Belasting op sms en e-mail?

Nieuws omtrent telecom
khsw
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1158
Lid geworden op: 03 maa 2004, 09:04
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 16 keer

EU kijkt serieus naar plan voor btw op e-mail en sms

Maandag 29 mei 2006, 11:04 - De Europese Unie onderzoekt of het mogelijk is om belasting te heffen op het versturen van sms'jes en e-mailberichten.

Het voorstel is afkomstig van de Fransman Alain Lamassoure van de Europese centrumrechtse partij UMP. Op elk e-mailbericht zou een tarief van 0,00001 cent worden geheven. Op een sms-bericht zou 1,5 cent aan belastingen worden geheven, zo schrijft persbureau Reuters. Het Europees Parlement onderzoekt nu of het idee goede manier is om nieuwe inkomsten te verkrijgen.

Met deze nieuwe vorm van belasting zou de EU de kosten voor het 25-lidstaten tellende bolwerk kunnen verminderen. "Het tarief is peanuts, maar aangezien er dagelijks miljarden berichten worden verstuurd, kan dit toch een behoorlijk bedrag opleveren", meent Lamassoure.

De EU wordt nu bekostigd met importheffingen, btw-inkomsten en bijdragen van de lidstaten zelf. Ideeën voor andere nieuwe vormen van belasting gaan onder meer over het heffen van een toeslag op online vliegtickets of een toeslag voor oliebedrijven.

Eerder is in Italië al eens voorgesteld om belasting op sms'jes te gaan heffen om iets te doen aan de hoge staatschuld van het land. Dit plan heeft het echter nooit gehaald.


( bron : http://www.webwereld.nl/articles/41349/ ... n-sms.html )
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6181
Lid geworden op: 15 sep 2002, 12:14
Locatie: Herzele
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 121 keer
Contacteer:

Het is te hopen dat het er nooit door komt... Het is een vorm van beperking van vrije meningsuiting: Wie het kan betalen, kan rond SMS'en (kost nu ook wel al wat, maar soit) en e-mailen. Wie het niet kan betalen heeft brute pech.

't Zou wel mooi zijn voor de spammers onder ons... Boete wegens spam en belastingsontduiking :)
Afbeelding
wem
Premium Member
Premium Member
Berichten: 666
Lid geworden op: 24 mei 2004, 14:48

wel vreemd dat deze belasting niet in % wordt uitgedrukt.
Oké, voor mail zou dit geen effect hebben, maar voor sms vind ik het toch een beetje raar.
nu kost een berichtje 10-15 cent, en is 1.5 cent dus 10-15 %, maar als binnekort er een prijzenslag komt en een berichtje 2 cent kost, en daarkomt dan 1.5 cent belasting bij, dan is er plots 75% belasting, beetje veel, niet?
MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1538
Lid geworden op: 31 maa 2005, 21:27
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Ik vind het nu ook al veel op sms'en wordt er nu ook al 21% BTW betaald, dus op een sms van 10 -15cent betaal je dan tussen de 33% en 39% BTW/Taxen en op een sms van 5 - 7 cent (JIM en TMF) is dat al tussen de 47% en 57%.

En aangezien het niet meer in procenten is, is het dan ook gedaan met gratis smsjes?
Gast

khsw schreef:<img align="left" src="http://www.europeus.org/images/medium_alain_lamassoure.2.jpg" />BRUSSEL - Alain Lamassoure, een Frans centrum-rechts Europarlementslid, heeft voorgesteld om een belasting te heffen op sms-verkeer en e-mailberichten. De opbrengsten moeten bijdragen aan de financiering van de Europese Unie.

Dat schrijft EUobserver.com.Lamassoure deed zijn voorstel gisteren in een financiële werkgroep over de toekomst van Europa. Na de moeizame onderhandelingen over de meerjarenbegroting voor 2007-2013 herbekijkt de Europese Unie haar financiering.

Voor sms-berichtjes denkt Lamassoure aan een belasting van 1,5 eurocent, een e-mail zou met 0,00001 euro belast worden. ,,Dat is een heel klein bedrag, maar gezien de miljarden mails die dagelijks verstuurd worden zou dat een enorme inkomstenbron vormen.''

Tobintaks

Volgens Lamassoure is het door de globalisering voor lidstaten steeds moeilijker om belastingen te heffen op inkomens, bedrijfswinsten en de consumptie. Het parlementslid vergelijkt zijn idee met de Tobintaks. Dat idee uit 1971 stelde voor om een minieme belasting (0,1 procent) te heffen op alle internationale financiële transacties.

( bron : http://www.standaard.be/Artikel/Detail. ... 052006_023 )


Laat ze lekker ergens anders geld vandaan trekken!!
we betalen al genoeg!
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

het is dus zever want

- men kan het onmogelijk controleren
- men betaald reeds belastigen op het hebben van het internet dus traffic enz.. het zou dus een dubbele belasting zijn en zoals men weet kan dat niet want dan is het een van het ander aftrekbaar !
khsw
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1158
Lid geworden op: 03 maa 2004, 09:04
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 16 keer

Petitie tegen belasting e-mail en sms
Vrijdag 2 juni 2006, 08:34 - De plannen van de Franse Europarlementariër Alain Lamassoure om belasting te heffen op e-mail en sms-berichten is in slechte aarde gevallen. Reden voor een online petitie.

"Wij zijn van mening dat deze plannen veel te weinig aandacht krijgen in de media", beargumenteert een van de initiatiefnemers van de petitie, Jornt van Dijk. "Het gevaar is dat door het gebrek aan aandacht, dit soort voorstellen er zomaar tussendoor kunnen glippen." De site is niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels te lezen. "We werken op dit moment nog aan vertalingen in het Frans, Duits, Spaans en Italiaans", aldus Van Dijk.

De initiatiefnemers ageren tegen de plannen van Lamassoure om een belasting te heffen van 1,5 eurocent per sms-bericht en 0,001 eurocent per e-mail. Door de globalisering wordt het volgens de Fransman steeds lastiger voor overheden om voldoende belastinggeld op te halen.

"De site is nu anderhalve dag online en we hebben ongeveer duizend handtekeningen weten te verzamelen", vertelt Van Dijk tegenover Webwereld. "We hopen door de belangstelling van de media onze doelstelling van honderdduizend handtekeningen te halen." Zodra deze doelstelling is gehaald, worden de handtekeningen aan de Franse Europarlementariër overhandigd.

( bron : http://www.webwereld.nl/articles/41417/ ... n-sms.html )
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Belastingplan e-mail en sms 'slechts een suggestie'

De afgelopen week stonden de Europese media bol van de berichtgeving omtrent het voorstel van de Franse europarlementariër Alain Lamassoure om belasting te heffen op communicatie via e-mail en sms. Het plan, dat door Tweakers.net begin mei al uit de doeken was gedaan, zou bedoeld zijn om de EU-begroting sluitend te krijgen. Voor dat doel zou het versturen van een sms anderhalve cent duurder worden, terwijl er per duizend e-mails een eurocent afgedragen zou moeten worden richting Brussel of Straatsburg. Twee Nederlanders hadden uit protest al een internationale site opgezet om honderdduizend tegenstemmen te verzamelen en die te overhandigen aan de Fransman.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/www_eu.jpg" align="right" width="85" height="119">Op basis van de massale commotie heeft Lamassoure inmiddels tegenover diverse nieuwsbronnen aangegeven dat hij verkeerd geïnterpreteerd is. In een e-mail richting VNUnet gaf hij aan dat het plan nooit bedoeld is geweest om uitgevoerd te worden. De centrumrechtse politicus moet voor zijn functie budgettaire hervormingen voorstellen, en het gewraakte plan zou daarom alleen een suggestie hebben betroffen. De Europese Unie is niet bij machte om belastingen op te leggen, zodat een sms- en e-mailbelasting pas mogelijk zou zijn als alle lidstaten hun volledige instemming zouden verlenen. Het hersenspinsel zou daarom bedoeld zijn om individuele lidstaten aan het denken te zetten over hoe de technologiesector betrokken moet worden bij de bestaande belastingen die er geheven worden.

Een medewerker van Lamassoure meldde daarnaast aan IT Week dat de politicus het plan te berde had gebracht om het denkproces te stimuleren. 'Alain heeft gezegd dat het belangrijk is om na te denken over nieuwe belastingen, aangezien er nieuwe technologieën zijn die nieuwe voordelen bieden. Er is niettemin formeel niets voorgesteld en hij weet dat het technisch niet mogelijk is om e-mail en sms aan te slaan.'

Bron :Tweakers.net van 3 juni 2006
TaranQ
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 14 maa 2007, 09:53
Locatie: Dilsen-Stokkem

politiek = ultieme vorm van georganiseerde misdaad !!!

van mij mogen ze die hele bende op een onbewoond eiland laten wegrotten...
TaranQ
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 31
Lid geworden op: 14 maa 2007, 09:53
Locatie: Dilsen-Stokkem

Volgens Lamassoure is het door de globalisering voor lidstaten steeds moeilijker om belastingen te heffen op inkomens, bedrijfswinsten en de consumptie. Het parlementslid vergelijkt zijn idee met de Tobintaks. Dat idee uit 1971 stelde voor om een minieme belasting (0,1 procent) te heffen op alle internationale financiële transacties.


Wordt tijd dat we die hele belastingen afschaffen. Slaat nergens op. Ik heb geen Europa nodig. Ik verzorg en betaal mijne eigen hof. Laat Europa dat ook doen dan.....
Gebruikersavatar
Braindamage
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 995
Lid geworden op: 18 maa 2004, 22:52
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer
Bedankt: 14 keer

Wij zitten niet te roepen om een uitbreiding van de Europese Unie, dus als ze het toch persé willen, dan moeten ze maar zelf voor het geld zorgen of dit vragen aan de landen die er persé bij willen, maar ze moeten er niet de oorspronkelijke EU inwoners mee lastig vallen.

Ok, mss komt die belasting er nooit, maar ik denk dat dit voorstel van die Fransman toch voor euro-tekens in de ogen van onze premier heeft gezorgd, die gaat dat een schitterend idee vinden om in België in te voeren. Net zoals de domme belasting op verpakkingen die niks te maken heeft met het millieu en alles met extra geld voor de staat
hollebollegijs
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1577
Lid geworden op: 01 feb 2006, 11:24

ik vrees dat het er wel doorkomt. alles is goed op de staatskas te vullen en ervoor te zorgen dat de begroting klopt...
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

hollebollegijs schreef:ik vrees dat het er wel doorkomt. alles is goed op de staatskas te vullen en ervoor te zorgen dat de begroting klopt...


Och, ze gaan eerst het milieu argument nog wat uitpersen, er zijn momenteel nog genoeg groene jongens die naief genoeg zijn om dit te slikken als zoete pap.
BungaMan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1485
Lid geworden op: 16 nov 2005, 09:05

btw heffen wordt al gedaan, email en sms maken deel uit van een dienstenpakket van bedrijven. hun klanten betalen reeds btw om van deze diensten gebruik te maken.

taks zoals op sigaretten wordt hoofdzakelijk gebruikt om het product of dienst te ontmoedigen. net zoals importtaks. vermits men email en sms niet wilt ontmoedigen zal er ook niet een taks op komen.

dat is mijn redenatie maar niets houdt tegen dat daar uitzonderingen op zijn natuurlijk.
Please help, looking for a way to get rich and fast
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

BungaMan schreef:taks zoals op sigaretten wordt hoofdzakelijk gebruikt om het product of dienst te ontmoedigen.


Dat wil men jou doen geloven... uiteindelijk is het maar voor één ding; het spijzen van de kas ! Dergelijke methode is trouwens absurd, al wie genoeg geld heeft kan dus rustig verder doen.
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

Sub Zero schreef:Het is te hopen dat het er nooit door komt... Het is een vorm van beperking van vrije meningsuiting: Wie het kan betalen, kan rond SMS'en (kost nu ook wel al wat, maar soit) en e-mailen. Wie het niet kan betalen heeft brute pech.

't Zou wel mooi zijn voor de spammers onder ons... Boete wegens spam en belastingsontduiking :)


correctie wie is er zo zot om dat te betalen ik althans niet ! Controleren kunnen ze het toch niet, .. het is gewoon belachelijk dat ze der zelfs maar aan denken. Toont nog eens aan hoe stom ze daar zijn, het enige waar die debielen aan denken is geld !
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

hollebollegijs schreef:ik vrees dat het er wel doorkomt. alles is goed op de staatskas te vullen en ervoor te zorgen dat de begroting klopt...


En hoe gaan ze mij controleren? Ik zal rap een smtp in het buiten land gebruiken. Het enige wat ik hier uit zie voortkomen is dat er meer bandbreedte zal komen naar landen die dit niet toepassen !

Ik herinner me het nog als gisteren, wij de staat hebben ervoor gezorgd dat per gezin men ongeveer 200 euro per jaar uitspaart, omdat de werkende mens dit minder moet betalen aan belasting, enkele dagen geleden, op de radio, de verpakkingsbelasting gaat ongeveer 250 euro per gezien per jaar kosten !!!!!???

Zo kan ik ook besparen ze, .. 1 belasting vermindering doorvoeren 5 andere uitvinden om het gat te vullen.
brabander
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 10 jul 2006, 13:42

khsw schreef:<img align="left" src="http://www.europeus.org/images/medium_alain_lamassoure.2.jpg" />BRUSSEL - Alain Lamassoure, een Frans centrum-rechts Europarlementslid, heeft voorgesteld om een belasting te heffen op sms-verkeer en e-mailberichten. De opbrengsten moeten bijdragen aan de financiering van de Europese Unie.

Dat schrijft EUobserver.com.Lamassoure deed zijn voorstel gisteren in een financiële werkgroep over de toekomst van Europa. Na de moeizame onderhandelingen over de meerjarenbegroting voor 2007-2013 herbekijkt de Europese Unie haar financiering.

Voor sms-berichtjes denkt Lamassoure aan een belasting van 1,5 eurocent, een e-mail zou met 0,00001 euro belast worden. ,,Dat is een heel klein bedrag, maar gezien de miljarden mails die dagelijks verstuurd worden zou dat een enorme inkomstenbron vormen.''

Tobintaks

Volgens Lamassoure is het door de globalisering voor lidstaten steeds moeilijker om belastingen te heffen op inkomens, bedrijfswinsten en de consumptie. Het parlementslid vergelijkt zijn idee met de Tobintaks. Dat idee uit 1971 stelde voor om een minieme belasting (0,1 procent) te heffen op alle internationale financiële transacties.

( bron : http://www.standaard.be/Artikel/Detail. ... 052006_023 )


Hoe meer men stemt voor Liberalen hoe meer ge zulk zaken tegenkomt.

Dit is een regelrechte schand moest dit doorgevoerd worden
Draco888
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1229
Lid geworden op: 11 dec 2006, 19:04

Phuncz schreef:Ze mogen beginnen met de mensen die meer dan 2500€ netto per maand verdienen exponentieel te belasten. Iemand die 5000€ de maand heeft (toch nog een groot vertegenwoordigd deel van staatsbeambtenaars) overleven ook wel met 3000/maand en minder.

Correctie, top ambtenaren zoals VB diplomaten verdienen 35.000euro BRUTO/jaar.
Dat is zonder anciënniteit weliswaar.
En dan zijn der nog de managers die de overheid aantrekt voor bepaalde posities (Spoorwegen,post,...), die verdienen wel meer.
lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 21 aug 2006, 13:02
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Bedankt: 64 keer

Als je al die domme wetsvoorstellen die dagelijks worden ingediend zou lezen lach je je een bult. Het is niet omdat er plots een pipo het licht heeft gezien, dat de rest van het parlement geen verstand heeft hé.
ljd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1933
Lid geworden op: 15 maa 2007, 18:17
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 1 keer
Contacteer:

Allemaal een emailadres in US maken ofzo :)
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”