VRT heeft akkoord met Telenet voor digitale tv tot 2009

Hier kunt u alles kwijt over TV over de kabel
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 jan 2005, 12:44

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_telenet.jpg" align="left">De VRT en Telenet hebben vrijdag een overeenkomst ondertekend die ervoor zorgt dat het aanbod van de openbare omroep tot 1 maart 2009 te zien zal zijn via het digitale Telenet Televisie. De VRT stelt binnenkort ook haar video-on-demand en interactieve aanbod voor via Telenet. Dat laat de VRT weten in een persbericht. De VRT onderhandelt momenteel nog met andere operatoren, waaronder Belgacom, om een zelfde VRT-aanbod op hun netwerken te brengen.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_t_mary.jpg" align="right" width="120" height="120">Duco Sickinghe, ceo van Telenet, en Tony Mary (foto), gedelegeerd bestuurder van VRT, ondertekenden de overeenkomst vrijdag. Met het akkoord wil de VRT naar eigen zeggen volop de kaart van de nieuwe media trekken. "Dit is de enige manier om de openbare omroep toe te laten zijn toonaangevende rol ook in de toekomst te laten spelen", luidt het.

De VRT biedt al vanaf 3 september zijn radio en televisienetten aan als digitale netten op Telenet Televisie. Het ging echter nog om het gevolg van een vroegere overeenkomst. "Als in de toekomst nieuwe netten, zoals thema- en doelgroepennetten, worden opgericht, dan zullen deze ook in het digitaal aanbod van Telenet Televisie worden opgenomen", aldus de VRT.

De VRT wil voorts met een uitgebreid video-on-demand-aanbod inspelen op een nieuwe behoefte van de Vlaamse mediagebruikers. "De openbare omroep zal, onder eigen merken, die functie bij de Vlaming actief ontplooien en introduceren via drie aanbiedingen. Het gaat om programma's van de nieuwsdienst, programma's die de kijker bij gewone uitzending heeft gemist en programma's die het rijke VRT-archief stap voor stap ter beschikking zal stellen."

De VRT mikt voorts ook op interactieve programma's waar de kijker of luisteraar meer betrokken wordt en actief aan deelneemt. De VRT zal voor de introductie van zijn interactief aanbod vooral gebruik maken van grote evenementen. "De Grootste Belg (vanaf 24 oktober) en het Junior Eurovisie Songfestival (26 november) voldoen aan dit objectief", aldus nog de VRT.

Bron: HLN
Plaats reactie

Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”