Plaats ADSL-modem

Vragen of opmerking aan het adres van de Userbase kan je hier posten. Ook nieuws ivm Userbase wordt hier gepost.
Plaats reactie
vicinus
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 feb 2007, 11:55

Hallo, ik ben een techneut uit Nederland en heb interesse in hoe jullie in België het huisgedeelte van ADSL regelen. In NL gaat men altijd uit van één centrale splitter en moet/mag de huisbedrading (achter het ISRA-punt = jullie overnamepunt) zodanig worden aangepast dat alle telefoonaansluitingen *achter* de splitter zitten. Hier werken jullie net als in Italië met 'distributed' opsteeksplitters. Grote voordeel is dat de huisbedrading ongemoeid blijft.
Ook op dit forum is gezegd dat de naam splitter misleidend is. Het gaat om een laagdoorlaatfilter voor telefonie. De ADSL wordt ongefilterd doorgegeven. In splitters voor gebruik in NL bestaat het ADSL-'filter' uit twee koppelcondensatoren van 27 nF.
Dat brengt mij op een paar vragen.
Klopt het dat in jullie opsteeksplitter (PMF600P01-BE) de buitenlijningang en de modemaansluiting gewoon via twee draadjes zijn doorverbonden? Is er een schema van het ingebouwde laagdoorlaatfilter voorhanden?
Als dit trouwens waar is maakt de plaats van zo'n splitter in huis niets uit.
Heeft bijdrager Blue-Sky behalve het POTS-schema van Alcatel 1000 ADSL LP ook het ISDN-schema? En bestaat de koppeling tussen buitenlijningang en modemuitgang daar uit een weerstandsnetwerk met laagohmige weerstandjes? (De versie die ik van binnen heb gezien bevat SMD-componenten.)
Er is ergens op dit forum terecht opgemerkt dat een ADSL-modem al van huis uit bestand moet zijn tegen gelijkspanning, belwisselspanning en andere troep die er op de lijn kan staan. Heeft iemand een schema van het ingangscircuit van het ADSL-modem 510i van Alcatel/Thomson?
Avenger
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 15 aug 2006, 22:27

ja die zijn gewoon met 2 draadjes verbonden
en nee die is niet standaard men opteerd meer en meer voor fullrate splitters
probleumpje
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 40
Lid geworden op: 15 maa 2007, 18:47

Avenger schreef:ja die zijn gewoon met 2 draadjes verbonden
en nee die is niet standaard men opteerd meer en meer voor fullrate splitters


Deze worden vooral gebruikt indien er een alarminstallatie op dezelfde lijn zit....
Plaats reactie

Terug naar “Userbase: Aankondigingen, vragen en suggesties”