Geen doe-het-zelf bij Scarlet

Nieuws omtrent telecom
Plaats reactie
khsw
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1158
Lid geworden op: 03 maa 2004, 09:04
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 16 keer

<img src="http://www.userbase.be//forum/images/portal/scarlet.gif" align="left"> Telecomoperator Scarlet heeft beslist dat klanten hun telefoon- of adsl-apparatuur niet meer zelf mogen installeren. Ze moeten beroep doen op erkende installateurs. Volgens Scarlet zorgt dat niet voor een extra meerkost, maar het doe-het-zelf-pakket koste € 0, terwijl de installatie niet gratis is. Scarlet stopt met zelfinstallaties omdat ze vaak de bron waren van fouten en gebreken.

( bron : Metro van 15/02/2006 )
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4143
Lid geworden op: 15 sep 2002, 09:08
Locatie: Belgium, Haacht
Contacteer:

Dat vind ik spijtig, maar van de andere kant begrijp ik het wel een beetje.
Veel mensen die denken iets van computers te kennen en gebruiken dan maar 1 splitter (bij de modem) of geen splitters.
Maar ja, weer pech voor mensen die er wel iets van kennen...

Even naar de nieuwssectie verplaatst :)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding
Gebruikersavatar
Block
Erelid
Erelid
Berichten: 1740
Lid geworden op: 31 jul 2005, 01:08
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Bedankt: 76 keer

Zeer goede beslissing van Scarlet, kunnen ze na de installatie ineens de SNR ratio controleren e.d. Lijnkwaliteit testen hoort eenmaal bij een goede installatie vind ik.

De prijs van de installatie is concurrentie-onderhevig, dus zal wel snel "tijdelijk" gratis worden.

Een goede installateur is veel waard, en is in echt wel een uithangbord voor een ISP/telecombedrijf.

Ik hoop dat echt dat ze werk maken van hun service. Want die klungelige scarlet-one start zal lang duren vooraleer ze terug vertrouwen winnen bij het publiek.
select replace * from userbase.be where topic ('got hostile', 'got friendly and polite');
sparcky
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 feb 2006, 00:57

wat is er nu zo moeilijk aan een ADSL modem installeren ? Dit is gewoon geldklopperij. Ze kunnen de lijn vanop afstand controlleren, als ze gewoon eens vragen aan de klant hoeveel telefoons/faxen heb je staan en ze dan gewoon dat aantal + 1 extra splitter + klein woordje uitleg meegeven in het pakket moet elke aap toch weten wat hij moet doen.

Al de mensen die van ISP willen verandere waar de ADSL al jaren in orde is moeten nu meer betalen, het zal hen ZEKER niet doen overwegen om scarlet te nemen. Vergeet niet dat een telenet dit gratis doet (akkoord, het zal wel in de prijs zijn meegerekend) maar ik moet zeggen dat ik bv na een verhuis heel tevreden was over die technieker die hier een goed uur is bezig geweest.

Dit is zeer zeker een verdoken verhoging van het abonnementsgeld.
Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.

Albert Einstein
gast

Ik ben het er mee eens dat dit een verkapte prijsverhoging is, want dit is nu toch allesbehalve moeilijk en zelf voor een leek met een degelijke uitleg prima zelf te doen ...

Scarlet is gewoon een prutsbedrijf die uit alles extra geld willen slaan en bovendien meestal ook nog eens een slechte service leveren!
Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1899
Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
Uitgedeelde bedankjes: 182 keer
Bedankt: 35 keer

Gewoon bullshit.
Geldklopperij.
Wat is daar nu moelijk aan.

Duw bij elke telefoon een splitter.
Vlam de driver op de pc.
Vlam de modem erin.
Gebruiksnaam en paswoord erin pompen.

Klaar is kees.

Doe ik op 5 minuten.
Terwijl sommige van die klospieren er een uur over doen.
En geloof me dat het GEEN kwaliteitscontrole is wat ze doen.
Gewoon getaffel.
Het is gewoon schandalig.
Gebruikersavatar
Block
Erelid
Erelid
Berichten: 1740
Lid geworden op: 31 jul 2005, 01:08
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Bedankt: 76 keer

gast schreef:Ik ben het er mee eens dat dit een verkapte prijsverhoging is...

Scarlet is gewoon een prutsbedrijf die uit alles extra geld willen slaan en bovendien meestal ook nog eens een slechte service leveren!


Staat toch op de site dat de installatie gratis is, hoe verdienen ze er volgens jouw dan meer aan?
select replace * from userbase.be where topic ('got hostile', 'got friendly and polite');
Gast

Noem mij maar Robbie. Ik heb nl al een paar maal geregistreerd aangezien ik hier wel regelmatig een kijkje kom nemen, maar telkens na een tijd non-active te zijn, werd ik verwijderd. Daarom dat ik voor de gast-status gekozen heb.)

Over Scarlet nu...
Persoonlijk kan ik er wel inkomen dat men nu de installatie door een installateur verplicht, en dit enkel om de mensen te helpen en dus niet om geld uit hun zakken te kloppen. Men mag wel stellen dat - laten we zeggen 80% - van de UserBase leden wel weten waarmee ze bezig zijn en de installatie dus overbodig vinden. Overbodig kan ik het in sommige gevallen wel zijn, maar beweer dan toch niet dat het enkel uit winstoogmerk is dat ze dit nu invoeren. De Scarlet Box is dan ook een router en dus wanneer men voordien een andere modem op de PC geinstalleerd heeft of een andere router gebruikte, beginnen de problemen al bij de zelf-installatie. De inbelverbinding die blijft behouden, IP van de oude router die nog ingesteld is, geen gebruik maken van een gateway, firewalls die moeilijk doen,... en dit maar om een schets van de "problemen" die de minder-handige klanten van Scarlet One kunnen tegenkomen. En wat doet men dan? Bellen naar de helpdesk voor meer uitleg of installatie-op-afstand. En dan overal klagen dat er hoge wachttijden zijn wanneer men ernaar belt. Dit is een beetje cynisch en simplistisch voorgesteld, maar ik wil alleen maar duidelijk maken dat blijkbaar Scarlet deze beslissing genomen heeft, om zo de service voor de meerderheid van de klanten te verbeteren. Het is immers onmogelijk om elke klant ten 100% tevreden te stellen. En in dit geval heeft men eerst de klant de vrije keuze gegeven om voor een zelf-installatie of een installatie door een technieker te kiezen, maar dit was duidelijk niet de juiste beslissing want de meeste klanten hebben de installatie zelf, toch onderschat en dus de hulp van de helpdesk moeten inroepen.

Scarlet probeert het nu over een andere boeg te gooien, met het oog op een betere service te geven aan de klanten, maar men moet hun ook de kans geven om hun betere service te bewijzen. :wink:
Gast

Zo gaan ze eventuele nieuwe klanten (zeker degene die zelf ADSL kunnen installeren) wegjagen om bij Scarlet klant te worden. Ik vind trouwens dat Scarlet de downloadsnelheid nog mat wag opkrikken. Kben daarom trouwens weggegaan van bij Scarlet.
Gast

Sorry, nog eens ik... Zie bericht hierboven. T'is nu ook om maar eens te zeggen dat de reclame die ze ooit eens gevoerd hebben dat die feitelijk op niet veel trok (daar van laat je niet uitkleden). Ze hebben ergens wel kennis van zaken maar ik mis net het tikkeltje profesionele om hen als professioneel te bestempelen. Nu aan jullie reactie's...
Gast

Professioneel of niet, het enigste dat ze met die reclame wouden bereiken/hebben bereikt, is enkel en alleen maar naambekendheid. De reclame op zich is inderdaad geen schoolvoorbeeld van professionalisme, maar dat is dan ook geen must voor elke manager. Hier hebben ze eerder voor het "schokeringseffect" gekozen wat zeker zijn doel niet gemist heeft (cfr. talrijke meldingen in nieuwsuitzendingen). Het bewijs dat ze die toer op wouden gaan, is het feit dat er de volgende dag, na slechts een aantal klachten, reeds een nieuwe spot voorhanden was. En dat was de spot met bepaalde stukken van het menselijk lichaam die bedekt werden. Ik denk niet dat men zo rap zou ingegrepen hebben mits ze er niet op voorzien waren...

MVG,

Robbie
Robbie S
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 16 feb 2006, 13:52

Anonymous schreef:Professioneel of niet, het enigste dat ze met die reclame wouden bereiken/hebben bereikt, is enkel en alleen maar naambekendheid. De reclame op zich is inderdaad geen schoolvoorbeeld van professionalisme, maar dat is dan ook geen must voor elke manager. Hier hebben ze eerder voor het "schokeringseffect" gekozen wat zeker zijn doel niet gemist heeft (cfr. talrijke meldingen in nieuwsuitzendingen). Het bewijs dat ze die toer op wouden gaan, is het feit dat er de volgende dag, na slechts een aantal klachten, reeds een nieuwe spot voorhanden was. En dat was de spot met bepaalde stukken van het menselijk lichaam die bedekt werden. Ik denk niet dat men zo rap zou ingegrepen hebben mits ze er niet op voorzien waren...

MVG,

Robbie


Heb mij nogmaals geregistreerd. Hopelijk blijft deze account nu langer bestaan... (oproep naar de admins) :wink:
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4143
Lid geworden op: 15 sep 2002, 09:08
Locatie: Belgium, Haacht
Contacteer:

[off topic]raar dat je account verdwijnt, wij verwijderen er normaal gezien geen, als het nog eens gebeurt, kan je dan even een mailtje sturen, dan kijken we het na :)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding
Gast

Anonymous schreef:Het bewijs dat ze die toer op wouden gaan, is het feit dat er de volgende dag, na slechts een aantal klachten, reeds een nieuwe spot voorhanden was. En dat was de spot met bepaalde stukken van het menselijk lichaam die bedekt werden. Ik denk niet dat men zo rap zou ingegrepen hebben mits ze er niet op voorzien waren...

Beetje beeldbewerking duurd niet zo lang toch... :-)
Gebruikersavatar
biebel
Plus Member
Plus Member
Berichten: 101
Lid geworden op: 08 jun 2004, 00:25
Locatie: Leuven
Bedankt: 4 keer

Ik vind dat ze de optie om het zelf te doen zouden moeten laten bestaan.

Der is echt geen bal aan om adsl te installeren. Iemand sturen om te helpen als het niet zelf lukt en of wa helldesking zal toch niet duurder zijn dan bij elke aansluiting een installateur te sturen?

............................................. / telefoon _______ telefoon ____ ...
1e telefoonstekker splitter <
............................................. \ modem

of evt bij elke aansluiting 1 steken

Modem en netwerk configureren

Its not as if its rocketscience ..
Gebruikersavatar
Block
Erelid
Erelid
Berichten: 1740
Lid geworden op: 31 jul 2005, 01:08
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Bedankt: 76 keer

Zo zullen het vele idd doen en daardoor dat hun scarlet one niet werkt.
select replace * from userbase.be where topic ('got hostile', 'got friendly and polite');
Gast

Block schreef:Zo zullen het vele idd doen en daardoor dat hun scarlet one niet werkt.

Scarlet One en Scarlet ADSL installatie verschilt toch wel.

Zoals biebel het uitlegt werkt het voor Scarlet ADSL.
Scarlet One installatie dat ken ik niet vanbuiten.

Bij alles zit toch een klein gidsje, dus als je da goed volgt lukt da zeker weten. :-D
Gast

Kben net een kijkje gaan nemen op hun homepage. Scarlet installeerd nu Scarlet home... GRATIS :-o
Gebruikersavatar
Block
Erelid
Erelid
Berichten: 1740
Lid geworden op: 31 jul 2005, 01:08
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Bedankt: 76 keer

Anonymous schreef:
Block schreef:Zo zullen het vele idd doen en daardoor dat hun scarlet one niet werkt.

Scarlet One en Scarlet ADSL installatie verschilt toch wel.

Zoals biebel het uitlegt werkt het voor Scarlet ADSL.
Scarlet One installatie dat ken ik niet vanbuiten.

Bij alles zit toch een klein gidsje, dus als je da goed volgt lukt da zeker weten. :-D


Scarlet Premium mag je nog altijd zelf installeren...
select replace * from userbase.be where topic ('got hostile', 'got friendly and polite');
Gast

Block schreef:
Anonymous schreef:Scarlet Premium mag je nog altijd zelf installeren...

Dat stond nu niet echt vermeld in het eerste forum bericht hierover...
Luc_V

Enkele weken geleden had ik contact met scarlet toen ik moest beslissen over de overgang van mijn abonement bij surfADSL dat standaard overgaat in een scarlet abonement tgv een overname van surfADSL door scarlet.
Ik hing 3 kwartier aan de lijn omdat ik een herziening vroeg van de snelheid van 1 Mb terug naar 3 Mb. Dit was ingesteld geweest tgv een communicatie probleem. Eerst dacht men aan de kwaliteit van de koperdraad doch later bleek een defecte modem aan de basis te liggen. Men weigerde dit pertinent en wou mij eerst met een kluitje het riet insturen dat dit technisch niet mogelijk was. Na lang aandringen en verschillende personen gesproken te hebben (ik geef niet af als ik weet dat ik gelijk heb) geven ze toe dat ze nooit meer een aanpassing doen, eenmaal deze is ingesteld. Er zijn kosten aan verbonden en dan zouden zij die dragen.
De manier waarop ik behandeld ben, hoelang je moet bellen voor je iemand aan de lijn krijgt, en dat ze nog leugens vertellen ook deed de deur dicht bij mij. Ik keek rond op de markt en vond een internet provider die mij onmiddelijk een 3 MB lijn wou leveren. Eigenlijk kunnen ze het allemaal wel. Ondertussen heb ik deze in gebruik zonder de minste problemen.
Ik raad iedereen dan ook ten stelligste af nog beroep te doen op diensten van scarlet. Ze denken dat je als kleine verbruiker toch niets kan uitrichten en laten je daarom links liggen. Alleen het geld dat iedere maand op hun rekening gestort wordt interesseerd hen.
Daarom dat ik ook via dit medium mijn ervaring met anderen wil delen. Mijn klein stemmetje krijgt dan in een keer een grotere dimensie en dan zullen ze er in de toekomst mischien meer rekeing met houden.
Robbie S
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 16 feb 2006, 13:52

Luc_V schreef:Enkele weken geleden had ik contact met scarlet toen ik moest beslissen over de overgang van mijn abonement bij surfADSL dat standaard overgaat in een scarlet abonement tgv een overname van surfADSL door scarlet.
Ik hing 3 kwartier aan de lijn omdat ik een herziening vroeg van de snelheid van 1 Mb terug naar 3 Mb. Dit was ingesteld geweest tgv een communicatie probleem. Eerst dacht men aan de kwaliteit van de koperdraad doch later bleek een defecte modem aan de basis te liggen. Men weigerde dit pertinent en wou mij eerst met een kluitje het riet insturen dat dit technisch niet mogelijk was. Na lang aandringen en verschillende personen gesproken te hebben (ik geef niet af als ik weet dat ik gelijk heb) geven ze toe dat ze nooit meer een aanpassing doen, eenmaal deze is ingesteld. Er zijn kosten aan verbonden en dan zouden zij die dragen.
De manier waarop ik behandeld ben, hoelang je moet bellen voor je iemand aan de lijn krijgt, en dat ze nog leugens vertellen ook deed de deur dicht bij mij. Ik keek rond op de markt en vond een internet provider die mij onmiddelijk een 3 MB lijn wou leveren. Eigenlijk kunnen ze het allemaal wel. Ondertussen heb ik deze in gebruik zonder de minste problemen.
Ik raad iedereen dan ook ten stelligste af nog beroep te doen op diensten van scarlet. Ze denken dat je als kleine verbruiker toch niets kan uitrichten en laten je daarom links liggen. Alleen het geld dat iedere maand op hun rekening gestort wordt interesseerd hen.
Daarom dat ik ook via dit medium mijn ervaring met anderen wil delen. Mijn klein stemmetje krijgt dan in een keer een grotere dimensie en dan zullen ze er in de toekomst mischien meer rekeing met houden.

Best een nieuwe topic aanmaken en dan kan je best ook even duidelijker zijn of je die 1Mb lijn bij Scarlet of SurfADSL had. Het is inderdaad zo dat de meeste ADSL-operators profielen van BGC afkopen, en elke profielaanpassing kost dan ook geld. Natuurlijk weten we ook niet waarom je gedowngrade bent in het verleden. Ook hieromtrent wat meer uitleg graag.


Robbie
Luc_V

Robbie,
Best effe 2 maal lezen. alles staat erin
Luc

Robbie S schreef:
Luc_V schreef:Enkele weken geleden had ik contact met scarlet toen ik moest beslissen over de overgang van mijn abonement bij surfADSL dat standaard overgaat in een scarlet abonement tgv een overname van surfADSL door scarlet.
Ik hing 3 kwartier aan de lijn omdat ik een herziening vroeg van de snelheid van 1 Mb terug naar 3 Mb. Dit was ingesteld geweest tgv een communicatie probleem. Eerst dacht men aan de kwaliteit van de koperdraad doch later bleek een defecte modem aan de basis te liggen. Men weigerde dit pertinent en wou mij eerst met een kluitje het riet insturen dat dit technisch niet mogelijk was. Na lang aandringen en verschillende personen gesproken te hebben (ik geef niet af als ik weet dat ik gelijk heb) geven ze toe dat ze nooit meer een aanpassing doen, eenmaal deze is ingesteld. Er zijn kosten aan verbonden en dan zouden zij die dragen.
De manier waarop ik behandeld ben, hoelang je moet bellen voor je iemand aan de lijn krijgt, en dat ze nog leugens vertellen ook deed de deur dicht bij mij. Ik keek rond op de markt en vond een internet provider die mij onmiddelijk een 3 MB lijn wou leveren. Eigenlijk kunnen ze het allemaal wel. Ondertussen heb ik deze in gebruik zonder de minste problemen.
Ik raad iedereen dan ook ten stelligste af nog beroep te doen op diensten van scarlet. Ze denken dat je als kleine verbruiker toch niets kan uitrichten en laten je daarom links liggen. Alleen het geld dat iedere maand op hun rekening gestort wordt interesseerd hen.
Daarom dat ik ook via dit medium mijn ervaring met anderen wil delen. Mijn klein stemmetje krijgt dan in een keer een grotere dimensie en dan zullen ze er in de toekomst mischien meer rekeing met houden.

Best een nieuwe topic aanmaken en dan kan je best ook even duidelijker zijn of je die 1Mb lijn bij Scarlet of SurfADSL had. Het is inderdaad zo dat de meeste ADSL-operators profielen van BGC afkopen, en elke profielaanpassing kost dan ook geld. Natuurlijk weten we ook niet waarom je gedowngrade bent in het verleden. Ook hieromtrent wat meer uitleg graag.


Robbie
Gast

Ik was ook klant bij SurfADSL en nooit problemen gehad.
Dit natuurlijk tot dat Scarlet het beheer overnam.
Enorm trage verbinding (lag niet aan modem of lijn, beide perfect).
Dan lange telefoons met mensen die niet naar de klant luisterden...
Spijtig dat er geen "kosteloze uitstap" voorzien was, anders was ik er al weg.
Maar ik kan nog een maandje wachten.

Maar het moet gezegd worden : Scarlet trekt op niets !!!!!

Luc_V schreef:Enkele weken geleden had ik contact met scarlet toen ik moest beslissen over de overgang van mijn abonement bij surfADSL dat standaard overgaat in een scarlet abonement tgv een overname van surfADSL door scarlet.
Ik hing 3 kwartier aan de lijn omdat ik een herziening vroeg van de snelheid van 1 Mb terug naar 3 Mb. Dit was ingesteld geweest tgv een communicatie probleem. Eerst dacht men aan de kwaliteit van de koperdraad doch later bleek een defecte modem aan de basis te liggen. Men weigerde dit pertinent en wou mij eerst met een kluitje het riet insturen dat dit technisch niet mogelijk was. Na lang aandringen en verschillende personen gesproken te hebben (ik geef niet af als ik weet dat ik gelijk heb) geven ze toe dat ze nooit meer een aanpassing doen, eenmaal deze is ingesteld. Er zijn kosten aan verbonden en dan zouden zij die dragen.
De manier waarop ik behandeld ben, hoelang je moet bellen voor je iemand aan de lijn krijgt, en dat ze nog leugens vertellen ook deed de deur dicht bij mij. Ik keek rond op de markt en vond een internet provider die mij onmiddelijk een 3 MB lijn wou leveren. Eigenlijk kunnen ze het allemaal wel. Ondertussen heb ik deze in gebruik zonder de minste problemen.
Ik raad iedereen dan ook ten stelligste af nog beroep te doen op diensten van scarlet. Ze denken dat je als kleine verbruiker toch niets kan uitrichten en laten je daarom links liggen. Alleen het geld dat iedere maand op hun rekening gestort wordt interesseerd hen.
Daarom dat ik ook via dit medium mijn ervaring met anderen wil delen. Mijn klein stemmetje krijgt dan in een keer een grotere dimensie en dan zullen ze er in de toekomst mischien meer rekeing met houden.
Guestje

Gast schreef:Ik was ook klant bij SurfADSL en nooit problemen gehad.
Dit natuurlijk tot dat Scarlet het beheer overnam.
Enorm trage verbinding (lag niet aan modem of lijn, beide perfect).
Dan lange telefoons met mensen die niet naar de klant luisterden...
Spijtig dat er geen "kosteloze uitstap" voorzien was, anders was ik er al weg.
Maar ik kan nog een maandje wachten.

Maar het moet gezegd worden : Scarlet trekt op niets !!!!!

Luc_V schreef:Enkele weken geleden had ik contact met scarlet toen ik moest beslissen over de overgang van mijn abonement bij surfADSL dat standaard overgaat in een scarlet abonement tgv een overname van surfADSL door scarlet.
Ik hing 3 kwartier aan de lijn omdat ik een herziening vroeg van de snelheid van 1 Mb terug naar 3 Mb. Dit was ingesteld geweest tgv een communicatie probleem. Eerst dacht men aan de kwaliteit van de koperdraad doch later bleek een defecte modem aan de basis te liggen. Men weigerde dit pertinent en wou mij eerst met een kluitje het riet insturen dat dit technisch niet mogelijk was. Na lang aandringen en verschillende personen gesproken te hebben (ik geef niet af als ik weet dat ik gelijk heb) geven ze toe dat ze nooit meer een aanpassing doen, eenmaal deze is ingesteld. Er zijn kosten aan verbonden en dan zouden zij die dragen.
De manier waarop ik behandeld ben, hoelang je moet bellen voor je iemand aan de lijn krijgt, en dat ze nog leugens vertellen ook deed de deur dicht bij mij. Ik keek rond op de markt en vond een internet provider die mij onmiddelijk een 3 MB lijn wou leveren. Eigenlijk kunnen ze het allemaal wel. Ondertussen heb ik deze in gebruik zonder de minste problemen.
Ik raad iedereen dan ook ten stelligste af nog beroep te doen op diensten van scarlet. Ze denken dat je als kleine verbruiker toch niets kan uitrichten en laten je daarom links liggen. Alleen het geld dat iedere maand op hun rekening gestort wordt interesseerd hen.
Daarom dat ik ook via dit medium mijn ervaring met anderen wil delen. Mijn klein stemmetje krijgt dan in een keer een grotere dimensie en dan zullen ze er in de toekomst mischien meer rekeing met houden.


Alsof BC en TN zoveel beter zijn tjonge toch, ik ben bij beiden weggegaan naar Scarlet One, zelf geïnstalleerd, nooit problemen gehad, goede verbinding. SCARLET WERKT PERFECT EN DIT TEGEN EEN EERLIJKE PRIJS !!!
Gebruikersavatar
Kitt
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1004
Lid geworden op: 12 sep 2005, 00:28
Twitter: kitt1977
Locatie: ON4TOP
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer
Bedankt: 45 keer
Contacteer:

Is een kwestie van geluk hebben .. ik heb nu bijna 1 jaar scarlet one ..
Buiten de kleine probleempjes de 1ste maand ( 2x een telefoon uitval ).
Ben ik heel tevreden van het product .. maar ik heb wel klanten die veel meserie hebben en weer overgestapt zijn naar Belgacom of Telenet ..

Maar de support en facturatie /administratie is nog altijd een ramp.. blij da ik geen problemen heb .. Heb 2 telefoonlijnen + adsl 4mbit/512kbit profiel .. ( 3.1km van centrale ) en ik moet zeggen heel stabiel tot nu toe ..
ALs ik de verhalen van Tele2 All In lees .. vind ik scarlet One stukken beter en stabieler ..
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 jan 2005, 12:44

Overigens werd er in België een merkenonderzoek gedaan waaruit blijkt dat SCARLET op een beschamende laatste plaats staat als het gaat om betrouwbare merken. Een woordvoerster van Scarlet in het dagblad Metro wist volgende te melden: "Het pakket ADSL-GSM-telefoon in 1 gebundeld in Scarlet one had van beginne af een groot succes. Dat bracht de nodige problemen met zich mee maar na de (broodnodige? - bedenking van Kochanie) interne herstructureringen zouden die problemen opgelost zijn."

Zal Scarlet volgend jaar beter presteren in dit onderzoek?
Gebruikersavatar
Block
Erelid
Erelid
Berichten: 1740
Lid geworden op: 31 jul 2005, 01:08
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Bedankt: 76 keer

Mja, ik kan ook niet begrijpen hoe het komt dat zo een multi-national zo een grote fouten kon begaan, zowel qua techniek, support en boekhouding. Eerst op punt zetten en dan de grote massa overtuigen denk je toch?

Jammer want scarlet-one is idd prima product tegen eerlijke prijs, zoals hierboven staat.

Nu maakt Tele2 identiek dezelfde fouten als scarlet indertijd, begrijpen wie begrijpen kan...
select replace * from userbase.be where topic ('got hostile', 'got friendly and polite');
Gebruikersavatar
FeesLess
Plus Member
Plus Member
Berichten: 102
Lid geworden op: 27 jan 2006, 08:18
Locatie: Heist O/D Berg

Luc_V schreef:Enkele weken geleden had ik contact met scarlet toen ik moest beslissen over de overgang van mijn abonement bij surfADSL dat standaard overgaat in een scarlet abonement tgv een overname van surfADSL door scarlet.
Ik hing 3 kwartier aan de lijn omdat ik een herziening vroeg van de snelheid van 1 Mb terug naar 3 Mb. Dit was ingesteld geweest tgv een communicatie probleem. Eerst dacht men aan de kwaliteit van de koperdraad doch later bleek een defecte modem aan de basis te liggen. Men weigerde dit pertinent en wou mij eerst met een kluitje het riet insturen dat dit technisch niet mogelijk was. Na lang aandringen en verschillende personen gesproken te hebben (ik geef niet af als ik weet dat ik gelijk heb) geven ze toe dat ze nooit meer een aanpassing doen, eenmaal deze is ingesteld. Er zijn kosten aan verbonden en dan zouden zij die dragen.
De manier waarop ik behandeld ben, hoelang je moet bellen voor je
iemand aan de lijn krijgt, en dat ze nog leugens vertellen ook deed de deur dicht bij mij. Ik keek rond op de markt en vond een internet provider die mij onmiddelijk een 3 MB lijn wou leveren. Eigenlijk kunnen ze het allemaal wel. Ondertussen heb ik deze in gebruik zonder de minste problemen.
Ik raad iedereen dan ook ten stelligste af nog beroep te doen op diensten van scarlet. Ze denken dat je als kleine verbruiker toch niets kan uitrichten en laten je daarom links liggen. Alleen het geld dat iedere maand op hun rekening gestort wordt interesseerd hen.
Daarom dat ik ook via dit medium mijn ervaring met anderen wil delen. Mijn klein stemmetje krijgt dan in een keer een grotere dimensie en dan
zullen ze er in de toekomst mischien meer rekeing met houden.




Ik heb een identiek probleem gehad met Scarlet, na een downgrade 1 Mbit willen ze niet meer upgraden (Had een probleemke met de modem, en zij dachten dat het een probleem op de lijn was), ben gewoon verandert ven provider, en heb nu een stabiele 4 Mbit lijn !! Ze (Scarlet ) sturen u gewoon het bos en zeggen doodsimpel : Het is niet mogelijk u lijn terug aan te passen.
Waarom dan : het is gewoon niet mogelijk !. Jawadde, is de klantviendelijkheid aan de telefoon. + Ze hebben de ballen niet om de waarheid te zeggen !!!! ---> Het kost hun geld. En waar zijn wij dan als consument gebleven. Ons kost het ook geld hoor !
Ik kan tegen een nee, maar dan wens ik wel een gegronde uitleg waarom niet !

Blij dat ik van provider verandert ben zenne !!

Ps: Toen het nog Planet Internet was----> Nooit geen problemen gehad !
no name
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 13 feb 2006, 13:12

Guestje schreef:SCARLET WERKT PERFECT EN DIT TEGEN EEN EERLIJKE PRIJS !!!


40€ per maand (als je geen nieuwe klant bent, want voor iedereen verlage doen ze niet!) is veel te duur. Bij edpnet krijg je meer waar voor je geld!!!

Kben blij dak bij scarlet weg ben!

Gr No Name
louiskepieke

EDPNET? dat is rommel en ZEER slechte service, ik heb spijt dat ik daar aangevraagd heb.
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

louiskepieke schreef:EDPNET? dat is rommel en ZEER slechte service, ik heb spijt dat ik daar aangevraagd heb.


Verklaar je nader... dergelijke uitspraak is anders ook maar "rommel".

Misschien kan je in het EDPnet forum een thread starten met die titel... je kan misschien alsnog geholpen worden.
Gast

louiskepieke schreef:EDPNET? dat is rommel en ZEER slechte service, ik heb spijt dat ik daar aangevraagd heb.


Pfff - weer een guestposting :-D
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

louiskepieke schreef:EDPNET? dat is rommel en ZEER slechte service, ik heb spijt dat ik daar aangevraagd heb.
Daar kan ik r2504 enkel bijtreden, het merendeel van de klanten van edpnet zijn tevreden over de Service.
Nu moet een Gast het tegendeel komen neerpennen. (van de concurrentie zeker?)

Als je hier wat komt vertellen wat geen steek houdt om zomaar wat te fantaseren,... registreer je dan toch en maak je dus kenbaar.

De tekst in je titel zegt wel genoeg zeker. (bull****)
Afbeelding
Gast

Ervaring met scarlet.

Vorig jaar werd ik van de ene minuut op de andere van het internet gegooid. En ja, mijn faktuur is altijd op tijd betaald.
Oorzaak, geen ADSL signaal meer op de lijn.
Ok, eerst andere splitter gestoken met als resultaat, nog geen signaal.
Telefoon werkte wel normaal.
Dan maar terug volledig PC geformateerd en terug geinstalleerd.
Nog steeds hetzelfde.
Andere ADSL modem getest, nog steeds niets.
Telefoontje naar helpdesk, en wachten ........ nog xx wachtende voor U.
Eindelijk binnen geraakt en dan moest ik de standaard procedure volgen, ook al wist ik de oorzaak. ( geen ADSL signaal)
Men stelde allerlei vragen die eigenlijk niets ter zake deden. Ik kreeg de indruk dat de helpdesk niet wist waarover men sprak.
Na wat testen die ze via hun PC uitvoerden, beweerden ze dat de fout bij mij lag, en men zou een technieker sturen, op mijn kosten als de fout bij mij lag. Vind ik normaal.
Volgens hun eigen website wordt je geholpen binnen de 24 h.
Een ganse week heb ik zonder verbinding gezeten !!!!!!!
Na een week had ik plots weer verbinding ?????? , en dit tot vandaag, zonder dat hier iets verandert of aangepast is.
Na meer dan een week kreeg ik telefoon van de technieker om een afspraak te maken om het probleem op te lossen (dat al opgelost was).
Deze kon slechts komen enkele dagen later!!!!!!!!!!
Ik zou dus meer dan 2 weken hebben moeten wachten eer ik iemand zou zien !!!!!!

Dat noem ik Scarlet service !!!!!!!!!

Ook met fakturatie heb ik al 2x een probleem gehad.
Ze stuurde een faktuur op de (betaal)vervaldag, en daarna een e-mail dat deze nog niet betaald was.
Volgens hun contract moest ik wachten tot ik deze faktuur in bezit had voordat ik moest betalen. Op voorhand betalen mocht dus niet.

Je zult wel begrijpen dat ik ernaar uitkijk wanneer mijn overeenkomst vervalt, zonder twijfel.

Het ga je goed scarlet. ( scarlet met kleine letters)
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”