Skynet VDSL verschijnt niet in resultaten

Hebt u vragen of opmerkingen over de speedtest? Deze kan u hier plaatsen
Plaats reactie
viking1
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 jul 2005, 09:15
Locatie: Hasselt

Sinds deze week test Belgacom blijkbaar met hogere VDSL snelheden. Als ik nu de snelheidstest uitvoer is dit het resultaat:

Your current download speed: 14445kbit/s or 1806kbyte/s
Your current upload speed: 423kbit/s or 53kbyte/s

Het resultaat verschijnt echter niet in 'view last 40 test results'. Kan de 'valse meting' beveiliging van 'speedtest' voor Skynet IP's wat ruimer ingesteld worden zodat ook deze resultaten verschijnen ?


-Eric-
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Dat je speedtest niet wordt opnomen heeft enkele redenen:
- Skynet gebruikt voor zijn VDSL klanten ook de *.adsl.skynet.be ip's, wat het voor ons moeilijk maakt om een duidelijk onderscheid te maken
- we kunnen wel een onderscheid maken, maar niet zo goed. VDSL is immers sneller en we zouden alle snelheden van adsl.skynet.be ip's > 8Mbit/s kunnen laten gelden als VDSL speedtests. Maar wat met de trage (<8Mbit/s) VDSL'ers? We zouden dus een vertekend beeld geven op die manier.
- Er is al langer sprake van een nieuwe speedtest en nieuw speedtest management systeem dat deze moeilijkheden moet voorkomen. Maar, gezien de meeste van de crew (incluis mijzelf) steeds minder en minder tijd krijgen (spijtig genoeg) om echt te werken aan een nieuwe site komt het er maar niet van (zo is bijvoorbeeld de nieuwe speedtest eigenlijk al twee jaar klaar, maar nog niet publiek omdat het management systeem nog niet af is).

We doen dus ons best om de speedtest up-to-date te houden. We hebben er wel intern voor gekozen om beter een volledig nieuw speedtestsysteem te lanceren dan de oude te onderhouden (die is namelijk nogal omslachtig).

Meon, bij deze maar eens de publieke vraag hoe het gesteld is met de nieuwe site ;)
NuKeM
Plaats reactie

Terug naar “Speedtest”