Hoe komen jullie aan die download limieten

Hier horen vragen over google, irc, nieuwsgroepen, e-mail enz....
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

Door het lezen van de intressante discussies over hoe goed of slecht skynet, EDPnet, Dommel enzovoort wel of niet zijn werd hier en daar als nadeel bij Skynet (en andere providers) vernoemd : het "maar' 10Gb aan down- en upload volume. Nu is 10 Gb toch niet weinig. Toen ik eens ging kijken wat ik zelf download en verbruik zie ik de laatste 3 maanden dat ik daar juist mee toekom. Ik download staf- en andere kaarten (legaal) wat muziek via iTunes (legaal), gratis of proefversies van programma's (legaal) vele emails en alle dagen on-line muziek beluisteren, surfen enzovoort, Uploaden van foto's naar website en foto.com. Af en toe eens iets via Emule (wat ik nergens anders kan vinden ivm muziek of zomaar dat is echt uitzonderlijk).
Nu ben ik eens nieuwsgierig naar wat mensen die 10, 20 of zelfs 30 Gb te weinig vinden daar dan wel mee doen. Mijn stelling is dan, niets dat legaal is verantwoord zulke grote hoeveelheden gezien mijn eigen verbruik.
Of heb ik het mis?
Afbeelding
NickG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1599
Lid geworden op: 13 sep 2005, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 51 keer

ach ik geraak er legaal wel aan hoor. linux iso's en vooral, via http://www.maxx-xs.nl/?page=films huur ik wel eens een film en kijk hem online. En zo'n film slorpt al rap 2.5 gb van je limiet op hoor...
flt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 755
Lid geworden op: 08 dec 2005, 17:10
Bedankt: 3 keer

Legaal zou ik toch niet boven de 20GB geraken.
Als ik achter mijn PC zit staat wel altijd een online radio op.
Ik game ook veel en er komen ook telkens nieuwe maps/updates/...
Sites als video.google, youtube, ... slorpen ook immens veel bandbreedte
Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 dec 2003, 20:25

Nu ben ik eens nieuwsgierig naar wat mensen die 10, 20 of zelfs 30 Gb te weinig vinden daar dan wel mee doen. Mijn stelling is dan, niets dat legaal is verantwoord zulke grote hoeveelheden gezien mijn eigen verbruik.
Of heb ik het mis?


Er zjn mensen wiens muzieksmaak - om het zacht uit te drukken - niet overéén komt met de rommel die tegenwoordig mainstream is. Bij gebrek aan radiozenders met smaak moet je dan wel een webradio gebruiken.

64 kbps vind ik persoonlijk echt wel substandaard en ik kan daar enkel naar luisteren wanneer er geen 128 kbps slots vrij zijn. Laten we dus even een redelijke berekening maken. Dit is dan zelfs nog een voorzichtige raming, moest ik meer krijgen, zou ik simpelweg meer luisteren.

(128 kbps / 8 ) B * 4h * 20dagen = 4608 MB.

Daar gaat de helft van wat ik per maand opdoe. Ik heb zo eens een maand bijgehouden wat ik opsurf. Daar zit dan ook veel video en flashcontent in, maar dat is zo een 2-3 GB. Overlaatst wou ik OpenSuse binnenhalen, maar dat valt behoorlijk tegen wanneer je dit binnen je maandelijks volume moet doen.

Ik geef ook toe dat ik iedere maand 2-3 GB aan minder legale content op doe, maar dat is dus wel degelijk niet de hoofdbrok in mijn verbruik.

Niet elke gebruiker heet Jos, checked éénmaal per week zijn mails en vindt de Skynet portal de max. Er zijn behoorlijk wat gefrustreerde ITers die nog niet eens die *nix iso's binnenkrijgen (binnen het volume) die ze zouden willen. Hoe cliché dit dan ook mag klinken :).
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

jan28 schreef:Of heb ik het mis?

Er zijn al heel wat discussies geweest over download limieten en ik denk dat een grote groep mensen genoeg heeft aan 10 GB.

Anderzijds is er een niet onbelangrijke groep mensen die behoorlijk wat legale content download van internet: en dan denk ik in de eerste plaats aan informatici of mensen die veel met informatica bezig zijn. Kijk maar eens wat Microsoft de voorbije maanden beschikbaar heeft gesteld: Beta Windows Vista, beta Internet Explorer, beta Office 2007, trial Vistual Studio 2005, trial MS SQL Server 2005, beta Exchange server, trial Office 2003, enz... dan heb je nog de linux images, de MySQL downloads, enz...

Daarom ben ik van mening dat een internet abonnement een download limiet moet hebben tussen 30GB en 50GB. Kan de provider meer bieden zonder de werking te verstoren dan is dat mooi meegenomen.
Arrigi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 824
Lid geworden op: 05 okt 2003, 23:00
Locatie: Hoogstraten
Contacteer:

Voor mij is een groot deel (tegen de 50% van m'n 20GB) illegaal verkeer (games/films/muziek) al zijn dat er nooit veel (ik hou m'n ratio in stand en upload alles weer).
Soms kom ik echter niet eens aan 1 film/maand omdat veel van het verkeer ook bestaat uit youtube/video.google.com bezoekjes, de adsl.Be site (streams van de festivals bvb.. en die zijn dus niet om op te slagen, maar om telkens weer te streamen) , demo's van games/software, en gewoon surfverkeer wat in de vakantie al goed doortelt. En de cam niet vergeten :).
edit: Nog vergeten: (HD-)trailers...
Moest ik kunnen had ik regelmatig ook gewoon een stream openstaan. Met een hogere uploadsnelheid zou ik meer foto's naar vrienden kunnen sturen wat ik nu gewoon niet doe vanwege de traagheid. Zelfs de uploadsnelheid beperkt me dus in m'n maandelijkse gebruik :).
Laatst gewijzigd door Arrigi 30 aug 2006, 11:54, in totaal 1 gewijzigd.
crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2149
Lid geworden op: 01 feb 2003, 11:58
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer
Bedankt: 12 keer

Mja die linux disto's :-). Misschien alleen op het begin als aan het experimenteren bent. Na een tijdje gebruik je toch maar 1 OS waar je alleen de packetten update die je geinstalled hebt. De laatste iso die ik gedownd heb is ongeveer 1 jaar oud.
DaNi0
Premium Member
Premium Member
Berichten: 718
Lid geworden op: 21 jun 2005, 13:45
Locatie: Oostende
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Bedankt: 28 keer

Hier staat er gans de dag door twee radiostream open aan 128kbps. (versch. pc's) Dat slurpt al ongelooflijk veel, zoals eerder aangegeven.
Verder mijn ongelicenseerde anime collectie.
Gebruikersavatar
svenska
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1903
Lid geworden op: 23 feb 2004, 15:03
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 75 keer

Van mijn 50GB gaat er zo'n 30% naar illegal stuff (muziek, dvdrips en software), de rest is voor surfen, mailen, internetradio (vooral RGRfm en StuBru).
Af en toe een Beta versie of een Linux versie, maar dat is niet elke maand.
Mijn 50GB is trouwens nooit volledig op.
sChutt
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 29 mei 2006, 13:49
Locatie: There's no place like 127.0.0.1

Simpel, een linux distro hier en daar, een beta (Vista pre-RC1 is bv 2-en-nog-wat GB of Office 2007 is ook niet bepaald klein) hier en daar en neem daarbij een hoop data van thuis-werk verkeer (ik heb een vaste IPsec VPN naar het werk toe), een hoop online radio etc etc en bingo. Standaard ISP's zoals daar zijn Skynet, Telenet of Scarlet zijn niet berekend voor mensen die 'online leven' of profesioneel met IT bezig zijn... Gezien het mijn job is om dingen uit te proberen, is maandelijkse quota echt wel een punt... :?

Maar, as you said, het is echt wel mogelijk 15GB (bij standaard ISP's) tot zelfs 100GB te maxen. Legaal.

- sChutt
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

sChutt schreef:Simpel, een linux distro hier en daar, een beta (Vista pre-RC1 is bv 2-en-nog-wat GB of Office 2007 is ook niet bepaald klein) hier en daar en neem daarbij een hoop data van thuis-werk verkeer (ik heb een vaste IPsec VPN naar het werk toe), een hoop online radio etc etc en bingo. Standaard ISP's zoals daar zijn Skynet, Telenet of Scarlet zijn niet berekend voor mensen die 'online leven' of profesioneel met IT bezig zijn... Gezien het mijn job is om dingen uit te proberen, is maandelijkse quota echt wel een punt... :?

Maar, as you said, het is echt wel mogelijk 15GB (bij standaard ISP's) tot zelfs 100GB te maxen. Legaal.

- sChutt

ja dat begrijp ik wel maar een vista of een office download je toch niet elke maand? ik ben zelf tegenwoordig meer dan gemiddeld online maar kom toch niet boven de 15 Gb
Afbeelding
sChutt
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 29 mei 2006, 13:49
Locatie: There's no place like 127.0.0.1

Akkoord, alle beta's an weet ik wat zijn niet het grotere deel, maar neem een aantal pro pakketten van die grootorde en je geraakt al een ver eind.. Ik noemde maar een paar bekende 'grotere' pakjes ;) Btw, ik haal ook m'n 50GB (net) niet maar kom wel in de buurt.

- sChutt
Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 719
Lid geworden op: 21 nov 2005, 14:17
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 18 keer

Wel hier is het niet IK , IK IK ... maar wij. Hier hangen legaal (jaja iets dat bij skynet dus niet kan, tenzij multi optie waar ze u per maand nog eens 5€ meer voor afluizen) 4 pc's op het net. Je mag dus gerust zeggen dat al die os'en via dezelfde lijn hun updates moeten downloaden.
Verder heel veel online radio (vooral RGR fm (hoewel ik dat meestal via klassieke fm in de auto opzet), radiosaffier.be , di.fm , tntradio.be .. gelukkig dat al deze zenders de aac codec gebruiken, scheelt een pak in het verbruik.
Verder bekijk ik ook die google en youtube dingen af en toe. Ik kom meestal net toe met mijn 20GB.
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Ik kom normaal nét toe met m'n 10 GB van Skynet Go. Alleen... ik moet echt uitkijken. Comfortabel doen wat ik wil zit er niet bij. Ik zit bvb in het Microsoft Connect program en ja, er komen wel elke maand beta's van Vista uit. Tip: de Pre-RC1 is momenteel te downloaden van de Windows Vista-site, publiek.
En daarnaast vrij veel fun-surfen, af en toe Folding-WU's uploaden (makkelijk 1 GB upload op een maand), géén illegale stuff, geen mp3's, geen streaming.
Ik durf niet eens aan de HD-content te beginnen op Quicktime.com :(
In het kort: 10 GB krijg ik makkelijk vol met enkel te (fun)surfen en een beta en Folding.
crapiecorn
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2149
Lid geworden op: 01 feb 2003, 11:58
Uitgedeelde bedankjes: 44 keer
Bedankt: 12 keer

Als zelfs meon over limieten begint te klagen wordt het tijd dat er iets aan gedaan wordt.
Met die 10GB van skynet kom ik ongeveer toe tot de 12/13 van de maand, meestal maak ik dan gebruik van een volume pack tot ongeveer 26/27 en dan nog 36h er bij. Goed voor een 40/50GB per maand.
eldiablo
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:53
Locatie: Waregem

altijd maar dat gezaag dat je niet iedere maand een linux distro download enzo, dat doen we (de meeste onder ons toch) niet, maar het is toch niet omdat we dit niet iedere maand doen, dat we in de maand dat we dit wel eens willen doen onmiddelijk moeten gestraft worden door op smalband te vliegen die maand. Of voor de gamers onder ons, augustus was bv een zware maand van demo's, dit is ook terug slechts eenmalig (gebeurt toch niet veel) maar terug omdat dit eens gebeurt wil ik niet onmiddelijk op smalband vliegen omdat er eens een paar demo's gereleased zijn.
Armani_S
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 30 aug 2006, 07:58

Ik gebruik zelf een Imac, en toch 2 wekelijks zijn er updates uit te voeren van alle software ... wat gemakkelijk al een goeie 500MB kan innemen ,zeker na herinstallatie nemen de updates heel wat dataverkeer in...

10GB is absurd laag te noemen.

Ik luister zelf de hele dag door naar webradio , waardoor ik niet zou toekomen met 10GB, gelukkig heb ik een onbeperkt (bedrijfs) abbo via Scarlet , akkoord ik betaal een pak meer ,maar een abbo met limiet zou niet voldoen vrees ik :(
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

Van zodra je dan nog met VOIP en video-conferencing begint gaat je quota er ook snel door. Dat, samen met wat webradios, wat gaming, wat legale downloads (je pc herinstalleren = veel dingen terug downloaden), een paar linux trials, enz enz...

Vorige maand zat ik door m'n 50 gig door, net.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
BungaMan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1485
Lid geworden op: 16 nov 2005, 09:05

vandaag op de radio gehoord dat Universal zijn muziek gratis ter download gaat aanbieden via spiralfrog.com (niet zeker van de link). inkomsten via advertenties. benieuwd in welk formaat en kwaliteit dit zal zijn maar het zal zeker de mensen toelaten weer een groter stuk legale download te verbruiken.

mezelf
- gamen
- online radio
- linux (om de 2 dagen komen er wel updates uit van packages)

zou wel dvd films willen huren maar momenteel nog niks gevonden online dat laatste nieuwe films heeft. hoe rap is je limiet er dan door?

sommige mensen zitten ook nog is hele avonden voor de webcam, zeker de jeugd. hoe hoger de kwaliteit van het beeld hoe beter. doe daar ook nog eens deftige kwaliteit van geluid bij.
Please help, looking for a way to get rich and fast
Gebruikersavatar
PowerSoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 589
Lid geworden op: 30 maa 2004, 20:33
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 1 keer

ik heb gisteren een viertaltal uurtjes via vmware console op mijn vmware server vmachines zitten installeren, total downstream: 1.51 GB
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

Dat is dan ook de enige reden dat de ISPs in België limieten hanteren ... om het illegaal downloaden van copyrighted stuff tegen te gaan.

Je moet je al serieus in bochten wringen om gebruik boven 10 of 15Gb te rechtvaardigen hoor ... linux iso's is nu niet echt iets wat de gemiddelde gebruiker elke maand nodig heeft ...

Misschien in de toekomst met HD materiaal kom je niet meer toe met die limiet, maar "heden ten dage" ... wel hoor.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
wem
Premium Member
Premium Member
Berichten: 666
Lid geworden op: 24 mei 2004, 14:48

Zelf gebruiken we hier (4pc's die quasi constant gebruikt worden) ongeveer 2 GB per maand.

Als het woord "datalimieten te laag" wordt geroepen, is hetgene in me opkomt vooral: de uploadlimiet van Telenet. Hoewel we er zelf mee toekomen, valt het heel makkelijk door gaming, webcammen en dergelijke om erover te gaan, en dat zijn geen uitzonderlijke dingen.

Verder is het principe "ik verbruik meer, dus ik betaal ook meer voor een hoger abonement" niet zo onlogisch, dus hoeveel mensen komen dan niet meer toe met de hoogste limiet die hun provider bied? Ik denk dat dat minstens rond de 30GB zal hangen. En zelfs als je vele beta's test en elke dag 8 uur webradio beluisterd, zal je al moeite moete doen om elke maand daar te gerake denk ik.
Gebruikersavatar
D3bian
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1256
Lid geworden op: 29 jun 2006, 10:43
Locatie: Zemst
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 25 keer

Ikzelf gebruik van m'n 30 GB van Skynet ongeveer 75% legaal (Linux distro's, website uploads, publiceren van designs en foto's, webradio, ...)

De andere 25% gaat uit naar streaming als online DJ
Afbeelding
sChutt
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 29 mei 2006, 13:49
Locatie: There's no place like 127.0.0.1

PowerSoft schreef:ik heb gisteren een viertaltal uurtjes via vmware console op mijn vmware server vmachines zitten installeren, total downstream: 1.51 GB

BINGO! - same here.

- sChutt
strife
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 31 okt 2003, 11:56
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 1 keer

Eigenlijk ben ik dit gezaag en gezever over limieten moe. Wat de mensen doen met hun internet connectie is hun zaak ... vind ik.

Dat de mensen alle andere redenen aanhalen om hun verbruik te verantwoorden is toch vrij normaal. De meeste mensen gaan zichzelf niet beschuldigen en dit dan ook nog ergens gaan neerschrijven op een forum.

Als men het risico wil lopen om illegale media of programma's te downloaden is dat hun zaak. Als iemand in de auto iets harder op zijn gaspedaal duwt is dat ook voor rekening van de overtreder. En eigenlijk vind ik de overtreding van te snel te rijden veel erger dan iets illegaal te downloaden. Met iets illegaal te downloaden breng je voor zover ik weet geen levens in gevaar !

Als je kijkt naar de buurlanden dan krijgen onze buren veel meer waar voor hun geld. Is dat zo abnormaal dat de Belgen dit ook willen ?

Als jij toekomt met 10 GB per maand ... wees dan blij. Maar als iemand iets meer wil verbruiken per maand, ga dan aub niet direct die persoon van een misdaad beschuldigen.

Ik zeg niet dat ik nooit iets illegaals download, maar telkens dat als ik (of iemand anders) de limieten probeer te verhogen dan krijg ik weer het verhaal te horen van dat mensen die op het ogenblik toekomen met hun 10 Gb/maand. Begrijpen jullie dan niet dat wij ook jullie voorwaarden proberen te verbeteren ? Wij staan al niet sterk in onze schoenen tegenover de monopoly's van Belgacom en Telenet en dan krijgen we nog commentaar uit eigen hoek (de consumenten).

Als wij niet vechten voor een betere informatica infrastructuur in ons land dan komen wij achterop te liggen in vergelijking met onze buurlanden en de rest van de wereld. En ja, de voorwaarden die de ISP's ons consumenten opleggen is onderdeel van die infrastructuur.

Zo goed als de porno industrie is geweest voor de DVD-markt, zo goed zijn de downloaders voor de online industrie.

Dit is mijn kijk op de zaak.
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

strife schreef:Eigenlijk ben ik dit gezaag en gezever over limieten moe. Wat de mensen doen met hun internet connectie is hun zaak ... vind ik.

Dat de mensen alle andere redenen aanhalen om hun verbruik te verantwoorden is toch vrij normaal. De meeste mensen gaan zichzelf niet beschuldigen en dit dan ook nog ergens gaan neerschrijven op een forum.

Als men het risico wil lopen om illegale media of programma's te downloaden is dat hun zaak. Als iemand in de auto iets harder op zijn gaspedaal duwt is dat ook voor rekening van de overtreder. En eigenlijk vind ik de overtreding van te snel te rijden veel erger dan iets illegaal te downloaden. Met iets illegaal te downloaden breng je voor zover ik weet geen levens in gevaar !

Als je kijkt naar de buurlanden dan krijgen onze buren veel meer waar voor hun geld. Is dat zo abnormaal dat de Belgen dit ook willen ?

Als jij toekomt met 10 GB per maand ... wees dan blij. Maar als iemand iets meer wil verbruiken per maand, ga dan aub niet direct die persoon van een misdaad beschuldigen.

Ik zeg niet dat ik nooit iets illegaals download, maar telkens dat als ik (of iemand anders) de limieten probeer te verhogen dan krijg ik weer het verhaal te horen van dat mensen die op het ogenblik toekomen met hun 10 Gb/maand. Begrijpen jullie dan niet dat wij ook jullie voorwaarden proberen te verbeteren ? Wij staan al niet sterk in onze schoenen tegenover de monopoly's van Belgacom en Telenet en dan krijgen we nog commentaar uit eigen hoek (de consumenten).

Als wij niet vechten voor een betere informatica infrastructuur in ons land dan komen wij achterop te liggen in vergelijking met onze buurlanden en de rest van de wereld. En ja, de voorwaarden die de ISP's ons consumenten opleggen is onderdeel van die infrastructuur.

Zo goed als de porno industrie is geweest voor de DVD-markt, zo goed zijn de downloaders voor de online industrie.
Dit is mijn kijk op de zaak.


Als het onderwerp van dit topic u niet intresseerd, reageer dan niet. Ik stel een vraag en je bent vrij om hierop te antwoorden, of niet.
Als het onderwerp niet goed is, start dan zelf een ander topic.
Probeer het taalgebruik voor een keer wat deftig te houden.

Het gaat er niet over of 10 Gb voldoende is of niet, het gaat erover wat mensen die 30, 40 of 50 Gb nog niet voldoende vinden zo allemaal doen. Gewoon om eens een gedacht te hebben wat zulke volumes veroozaken. Noem het dan nieuwsgierig of zo, ik kan/kon niet voorstellen dat de gemiddelde gebruiker zoveel download.

Tot nu toe hebben voornamelijk zeer specifieke gebruikers geantwoord, zij die voornamelijk specifieke toepassingen gebruiken, ontwikkelen en testen. De anderen, die films, programma's downloaden om op CD-roms/DVD's te branden die je tegenwoordig overal tussen de 4 en 10 euro kan kopen, waar zitten die dan? Die mensen bestaan toch? Of vergis ik mij.
Gebruikersavatar
X-2datop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 449
Lid geworden op: 21 jun 2005, 21:44
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Jan28,

Die mensen bestaan zeker, maar gaan hier volgens mij toch niet even komen zeggen dat ze dit daadwerkelijk ook doen.

Laat ons even stellen dat ik DVD's zou downloaden via bittorrent, of ftp, of whatever. Dan kan je dit heel gemakkellijk vergelijken met de videotheek:

1 DVD is 4,35Gb per schijf
Stel voor dat je per week 1x naar de videotheek gaat. Dat word dan 1 DVD per week downloaden.

4x 4,35Gb = 17,4Gb (of 21,75Gb op een andere maand).

Dit is dan gerekend zonder Online Radio, multiplayer, updates, upgrades, drivers etc ....

En dat is aan slechts 1 film per week. Stel je voor dat het een langspeelfilm is, dan zijn het al 2dvd's op 1 week. Wil je er wat meer zien word het nog meer. En dan spreken we nog niet over muziek, games (ook dvd's tegenwoordig) en software. Toegegeven, het is illegaal, maar ook veel gemakkellijker én minder risicovol dan het fysiek stelen van iets.

De meeste mensen die zulke zaken downloaden, doen dit omdat men dan een hogere levenskwaliteit behaalt (nieuwe films, games, software) zonder dat men daar ook de nodige cashflow voor nodig heeft.

Dit verantwoord uiteraard niet de reden om een hogere limiet te bedingen bij de operators, maar verklaart het wel. Dit verklaart ook waarom juist die mensen zeker niet zullen reageren in dit topic, omdat je met zo'n zaken nu gewoonweg niet publiek gaat uitpakken.

Grtz,
X

PS: Ik vind Strife's repliek nu ook niet echt ongepast hoor !
The best way to hack a digital network is an analogue phonecall !
BungaMan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1485
Lid geworden op: 16 nov 2005, 09:05

selder schreef:Dat is dan ook de enige reden dat de ISPs in België limieten hanteren ... om het illegaal downloaden van copyrighted stuff tegen te gaan.

Dat is nu eens de grootste zever die er bestaat. Een ISP kan het geen fluit schelen wat jij met je dataverkeer doet. Wat die wel interesseert is dat je betaalt en liefst zo veel mogelijk. Een datalimiet betekent voor een ISP de mogelijkheid om volumepacks te verkopen, het winst percentage hoog te houden op het abo geld, investering in extra bandbreedte uit te stellen.

selder schreef:Je moet je al serieus in bochten wringen om gebruik boven 10 of 15Gb te rechtvaardigen hoor ... linux iso's is nu niet echt iets wat de gemiddelde gebruiker elke maand nodig heeft ...

Er moet helemaal niks gerechtvaardigd worden. Het is wel een feit dat de meeste mensen niet van het volle potentieel van internet gebruik maken. Maar hoe zou dat komen denk je?

selder schreef:Misschien in de toekomst met HD materiaal kom je niet meer toe met die limiet, maar "heden ten dage" ... wel hoor.

Reeds vandaag hebben we ook al DVD's die behoorlijk de moeite zijn.

Mijn broer houdt zich met fotografie bezig. Paar fotosessies en zijn upload limiet is er bijna aan (telenet). Dan ben je de snelste...
Please help, looking for a way to get rich and fast
strife
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 31 okt 2003, 11:56
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 1 keer

Wel Jan28, ik ben misschien wat te hard uit mijn "schoenen geschoten." Ik heb die irritatie opgebouwd over verschillende threads heen zowel hier op userbase als op andere forums ivm die traffic limiet. Jij stelde inderdaad gewoon de vraag hoe dat mensen over de 10 Gb komen.

Mijn post was inderdaad wat scherp omwille van mijn gedacht over al de "Als-je-meer-dan-10-GB-verbruikt-dan ben-je-illegaal-bezig"-discussie's. Maar aan de andere kant past mijn post in deze thread omdat ik je een antwoord geef op je vraag. De meeste mensen die ettelijke tientallen GB's per maand downloaden gaan niet toegeven wat ze effectief downloaden.

Ik kan me alleen maar verontschuldigen over de scherpe post ... maar niet over de gedachte of inhoud ervan.
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

strife schreef:Wel Jan28, ik ben misschien wat te hard uit mijn "schoenen geschoten." Ik heb die irritatie opgebouwd over verschillende threads heen zowel hier op userbase als op andere forums ivm die traffic limiet. Jij stelde inderdaad gewoon de vraag hoe dat mensen over de 10 Gb komen.

Mijn post was inderdaad wat scherp omwille van mijn gedacht over al de "Als-je-meer-dan-10-GB-verbruikt-dan ben-je-illegaal-bezig"-discussie's. Maar aan de andere kant past mijn post in deze thread omdat ik je een antwoord geef op je vraag. De meeste mensen die ettelijke tientallen GB's per maand downloaden gaan niet toegeven wat ze effectief downloaden.

Ik kan me alleen maar verontschuldigen over de scherpe post ... maar niet over de gedachte of inhoud ervan.


ok, dat je er uw eigen gedacht over hebt is uiteraard uw goed recht.
toch bedankt voor deze reactie. :wink:
Gebruikersavatar
alfadude
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 770
Lid geworden op: 22 nov 2002, 15:16
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 7 keer

X-2datop schreef:PS: Ik vind Strife's repliek nu ook niet echt ongepast hoor !

Ik vind zelfs dat strife op geen enkel moment onbeleeft is geweest en gewoon zijn mening duidelijk heeft verwoord.
Ik kan ook stellen dat ik zijn mening onderschrijf.
De limieten van de huidige basisabbo's bij de 'grote' providers is de afgelopen 10 jaar niet meer veranderd.
Sinds toen zijn meerdere bandbreedte verbruikende toepassingen zoals webcam, streaming, flash sites,.... standaard geworden.
Hoeveel mensen ik tegenkom die een webcam aanschaffen en er na een paar uur van verschieten dat ze op smallband staan.
Dit lijkt mij toch een zeer gewone toepassing van moderne technologie waar niets illegaal bij komt kijken. In zowat alle ons omringende landen kan het onbeperkt.
Arm België
Errare humanum est. Perseverare diabolicum
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2759
Lid geworden op: 18 dec 2004, 14:33
Locatie: 053 Aalst
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 194 keer

Enkele uurtjes gamen per dag en [zwaar ingehouden] surfen (dus enkel fora en nieuwssites), en dan zit ik normaal vanaf de 15de van de maand al tegen de 10GB limiet aan :x De laatste 1.5GB moet je dan zodanig opletten wat je doet, dat het eigenlijk niet leuk is -- zelfs downloads van een onnozele 100MB moet ik stoppen om de 10GB zolang mogelijk te rekken.

"Extraatjes" zoals YouTube en VideoGoogle, demos/trailers downloaden, online radio of gewoon voluit surfen kunnen er totaal niet bij. 't Is een limiet die enkel genoeg is om 1 gewone online-hobby van 1 persoon voor de helft mogelijk te maken :roll:

En een ISP heeft geen zaken met wat ik online doe, maar dat 10GB geen breedband-gebruikslimiet voor een gezin is, zouden ze toch al jaren moeten doorhebben.
Laatst gewijzigd door cptKangaroo 30 aug 2006, 13:07, in totaal 1 gewijzigd.
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

alfadude schreef:
X-2datop schreef:PS: Ik vind Strife's repliek nu ook niet echt ongepast hoor !

Ik vind zelfs dat strife op geen enkel moment onbeleeft is geweest en gewoon zijn mening duidelijk heeft verwoord.
Ik kan ook stellen dat ik zijn mening onderschrijf.
De limieten van de huidige basisabbo's bij de 'grote' providers is de afgelopen 10 jaar niet meer veranderd.
Sinds toen zijn meerdere bandbreedte verbruikende toepassingen zoals webcam, streaming, flash sites,.... standaard geworden.
Hoeveel mensen ik tegenkom die een webcam aanschaffen en er na een paar uur van verschieten dat ze op smallband staan.
Dit lijkt mij toch een zeer gewone toepassing van moderne technologie waar niets illegaal bij komt kijken. In zowat alle ons omringende landen kan het onbeperkt.
Arm België


ja ok, je hebt gelijk maar daar gaat het HIER niet over! :?
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

cptKangaroo schreef:Enkele uurtjes gamen per dag en [zwaar ingehouden] surfen (dus enkel fora en nieuwssites), en dan zit ik normaal vanaf de 15de van de maand al tegen de 10GB limiet aan.

Dit geloof je toch zelf niet :eek:
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

alfadude schreef:Arm België

Waarom verhuis je niet?
Gebruikersavatar
alfadude
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 770
Lid geworden op: 22 nov 2002, 15:16
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 7 keer

Astralon schreef:Waarom verhuis je niet?

Er zijn nog andere zaken dan internet alleen.
8)
Errare humanum est. Perseverare diabolicum
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

BungaMan schreef:Mijn broer houdt zich met fotografie bezig. Paar fotosessies en zijn upload limiet is er bijna aan (telenet). Dan ben je de snelste...

Ja, maar dat heeft te maken met de manier waarop Telenet omspringt met de upload limiet. Als je 1000 foto's aan 3 MB per foto upload heb je nog altijd maar 3GB. En toch betwijfel ik of die foto's in die hoeveelheid en resolutie worden geupload.

Maar volledig akkoord: als je veel moet uploaden (foto's, websites, ftp, VPN, webcam, enz...) dan is Telenet de slechtste keuze.
strife
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 31 okt 2003, 11:56
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 1 keer

Waarom verhuis je niet?


Omdat de huisjes in Nederland klein zijn. Het in Duitsland niet fijn wonen is. Omdat mijn Frans slecht is. En verder ben ik niet bereid te gaan.

Nog nooit het liedje België gehoord ?
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

alfadude schreef:
Astralon schreef:Waarom verhuis je niet?

Er zijn nog andere zaken dan internet alleen.
8)

OK, ik ben blij dat je dat je er zo over denkt :-D. Ik vind het jammer dat mensen steeds termen als "Arm Belgie", "ontwikkelingsland", enz... gebruiken alleen omdat ze niet tevreden zijn met de bestaande internet providers.
jvd1971
Member
Member
Berichten: 60
Lid geworden op: 26 jun 2004, 10:05
Locatie: Oud-Turnhout
Bedankt: 1 keer

Er is maar een reden voor de limieten en dat is GELD. Voor elke gb meer moet je in Belgie bij iedere provider betalen. Door de monopolistische positie van Telenet en Belgacom moeten afnemers veel betalen voor extra gebruik. Andere providers (maken gebruiken van het belgacom netwerk) belasten de extra kosten dan maar gewoon door.

In vrijwel alle omliggende Europese landen is er geen datalimiet, behalve in Belgie. En dat allemaal dankzij Belgacom, die dankzij de overheidsgelangen en aandeelhouders bang zijn om hun monopolie te verliezen.

Je hebt wel gezien wat er met de KPN gebeurde, juist ja bijna failliet. Dus voorlopig blijft het datalimiet gehandhaafd

overheid = mafia en allemaal bang voor hun eigen hachje !!!!
Plaats reactie

Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”