enkele opmerkelijke quotes hieruit:
pag8:
Was 2006 een overgangsjaar waarin de Belgische it-manager en telecomverantwoordelijke weinig of geen strategisch verregaande beslissingen heeft genomen op het vlak van netwerk- en telecomdiensten? Amper 4 procent van de 306 ondervraagde ondernemingen veranderde vorig jaar van leverancier voor zijn telefoondiensten. “Misschien denken de meesten dat ze er beter aan doen om te blijven waar ze zitten. Belgacom doet het erg goed. De aanval van de alternatieve operatoren verloopt bijzonder moeilijk. Maar de regelgever [het Belgische Instituut voor Post en Telecommunicatie] is dan ook erg zwak en doet helemaal niets om daar verandering in te brengen. Er zou een zeer agressief beleid moeten komen van de regelgever om echte concurrentie tot stand te kunnen brengen. Want van concurrentie is er vandaag geen sprake”, meent Jean-Claude Delcroix, Gartner vicepresident research carrier operations and strategies. “Tja, als we in dit tempo doorgaan, staat België over tien jaar nog altijd even ver”, stelt BT Benelux country manager Michel De Coster vast.
pag 9:
De regelgever zal dus dringend werk moeten maken van een degelijk aanbod voor alternatieve operatoren, met een gezonde winstmarge. En zonder een ‘price squeeze’ waarbij Belgacom vaak tarieven aanbiedt die goedkoper zijn dan wat alternatieve operatoren aan Belgacom moeten betalen voor het gebruik van de telefoonlijn. Maar er is meer: “België scoort zwak als het aankomt op nieuwe diensten. Er zijn weinig of geen creatieve aanbiedingen,” meent Pierre Dumont, general manager van integrator Dimension Data België, Luxemburg en Frankrijk. Zo is er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Groot-Brittannië of Frankrijk, nog geen echt gebundeld aanbod van vaste en mobiele telefonie voor de businessgemeenschap.
ik ga nog verder lezen en eventueel nog opmerkelijke quotes toevoegen, maar wat ik maar wil zeggen: hoe schandalig is het in België niet gesteld ivm concurrentie op de telecommarkt en de monopoliepostie van bgc en het bipt dat hier niets tegen doet, ik snap niet dat Europa dit zomaar toelaat... Op gebied van electriciteit en gas werd België destijds wel op de vinger getikt met als gevolg een echte liberalisering van deze markten...