Héhé, over "historische vervuiling" gaan we moeilijk doen? Waar niemand moeilijk over doet is het feit dat je 365 dagen per jaar allerlei groenten kan kopen (tomaten is een uitstekend voorbeeld), een trend die compleet onnatuurlijk is. We hebben het hier over opgefokte toestanden, groenten die willens nillens gedwongen worden te groeien, zelfs bij vriestemperaturen. Geef mij dan maar de "historische" vervuiling van mijn tuintje waarin enkel en alleen in juli, augustus en nog wat in september tomaten te vinden zijn. Of chilipepertjes of aardbeien. Buiten de seizoenen groeit er niks bij mij om de doodeenvoudige reden dat die groenten gewoonweg niet kunnen groeien gezien de klimatologische omstandigheden. Bij de industriële kweek van tomaten worden zelfs hommels ingezet terwijl die beesten in een natuurlijke omgeving zelfs niet in de buurt komen van een tomatenplant, simpelweg omdat in de bloemen van tomatenplanten geen nectar aanwezig is. Bij de industriële teelt wordt gebruik gemaakt van suikerwater om hommels te lokken zodat ze zorgen voor bestuiving van de tomatenplanten. Ik heb het al vaker gezegd: wij vervreemden alsmaar meer van de natuur. En als ik sommige reacties lees op dit forum, dan staaft dit alleen maar mijn gelijk. Het is al ver gekomen als kindjes zeggen dat varkensvlees uit de supermarkt komt maar dat ze niet eens weten dat het over levende dieren gaat die geslacht worden. De kindjes zouden namelijk gechoqueerd kunnen zijn als ze "ontdekken" dat hun hamburger of worst of... ooit deel uitmaakte van een levend wezen.MichelJ schreef:Probleem voor velen met enkel lokaal uit den hof te eten, dan neem je ook de lokale historische vervuiling op. In sommige streken verwaarloosbaar, in andere wat minder. Een goed spreiding van waar je je lokaal gekweekte groenten gaat halen zal dit inperken. Over de kwaliteit kan je blijven zeveren, wie zegt dat een ei van je eigen kip een betere voedingswaarde heeft dan uit een scharrelkip van een grootproducent?
Tijd dat België vettaks invoert
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Laatst gewijzigd door Jack Daniels 23 sep 2014, 12:40, in totaal 1 gewijzigd.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
80% van de eieren uit den hof zijn "slechter" dan die uit de legbatterij.... typisch voorbeeld van de kip & het ei. door wie komt het denk je dat die eieren slechter zijn ?
Trouwens, heel de pluimveeindustrie is het mooiste voorbeeld hoe het kan mislopen met winstbejag
Trouwens, heel de pluimveeindustrie is het mooiste voorbeeld hoe het kan mislopen met winstbejag
-
- Elite Poster
- Berichten: 944
- Lid geworden op: 16 sep 2008, 11:43
- Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
- Bedankt: 62 keer
Inderdaad, ik vond het tekenend dat ze in het nieuws wisten te zeggen dat zo'n vettaks een "besparing" van twee miljard op de gezondheidszorg zou betekenen. Het enige wat dat betekent is een gegarandeerde extra inkomst van 2 miljard voor de overheid. Al de rest is speculatie. Je kan zo'n effect niet concreet berekenen. Iets wat trouwens vaker en vaker voorkomt in begrotingen die "verwachtte effecten". Ze worden zelden behaald.wied schreef:vettaks past perfect in het rijtje verslavingen (roken, autorijden) waaraan via taksen goed geld te verdienen valt voor de overheid...
Net zoals de "inspanningen" die de overheid van de burger vraagt tegenwoordig (+300% stijging kinderopvang??, 100% stijging voor zorgverzekering etc) . Besparingen is gewoon een ander woord voor belastingen geworden.
Dit gezegd zijnde, waarom moet de overheid zich weer moeien? (buiten het feit dat er veel aan kan verdiend worden) Als men zich kapot wil vreten aan ongezonde dingen, so be it. Natuurlijke selectie. Het begint een beetje zielig te worden hoe weinig verantwoordelijkheid velen nog hebben.
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Ik denk met weemoed terug aan de periode toen mijn grootouders nog kippen en konijnen hadden. Ook eieren van hun kippen. Het is van die tijd geleden dat ik nog zo een lekkere kip heb gegeten. Mooi lichtbruin vlees, gevezelde textuur, beetje zoals vlees. Niet van die bleekscheten, droog, totaal geen smaak en van zodra je kipfilet begint te kauwen heb je de indruk dat je pap in de mond hebt. Jakkes. Wetende dat we niet echt kippen eten maar wel kuikens, dieren die op een paar weken slachtrijp zijn terwijl een kip in de natuur meerdere maanden nodig heeft om slachtrijp te zijn. Verder worden ze opgefokt met antibiotica allerhande, krijgen ze enkel en alleen industrieel kippenvoer onder de vorm van korrels te vreten; In de USA is het zelfs zo ver gekomen dat kippen hun eigen stront opeten. Ooit gezien in een reportage. De uitwerpselen van kippen worden gedroogd, vermalen en vermengd met kippenvoer, tot korrels geperst en dan weer aan die beesten te eten gegeven. Alleen jammer van de "historische" vervuiling van onze tuin.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
de "poule de bresse" is dan ook de enige kip die een "appelation controlée" heeft, net zoals de wijn. En daar betaal je voor. Maar je proeft wel het verschil.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Ik koop meestal Mechelse koekoeken, 3 maal duurder dan een waterkip (4x als je in stuks rekent ipv gewicht)
Maar ik ben niet zo nostalgisch, ik zie dat het brood/kippevlees/varkensvlees er hard op achteruitgegaan is de laatste 30jaar... langs de andere kant zijn er nu een pak meer gespecialiseerde zaken waar je betere producten vind dan vroeger. En gelukkig zijn er ook genoeg producenten die gewoon kwaliteit blijven leveren. Ik heb het voorrecht gehad dat ik heel wat bedrijven heb bezocht waar vakmanschap nog voorop staat/stond.
Varkens & Runderen kozen wij vroeger bv. gewoon levend
Maar ik ben niet zo nostalgisch, ik zie dat het brood/kippevlees/varkensvlees er hard op achteruitgegaan is de laatste 30jaar... langs de andere kant zijn er nu een pak meer gespecialiseerde zaken waar je betere producten vind dan vroeger. En gelukkig zijn er ook genoeg producenten die gewoon kwaliteit blijven leveren. Ik heb het voorrecht gehad dat ik heel wat bedrijven heb bezocht waar vakmanschap nog voorop staat/stond.
Varkens & Runderen kozen wij vroeger bv. gewoon levend

-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Onlangs gelezen dat iemand dit iniatief nieuwe leven heeft ingeblazen. Voorlopig enkel voor runderen maar voor varkens zit het er ook aan te komen. Je kan online je vlees bestellen. Pas als het dier volledig "besteld" is, wordt het geslacht. Blijkbaar zouden deze beesten ook buiten lopen en/of grazen.iceke schreef:Varkens & Runderen kozen wij vroeger bv. gewoon levend
Meer info vind je hier: www.deeleenkoe.be. Later gevolgd door www.deeleenvarken.be
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Elite Poster
- Berichten: 1024
- Lid geworden op: 10 maa 2010, 13:32
- Locatie: Kapellen
- Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
- Bedankt: 64 keer
Ik doe er totaal niet moeilijk over, gewoon een feit. Als ge ergens ver weg woont in een gebied waar nooit moderne landbouw is geweest, nooit geen enkele vorm van industrie zal je inderdaad weinig kans hebben op wat voor vervuiling dan ook. Als je ergens woont waar er wat zware metalen in de grond zitten.....er een beetje over nadenken kan geen kwaad.Jack Daniels schreef:Héhé, over "historische vervuiling" gaan we moeilijk doen? Waar niemand moeilijk over doet is het feit dat je 365 dagen per jaar allerlei groenten kan kopen (tomaten is een uitstekend voorbeeld), een trend die compleet onnatuurlijk is. We hebben het hier over opgefokte toestanden, groenten die willens nillens gedwongen worden te groeien, zelfs bij vriestemperaturen. Geef mij dan maar de "historische" vervuiling van mijn tuintje waarin enkel en alleen in juli, augustus en nog wat in september tomaten te vinden zijn. Of chilipepertjes of aardbeien. Buiten de seizoenen groeit er niks bij mij om de doodeenvoudige reden dat die groenten gewoonweg niet kunnen groeien gezien de klimatologische omstandigheden. Bij de industriële kweek van tomaten worden zelfs hommels ingezet terwijl die beesten in een natuurlijke omgeving zelfs niet in de buurt komen van een tomatenplant, simpelweg omdat in de bloemen van tomatenplanten geen nectar aanwezig is. Bij de industriële teelt wordt gebruik gemaakt van suikerwater om hommels te lokken zodat ze zorgen voor bestuiving van de tomatenplanten. Ik heb het al vaker gezegd: wij vervreemden alsmaar meer van de natuur. En als ik sommige reacties lees op dit forum, dan staaft dit alleen maar mijn gelijk. Het is al ver gekomen als kindjes zeggen dat varkensvlees uit de supermarkt komt maar dat ze niet eens weten dat het over levende dieren gaat die geslacht worden. De kindjes zouden namelijk gechoqueerd kunnen zijn als ze "ontdekken" dat hun hamburger of worst of... ooit deel uitmaakte van een levend wezen.MichelJ schreef:Probleem voor velen met enkel lokaal uit den hof te eten, dan neem je ook de lokale historische vervuiling op. In sommige streken verwaarloosbaar, in andere wat minder. Een goed spreiding van waar je je lokaal gekweekte groenten gaat halen zal dit inperken. Over de kwaliteit kan je blijven zeveren, wie zegt dat een ei van je eigen kip een betere voedingswaarde heeft dan uit een scharrelkip van een grootproducent?
Die opgefokte toestanden zijn nodig spijtig genoeg, anders ga je niet alle monden kunnen voeden, of beweer je dat jij op je balkonnetje voldoende voedsel kan kweken om jezelf te voorzien? Mijn grootouders hebben ook altijd een groente tuin gehad. En hoewel het lekker was, inclusief de kippen en konijnen, besef ik nu wel dat het enorm hard werken was om die 400-500m² goed te laten opbrengen. En ik kan niet op m'n hart beloven dat ook zij niet af en toe wat hulpmiddeltjes gebruikten om hun oogsten veilig te stellen. Wat hen dat heeft gekost? Vooral een groot stuk van hun vrije tijd. En dat die tomatenplantjes worden geholpen met hommels is toch nog altijd een beetje beter dan GGO tomatenplanten zetten die zichzelf bestuiven en dan nog resistent zijn ook? En als we serres zetten die worden gevoed met restwarmte van de grote industrie, niet met de WKKs die ze nu gebruiken, dan heb je wat langer groenten. Niet echt natuurlijk, maar ik zei het al eerder, met 10 miljoen op dit lapje grond wonen en dan enkel nog de oude stijl van kweken, dan gaan er zeer veel honger lijden. Dus hier en daar zullen we een compromis moeten sluiten.
Mijn kinderen weten goed genoeg waar het vlees vandaan komt.
We hebben hier in ons hoekje speciaal bloemen gezocht om bijen en vlinders aan te trekken wat al aardig is gelukt. Volgende stap is dat uit te breiden met diverse planten met elke een verschillend tijdstip van nectar geven. Niet evident voor mensen die er niks van kennen.
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Wordt meer en meer duidelijk dat veel mensen totaal geen kennis meer hebben van de natuur. Tomatenplanten zijn ALTIJD zelfbestuivend. Onder invloed van de temperatuur komt het stuifmeel los en de wind doet de rest. Verder ken ik GGO maïs maar nog nooit gehoord van GGO tomatenplanten.MichelJ schreef:En dat die tomatenplantjes worden geholpen met hommels is toch nog altijd een beetje beter dan GGO tomatenplanten zetten die zichzelf bestuiven en dan nog resistent zijn ook?
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Elite Poster
- Berichten: 1024
- Lid geworden op: 10 maa 2010, 13:32
- Locatie: Kapellen
- Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
- Bedankt: 64 keer
Zoals ik al zei ik ben geen kenner. En ik zeg ook niet dat er GGO tomaten zijn. Laat me het dan zo stellen : waarom dan hommels? Snellere bestuiving? Betere bestuiving? Om een betere opbrengst te hebben? Als we dat kunnen bewerkstelligen door hommels ipv er mee te rommelen is dat toch een goede zaak?
Ben altijd technisch/wetenschappelijk minded geweest. Technologie en de toekomst was veel interessanter voor mij dan de natuur. Nu ik wat ouder ben is het al wat anders. En ik kweek zelf geen tomaten, en ik ben niet beginnen googlen om hier tot in de puntjes perfect te zijn. Bovenstaande stelling zou iets beter moeten verwoorden wat ik ermee wou zeggen.
Vlees is al heel wat beperkter op onze tafel, 400gr voor 5 mensen ipv bijna ne kilo. Insecten eten is ook niet echt natuurlijk in onze contreien, gaan we die ontwikkeling om de vleesconsumptie en de belasting voor de landbouwgronden af te laten nemen ook in de weg staan? Er zullen ook nadelen aan kleven, maar het is een compromis zoeken of totaal anders gaan leven en een totaal andere economie ontwikkelen.
off-topic : hoe ouder we worden hoe beter het was vroeger
Ben altijd technisch/wetenschappelijk minded geweest. Technologie en de toekomst was veel interessanter voor mij dan de natuur. Nu ik wat ouder ben is het al wat anders. En ik kweek zelf geen tomaten, en ik ben niet beginnen googlen om hier tot in de puntjes perfect te zijn. Bovenstaande stelling zou iets beter moeten verwoorden wat ik ermee wou zeggen.
Vlees is al heel wat beperkter op onze tafel, 400gr voor 5 mensen ipv bijna ne kilo. Insecten eten is ook niet echt natuurlijk in onze contreien, gaan we die ontwikkeling om de vleesconsumptie en de belasting voor de landbouwgronden af te laten nemen ook in de weg staan? Er zullen ook nadelen aan kleven, maar het is een compromis zoeken of totaal anders gaan leven en een totaal andere economie ontwikkelen.
off-topic : hoe ouder we worden hoe beter het was vroeger

-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Meer bestuiving waardoor er meer vruchten aan de plant komen. In die grote serres heb je enkel in het dak openingen om de warme lucht af te voeren. Op die manier is er niet echt tocht in die serres. Bij mij staat de deur van de serre constant open waardoor er altijd wat wind is. En ik denk niet dat het te maken heeft met ouder worden. Het was vroeger écht wel beter, kwalitatief beter, meer smaak, meer natuurlijk. Helaas volstaan natuurlijke kweekprocédé's niet meer om al die monden te voeden. Resultaat is dat (jongere) mensen de échte, natuurlijke smaak van producten niet meer kennen. Bovendien zijn ze nu gewoon om bv. het hele jaar door tomaten te (kunnen) eten. Er zijn, op gebied van groenten, jammer genoeg geen seizoenen meer waardoor alles een waterachtige, fletse smaak heeft. Dat is de prijs van de vooruitgang zeker?MichelJ schreef:Laat me het dan zo stellen : waarom dan hommels? Snellere bestuiving? Betere bestuiving? Om een betere opbrengst te hebben? Als we dat kunnen bewerkstelligen door hommels ipv er mee te rommelen is dat toch een goede zaak?
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Nee, dat is niet het geval.
Je kan dit op 2 manieren oplossen :
1. geen vlees\groenten meer eten.
2. bewust je vlees\groenten kopen.
Ik koop mijn groenten bij een groentenboer en die weet verdomt goed dat hij alleen met inlandse producten moet afkomen.
Mijn vlees koop in bij een slager die ik vertrouw & verder prober ik zoveel mogelijk van de producent zelf te kopen(of in de biowinkel)
Je kan dit op 2 manieren oplossen :
1. geen vlees\groenten meer eten.
2. bewust je vlees\groenten kopen.
Ik koop mijn groenten bij een groentenboer en die weet verdomt goed dat hij alleen met inlandse producten moet afkomen.
Mijn vlees koop in bij een slager die ik vertrouw & verder prober ik zoveel mogelijk van de producent zelf te kopen(of in de biowinkel)
-
- Elite Poster
- Berichten: 1024
- Lid geworden op: 10 maa 2010, 13:32
- Locatie: Kapellen
- Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
- Bedankt: 64 keer
Iceke : je gaat op deze kleine lap grond geen 10 miljoen mensen kunnen voeden op enkel een volledig zelfbewuste manier. Enkel inlandse produkten? Paprika's zijn ook maar geintroduceerd hier net als aardappelen. Rijst? Bij de producent zelf kopen? Als we de hele tussenhandel er van tussen zwieren kan het goedkoper(wil nog niet zeggen genoeg voor iedereen), maar dan ontwricht je de economie een heel stuk. Daarmee dat ik ook zeg, een heel andere manier van leven en ook economisch willen we met z'n allen nog op een zeer bwuste manier inkopen doen. Ben er zeker van dat er veel mensen zijn die zo leven, maar dat er voor elke van hen veel meer anders moeten leven.
Ik koop ook zoveel mogelijk inlandse produkten, weliswaar via de colruyt. Dat ze me belazeren? Zou kunnen. Ik ken niet genoeg van planten om hun land van kweek te herkennen.
Ik koop ook zoveel mogelijk inlandse produkten, weliswaar via de colruyt. Dat ze me belazeren? Zou kunnen. Ik ken niet genoeg van planten om hun land van kweek te herkennen.
-
- Pro Member
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 20 dec 2008, 20:44
- Uitgedeelde bedankjes: 43 keer
- Bedankt: 34 keer
Er is geen wind in serres...Jack Daniels schreef:Wordt meer en meer duidelijk dat veel mensen totaal geen kennis meer hebben van de natuur. Tomatenplanten zijn ALTIJD zelfbestuivend. Onder invloed van de temperatuur komt het stuifmeel los en de wind doet de rest. Verder ken ik GGO maïs maar nog nooit gehoord van GGO tomatenplanten.MichelJ schreef:En dat die tomatenplantjes worden geholpen met hommels is toch nog altijd een beetje beter dan GGO tomatenplanten zetten die zichzelf bestuiven en dan nog resistent zijn ook?
Het gebruik van hommels is dus niet zo'n slechte oplossing. Ventilatoren werken nl. ook niet goed. En ondertussen is belgië wereldleider in de kweek van hommels. Grootste afnemer: Saoedi-Arabië.
-
- Pro Member
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 20 dec 2008, 20:44
- Uitgedeelde bedankjes: 43 keer
- Bedankt: 34 keer
Dan is hij wel heel erg vergeetachtig, want precies hij is de ENIGE consultant waar Europese fabrikanten terecht kunnen. En vermits ze nergens anders stevioside en rebaudioside kunnen kopen....Jack Daniels schreef:Tuurlijk wel. Zoek eens op prof. Jan Geuns of zijn bedrijfje Stepa (http://www.stepa.be). Die maakt uitsluitend gebruik van stevia extract om zijn limonade zoet te maken. Is nog bij ons op het bedrijf geweest. Of lees eens zijn boek. Ik heb die beste professor nergens gewag weten maken van een "cargill patent". Hij werkte aan de universiteit van Leuven en zijn afdeling werd gesponsord door... Tiense suiker. Ondertussen is hij met pensioen en hij reist de hele wereld af om stevia te promoten. Voornamelijk de Arabische wereld, daar zijn ze enorm geïnteresseerd in deze suiker vervanger. Hoe ik dat weet? Door gewoon met de professor een praatje gemaakt te hebben toen hij bij ons op het bedrijf was, op zoek naar een drukker om krimpfolie te gaan drukken voor de verpakking van zijn flesjes limonade, gezoet op basis van stevia. En omdat prof. Geuns meer interesse had in stevia dan in suiker werd zijn positie onhoudbaar bij de universiteit, zeker gezien het feit dat zijn departement gesponsord werd door Tienen.
En hij is ook degene die de oorzaak was van het eerste verbod op Stevia door de EU. Dat zou een "onhandigheid" van zijn kant geweest zijn, maar met erg verstrekkende gevolgen. De plant is nooit geaccepteerd, maar er is wel een nieuw, zeer winstgevend monopolie door ontstaan. Toeval?
Moet er nog zand zijn?
Patent:
http://www.freepatentsonline.com/y2011/0087011.html
-
- Plus Member
- Berichten: 223
- Lid geworden op: 27 jul 2006, 10:33
- Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
- Bedankt: 36 keer
Mij lijkt het eerder op een taks op een "verslaving". Het heeft niets met gezondheid te maken.
Waar kunnen de mensen niet zonder ongeacht de prijs...inderdaad hun verslaving.
Roken, alcohol drinken, snoepen, junkfood,....
Het eetgedrag zal wel niet veranderen maar wel de voedselindustrie.
En de gezondheid, ja de mensen gaan naar goedkopere misschien wel ongezondere alternatieven grijpen.
Of gaan ze het halen in de omringende buurlanden!
Kijk maar naar Denemarken, daar dachten ze ook het licht gezien te hebben...
Waar kunnen de mensen niet zonder ongeacht de prijs...inderdaad hun verslaving.
Roken, alcohol drinken, snoepen, junkfood,....
Het eetgedrag zal wel niet veranderen maar wel de voedselindustrie.
En de gezondheid, ja de mensen gaan naar goedkopere misschien wel ongezondere alternatieven grijpen.
Of gaan ze het halen in de omringende buurlanden!
Kijk maar naar Denemarken, daar dachten ze ook het licht gezien te hebben...
Laatst gewijzigd door bombas 23 sep 2014, 16:45, in totaal 2 gewijzigd.
-
- Elite Poster
- Berichten: 2048
- Lid geworden op: 06 dec 2004, 16:26
- Uitgedeelde bedankjes: 139 keer
- Bedankt: 56 keer
Heb hier enige tijd eens bij besteld. Vlotte afhandeling en vrij ok van prijs/kwaliteit. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zóveel verschil proefde met een gewone biefstuk uit de Colruyt. En ik moet nog altijd uitvissen wat ik met die kilo soepvlees ga doen (ben niet zo'n grote soepeterJack Daniels schreef:Onlangs gelezen dat iemand dit iniatief nieuwe leven heeft ingeblazen. Voorlopig enkel voor runderen maar voor varkens zit het er ook aan te komen. Je kan online je vlees bestellen. Pas als het dier volledig "besteld" is, wordt het geslacht. Blijkbaar zouden deze beesten ook buiten lopen en/of grazen.iceke schreef:Varkens & Runderen kozen wij vroeger bv. gewoon levend
Meer info vind je hier: http://www.deeleenkoe.be. Later gevolgd door http://www.deeleenvarken.be

There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.
-
- Elite Poster
- Berichten: 944
- Lid geworden op: 16 sep 2008, 11:43
- Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
- Bedankt: 62 keer
Ziet er wel leuk uit. Hoe lang heb je moeten wachten voor het beest geslacht werd? Want ik lees dat een koe uit 30-35 delen bestaat. Kan dus best lang duren voor de koe volledig verkocht is?Maglor schreef:Heb hier enige tijd eens bij besteld. Vlotte afhandeling en vrij ok van prijs/kwaliteit. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zóveel verschil proefde met een gewone biefstuk uit de Colruyt. En ik moet nog altijd uitvissen wat ik met die kilo soepvlees ga doen (ben niet zo'n grote soepeterJack Daniels schreef:Onlangs gelezen dat iemand dit iniatief nieuwe leven heeft ingeblazen. Voorlopig enkel voor runderen maar voor varkens zit het er ook aan te komen. Je kan online je vlees bestellen. Pas als het dier volledig "besteld" is, wordt het geslacht. Blijkbaar zouden deze beesten ook buiten lopen en/of grazen.iceke schreef:Varkens & Runderen kozen wij vroeger bv. gewoon levend
Meer info vind je hier: http://www.deeleenkoe.be. Later gevolgd door http://www.deeleenvarken.be). Maar al bij al een goed initiatief. Ik bestel er zeker nog eens bij.
-
- Elite Poster
- Berichten: 2048
- Lid geworden op: 06 dec 2004, 16:26
- Uitgedeelde bedankjes: 139 keer
- Bedankt: 56 keer
Effe opgezocht.
10/5: besteld
13/5: melding dat koe 100% verkocht werd en dus klaar was voor de slacht
31/5: levering (met een klein gekoeld bestelwagentje).
Alles pico bello (luchtledig) verpakt. Alles in pakjes van +/- 500g behalve het stoofvlees, soepvlees en rosbief.
10/5: besteld
13/5: melding dat koe 100% verkocht werd en dus klaar was voor de slacht
31/5: levering (met een klein gekoeld bestelwagentje).
Alles pico bello (luchtledig) verpakt. Alles in pakjes van +/- 500g behalve het stoofvlees, soepvlees en rosbief.
There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.
- Heronic
- Elite Poster
- Berichten: 2736
- Lid geworden op: 20 okt 2003, 16:41
- Locatie: Bij mijn vrouw
- Uitgedeelde bedankjes: 427 keer
- Bedankt: 210 keer
Allemaal wel redelijk interessant, best is nog gewoon met de familie een koe kopen/grootbrengen (Boeren in de familie).
Spijtig genoeg geen plek om een 2e, grote vriezer bij te zetten
Spijtig genoeg geen plek om een 2e, grote vriezer bij te zetten

“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?
My excuse? Being dunk. Whats yours?
-
- Elite Poster
- Berichten: 1694
- Lid geworden op: 30 okt 2004, 13:34
- Uitgedeelde bedankjes: 194 keer
- Bedankt: 85 keer
Zoals hier al aangehaald, betwijfel ik ook als het grote invloed heeft. Zie alcohol en tabaks- accijnzen.
Mensen zouden ook minder met de auto gaan rijden als de benzine boven de 1 € zou gaan.
Wat in mijn ogen veel erger is, is dat de politiek/overheden teveel naar de rijken/industrie luisteren (lobby) i.p.v. het "welzijn van de samenleving" te behartigen.
Voorbeelden:
- Vroeger waren er voor voeding bepaalde maten die gebruikt mogen worden. Bv. 125gr/ml, 250gr/ml, 500gr/ml. Dit is afgeschaft: (75/106/EEG) http://economie.fgov.be/nl/binaries/402 ... -41964.pdf
-> Hierdoor kunnen fabrikanten hun producten stelselmatig kleiner maken zonder dit echt opvalt en eenzelfde prijs aanrekenen en zeggen dat hun producten niet in prijs zijn gestegen. Bv. Potje pudding vroeger 125ml, nu 115ml. Of kleinere verpakkingen maar veel duurder dan een grote, dus extra winst boven de gestegen kosten voor verpakking bedoel ik. Daarom zou je altijd op prijs /L of /kg moeten kijken. Maar als je alleenstaande bent kan je niet altijd grote verpakkingen kopen omdat die in verhouding goedkoper zijn.
- Toevoegen van allerlei "E" producten (http://www.goedgeweten.be/enummers/classificatie/)om voeding "te verbeteren".
Bv. E251 Natriumnitraat toevoegen aan vlees om kleurverlies tegen te gaan. -> kan bij verhitting omgezet worden naar natriumnitriet wat schadelijk is voor de gezondheid http://www.goedgeweten.be/ingredienten/e251/ Wie verhit zijn vlees ook ??
Of bepaalde E-nummers toevoegen om te zorgen dat je product extra water kan ophouden, zodoende zwaarder is en meer opbrengt. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gez ... ezond.html
- Veel te veel zout en suikers in voedsel stoppen. Kijk eens naar al dat voorverpakt eten, bij enorm veel producten word suiker toegevoegd.
Ook de hoeveelheid verpakkingsmaterialen tegenwoordig is een probleem.
We zouden allemaal in opstand moeten komen, maar probleem is dat we te egoïstisch en lui zijn.
Bv. sluikstorten, vuilnis uit auto gooien, altijd maar goedkoper, meer winst.
Techniek zou de mens het gemakkelijk moeten maken, maar ook het milieu beschermen.
Conclulsie, we modderen maar verder aan.
P.S.: ikzelf geef ook toe dat ik veel te weinig doe hiertegen.
En de politiek maar voorliegen telkens "We gaan geen nieuwe taksen heffen of verhogen"
Krijg je ergens 100€ dan laten ze je elders 110€ extra betalen.
De kloof tussen arm en rijk word alsmaar groter totdat de druppel overloopt of het te laat is.
Mensen zouden ook minder met de auto gaan rijden als de benzine boven de 1 € zou gaan.
Wat in mijn ogen veel erger is, is dat de politiek/overheden teveel naar de rijken/industrie luisteren (lobby) i.p.v. het "welzijn van de samenleving" te behartigen.
Voorbeelden:
- Vroeger waren er voor voeding bepaalde maten die gebruikt mogen worden. Bv. 125gr/ml, 250gr/ml, 500gr/ml. Dit is afgeschaft: (75/106/EEG) http://economie.fgov.be/nl/binaries/402 ... -41964.pdf
-> Hierdoor kunnen fabrikanten hun producten stelselmatig kleiner maken zonder dit echt opvalt en eenzelfde prijs aanrekenen en zeggen dat hun producten niet in prijs zijn gestegen. Bv. Potje pudding vroeger 125ml, nu 115ml. Of kleinere verpakkingen maar veel duurder dan een grote, dus extra winst boven de gestegen kosten voor verpakking bedoel ik. Daarom zou je altijd op prijs /L of /kg moeten kijken. Maar als je alleenstaande bent kan je niet altijd grote verpakkingen kopen omdat die in verhouding goedkoper zijn.
- Toevoegen van allerlei "E" producten (http://www.goedgeweten.be/enummers/classificatie/)om voeding "te verbeteren".
Bv. E251 Natriumnitraat toevoegen aan vlees om kleurverlies tegen te gaan. -> kan bij verhitting omgezet worden naar natriumnitriet wat schadelijk is voor de gezondheid http://www.goedgeweten.be/ingredienten/e251/ Wie verhit zijn vlees ook ??
Of bepaalde E-nummers toevoegen om te zorgen dat je product extra water kan ophouden, zodoende zwaarder is en meer opbrengt. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gez ... ezond.html
- Veel te veel zout en suikers in voedsel stoppen. Kijk eens naar al dat voorverpakt eten, bij enorm veel producten word suiker toegevoegd.
Ook de hoeveelheid verpakkingsmaterialen tegenwoordig is een probleem.
We zouden allemaal in opstand moeten komen, maar probleem is dat we te egoïstisch en lui zijn.
Bv. sluikstorten, vuilnis uit auto gooien, altijd maar goedkoper, meer winst.
Techniek zou de mens het gemakkelijk moeten maken, maar ook het milieu beschermen.
Conclulsie, we modderen maar verder aan.
P.S.: ikzelf geef ook toe dat ik veel te weinig doe hiertegen.
En de politiek maar voorliegen telkens "We gaan geen nieuwe taksen heffen of verhogen"
Krijg je ergens 100€ dan laten ze je elders 110€ extra betalen.
De kloof tussen arm en rijk word alsmaar groter totdat de druppel overloopt of het te laat is.
Telenet All-Internet (Gigabit optie)
Samsung Galaxy S22 Ultra
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)
Samsung Galaxy S22 Ultra
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Dan moet de klant maar slim genoeg zijn om naar de eenheidsprijs te gaan kijken (prijs per kilo of per liter). Dat doe ik al jaaaaaaren. Maar wat doet het gros van de winkelende bevolking? Ze zien een product A liggen aan 1 euro en daarnaast een identiek product B aan een halve euro. Het merendeel koopt effectief het product B van een halve euro terwijl de eenheidsprijs van product B 30% hoger ligt dan de eenheidsprijs van product A. Als het op winkelen (en productprijzen aankomt) ben ik veel slechter dan mijn vriendin. Zij deed ook zoals het gros van de bevolking en keek uitsluitend naar de prijs van het pak. Ze is mij nu dankbaar dat ze dankzij mij altijd eerst naar de eenheidsprijs kijkt. Het lijkt dom maar je kan er veel geld mee besparen, zeker als je nog eens met promo's rond de oren wordt geslagen (10% gratis, 3 halen en 2 betalen...). Enne... alle, maar dan ook alle winkels zijn wettelijk verplicht om bij hun product de eenheidsprijs te afficheren.Abusimbal schreef: - Vroeger waren er voor voeding bepaalde maten die gebruikt mogen worden. Bv. 125gr/ml, 250gr/ml, 500gr/ml. Dit is afgeschaft: (75/106/EEG) http://economie.fgov.be/nl/binaries/402 ... -41964.pdf
-> Hierdoor kunnen fabrikanten hun producten stelselmatig kleiner maken zonder dit echt opvalt en eenzelfde prijs aanrekenen en zeggen dat hun producten niet in prijs zijn gestegen. Bv. Potje pudding vroeger 125ml, nu 115ml. Of kleinere verpakkingen maar veel duurder dan een grote, dus extra winst boven de gestegen kosten voor verpakking bedoel ik. Daarom zou je altijd op prijs /L of /kg moeten kijken. Maar als je alleenstaande bent kan je niet altijd grote verpakkingen kopen omdat die in verhouding goedkoper zijn.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- Heronic
- Elite Poster
- Berichten: 2736
- Lid geworden op: 20 okt 2003, 16:41
- Locatie: Bij mijn vrouw
- Uitgedeelde bedankjes: 427 keer
- Bedankt: 210 keer
Volgens mij doet iedereen dat wel hoor Jack. Zoniet zou men een winkelverbod moeten uitschrijven.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?
My excuse? Being dunk. Whats yours?
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Ik stel voor dat we een poll organizeren. Wie kijkt naar de eenheidsprijs en wie kijkt enkel naar de prijs van de verpakking?
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Je moet altijd oppassen met zo'n dingen..Abusimbal schreef: - Toevoegen van allerlei "E" producten (http://www.goedgeweten.be/enummers/classificatie/)om voeding "te verbeteren".
Bv. E251 Natriumnitraat toevoegen aan vlees om kleurverlies tegen te gaan. -> kan bij verhitting omgezet worden naar natriumnitriet wat schadelijk is voor de gezondheid http://www.goedgeweten.be/ingredienten/e251/ Wie verhit zijn vlees ook ??
Of bepaalde E-nummers toevoegen om te zorgen dat je product extra water kan ophouden, zodoende zwaarder is en meer opbrengt. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gez ... ezond.html
E251 is kleurzout, dit wordt in de charcuterie gebruikt om gezouten producten roos te houden.. dat is de reden dat uw salamie & gekookte hesp nog mooi roos ziet nadat het gekookt is en niet grijs zoals uw soepvlees of kotelet. Dat wordt dus al eeuwen gebruikt, maar er wordt ook misubruik van gemaakt om dingen waar amper vlees inzit op vlees te laten lijken zoals bv. hotdogs.
Net zoals emulgator, dat is een produkt dat water bind met vet... kan je ook weer op 2 manieren toepassen. Je kan dit gebruiken om je kookverlies te beperken of je kan dit gebruiken om water als vlees te verkopen natuurlijk rara zelfde produkt.
2 producten die (of maak er ineens 3 van met msg) die onmisbaar zijn in de vleesbewerking... maar in een slecht daglicht worden gesteld omdat bepaalde industrieën er misbruk van maken.
Ander voorbeeld... Ooit al eens zelf wijn gemaakt ? dat weet je dat sulfiet onmisbaar is.... sulfiet is een gif.
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Sulfiet wordt toegevoegd om het gisten tegen te gaan.
[
Post made via mobile device ]
[

MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Pro Member
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 20 dec 2008, 20:44
- Uitgedeelde bedankjes: 43 keer
- Bedankt: 34 keer
Natriumsulfiet werd gebruikt om verkleuren tegen te gaan, o.a. in Filet Américain. Het is nu verboden voor vleeswaren en de meeste andere voeding, maar mag wel in wijn, want daar zit het van nature in. Dat is ook één van de stoffen die als er veel in zit, koppijn veroorzaken.Jack Daniels schreef:Sulfiet wordt toegevoegd om het gisten tegen te gaan.
[Post made via mobile device ]
Ik heb ooit een koppijn aanval gehad van een broodje américain die me verplichtte de auto aan de kant te zetten. Het broodje was jammer genoeg helemaal op, anders had ik het laten analyseren.
Met gist heeft dat niks te maken, behalve in wijn. Maar ook daar wordt sulfiet gebruikt om de houdbaarheid te verbeteren (vnl. van slechte wijn).
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Beetje info over sulfiet via onderstaande link. Komt erop neer dat er van nature een hele kleine hoeveelheid in wijn zit en daarbovenop nog extra wordt toegevoegd.
http://www.natuurlijkewijnen.be/info/sulfiet
http://www.natuurlijkewijnen.be/info/sulfiet
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Voila, dat bedoel ik.
it's not done in vleeswaren, uw filet americain kan 2 weken oud zijn er er nog steeds goed uitzien met sulfiet... maar daarom is sulfiet nog niet slecht in andere dingen.
Dus niet zomaar meteen met E nummerkes & websites beginnen smijten & aannemen dat het overal shit is.
it's not done in vleeswaren, uw filet americain kan 2 weken oud zijn er er nog steeds goed uitzien met sulfiet... maar daarom is sulfiet nog niet slecht in andere dingen.
Dus niet zomaar meteen met E nummerkes & websites beginnen smijten & aannemen dat het overal shit is.
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Zelf gebruik ik in beperkte mate E422 als ik roomijs maak. Dat koop ik gewoon bij de apotheker (die E422 wel te verstaan). Is ook bekend als glycerine of als glycerol. Info over E422 (en andere E nummers) vind je hier:
http://www.goedgeweten.be/ingredienten/e422/
Waarom ik het gebruik? E422 zorgt er voor dat roomijs niet keihard wordt maar nog vrij makkelijk te scheppen valt. Omdat het een suiker is doe ik dan ook minder gewone suiker in mijn bereiding.
http://www.goedgeweten.be/ingredienten/e422/
Waarom ik het gebruik? E422 zorgt er voor dat roomijs niet keihard wordt maar nog vrij makkelijk te scheppen valt. Omdat het een suiker is doe ik dan ook minder gewone suiker in mijn bereiding.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Pro Member
- Berichten: 261
- Lid geworden op: 20 dec 2008, 20:44
- Uitgedeelde bedankjes: 43 keer
- Bedankt: 34 keer
Het hele E-nummer systeem is trouwens afgeschaft. Fabrikanten moeten de vastgelegde benamingen gebruiken.
Ik geloof ook dat dat beter is. Wie kent anders al die nummertjes uit z'n hoofd?
En soms overdrijft de EU. Dat heeft bv. een aantal artisanale kaasmakers getroffen. Die hadden niet het kapitaal om in de juiste omgeving te investeren en zijn dus verdwenen. In Hongarije is er eentje die een originele oplossing bedacht heeft: zijn kaas heet nu "veevoer' en er staat op dat hij niet voor menselijke consumptie geschikt is. Hij verkoopt er nu meer dan vroeger
Ik geloof ook dat dat beter is. Wie kent anders al die nummertjes uit z'n hoofd?
En soms overdrijft de EU. Dat heeft bv. een aantal artisanale kaasmakers getroffen. Die hadden niet het kapitaal om in de juiste omgeving te investeren en zijn dus verdwenen. In Hongarije is er eentje die een originele oplossing bedacht heeft: zijn kaas heet nu "veevoer' en er staat op dat hij niet voor menselijke consumptie geschikt is. Hij verkoopt er nu meer dan vroeger

- Kenw00t
- Elite Poster
- Berichten: 1778
- Lid geworden op: 28 dec 2008, 19:38
- Uitgedeelde bedankjes: 346 keer
- Bedankt: 250 keer
Ja, dat lijkt op het eerste gezicht inderdaad gezond verstand, maar ik begin daar meer en meer van af te stappen en geef liever iets meer uit aan kwaliteitsvolle producten ipv de goedkoopste brol uit het rek. Het massaal kiezen voor "de goedkoopste (per eenheid)" zorgt namelijk voor onderstaande schrijnende toestanden:Jack Daniels schreef:Dan moet de klant maar slim genoeg zijn om naar de eenheidsprijs te gaan kijken (prijs per kilo of per liter).
http://www.canvas.be/programmas/panoram ... #panel-epi
-
- Elite Poster
- Berichten: 1024
- Lid geworden op: 10 maa 2010, 13:32
- Locatie: Kapellen
- Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
- Bedankt: 64 keer
En in winkel 1 kost kwaliteitsprodukt x€, en in winkel 2 kost die 0.9x€ (eenheidsprijs), hoe maak je dan je keuze?Kenw00t schreef:Ja, dat lijkt op het eerste gezicht inderdaad gezond verstand, maar ik begin daar meer en meer van af te stappen en geef liever iets meer uit aan kwaliteitsvolle producten ipv de goedkoopste brol uit het rek. Het massaal kiezen voor "de goedkoopste (per eenheid)" zorgt namelijk voor onderstaande schrijnende toestanden:Jack Daniels schreef:Dan moet de klant maar slim genoeg zijn om naar de eenheidsprijs te gaan kijken (prijs per kilo of per liter).
http://www.canvas.be/programmas/panoram ... #panel-epi
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Kenw00t schreef:Ja, dat lijkt op het eerste gezicht inderdaad gezond verstand, maar ik begin daar meer en meer van af te stappen en geef liever iets meer uit aan kwaliteitsvolle producten ipv de goedkoopste brol uit het rek. Het massaal kiezen voor "de goedkoopste (per eenheid)" zorgt namelijk voor onderstaande schrijnende toestanden:Jack Daniels schreef:Dan moet de klant maar slim genoeg zijn om naar de eenheidsprijs te gaan kijken (prijs per kilo of per liter).
http://www.canvas.be/programmas/panoram ... #panel-epi
of hoever een ideaalbeeld kan afwijken van de realiteit.
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Je kan van de ene winkel naar de andere rijden om altijd het goedkoopste product te kopen. Voor het gemak vergeten we dan maar even het benzineverbruik van de auto. En als je het allergoedkoopste af wil zijn, dan ga je toch even de grens met NL over? AH, C1000, Plus,... kwaliteitsproducten veel goedkoper dan in België.MichelJ schreef:En in winkel 1 kost kwaliteitsprodukt x€, en in winkel 2 kost die 0.9x€ (eenheidsprijs), hoe maak je dan je keuze?Kenw00t schreef:Ja, dat lijkt op het eerste gezicht inderdaad gezond verstand, maar ik begin daar meer en meer van af te stappen en geef liever iets meer uit aan kwaliteitsvolle producten ipv de goedkoopste brol uit het rek. Het massaal kiezen voor "de goedkoopste (per eenheid)" zorgt namelijk voor onderstaande schrijnende toestanden:Jack Daniels schreef:Dan moet de klant maar slim genoeg zijn om naar de eenheidsprijs te gaan kijken (prijs per kilo of per liter).
http://www.canvas.be/programmas/panoram ... #panel-epi
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW