Pagina 1 van 1

laptop compaq origineel windows herinstalleren???

Geplaatst: 11 jun 2003, 20:29
door Juke
hey

ik heb een compaq laptop en daar zit zo een recovery cdrom bij he.
wel ik had de laptop geformateerd en win Xp geinstalleerd maar nu wil ik terug die recovery cdrom instal. met win ME maar dit lukt nu niet meer omdat ik de laptop geformateerd heb

is er een mogelijkheid ik zal dit doen om mijn comp alles weer automatisch te laten installeren zoals bv: 3d kaart, internet functie toetsen, ... of zal xp al automatisch de 3d kaart enzo geinstalleerd hebben?

thx bye bye

Geplaatst: 11 jun 2003, 20:42
door meon
Lucky me, ik heb zowel een Compaq Armada M700 laptop (ondertussen geroosterd en gedisassembled) en een Compaq Evo N610c.

Met de recovery-cdroms zet die een volledige image terug op de harde schijf. Je bent dus alles kwijt: partities, opgeslagen files, ... Je krijgt dus een schijfindeling zoals je die had toen je hem kocht normaal gezien.

Je kan gewoon opstarten vanaf de eerste CD-Rom, de rest gebeurt quasi automatisch.

Grafische kaart en zo wordt automatisch door XP geïnstalleerd, maar de ervaring leert me dat je beter op de support van hp/compaq de nieuwste stuurprogramma's afhaalt die voor jou van toepassing zijn.
Ik weet niet welke laptop je hebt, maar kies op http://h18007.www1.hp.com/support/files/index.html jouw type laptop. Geef daarbij ook nog eens het gebruikte besturingssysteem en type op en je krijgt enkel drivers die voor jou van toepassing zijn.

De nieuwe ATI-drivers zijn bijvoorbeeld véél beter (en sneller) dan die bij XP geleverd zijn.

Indien er nog vragen zijn, shoot!