Belgacom verkoopt Scarlet-netwerk aan NMBS-dochter Syntigo

Zit je met opmerkingen en een paar vragen over Scarlet of in verband met het vroegere SurfADSL, Tiscali of dxADSL? Post ze dan hier maar.
Gesloten
MisterGasman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 30
Lid geworden op: 07 jan 2008, 23:36

http://tweakers.net/nieuws/61080/belgac ... ntigo.html

Belgacom heeft het glasvezelnetwerk van Scarlet voor een onbekend bedrag verkocht aan Syntigo, een dochter van spoorbedrijf NMBS. Met de verkoop voldoet Belgacom nu aan alle eerder gestelde voorwaarden om Scarlet te mogen inlijven.

De Raad voor de Mededinging stelde in november 2008 enkele voorwaarden bij de overname van Scarlet om zo te voorkomen dat Belgacom een monopolie kreeg op de Belgische breedbandmarkt. Een van de belangrijkste voorwaarden was dat Belgacom werd verplicht om de glasvezelnetwerken van Scarlet, die veelal op industrieterreinen liggen, af te stoten.

De firma Syntigo, een dochterbedrijf van de NMBS dat al 4000 kilometer aan glasvezel exploiteert langs de Belgische spoorwegen, koopt nu voor een onbekend bedrag het glasvezelnetwerk van Scarlet. Daarmee krijgt de Syntigo er nog eens 1400 kilometer glasvezel bij. Ook het aantal interconnectiepunten, waarvan andere isp's gebruik kunnen maken, groeit van 75 naar 105, zo meldt Datanews.

Het netwerk van Scarlet komt pas volledig in handen van de nieuwe eigenaar als alle 150.000 klanten zijn gemigreerd naar het Belgacom-netwerk. Dit zal vermoedelijk nog enige weken tot maanden gaan duren. Ook zullen 77 mensen bij het voormalige Scarlet niet meeverhuizen naar Syntigo. Voor hen zou er naar een oplossing worden gezocht.
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13591
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1423 keer
Bedankt: 878 keer

Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Gesloten

Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”