een gewaarschuwd man heeft geen nieuw scarlet contract....

Zit je met opmerkingen en een paar vragen over Scarlet of in verband met het vroegere SurfADSL, Tiscali of dxADSL? Post ze dan hier maar.
Plaats reactie
Brujo
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 18 aug 2005, 10:10

<img src="http://www.userbase.be//forum/images/portal/scarlet.gif" align="left"> ... aan zijn broek!




Iedereen die overweegt de login gegevens en andere parameters over te nemen van Scarlet (zoals aangeboden in een mail en brief), even opletten.

Bij de Scarlet helpdesk wist men mij het volgende te vertellen: indien je inlogt met de nieuwe login en paswoord van Scarlet, ga je een nieuw contract aan van 12 maanden. (Je gaat eigenlijk in op de aanbieding van 29.95 euro, die verlengd werd). De periode die je al bij Surfadsl zat, telt dus niet mee voor de verbintenis met Scarlet. Dwz dat je sowieso 12 maanden bij Scarlet moet blijven vooraleer weg te kunnen zonder boete.

Dit wou men echter niet op papier zetten... (ik ben nl niet goedgelovig dus vroeg ik een schriftelijk bewijs…)

Scarlet conclusie: ofwel stap je over naar Scarlet indien je 12 maanden met hen in zee wil en gebruik je hun login, ofwel zit je binnenkort zonder internet en moet je dus je contract opzeggen en op zoek gaan naar een alternatief.

Persoonlijk vraag ik me af of je wel een contract moet opzeggen als de dienst niet (meer) wordt geleverd, maar goed, zijn er juristen in de zaal? Graag uw commentaar dan!

[Blue Sky, thx for the image!]
Laatst gewijzigd door Brujo 26 jan 2006, 15:19, in totaal 1 gewijzigd.
Dajump
Member
Member
Berichten: 59
Lid geworden op: 05 sep 2005, 13:50
Locatie: Bilzen
Bedankt: 1 keer

Goed dat je ons verwittigd! :). Vooral niet inloggen met de nieuwe gegevens dus. Binnenkort mijn surfadsl/scarlet contractje opzeggen.
En hopelijk hebben ze dan geen half jaar nodig om mijn contract op te zeggen!
khsw
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1158
Lid geworden op: 03 maa 2004, 09:04
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 16 keer

Hoe staat het in die brief geformuleerd?

Als dit niet expliciet in de brief staat, denk ik dat ze dit moeilijk hard kunnen maken. Gewoon klacht indienen bij de ombudsdienst Telecom.
Gebruikersavatar
netdata
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1677
Lid geworden op: 16 aug 2005, 11:28
Twitter: wdhaeseleer
Locatie: Turnhout
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 8 keer
Contacteer:

Mss ter zijde, maar een contract word bekrachtigd door een geldige handtekening.

Even inloggen met nieuwe username is dus niet voldoende !

WAT MEN OOK BEWEERD !!!!
Gebruikersavatar
Arqentus
Premium Member
Premium Member
Berichten: 575
Lid geworden op: 22 jul 2004, 18:04
Bedankt: 3 keer

prodata schreef:Mss ter zijde, maar een contract word bekrachtigd door een geldige handtekening.

Even inloggen met nieuwe username is dus niet voldoende !

WAT MEN OOK BEWEERD !!!!


Maar een contract dient geen geldige handtekening te hebben om geldige te zijn. Als je telephonise of online aan een ISP vraagt voor een account, bij vele moet je geen contract tekenen ( en opsturen / faxen ). Als je inlogt met hun contract voorwaarde online, dan zit je al aan een contract, zonder dat je een handtekening plaatst. Je aanvaard de dienst die ze aanboden, en je stelt jezelf accoort met hun contract voorwaarden hierdoor.

Als je inlogt doe je infeiten hetzelfde ( of voorwaarde dat ze je het contract tonen als je voor het eerst inlogt ofcourse ). Het is eerlijk gezegt soms een juridise soep. Als men het contract op de site staan heeft, en je logt in, heb je jezelf dan accoort verklaart met de service ondanks dat je de voorwaarden niet gezien hebt ( aka, dat je moest zoeken achter de voorwaarden ).

Ik heb al jaren twijfels over hoe mens soms diensten aanbied, en de geldigheid. Maar ieder van die zaken uitvechten in de rechtbank, daar heeft een mens de tijd niet voor.
eldiablo
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:53
Locatie: Waregem

kweet niet ofdat dit hetzelfde zal zijn, maar toen tiscali overgenomen werd door scarlet heb ik eerst nog 2maand bij scarlet doorgebracht en dan gewoon opgetekende brief gestuurd en ze hebben gewoon mijn abbonement opgezegd, kzou niet weten waarom dit bij de overname van surfadsl anders zou moeten zijn.
Siglo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 579
Lid geworden op: 06 sep 2004, 14:56
Locatie: /var/www
Bedankt: 1 keer

eldiablo schreef:kweet niet ofdat dit hetzelfde zal zijn, maar toen tiscali overgenomen werd door scarlet heb ik eerst nog 2maand bij scarlet doorgebracht en dan gewoon opgetekende brief gestuurd en ze hebben gewoon mijn abbonement opgezegd, kzou niet weten waarom dit bij de overname van surfadsl anders zou moeten zijn.


Bij die overname, was het ook effectief een overname (met behoud van de vroegere voorwaarden). Nu worden de activiteiten (en abonnementen) van Surfadsl volledig stopgezet en wordt een nieuw contract gestart bij Scarlet. Het is een vreemde affaire, maar ik neem geen risico's. Mijn opzegbrief is vertrokken, en ik zal ook zeker nooit die nieuwe login kunnen gebruiken, aangezien mijn adsl signaal van de lijn is gehaald om plaats te maken voor vdsl.
Gebruikersavatar
|T-J|
Plus Member
Plus Member
Berichten: 164
Lid geworden op: 30 jul 2004, 09:48
Locatie: Gent
Contacteer:

doet me bijna denken dat ik geen opzegbrief moet sturen zie.
mijn edpnet is besteld en als ik niet inlog met die gegevens, zoals ik niet van plan was dan wordt ik toch afgesloten.

Geen slechte zaak imo.
iMac OSx 10.5.4 (Bootcamp XP SP3)
Telenet FunkyShake (ComfornetXL).
Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 dec 2003, 20:25

Ik vraag me nog altijd af hoe we thuis aan een skynet contract zijn geraakt. Met mijn pa ff naar de Begacom boetiek, daar een abo aangevraagd en die man zei dat alles in orde was. Mijn pa heeft niet één handtekening moeten zetten. Dit vind ik toch maar rare praktijken.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6181
Lid geworden op: 15 sep 2002, 12:14
Locatie: Herzele
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 121 keer
Contacteer:

Eens je op geregelde tijdstippen een bedrag overschrijft naar een bedrijf is er al sprake van een contract (ik ken de exacte uitleg hierachter niet meer). Zelfs al is er niks getekend.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

The_Borg schreef:Ik vraag me nog altijd af hoe we thuis aan een skynet contract zijn geraakt. Met mijn pa ff naar de Begacom boetiek, daar een abo aangevraagd en die man zei dat alles in orde was. Mijn pa heeft niet één handtekening moeten zetten. Dit vind ik toch maar rare praktijken.


Je kreeg een brief die je voor de maand om was moest ondertekenen en terug sturen, dat je akkoord ging met het aanbod, daarom schrok ik dat men bij andere providers direct vast hing aan een jaar contract. Ik veronderstel dat "ge uwe pa" al die dagen niet in het oog gehouden hebt. :p
Plaats reactie

Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”