39 procent van Belgen heeft nog nooit op internet gesurft

Hier horen vragen over google, irc, nieuwsgroepen, e-mail enz....
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_1144327525cyber-cafe-close-up.jpg" align="left" width="119" height="78">Vorig jaar ging 53 procent van alle Belgen minstens wekelijks op het internet. Negenendertig procent van de Belgen daarentegen had nog nooit gesurft. Dit blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor de statistiek Eurostat.

België doet het overal enkele procenten beter dan het EU-gemiddelde. Zo heeft in België net de helft van de gezinnen een internetaansluiting, bij 41 procent van de gezinnen is dat een breedbandaansluiting. Van alle bedrijven in België had 95 procent vorig jaar een internetaansluiting, 78 procent met breedband. De mensen met een digitale achterstand zijn vooral werklozen: 48 procent van hen ging nog nooit op het internet. (Belga)

Bron: De Morgen.be van 6 april 2006
Gebruikersavatar
Phuncz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1357
Lid geworden op: 05 apr 2005, 14:42
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer
Bedankt: 24 keer

Er wordt weer enorm veel buiten context getrokken. Er wordt namelijk gezegd dat het vooral de werklozen (met 48%) nooit online geweest zijn. Als het werkloosheidscijfer voor Belgie op 8,4% ligt (eind 2005), wil dat zeggen 4,2% van de Belgische bevolking. Dat noem ik niet "vooral de werklozen", wat is die andere 95,8% dan ?

Vermoedelijk valt ook de term "werklozen" in de context "niet-active bevolkingsgroep". Weer een typische "meting" die eigenlijk niets zegt en totaal niet gedetailleerd is.
Powered by edpnet newer & faster
@ 10MB/sec Unlimited
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 sep 2002, 08:50
Locatie: Zelzate Belgie
Contacteer:

Lach er niet mee maar er bestaan ook mensen die geen internet willen en daar doel ik op oudere mensen en ook mensen die bewust voor "geen" internet kiezen.
Voorbeeld mijn vader (70 jaar) heeft nooit iets met computers gedaan en wil het ook niet, hij is wel verwonderd dat dit alles kan maar wil zich daar niet meer mee bezig houden. Daarom heb ik een groot respect voor mensen op leeftijd die zich nog verder willen ontwikkelen op latere leeftijd wat niet wil zeggen dat ik geen respect heb voor mijn vader.
Bij de groep werklozen is dit wel anders, bijna iedere werkloze die ik ken heeft een pc en is dan nog een verwoed "chatter", downloader enz..

Greetz
Weetgraag :wink:
"Carpe Diem"
Gebruikersavatar
Phuncz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1357
Lid geworden op: 05 apr 2005, 14:42
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer
Bedankt: 24 keer

Weetgraag schreef:Bij de groep werklozen is dit wel anders, bijna iedere werkloze die ik ken heeft een pc en is dan nog een verwoed "chatter", downloader enz..

Het is dat werklozen vroeger weinig hadden om zich mee bezig te houden. Echter is internet een goedkope verslaving.
Powered by edpnet newer & faster
@ 10MB/sec Unlimited
Tae
Premium Member
Premium Member
Berichten: 520
Lid geworden op: 21 nov 2003, 16:20
Locatie: Antwerpen

Je weet niet wat je hoort :eek:

Dat is wel veel maar als je weet dat meer en deel van de Belgen, gepensioneerde zijn dan kan dit cijfer wel eens dicht in de buurt komen.
Plaats reactie

Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”