Webversie Google Sky-maak een telescoop van je browser

Voor de gamers. Hier kan je met al je opmerkingen, vragen, problemen terecht.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

[url=http://www.google.com/intl/nl/sky/]
<img src="http://upload.userbase.be/upload/080315_GoogleSky_kl.jpg" align="left" border="1" width="120" height="99"> [/url]Google heeft een volwaardige webversie gemaakt van de Sky-functie die vorig jaar in Google Earth werd geïntroduceerd. Iedereen met een internetverbinding en een browser kan nu door de kosmos grasduinen op de manier die we al kennen van Google Maps.

Google Sky met Maps-interface is op het web te vinden als sky.google.com. Bezoekers kunnen tienduizenden ruimtelijke objecten direct op naam opzoeken en tot in groot detail inzoomen. Het is ook mogelijk om gewoon wat rond te 'zwerven' over de interactieve kaart. Je kan afwisselen tussen verschillende observatiemogelijkheden, waaronder infraroodbeelden, röntgenfoto's, een microwave-kaart en ultravioletbeelden, of deze opties combineren.

Verder zijn er galerijen met de beste foto's van onder meer de Hubble-telescoop. Bij veel objecten verschijnt extra informatie op het scherm. Gebruikers kunnen de huidige posities van de planeten en sterrenbeelden bekijken maar ook terug in de tijd gaan, met historische kaarten van het heelal. Je kan ook podcasts beluisteren over sterren, planeten en andere fascinerende onderdelen van het heelal. Google heeft de dienst direct wereldwijd beschikbaar gemaakt in 26 talen, waaronder het Nederlands.

Bron: ZDNet.be 15/03/2008
Plaats reactie

Terug naar “Games”