Driver probleem... of toch een USB hardware probleem?

Windows, Android, iOS, Linux, Chrome OS, ...
Plaats reactie
Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 719
Lid geworden op: 21 nov 2005, 14:17
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 18 keer

Mijn buurman heeft het volgende eigenaardigheid voor. Hij is verbonden via usb bucht modem (alcatel speedtouch ofwel de 'groene kwal' ) . Sinds een aantal weken is daar een webcam bijgekomen, en een tijd later werkt de usb modem niet meer. Zelfs de Power led licht maar rood op tot de bekende bios 'bieptoon' (hoewel in het bios usb enabled is). Windows herkent de usb kwal dus ook niet automatisch, waardoor de driver herinstalleren niet deftig lukt (blijft rood)

ik neem de kwal mee naar mij thuis, windows herkent em direct , power led brandt.

Ik neem een eicon usb modem van onder het stof en probeer em bij mijn buur, echter wordt niet herkent door windows (power led brandt niet).
Een (kleine) Usb harde schijf wordt niet herkend (ook daar brand de led niet).
En net als je zou denken dat de usb poort geen stroom meer geeft, en dus kapot of disabled is, merk je dat de webcam (waarvan je de drivers reeds gedelete hebt, omdat ze mssn conflict geven met die usb kwal) het wel doet, en plots herkend wordt door windows xp.

Wat is nu het probleem volgens 'jullie' specialisten ? Een hardware probleem met de usb poorten? Of toch een geflikfloi met drivers?
Geef de poort geen stroom genoeg voor sommige apparaten, en voor sommige dan weer wel... hebben de kwal en de webcam tegelijk teveel verbruikt, waardoor het spel is kapot gegaan.? En hoe komt het dan dat de led van die speedtouch toch een drietal keer rood knippert tot aan de bios 'tuut' en daarna geen leven meer te krijgen is in die led(heb biosinstelingen getest met optie USB support for dos enabled, en USB support voor dos disabled .. USB support algemeen heb ik steeds enabled gelaten) . Allemaal nogal ver gezocht ..nuja.

Indien hardware probleem, is men al direct aangewezen op nieuw moederbord vrees ik, (indien voeding kan een hub met apparte adaptor mssn soelas bieden). Daarom ga ik morgen voorstellen om een nieuwe (dan is die bucht ineens weg) router of tenminste ethernetmodem te kopen (er zit LAN on board) zodat die mensen terug internet hebben.

Indien driver probleem, ik begrijp niet waarom sommige dingen wel, en sommige dingen niet herkend worden. De rest van windows is clean... avast krijg ik niet afgezet wegens pasword, maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat die usb poorten blockt
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder
Caretaker
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 01 sep 2006, 14:07

hallo je geeft het antwoord zelf al :) haal die webcam er maar eens af en probeer het dan nog eens.............
Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1903
Lid geworden op: 23 feb 2004, 15:03
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 75 keer

Jep, de USB geef te weinig stroom... Zwaardere voeding steken en/of extra USB PCI kaartje inprikken.
Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 719
Lid geworden op: 21 nov 2005, 14:17
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 18 keer

ja mensen daar was ik ook al achter.. dus het eerste wat ik deed was die webcam uit de usb zwieren en drivers uninstallen.Resultaat = noppes Daarvoor heeft het jaren gewerkt met enkel en alleen een usb modem op de usb poort.
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder
evian
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 sep 2006, 01:07
Locatie: aalst

Ik heb jaren geleden ook zo een kwal gehad en er is maar 1 oplossing:de kwal vervangen door een deftige modem(zeker geen usb)
Plaats reactie

Terug naar “Software en apps”