Telenet verhoogt ambities draadloos internet

Nieuws omtrent telecom
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

<img src="http://www.userbase.be/forum/images/portal/telenet.jpg" border="0" align="left"> "Het Mechelse telecombedrijf Telenet koopt de activiteiten van Sinfilo, de Belgische marktleider voor draadloze netwerken of hotspots. Met de overname schakelt Telenet naar een hogere versnelling op het vlak van draadloos internet. Het bedrijf kwam zelf nog niet verder dan een proefproject.
...
In België is Sinfilo met 98 hotspots de nummer een. De draadloze netwerken bevinden zich onder meer in wegrestaurants, hotels, luchthavens, scholen en voetbalstadions. Maar de technologie kan evengoed worden aangewend in huizen en kantoren. Een uur inloggen met een vooraf betaalde kaart op een draadloos netwerk van Sinfilo kost 10 euro. Tegen eind dit jaar mikt het Hasselts bedrijf op 150 tot 200 hotspots.
Telenet is zelf ook actief op de hotspotmarkt, al beperkt zich dat voorlopig tot een proefproject. Eind december wil Telenet 50 hotspots voor het publiek opstellen. Met de overname van Sinfilo verhoogt Telenet zijn ambities gevoelig. Het bedrijf mikt eind volgend jaar op 250 hotspots. ‘We hadden de keuze’, zegt Telenet-topman Duco Sickinghe in De Financieel-Economische Tijd, ‘ofwel zelf investeren ofwel kopen. We kozen voor het laatste. We zien de markt gestaag groeien’."

lees hierover meer

Bron: t-zine
NuKeM
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”