Internetproviders overwegen light breedband producten

Nieuws omtrent telecom
Plaats reactie
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

<img src="http://www.userbase.be/forum/images/portal/breedband.jpg" border="0" align="left">Een breedband light-versie, zoals in Nederland, bestaat bij ons niet. Nog niet, want volgens Jean-Philippe Schepens van de ISPA (de Belgische vereniging van providers) zijn er wel aanbieders die 'breedband light' ernstig overwegen. "Een partij als Tiscali, ook in Nederland actief, is het voor ons land aan het bestuderen", stelt hij. Toch blijft hij op de vlakte. "Het is nog helemaal niet zeker of zo'n light versie bij ons op veel gebruikers zal kunnen rekenen. Velen vinden het gewoon te traag. "Ook de rendabiliteit is onzeker. Schepens: "Voor de providers is het niet zo rendabel om nog wat extra van de prijs te doen. Want de marges zijn hier al een stuk kleiner dan in Nederland. En ook al bied je als provider minder dure capaciteit aan, veel kosten blijven gelijk." Een redenering die ook provider Telenet volgt. "Zolang we nog volop onze bestaande breedbandtoepassingen aan de man kunnen brengen, blijven we dat doen. Het aanbieden van goedkopere aansluitingen met een lagere capaciteit is bij ons voorlopig dus niet aan de orde", vertelt Paskal Deboosere, woordvoerster van Telenet. Afwachten dus.
lees hierover meer

Bron: Smart Business Strategies
NuKeM
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Persoonlijk denk ik niet dat dit er gaat komen (het artikel is één en al speculatie lijkt met). Telenet had vroeger dacht ik ook eens zo'n abo maar daar hoor ik niets meer van...
Mij lijkt het dat als ze dit uitbrengen, ze een reden zullen hebben om de huidige abo's niet in prijs te verlagen.
Persoonlijk zie ik liever nieuwe producten in de zin van VDSL en Doscis 2.0 ondersteuning ipv een neerwaardse productenspiraal...
NuKeM
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Via school hebben we de aanbieding gekregen voor een ADSL abo van 1 mbit down en 256 k up tegen 29 €. Wel enkel voor KHLim-studenten.
Info op www.versadsl.be .
Ligt een beetje in de lijn van deze speculaties.
Sandman
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 21 jun 2003, 10:29
Locatie: Genk

T schijnt zelfs 28 euro te zijn, meon... :) ik zit er nu ook... :)
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 sep 2002, 17:58
Locatie: Belgium, Ghent
Contacteer:

Ni over nen euro vallen eh :)

Ik denk ook niet dat deze abonnementen er op breedeschaal gaan doorkomen. De abonnementen die ze nu hanteren gaan héél vlotjes over de toonbank, bij wijze van spreke. Ik denk echt niet dat België nood heeft aan light-versies.

Vanwege de ISP's uit, zoals NuKeM reedds zei, ze zijn volop aan het werken aan nog betere abo's/technologie, voor meer en sneller te kunnen werken. Als ze zoveel impulsen richting vdsl/tnexpressnet geven, dan lijkt het me echt niet dat ze interesse hebben in de light-formules van Nederland. Als ze bezig zijn met die nieuwere technologiën betekent het ook dat er vermoedelijk wel een markt is voor dergelijke technologie ;-)

Trouwens wat ben je met zo'n light abo.. Voor sommigen is dat interessant, maar da zo: ik wil wel.. maar eigenlijk kan ik niet :)
Voor studenten kan dat idd interessant zijn, is beetje de snelheden wat RUG aanbiedt in de studentenhomes dacht ik.
I love it when a plan comes together!
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”