens T37...

Heb je gratis het lawaai van dorsmachine erbij...



Dat was toen al een hele vooruitgang op het morse alfabet :-)

Ik ben tevreden met de huidige snelheid van 3,3 en een limiet van 15 GB/maand
Gebruikersavatar
Teebee
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1558
Lid geworden op: 24 nov 2004, 08:50
Locatie: ROFL - Republic Of FLanders (Limburg)
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer
Bedankt: 40 keer

Ik ben tevreden van de snelheid, de limieten is om te janken bij grotere huishoudens. (Nee, sommige mensen kunnen niet weg bij skynet/telenet owv verscheidene redenen)
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Bij Skynet kun je makkelijker weg dan bij Telenet.
blidi
Pro Member
Pro Member
Berichten: 380
Lid geworden op: 14 okt 2004, 17:52
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 29 keer

Het is leuk als je de snelste bent, maar ik vind het nog veel leuker om 5 maal verder de kunnen rijden met dezelde tank. Bedankt dommel.
Zambo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1184
Lid geworden op: 04 apr 2006, 17:00
Locatie: West-Vlaanderen

Falc schreef:je kan internet hier tegenwoordig vergelijken met het volgende:

een waterkanon met een reservoir van 10liter ...



Dat is nog eens een leuke vergelijking.
Falc
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 27 dec 2006, 19:49

Blue-Sky schreef:
Falc schreef:je kan internet hier tegenwoordig vergelijken met het volgende:
een waterkanon met een reservoir van 10liter ...

<img src="http://upload.userbase.be/upload/siem2_t37.jpg" align="left" width="150" height="100"> @Falc nu niet overdrijven, doe het anders eens met die Siemens T37...

Heb je gratis het lawaai van dorsmachine erbij...



Dat was toen al een hele vooruitgang op het morse alfabet :-)

Ik ben tevreden met de huidige snelheid van 3,3 en een limiet van 15 GB/maand


overdrijven ??

kijk, ik kijk redelijk veel streams van autosport (vooral live champcars) deze zijn gemakkelijk 6-700 mb per race. en luister redelijk veel naar internet radio.

daarnaast speel ik redelijk veel mods die tegenwoordig al standaard meer dan 1 gb groot zijn. daarnaast wordt hier redelijk veel wow gespeeld door mijn zus. Dan kom je met 10 of zelfs 15 gb echt niet toe.

ben ik blij dat ik nu met dommel zit, en 75 gb heb vanaf juli
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Falc schreef:Dan kom je met 10 of zelfs 15 gb echt niet toe.

ben ik blij dat ik nu met dommel zit, en 75 gb heb vanaf juli
Ok Falck, ik begrijp je volkomen en wens jou en je zus veel plezier bij Dommel.

Mijn reply was dan ook enkel en alleen om je krasse uitdrukking te beklemtonen
"Een waterkanon met een reservoir van 10liter"
De oeroude T37 doet ons wel eens nadenken, destijds diende men nog naar het Lokale postkantoor te gaan om een telex te verzenden.
<img src="http://upload.userbase.be/upload/sie06.jpg" align="left" width="282" height="220">Later werd deze vervangen door de T100 teleprinter












^En nog later de T1000^
thailand
Member
Member
Berichten: 56
Lid geworden op: 07 apr 2007, 16:29
Locatie: Antwerpen

Silence schreef:Ik snap niet dat Telenet reactie (en Belgacom zal wel dezelfde reactie hanteren) daarop weer is dat klanten geen nood daar aan hebben maar wel aan hogere snelheden ?

Ligt dat aan of behoor ik niet tot die klanten die nood heeft aan hogere snelheden maar aan volume ? Ik zit gelukkig bij Dommel maar ik mag het niet dromen dat ik bij een Telenet of een Skynet zou moeten zitten.

Sinds mijn PS3/360 heb ik de beschikking over heel wat HD materiaal die ik kan downloaden. Vrienden die bij Telenet zitten moeten dat niets eens proberen. Nu als men volledige HDTV fims en series gaat verspreiden via deze weg gaat het feestje bij mij ook niet door.

Ik zit toevallig nu 2 demo's af te halen via de microsoft marketplace op mijn 360. Die demo zijn als ik kijk gemiddeld 700Mb a 1,2Gb groot. Desondanks margot uitspraken in het verleden dat je enkel maar grote volumnes nodig hebt voor "criminele" activiteiten (of iets in die zin) lijken mij dit toch wel heel legitieme voorbeelden niet ?


ik moet soms voor mijn werk PDF bestanden met klanten gegevens downloaden ivm facturaties.
Dat is ook zo iets dat enorm vreet aan het volume.
Als je zo een 15 tal pdf's van 250 MB moet binnenhalen.
En dit wekelijks ......

De meeste hier downloaden films voor de kick.
Ik heb daar niets tegen maar denken dat alleen illegale dingen worden gedownload als je op een maand met 35 GB (ik heb Turbo) niet toekomt is een fabeltje.
lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 21 aug 2006, 13:02
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Bedankt: 64 keer

Laat me niet lachen. Een pdf van 250 MB? Ik vraag me dan al serieus af welke gegevens in die 'boeken' terug te vinden zijn hoor. Mijn A0 posters op 300dpi zijn nog geen 80MB groot.
dopke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 964
Lid geworden op: 17 sep 2005, 17:34
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 12 keer

thailand schreef:
De meeste hier downloaden films voor de kick.
Ik heb daar niets tegen maar denken dat alleen illegale dingen worden gedownload als je op een maand met 35 GB (ik heb Turbo) niet toekomt is een fabeltje.



Illigaal downloaden bestaat eigenlijk nietmeer in de europese unie! . Vandaar de taksen op de lege media zodat de rechthebbende toch vergoed worden .
Alleen is belgie weer eens 1 van de trieste achterlopers op dit gebied en weigeren ze al 6 jaar de europese regelgeving toe te passen .

http://www.euro-copyrights.org/index.php/6
wasa
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 15 nov 2005, 17:43

Ik heb het nieuws op tv niet gezien gisteren, maar ik lijk er niks van terug te vinden, klopt het dat dit nergens vermeld is geworden? Zou wel straf zijn...
Iemand misschien zin om het artikel van Test-Aankoop te vertalen naar het Engels (of vragen of Test Aankoop dit doet) en dat dan door te sturen naar de Europese Commissie. Het is immers heel relevant om dit naar de EU door te spelen, de vergelijking is met andere Europese landen en een organisatie die consumentenbelangen behartigt stelt zwart op wit dat de overheid te weinig doet sinds ze een belang heeft in beide bedrijven.
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

wasa schreef:Ik heb het nieuws op tv niet gezien gisteren, maar ik lijk er niks van terug te vinden, klopt het dat dit nergens vermeld is geworden? Zou wel straf zijn...
Iemand misschien zin om het artikel van Test-Aankoop te vertalen naar het Engels (of vragen of Test Aankoop dit doet) en dat dan door te sturen naar de Europese Commissie. Het is immers heel relevant om dit naar de EU door te spelen, de vergelijking is met andere Europese landen en een organisatie die consumentenbelangen behartigt stelt zwart op wit dat de overheid te weinig doet sinds ze een belang heeft in beide bedrijven.
Jazeker, ik wil mij wel opofferen ;)
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Lord Utopia schreef:Jazeker, ik wil mij wel opofferen

Adres nodig? http://ec.europa.eu/belgium/welcome/index_nl.htm ...

Daar kun je alvast iets melden of vragen.
nogChoco
Premium Member
Premium Member
Berichten: 713
Lid geworden op: 11 mei 2007, 20:02

Stuur de nederlandstalige versie naar de Hollandse Nelly Kroes, die is EuroCommissaris voor concurrentiebeleid, en zal zo'n belgenmop vast en zeker wel lusten :-)

Ze zal de situatie zeker herkennen, en trouwens, volgens deze pagina: KPN en nieuwkomers in loopgravenstrijd om de 'laatste kilometer' koperdraad:
De Europese Commissie heeft begin dit jaar een verordening uitgevaardigd die alle Europese ex-monopolisten verplicht de aansluitlijn open te stellen. Brussel wil zo het internetgebruik in Europa, dat achterloopt bij het Noord-Amerikaanse, stimuleren: via de local loop kan de consument internetten met een snelheid die tot voor kort was voorbehouden aan de zakelijke markt. Dat kan met technieken als DSL (Digital Subscriber Line) waarmee hogere snelheden worden bereikt op 'ouderwets' koperdraad.

...heeft de commissie dus al in 2001 deze materie Europees aangekaart! In al die paarse regeringsjaren is daar in België dus niks van terechtgekomen.
wasa
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 15 nov 2005, 17:43

Hier is mijn vertaling, enkel het laatste stukje lukt niet goed, is nogal technisch , dus als iemand hiermee kan helpen. Ik heb nogal snel vertaald dus als iemand aanmerkingen heeft, fire away. Misschien kunnen we best allemaal maar met zo veel mogelijk mensen mailen naar Nellie Kroes ;)

Internet : better and cheaper at the neighbouring countries


Belgian Consumer Magazine/Organisation Test-Aankoop has made an international comparison of the internet tariffs in 8 countries. For the “light”-formula is the cheapest offer in Belgium 70 % more expensive then the cheapest formula in The Netherlands, and even then it still isn’t necessarily technically superior. Regarding regular internet formulas, the Belgian formula at lowest price is still 68% more expensive then the cheapest French offer, and technically it is ranked as one of the worst. For “intensive usage” internet products the cheapest Belgian product is a staggering 118% more expensive the the cheapest French internet service provider. For these first 3 types of internet usage Belgian ISP’s Telenet and Belgacom consistently rank within the last 5 places of in total 30 formulas. The inferior technical quality of Telenet and Belgacom’s products are reflected in low down- and uploadspeeds. Belgian and Portugese ISP’s are also the only countries who still impose rigid monthly data limits on their customers.
If the following government wants to achieve the proclaimed goal of the current one, “internet for all”, then the conditions for it will have to be fostered: substantial reduction of participation (shares) of the Belgian state in Belgacom, a stronger regulator (BIPT) , and finally placing of the local network under an independent network regulator.

Test-Aankoop compared the rates of different internet service providers in eight European countries (Belgium, Netherlands, France, Germany, Italy, Portugal, Spain and the United Kingdom) for 3 kinds of internet users (light, normal, intensive) and one combination packet (internet + unlimited telephony)


Test-Aankoop evaluated the situation and concluded:


1. Belgium is no longer competitive compared to the other European countries; regarding down-and upload speeds we have been surpassed substantially.
2. For their 3 formulas of internet usage Belgacom and Telenet demand a price 3 to 4 times higher then the cheapest ISP from one of the neighbouring countries (France).
3. The ADSL-Formulas of former monopolist Belgacom appear to belong to the weakest in the international comparison, while they are furthermore expensive. Contrary to the other countries in the comparison, there were no price drops during the last few years, on the contrary.
4. Other mall, alternative Belgian internet service providers don’t offer very spectacular adsl-formulas for the Belgian market either, since they are in one way or another dependent on Belgacom.
5. Broadband acces through cable is from a technical point of view (download- and uploadspeeds, not data limit) ok, but still expensive.
6. Together with Portugese and some British ISP’s are the Belgian internet service providers the only ones who still for all their formulas impose strict limits on the monthly data transfervolume.
7. With the combo packets broadbandinternet + unlimited telephony Belgium rates average, but yet again the prices of our providers are still twice as high as the French, British and Dutch.


Lack of Competition: Belgian Government is responsible

According to Test-Aankoop there’s a lack of competition on the Belgian internet market. There is no free market, in stead there is a duopoly of Belgacom (adsl) and Telenet (cable). The two providers have each their own network and their own products at their disposal, and as a result they can keep the prices artificially high. For their 3 types of internet usage Belgacom and Telenet ask 3 to 4 times more then the cheapest provider. The deficit in competition has multiple causes, concludes Test-Aankoop:

1. The Belgian government has have of the shares of Belgacom and participates in Telenet, thus rendering it impossible for our state to act in a neutral manner.
2. Because the EU-directives are incorporated in a systemically late and incorrect manner in Belgian law, Belgium hasn’t got a good reputation with possible new market players. Thus yet another obstacle for innovation.
3. The division of competences between the different Belgian governments (Federal, Flemish, …), also deters possible newcomers.
4. It should fall on the BIPT (Belgian regulator for postal services and telecommunication to correct the current situation, but the regulator lacks the power (financial means and staff) to do so. It has to be noted that the BIPT could actually impose fines when Belgacom opposes free market regulations, but in reality this happens rarely.

Change is urgent

If the next government has the ambition to make internet accessible for all, then it urgently has to do the following:

- Reducing their stakes in Belgacom
- Reinforcing the BIPT: the regulator will need to adopt a stronger policy, for this it needs the necessary means, competences and judicial power.
- Last but not least, placing of the local network under an independent network regulator.
In France, which scores very will in our international comparison, already one third of the lines are …



In Frankrijk, dat het goed doet in de internationale vergelijking, is reeds een derde van de lijnen ontdubbeld. Test-Aankoop stelt zijn hoop in een doorgedreven ontdubbeling van de lokale lus (Belgacom stelt zijn aansluitnetwerk open voor concurrenten) aan een aanvaardbare prijs. Het is nu enkel wachten op een nieuwe regering die werk wil maken van echte concurrentie op de Belgische markt.

volledig artikel hier: http://www.test-aankoop.be/map/src/446343.htm
hollebollegijs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1577
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:24

test-aankoop moet naar het bipt stappen en die kunnen enkel belgacom en telenet verplichten om hun prijzen en limieten aan te passen.
maar stel dat dit gebeurt. wat dan. dan zullen vele kleinere providers in ons land verdwijnen en dat wil het bipt niet. daar is over nagedacht.
nogChoco
Premium Member
Premium Member
Berichten: 713
Lid geworden op: 11 mei 2007, 20:02

Zoals Test-Aankoop al aangaf: het BIPT is gewoonweg te zwak om een effectieve regulator te zijn (ze vergelijken het met die in andere landen).

Het BIPT tracht het hele ontbundelings-gedoe gewoon achter de schermen te plaatsen (zie ivm hiermee, dat bericht over 'het verdwijnen van de Belgacom factuur' van een tijd geleden) maar de huidige povere concurrentie-situatie bewijst gewoon dat ze er eens deftig moeten in optreden. In andere landen bracht dat enkel voordeel voor de consument, dus waarom zou België daarin anders moeten zijn?

Een onafhankelijk netwerkbedrijf zou trouwens best winstgevend kunnen zijn, met al die nieuwe toepassingen, en zeker als er nieuwe spelers worden aangetrokken door een eindelijk faire markt.

-----
Ik heb die vertaling wat aangepast - ik hoop dat dat okee is:
Belgian Consumer Magazine/Organisation Test-Aankoop has made an international comparison of the internet tariffs in 8 countries. Test-Aankoop compared the rates of different internet service providers in eight European countries (Belgium, Netherlands, France, Germany, Italy, Portugal, Spain and the United Kingdom) for 3 kinds of internet users (light, normal, intensive) and one combination packet (internet + unlimited telephony).

For the “light”-formula, the cheapest offer in Belgium is 70 % more expensive than the cheapest formula in The Netherlands, and even then, it still isn’t necessarily technically superior. Regarding regular internet formulas, the Belgian formula at lowest price is still 68% more expensive then the cheapest French offer, and technically it is ranked as one of the worst. For “intensive usage” internet products the cheapest Belgian product is a staggering 118% more expensive than the cheapest French internet service provider. For these first 3 types of internet usage, Belgian ISPs Telenet and Belgacom consistently rank within the last 5 places of 30 formulas in total. The inferior technical quality of Telenet and Belgacom’s products are reflected in low down- and uploadspeeds. Belgium and Portugal are also the only countries who still impose rigid monthly data limits on their customers.

If the next government wants to achieve the proclaimed goal of the current one: “internet for all”, then the conditions for it will have to be fostered: a substantial reduction of the participation (shares) of the Belgian state in Belgacom, a stronger regulator (BIPT), and finally placing of the local network under an independent network regulator.


Test-Aankoop evaluated the situation and concluded:


1. Belgium is no longer competitive compared to the other European countries; regarding down-and upload speeds we have been surpassed substantially.
2. For their 3 formulas of internet usage, Belgacom and Telenet demand a price that is 3 to 4 times higher than the cheapest ISP in any of the neighbouring countries (often, France was cheapest).
3. The ADSL-formulas of former monopolist Belgacom belong to the weakest in this international comparison, yet are expensive nonetheless. Contrary to the other countries in the comparison, there were no price drops during the last few years.
4. The alternative Belgian internet service providers don’t offer any spectacular adsl-formulas for the Belgian market either, as they are in one way or another dependent on Belgacom.
5. Broadband access through cable is okay from a technical point of view (download- and uploadspeeds, not data limit), but still expensive.
6. Belgium, Portugal, and some British ISPs are the only ones to impose a strict limit on monthly data transfervolumes for all usage profiles. All other countries offer unlimited surfing.
7. A Belgian combined broadbandinternet + unlimited telephony package rates average, but yet again, the prices of our providers are twice as high as the French, British and Dutch.


Lack of Competition: Belgian Government is responsible

According to Test-Aankoop, there’s a lack of competition on the Belgian internet market. There is no free market, but rather a duopoly of Belgacom (adsl) and Telenet (cable). Those two providers both have their own network and their own products, and as a result, they can keep the prices artificially high. For all 3 types of internet usage, Belgacom and Telenet are 3 to 4 times more expensive than the cheapest provider. The deficit in competition has multiple causes, concludes Test-Aankoop:

1. The Belgian government owns half of the Belgacom shares, and participates in Telenet, thus rendering itself unable to act in a neutral manner.
2. Because the EU-directives are incorporated into Belgian law in a systemically late and incorrect manner, Belgium doesn't have a good reputation with possible new market players. Thus yet another obstacle for innovation.
3. The division of competences between the different Belgian governments (Federal, Flemish, …), also deters possible newcomers.
4. It should fall on the BIPT (Belgian regulator for postal services and telecommunication) to correct the current situation, but the regulator lacks the power (financial means and staff) to do so. It has to be noted that the BIPT could actually impose fines when Belgacom opposes free market regulations, but in reality this happens rarely.

Change is urgent

If the next government has the ambition to make internet accessible for all, then it urgently has to do the following:

- Reducing their stakes in Belgacom
- Reinforcing the BIPT: the regulator will need to adopt a stronger policy, for this it needs the necessary means, competences and judicial power.
- Last but not least, placing of the local network under an independent network regulator.

France, which ranked well in this international comparison, already offers an 'unbundled local loop' on a third of its network's connections (so no telephone subscription is needed for an internet connection). Test-Aankoop hopes that the Belgian network-providers will follow this example, allowing competitors access to the network at a reasonable price, and waits for a new Belgian government that is willing to ensure true competition can take place on the Belgian market.
Gebruikersavatar
Braindamage
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 995
Lid geworden op: 18 maa 2004, 22:52
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer
Bedankt: 14 keer

dopke schreef:Illigaal downloaden bestaat eigenlijk nietmeer in de europese unie! . Vandaar de taksen op de lege media zodat de rechthebbende toch vergoed worden .
Alleen is belgie weer eens 1 van de trieste achterlopers op dit gebied en weigeren ze al 6 jaar de europese regelgeving toe te passen .

http://www.euro-copyrights.org/index.php/6


Ik weet niet hoe jij dat uit de tekst van die pagina haalt, maar het is in ieder geval niet juist wat jij hier zegt ...
Je kan in andere topic op dit forum genoeg informatie hierover vinden.
En die taksen op lege media zijn voor legale backups van dvd's die je origineel bij uw thuis hebt liggen en waar je een backup van wil.
Die taksen hebben dus niks te maken met het toestaan van het downloaden van films (of games etc...) waarvan je geen origineel exemplaar hebt liggen en deze dan te branden op een dvd.

[EDIT] Dit was even ter informatie, maar deze topic gaat niet over dat onderwerp, dus om hier over te discussieren gebruik je maar de betreffende topics, als je met mij de discussie wil aangaan zal ik je er wel vinden :wink:
kabouter007
Plus Member
Plus Member
Berichten: 106
Lid geworden op: 10 maa 2007, 18:51

tis gewoon belachelijk hoe isp's als belgacow en telenetniet nog stug vasthouden aan datalimieten die prehistorisch zijn. "Onbeperkte download is enkel voor illegaal gebruik", bij mijn weten is youtube, google video, internet-radio,... nog altijd niet illegaal. Een vriend van mij is nog altijd bij belgacow en elke maand moeten ze pakketten bijkopen omdat zijn zus alle dagen op youtube zit... Het BIPT is opgericht om iemand een loon te geven en daar nix voor te moeten doen. En TIK die hebben juist nix te zeggen, enkele maanden geleden was het nog met PUB, "te kleine datalimieten", zwijg zei telenet en PUB zweeg... toch deed telenet een toegeving: upload en download scheiden. wat een maatregel :roll: twordt de hoogste tijd dat de staat zijn participatie uit deze dieven wegtrekt en da alle politiekers die daar een postje hebben, opkrassen!
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”