Pagina 1 van 1

Draadloos muziek versturen van pc naar stereo

Geplaatst: 03 dec 2005, 12:20
door Heatryn
Heeft er iemand hier ervaring mee? ik heb dus een pc staan in men kamer en aan de andere kant (van men kamer) staat men stereo. Maar het is niet te doen de pc te verbinden met een kabel, dus ik zou het draadloos moeten doen, misschien mogelijk via het bestaande netwerk ofzo:

Netwerk ziet er als volgt uit;

Beneden staat de draadloze wifi router van philips (comp met belgacom tv) en die is via een kabel verbonden met een USR multi function access point, en dat access point staat ook in men kamer. Dus pc is draadloos met dat AP verbonden. Maar nu zou ik de muziek van pc naar stereo (AP staat vlak boven die stereo) moeten verzenden. Is er zo niks mogelijk om dat te versturen? OF bestaat er geen draadloze oplossing (dus los van bestaande netwerk) om die muziek door te sturen?

Groetjes en alvast bedankt!

Geplaatst: 03 dec 2005, 12:25
door The_Borg
Er bestaan vele oplossingen buiten het bestaande netwerk, die zullen volgens mij ook het gemakkelijkst zijn :), je koppelt gewoon een zender aan de audio out van je PC, desnoods met een splitter zodat je deze ook gewoon kan blijven gebruiken. Ontvanger hangt je aan je videotuner van de stereoketen (of de daarvoor voorziene ingang) en het is opgelost. Iedere elektrohandel (mediamarkt etc) heeft zo een toestelletjes.

Geplaatst: 03 dec 2005, 12:31
door Vieten
Je kan een draadloze koptelefoon halen en die een beetje ombouwen zodat je die in de versterker kan inpluggen...

Momenteel is er wel een systeem van philips op de markt dat via wifi werkt, wel nog erg duur en via een soort centrale server.

http://www.techdigest.tv/2005/01/philips_wireles.html

Het zal dus allicht niet meer zo lang duren of er komen radio's op de markt die ook wifi kunnen ontvangen en samen werken met een prog dat dan op je pc moet staan.

Geplaatst: 03 dec 2005, 13:39
door Maglor

Geplaatst: 03 dec 2005, 16:56
door netdata
dit kan je doen door:

- een redelijk duur toestel te kopen (min 150€) een voorbeeld hiervan is bijvn:
http://www.freecom.com/ecSerie.asp?ID=8 ... D_DISKWARE

- andere optie is een FM zender te kopen (14 euro) en je audio draadloos versturen naar een vrij radio kanaal.

Geplaatst: 04 dec 2005, 12:37
door Pedro44
Misschien kan je volgende link eens proberen... Dat toestel werkt voortreffelijk.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... nformation

Geplaatst: 04 dec 2005, 15:23
door Heatryn
Pedro44 schreef:Misschien kan je volgende link eens proberen... Dat toestel werkt voortreffelijk.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... nformation


Heb je er thuis zelf ook zo eentje staan? en wat is je ervaring met het toestel? Kan ik het gewoon verbinden met mijn draadloze router en dan via het netwerk muziek selecteren van mijn computer? Er zal waarschijnlijk wel in de handleiding staan hoe je het allemaal moet instellen, ben alleen nog even de prijs aan het zoeken.