Plafond voor roaming-tarieven stap dichterbij

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/050711_gsm_kl.jpg" align="left" width="120" height="100">Nu enkel nog plenaire stemming in Europees Parlement. Een plafond op roaming-tarieven voor gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland is een flink stuk dichterbij gekomen. Een invloedrijke EU-commissie stemde donderdagochtend vóór gereguleerde prijzen. Het voorstel om de buitensporige tarieven de kop in te drukken, komt van de Europese Commissie. Een plafond moet volgens de EC op vijftig eurocent per minuut liggen voor bellen vanuit het buitenland.

Het ontvangen van een gesprek in het buitenland moet 25 eurocent per minuut gaan kosten. Vorige maand gingen de commissies Consumentenbescherming en Cultuur en Onderwijs daar al mee akkoord.

Vanochtend ging ook het panel voor Industrie overstag, meldt persbureau AP. Deze commissie gaat zelfs nog een stapje verder, door het voorgestelde plafond tien eurocent lager te zetten; dus respectievelijk op veertig en vijftien eurocent per minuut. Nu rest enkel nog een plenaire stemming in het Europees Parlement; die vindt plaats in mei.

Het is allerminst zeker dat het voorstel zoals dat er nu ligt dan wordt aangenomen. Onenigheid is er binnen het parlement namelijk nog over de vraag of het gereguleerde tarief automatisch voor alle consumenten in de EU moet gelden. De linkse parlementariërs en de Europese Commissie geven hier de voorkeur aan. Maar centrumrechtse afgevaardigden willen dat het EU-tarief alleen geldt als consumenten daar actief voor kiezen.

Bron: zdnet.be van 12 april 2007
Zambo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1184
Lid geworden op: 04 apr 2006, 17:00
Locatie: West-Vlaanderen

Het is te hopen dat er iets van in huis komt. Zodat het gebruik van een GSM in het buitenland beter afstemd op dat in het binnenland.
Het zal afwachten worden tot mei, zal wel iets worden die het midden houdt tussen de twee voorstellen Links versus rechts
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”