Pagina 1 van 2

Overstappen van Telenet naar EDPnet.

Geplaatst: 04 feb 2006, 23:47
door turboke
Ik zoek dus naar personen die de overstap al gedaan hebben, ervaringen naar snelheid, gebruiksgemak enz., alle info is welkom. Dit omdat imho Telenet het nu echt wel aan het uithangen is, nieuwsgroepen worden verwijderd, up- en download wordt verkeerd aangerekend en ga zo maar door ....
Dus echt alle info is welkom. Bij voorbaat hartelijk dank!! :wink:

Re: Overstappen van Telenet naar EDPnet.

Geplaatst: 05 feb 2006, 00:24
door MRC101
turboke schreef:Ik zoek dus naar personen die de overstap al gedaan hebben, ervaringen naar snelheid, gebruiksgemak enz., alle info is welkom. Dit omdat imho Telenet het nu echt wel aan het uithangen is, nieuwsgroepen worden verwijderd, up- en download wordt verkeerd aangerekend en ga zo maar door ....
Dus echt alle info is welkom. Bij voorbaat hartelijk dank!! :wink:


De door u gemeten snelheden die u in een ander topic plaatste worden door sommige mensen met het nieuwe EDPnet max ook gehaald, ik haal echter maar snelheden van 3000kbps tot 4000kbps (Sync staat al op 6144/640, maar nog opleverfout in myEDPnet :? :???: ).
Gebruiksgemak is ook geen probleem. "Inbellen" (lees aanmelden) is niet nodig als je modem/router gebruikt. Traffiekmeter is gemakkelijk bereikbaar via hun site (ik gebruik ISPmonitor daarvoor) en ook hier gebruikt men nu nachtsurfen zoals bij telenet.
Voor de rest, heb je een hogere limiet, waar het ook niet uit maakt of je die gebruikt voor upload of download, voor een betere prijs dan Telenet, ook de volumepacks zijn veeeeel goedkoper. Eventueel heb je ook de mogelijkheid om binnen enkele maanden hogere snelheden te halen dankzij ADSL2+ (waarschijnlijk mits upgrade en aextra activatiekost).
En dan nog de support: De helpdesk reageert (meestal) heel snel op tickets en via telefoon heb je ook snel antwoord (telefonisch nog maar één maal moeten bellen).

Kijk ook eens wat de afstand tot de centrale is, op http://www.edpnet.be/cms.aspx?S=maxorder

Geplaatst: 05 feb 2006, 08:15
door turboke
ZMD, bedankt voor je verhelderend antwoord, ik zit hier op 2256 m. van een centrale, wat me toch niet zo ver lijkt? En wat je voor de rest schrijft...Ik zal morgen eens bellen naar EDPnet, en daarna naar Telenet, al zal de eerste eerder een positieve tel. krijgen ..... :P
Nogmaals thx!

Geplaatst: 05 feb 2006, 14:32
door nephilimhell
laat eens weten hoe het gegaan is

ik zit nu ook nog bij telenet, maar ben van plan naar EDPNet te gaan.
Belgacom moet eerst nog m'n vaste lijn komen nakijken (kabel werd afgesneden)

daarna ga ik ook EDPnet aanvragen, ondertussen overschakelen naar telenet comfort en van zodra ik kan surfen via edpnet vliegt telenet buiten

maar 'k heb geen idee hoe lang alles kan duren.

Geplaatst: 05 feb 2006, 14:35
door Mr Pink
ik ben ook van plan over te stappen, tis nu wel eens genoeg geweest met telenet ...

Geplaatst: 05 feb 2006, 14:59
door [The Cleaner]
lol ik ook, anders richten we een clubke op? :-D

Geplaatst: 05 feb 2006, 15:04
door MRC101
nephilimhell schreef:laat eens weten hoe het gegaan is

ik zit nu ook nog bij telenet, maar ben van plan naar EDPNet te gaan.
Belgacom moet eerst nog m'n vaste lijn komen nakijken (kabel werd afgesneden)

daarna ga ik ook EDPnet aanvragen, ondertussen overschakelen naar telenet comfort en van zodra ik kan surfen via edpnet vliegt telenet buiten

maar 'k heb geen idee hoe lang alles kan duren.


Let op dat je niet opnieuw voor een jaar vast zit als je de omschakkeling doet. Anders zit je met 2 internet abbo's voor een gans jaar.

Geplaatst: 05 feb 2006, 15:06
door nephilimhell
maar 'k ben al meer dan 3 jaar klant bij telenet,
'k moet me wel nog eens informeren over hoe ik m'n contract bij telenet kan stopzetten...
en welke opzeggingsperiode er is

iemand die dit weet?

Geplaatst: 05 feb 2006, 15:16
door DaNi0
Algemene Voorwaarden op Telenet.be:

4.1. De minimumduur van deze Overeenkomst bedraagt 1 jaar vanaf de installatiedatum vermeld op het Aanvraag- en Bevestigingformulier. U kan evenwel steeds de Overeenkomst beëindigen in de gevallen voorzien in de artikelen 2.3 en 8. Indien u 1 maand voor het verstrijken van de minimumperiode mits een aangetekend schrijven de Overeenkomst niet hebt opgezegd, wordt deze automatisch verlengd voor onbepaalde duur. Vanaf dat moment kan u te allen tijde via een aangetekend schrijven de Overeenkomst beëindigen mits het naleven van een opzegtermijn van minstens 1 maand.



Btw: ik ga binnenkort ook overstappen van Telenet naar EDPnet 8)

Geplaatst: 05 feb 2006, 16:15
door Jelly
nephilimhell schreef:maar 'k ben al meer dan 3 jaar klant bij telenet,
'k moet me wel nog eens informeren over hoe ik m'n contract bij telenet kan stopzetten...
en welke opzeggingsperiode er is

iemand die dit weet?


Als je overschakelt op een ander (nieuw) abonnement kan het zijn dat je volgens de voorwaarden terug een jaar vastzit... oppassen dus!

Mvg, Jelly

Geplaatst: 05 feb 2006, 16:18
door DaNi0
Klopt, maar ik dacht dat het enkel voor Comfortnet was..

Geplaatst: 06 feb 2006, 18:01
door Zyne
Ik ga donderdag eindelijk van Telenet vanaf zijn :D
Het heeft lang genoeg geduurd ook imho! 6 jaar (ongeveer) bij telenet en nu is er eindelijk een waardige vervanger (laat ons hopen!)


Ik heb het mij gemakkelijk gemaakt, en ineens de splitter en de modem bij EDPnet besteld... De router blijft gewoon steken (die WRT54G krijgt ge toch onmogelijk kapot, en het is 1 v/d beste routertjes imho), dus geen problemen hier... :)


Ik zal donderdag ineens ook een speed-test doen van zodra ik aangesloten ben bij EDPnet. Nu moet ik enkel nog mijn Telenet annuleren, maar voor zover ik weet kan dit maandelijks, dus ook daar geen probleem...

PS: ik heb mij ingeschreven via de site op zaterdag 28 jan 2006... Vandaag mijn login-gegevens ontvangen, en donderdag komt een technieker met al het nodige... Al bij al is het dus vrij snel gegaan imho! (maar ik had dan ook geen belgacom lijn nodig... Die ligt er al)

Geplaatst: 06 feb 2006, 18:05
door Hitokiri
Den deze is de overstap ook aan het overwegen. Na 5 jaar begint de waarde die je krijgt voor je geld bij Telenet wel wat te dalen.

Laat dus maar komen, die (overstap)-ervaringen! :wink:

Geplaatst: 06 feb 2006, 20:23
door znoppels
is dat wel een goed idee, opzeggen bij Telenet? Straks sturen ze een knokploeg op jullie af!

:P

Geplaatst: 07 feb 2006, 05:38
door turboke
En dan nu een nadenkertje. Ik had vroeger telefoon bij Belgacom, ben daarna overgeschakeld voor telefonie en internet naar Telenet. Mijn internetcontract kan ik meteen opzeggen, mijn telefoniecontract loopt (contractueel) nog tot 14 april. Daarna ben ik dus verplicht om telefonie te nemen bij Belgacom, om alzo internet te hebben bij EDPnet, of heb ik het nu mis???? :roll:

Geplaatst: 07 feb 2006, 09:35
door mr_willes
Voor zover bij mij bekend heb je helemaal gelijk.

Je zult moeten wachten tot april voordat je over kunt schakelen naar Belgacom en daarna kun je pas je aanvraag doen bij EDPnet.

Geplaatst: 07 feb 2006, 09:37
door turboke
Pfffffffff, nog 2 maanden bij die k*tprovider....... :cry:

Geplaatst: 07 feb 2006, 09:39
door nephilimhell
er is toch niets die u belet om ondertussen al een telefoonlijn bij belgacom aan te vragen?

telenet telefonie gaat over de kabel, belgacom over koperdraad, dus, je kan gemakkelijk beide aansluitingen hebben.

En dan in april kun je eenvoudig telenet telefonie opzeggen

belgacom discovery line kost trouwens maar 6.5 euro per maand (nu eerste 2 maanden gratis) en de aansluiting zou ook gratis moeten zijn...

Geplaatst: 07 feb 2006, 09:42
door mr_willes
Dat kan inderdaad maar dan heb je wel 2 maanden 2 abonnementen die je moet betalen. Dubbele kosten, dan zou ik het gewoon nog 2 maanden afwachten, maar je hebt helemaal gelijk je kunt ook beide nemen.

Geplaatst: 07 feb 2006, 09:48
door ubremoved_539
mr_willes schreef:Dubbele kosten


Maar zelfs dan nog is EDPnet goedkoper... bij TN is hij nu 41,95 euro kwijt, en bij EDPnet 36,45 euro (29,95 + 6,5 voor een discovery lijn). Het grootste probleem is om uiteindelijk je nummer overdracht in orde te krijgen op deze manier... tenzij je je telefonie gewoon bij TN laat wat ook perfect kan.

Geplaatst: 07 feb 2006, 09:57
door nephilimhell
mr_willes schreef:Dat kan inderdaad maar dan heb je wel 2 maanden 2 abonnementen die je moet betalen. Dubbele kosten, dan zou ik het gewoon nog 2 maanden afwachten, maar je hebt helemaal gelijk je kunt ook beide nemen.


dubbele abo kosten? Discovery line is nu 2 maanden gratis hoor
(m'n bericht niet goed gelezen?)

zie http://www.belgacom.be/private/nl/jsp/dynamic/product.jsp?dcrName=hbs_discoveryline&detailPage=hbs_discoveryline_price

Optie Discovery Line
2 maand(en) tegen € 0.00 /maand
in plaats van € 6.50 /maand
Gratis installatie + 2 maanden abonnement gratis!
Voorbehouden voor nieuwe lijnen.
Aanbieding geldig van 01/02/2006 tot 28/02/2006

Geplaatst: 07 feb 2006, 10:03
door mr_willes
:oops: :oops: :oops:

Okay ik ga me wel in een hoekske zitten schamen...

Ik zie inderdaad nu pas dat het de eerste 2 maanden gratis is (gelukkig ben ik niet de enige die dat niet goed gelezen heeft KUCH r2504 PROEST :wink: )

Bij het classic abo zijn ook de eerste 2 maanden gratis, dus ongeacht of er discory of classic gepakt word, meteen het internet overschakelen is het goedkoopst, blijft nog wel even het probleem met het overzetten van het telefoon nummer.

Let ook even op wat "voorbehouden voor nieuwe lijnen" inhoud. Aangezien er al een lijntje ligt...

Geplaatst: 07 feb 2006, 10:05
door turboke
Ik w8 gewoon 2 maanden, dat beetje meer zal het niet maken.
Heb daarjuist eens gebeld naar Belgacom. Een vriendelijke persoon vertelde me dat ik wel direkt een internetaansluiting kon krijgen van Belgacom, indien ik een abbootje bij Belgacom nam ook (op internet), dus geen andere provider. De tel., dat was een probleem, omdat ze moeilijk dezelfde nummer konden geven als degene die bij Telenet in gebruik is (logisch...) :? Dus, w88 tot in April, promotie mislopen ....Man, man man, wat een pokkemiserie...

Geplaatst: 07 feb 2006, 11:07
door turboke
Nog enkele vraagjes, als het kan, een mens kan niet genoeg geinformeerd zijn, niet? Je stuurt dus, aangetekend, je opzeg naar Telenet, ja? Krijg je van Telenet zelf een bevestiging of je opzeg in orde is, en hoelang na dat je je brief verstuurd hebt ? Krijg je ook info, van Telenet, op welke datum de connectie verbroken wordt, of moet je maar gokken? En wat met de modem? Graag iemand antwoord op deze vragen, je helpt er wss een hele boel telenet "overlopers" mee! :wink:

Geplaatst: 07 feb 2006, 12:33
door Radix
Ik ga ook over te stappen naar EDPnet, momenteel geniet ik nog van één maand gratis internet vanwege de Telenet vriendenactie... ik denk toch dat ik nu al gebruik zal maken van de belgacom 2 maanden promotie om zo de installatie kosten nadien te besparen en moet ik dus ook 2 maanden niets betalen.

Ik zou dus toch profiteren van de belgacom aanbod...

Geplaatst: 07 feb 2006, 13:27
door MRC101
turboke schreef:Nog enkele vraagjes, als het kan, een mens kan niet genoeg geinformeerd zijn, niet? Je stuurt dus, aangetekend, je opzeg naar Telenet, ja? Krijg je van Telenet zelf een bevestiging of je opzeg in orde is, en hoelang na dat je je brief verstuurd hebt ? Krijg je ook info, van Telenet, op welke datum de connectie verbroken wordt, of moet je maar gokken? En wat met de modem? Graag iemand antwoord op deze vragen, je helpt er wss een hele boel telenet "overlopers" mee! :wink:


Ik denk dat je een maand op voorhand moet opzeggen. Uw internetverbinding loopt ten einde op het einde van de gefactureerde periode, dus eigenlijk kan je nu al een aangetekende brief sturen met de datum wanneer je wilt dat hun diensten gestopt worden. De modem van telenet blijft meestal hangen en indien jij al telenet had in de tijd dat je borg moest betalen krijg je die normaal terug.

Geplaatst: 08 feb 2006, 05:07
door turboke
Ik vraag me dus tevens af of je van Telenet een bevestiging krijgt op je opzeg wettelijk in orde is, en van wanneer die ingaat. Verder begrijp ik niet zo goed, waarom EDPnet het volledige aanbod aan nieuwsgroepen heeft, terwijl Telenet, door het ifpi verplicht werd om een deel van de nieuwsgroepen te sluiten wegens illegale contents....... :roll:

Geplaatst: 08 feb 2006, 14:04
door Hitokiri
De modem blijft hangen? Wordt die dan niet afgehuurd ofzo?

Wij hebben hier momenteel een Classic lijn bij Belgacom. Als ik het goed begrijp heb ik een ADSL-modem en splitter nodig. Nog iets? Betaal ik dan naast mijn abonnement aan EDPnet nog iets aan Belgacom?

Mvg.

Geplaatst: 08 feb 2006, 14:31
door ubremoved_539
Hitokiri schreef:De modem blijft hangen? Wordt die dan niet afgehuurd ofzo?


Het kost voor TN meer om iemand te sturen om de modem weg te halen dan dat hij nog waard is (volgens de boekhouding). Als je er echter op staat moet men hem wel komen halen.

Hitokiri schreef:Als ik het goed begrijp heb ik een ADSL-modem en splitter nodig. Nog iets? Betaal ik dan naast mijn abonnement aan EDPnet nog iets aan Belgacom?


Splitter en Modem is voldoende... en nee, het enige wat je moet betalen aan BGC is je abonnement voor je lijn. Het abonnement voor je ADSL betaal je aan EDPnet... that's it.

Geplaatst: 08 feb 2006, 15:36
door DaNi0
turboke schreef:Ik vraag me dus tevens af of je van Telenet een bevestiging krijgt op je opzeg wettelijk in orde is, en van wanneer die ingaat. Verder begrijp ik niet zo goed, waarom EDPnet het volledige aanbod aan nieuwsgroepen heeft, terwijl Telenet, door het ifpi verplicht werd om een deel van de nieuwsgroepen te sluiten wegens illegale contents....... :roll:


GIGANEWS is niet van EDPnet hé, EDPnet is enkel klant bij hun.

Geplaatst: 09 feb 2006, 21:27
door Zyne
Hitokiri schreef:Den deze is de overstap ook aan het overwegen. Na 5 jaar begint de waarde die je krijgt voor je geld bij Telenet wel wat te dalen.

Laat dus maar komen, die (overstap)-ervaringen! :wink:



Zoals beloofd... Hier zijn mijn results :)
De resultaten van de speedtest op userbase waren wat aan de bedroevende kant, maar van belnet waren ze OK!!!

DOWNLOAD:
Getransfereerd 1 bestand(en) - Totaal: 32,3 M byte(s) in 01:21 (418,19 KBps)


UPLOAD:
Getransfereerd 1 bestand(en) - Totaal: 3,2 M byte(s) in 50,14 (67,30 KBps)


De snelheid was eigenlijk wel nogal onstabiel... Begonnen met 500 KiB/sec, dan plots 280 KiB/sec, 2 seconden later plots terug 380 KiB/sec enz...
Over de stabiliteit van de upload kan ik daarentegen niets zeggen... Ik was ondertussen dit topic aan het typen...
Bij telenet zou ik nog gerust de tijd hebben om nog een taske koffie te gaan zetten...


enfin, ik ben content... Eindelijk van Telenet vanaf!
Nu nog vlug de rest van die 10GiB van telenet erdoor jagen, en dan op tegen het einde van de maand eens bellen he ;)


PS: bevind mij op 1200 m van de centrale met een ISDN lijn van belgacom...

Geplaatst: 09 feb 2006, 21:35
door MRC101
Zyne schreef:
enfin, ik ben content... Eindelijk van Telenet vanaf!
Nu nog vlug de rest van die 10GiB van telenet erdoor jagen, en dan op tegen het einde van de maand eens bellen he ;)


Ik denk wel dat je bij Telenet minstens 1 maand op voorhand moet opzeggen.

Zyne schreef:PS: bevind mij op 1200 m van de centrale met een ISDN lijn van belgacom...

Waarom heb je een ISDN lijn?

Geplaatst: 09 feb 2006, 21:50
door Zyne
ZMD schreef:
Zyne schreef:
enfin, ik ben content... Eindelijk van Telenet vanaf!
Nu nog vlug de rest van die 10GiB van telenet erdoor jagen, en dan op tegen het einde van de maand eens bellen he ;)


Ik denk wel dat je bij Telenet minstens 1 maand op voorhand moet opzeggen.

Tja... Da's niet zo erg... Ik had het liever anders gezien, maar so be it... Dan heb ik tenminste nog een paar GB meer om op te gebruiken aan de volle 700 KiB/sec ;)
Ik moet alleen nog ergens die opzegbrief zien te vinden...

ZMD schreef:
Zyne schreef:PS: bevind mij op 1200 m van de centrale met een ISDN lijn van belgacom...

Waarom heb je een ISDN lijn?

lang verhaal ;)
Ik heb voor de zaak 2 lijnen nodig. 1 voor de fax, en 1 voor de gewone telefoon. ISDN biedt dan bovendien ook nog het voordeel dat zowiezo 2 gesprekken gelijktijdig kunnen gevoerd worden. Zo is het dus bij ons bijna nooit bezet, hoewel onze telefoons wel druk gebruikt worden...

Geplaatst: 10 feb 2006, 03:11
door liger
ZMD schreef:
Zyne schreef:
enfin, ik ben content... Eindelijk van Telenet vanaf!
Nu nog vlug de rest van die 10GiB van telenet erdoor jagen, en dan op tegen het einde van de maand eens bellen he ;)


Ik denk wel dat je bij Telenet minstens 1 maand op voorhand moet opzeggen.

ni echt want je betaalt voor volgende maand. bij me maakten ze geen probleem van ik kon gewoon datum kiezen en afhankelijk daarvan ga ik in plaats van factuur resterende geld terugkrijgen ( hopelijk toch, moet nog ff w8en :) )

Re: Overstappen van Telenet naar EDPnet.

Geplaatst: 10 feb 2006, 11:34
door MacE501
turboke schreef:Ik zoek dus naar personen die de overstap al gedaan hebben, ervaringen naar snelheid, gebruiksgemak enz., alle info is welkom. Dit omdat imho Telenet het nu echt wel aan het uithangen is, nieuwsgroepen worden verwijderd, up- en download wordt verkeerd aangerekend en ga zo maar door ....
Dus echt alle info is welkom. Bij voorbaat hartelijk dank!! :wink:


Wel, ik heb sinds gisteren Telenet omgeruild voor EDPnet.

Meteen wat testjes gedaan:

* ping naar EDPnet: gemiddeld 8 ms, ping naar Google: gem. 41 ms, ping naar favoriete gameserver (in NL): tussen 35-50 ms (dit kan beter)
* download van ISO distro via ftp.belnet.be (Ubuntu AMD64 ): 410 KB/s (kan beter - maak ik een ticket voor aan, zit op 729 meter van de centrale)
* upload speed: gemiddeld 56 KB/s
* surfen: zéér vlot
* helpdesk: positieve indruk na mij "effe van de domme gehouden te hebben" :wink:

Aanvraag en aansluiting verliepen zéér vlot: aanvraag ingediend eind januari, nog geen 10 dagen later al aangesloten.

Rest me nu nog één en ander te "finetunen", zodat die speeds wat omhoog gaan. Maar al bij al, downloaden aan +400 KB/s is voor mij acceptabel, aangezien dit bij TN zeker niet altijd beter was. Plus, ik download veel van free usenet servers, dus de "volle pot" van je speed haal je daar nooit, en dat hoeft ook niet voor mij. Speed is not an issue! 8)

Geplaatst: 11 feb 2006, 00:55
door Ken
Bij belnet haal je sinds enkele maanden ook de full speed niet hoor. Belnet is precies trager geworden en het ligt niet aan edpnet.
Heanet.ie gaat hier zelfs sneller dan Belnet!

Geplaatst: 11 feb 2006, 20:07
door RoQue
ik heb vraagske,ik heb nu ook telenet (inet en telefonie) en zou willen overschakelen naar een adsl provider. Telenet telefonie zou ik willen behouden. Moet ik eerst een technieker van telenet laten komen om die aansluiting eerst stop te zetten en dan een technieker van belgacom,of is het genoeg van eerste keer de technieker van belgacom te laten komen?

Geplaatst: 11 feb 2006, 20:42
door Patje
RoQue schreef:ik heb vraagske,ik heb nu ook telenet (inet en telefonie) en zou willen overschakelen naar een adsl provider. Telenet telefonie zou ik willen behouden. Moet ik eerst een technieker van telenet laten komen om die aansluiting eerst stop te zetten en dan een technieker van belgacom,of is het genoeg van eerste keer de technieker van belgacom te laten komen?

Om van adsl te kunnen genieten zal u de discoveryline van Belgacom moeten laten activeren(6.50€ per maand) + uw abbogeld van adsl bij provider naar keuze

http://www.belgacom.be/private/nl/jsp/d ... line_price

op die lijn kan je dan adsl laten opzetten door gelijk welke provider.
Betreft telenet, gewoon laten weten dat je geen internet meer wil... zodat ze u kunnen uitschakelen

Geplaatst: 11 feb 2006, 22:14
door Hitokiri
r2504 schreef:Splitter en Modem is voldoende... en nee, het enige wat je moet betalen aan BGC is je abonnement voor je lijn. Het abonnement voor je ADSL betaal je aan EDPnet... that's it.


Thanks! ;)

Geplaatst: 20 feb 2006, 22:54
door rds
Hmmm. In mijn algemene voorwaarden staat 10 dagen opzeg? (Ben al van 2000 klant bij telenet)

Hoe werkt dit juist? Stel dat mijn facturatiemoment 15 maart is. Kan ik dan tot 15 maart een aangetekend schrijven sturen en sluiten ze dan op 15 april af? (uitgaande van een maand opzeg) Of gaat dit in vanaf ontvangst van opzegbrief en crediteren ze dan een stuk van de maand?

Krijg je een bevestiging van je opzeg of hebben ze die zogezegd nooit ontvangen? (aangetekend schrijven bewijst dat je 'iets' hebt gestuurd, misschien wel een vakantiefoto)

Wanneer wordt je effectief afgesloten en hoe lang duurt de aanvraag bij EDPnet (heb al vaste lijn) Het ideale zou zijn dat ik max een week overlappende ISP's heb. (of max 2 dagen zonder zit :lol: )

De modem laten ze staan en je krijgt je 50 euro terug? Is terugsturen op hun kosten indien dit toch nodig is? En wat met dat kastje ('splitter') dat bij ons in de bergplaats hangt waar de kabel binnenkomt?

Ik ben 2 maand geleden overgeschakeld van mono naar expressnet. Is identiek hetzelfde abonnement. Nu moet ik toch niet weer een jaar lid blijven?

Graag antwoorden van wie de overstap al gemaakt heeft. Bedankt al op voorhand hé mannen!