Formulier

Plaats reactie
Steph

Hallo,

Waarschijnlijk is dit niet het juiste forum, maar toch ...

Heb sinds kort een eigen domein op het WereldWijde Web, mijn website heb ik dan ook verhuist van Skynet.be naar mijn eigen domein.

Echter heb ik één enkel probleem met mijn formulier. Sindsdien wil hij mijn gegevens niet meer doorsturen naarm ijn emailadres. Zo te zien is het adres (http://users.skynet.be/cgi-bin/formd.cgi) enkel werkt op de Skynet-domein.

Wie kan me helpen met een ander adres, zodat mijn formulier toch nog wordt doorgestuurd...

Groetjes
Steph
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Heb je toegang tot een eigen CGI-bin op je domein / hosting?
Zoja kan je gewoon zelf zo'n mailform-script draaien. Die zijn makkelijk te vinden via google. Je kan ook eens zoeken naar 'formmail'.
Overigens bestaan die dingen ook in php, asp, ... Dus als je daar toe toegang hebt kan je ook naar zo een oplossing denken.

Is dat niet het geval is dat al iets moeilijker, want mailform-scriptjes die iedereen kan gebruiken zijn schaars geworden, wegens erg gevoelig om te gebruiken voor spam-doeleinden.

Eventjes gezocht, en ik ben dit nog tegen gekomen:
http://www.responders.com
http://www.bravenet.com/webtools/emailfwd/index.php
http://formmail.to/

(ik heb je onderwerp verplaatst naar het juiste forum ;-))
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 sep 2002, 17:58
Locatie: Belgium, Ghent
Contacteer:

Hmm een domeinnaam das niet echt het belangrijkste, HET belangrijkste is de hosting. Is de hosting nog bij Skynet of niet? Want je kan een domeinnaam hebben en toch de hosting nog bij Skynet hebben?

In het geval dat je wel hosting zou hebben bij skynet kan je normaal wel nog aan dat script, je zal misschien wel het path naar het corporate script ofzo moeten nemen. Geef eens je website, dan kunnen we eens snel zien wat er fout is :).

Indien je hosting niet meer bij Skynet zit, kan je dat formulier niet meer gebruiken, het script test immers of het aangeroepen wordt vanaf een Skynet-ip. maw of het vanaf skynet hosting wordt gecalled. Indien niet krijg je een fout. Bij gebruik van NIS wordt die info geblocked, waardoor je dezelfde fout krijgt.. NIS afzetten is de boodschap.

Zit je op non-skynet hosting kan je al een paar dingen doen:

- je maakt je website op de nieuwe hosting en je zet je contact page nog op skynet,zodat je aan het script kan.. je roept dan enkel ipv een file op je hosting, een file bij skynethosting aan. Is wel niet de ideale manier, maar tis een uitweg.
- je kan zelf eens scriptje schrijven.. is niet zo héél moeilijk indien je wat programmeer kennis hebt. Hangt er natuurlijk vanaf wat er ondersteund wordt :).
I love it when a plan comes together!
Plaats reactie

Terug naar “Development”