Pagina 1 van 2

Mobistar countert Belgacom en Telenet

Geplaatst: 28 sep 2005, 19:07
door Ken
<img src="http://www.mobistar.be/img/logo.gif" hspace="0" vspace="0" align="left">BRUSSEL - De mobiele telecomoperator Mobistar biedt zijn klanten twee internetproducten aan voor in de huiskamer. Mobistar wordt daardoor een volwaardige concurrent van internetproviders zoals Belgacom en Telenet. De nieuwe breedbandproducten worden getest tot midden oktober en dan volgt de officiële lancering.
De klanten van Mobistar die over een gsm-abonnement beschikken, kunnen voortaan ook bij hun operator terecht voor breedbandinternet. Mobistar test sinds 19 september twee producten uit tegen een voorlopige prijs. Het gaat nog om een proeffase waarin nu ongeveer 1.000 testklanten zitten. Het aanbod voor vast internet geldt niet voor de klanten die een voorafbetaalde kaart gebruiken. <br>
Het meest vooruitstrevende aanbod is ,,Mobistar ADSL Connect'', dat in de sector beschouwd wordt als het eerste echte ontbundelde internetaanbod voor data. Voor Mobistar Connect moet de consument thuis wel over een koperen telefoondraad beschikken maar niet over een actief abonnement bij Belgacom. Mobistar neemt het beheer van de bestaande maar inactieve telefoonlijn over en de gebruiker betaalt per maand rechtstreeks 39,95 euro aan zijn mobiele operator. Het aanbod richt zich vooral tot consumenten die geen vaste telefoon meer hebben en alleen nog maar abonnementsgeld aan Belgacom betalen voor hun dataverkeer over het internet.
<br>Het andere breedbandproduct is ietwat traditioneler. De consument behoudt zijn telefoonabonnement bij Belgacom, maar schakelt voor zijn dataverkeer over op ,,Mobistar ADSL''. Hij betaalt hiervoor 34,95 euro per maand maar moet ook nog 17,15 euro per maand aan Belgacom betalen voor de huur van de lijn.
<br>
Mobistar biedt voor beide breedbandproducten een snelheid aan tot 4 megabits per seconde voor het ophalen van informatie van het internet <i> (downstream)</i> en een snelheid van 384 kilobits per seconde om de verbinding te maken met het internet of zelf informatie op het web te plaatsen <i> (upstream)</i> . Het maandelijkse downloadvolume bedraagt 15 gigabyte.
<br>
Mobistar plant nog meerdere breedbandproducten maar die zijn nog niet volledig klaar. De officiële intrede van de gsm-operator in de vaste internetmarkt is gepland voor midden oktober. Vast internet past voor Mobistar in zijn strategie van convergentie tussen vaste en mobiele communicatie. - <a href="http://www.mobistar.be" target="_blank">www.mobistar.be</a><br>
<br>
Copyright De Standaard, Nancy Nackaerts

Geplaatst: 28 sep 2005, 19:11
door MaRtO
Kan het zijn dat er iets niet klopt aan de eerste post? :?

edit: Back to normal. :-)

Geplaatst: 28 sep 2005, 19:38
door deej
Die 17,15 kan ook minder zijn met een Discovery Line natuurlijk. Maar 't is goed om te zien dat er weer eentje bijkomt :D!

Geplaatst: 28 sep 2005, 19:57
door frisco
hoe meer zielen...

Geplaatst: 28 sep 2005, 20:18
door mm2
Potten gaan ze hier niet mee breken denk ik... ze bieden niets meer dan de gemiddelde provider...

Geplaatst: 28 sep 2005, 21:54
door flamenca
Zucht... sinds ze deel van France Telecom / Orange zijn geworden, krijgen we alle Franse "services" er ook gratis bovenop (in Frankrijk is dat Wanadoo die voor de ADSL zorgt binnen de groep France Telecom)...

flamenca

Geplaatst: 28 sep 2005, 22:02
door Phuncz
Concurrentie is altijd leuk en ben best tevreden van Mobistar. Echter blijf ik voorlopig wel met mijn 6Mbit/640Kbit lijntje bij EDPnet, waar ik nog meer tevreden van ben en weet dat ze goede service geven.

Geplaatst: 28 sep 2005, 22:05
door qless
Hm ik vindt dat "raw-copper" abo van 40 euro wel erg goed. Je bespaart telefoon lijn kosten, krijgt meer upstream (384 ipv 256) en meer downloadlimiet(15 ipv 10) voor minder geld (39,95 tegen 41,95)

Het is iets....
Hopelijk volgt er nog meer....

Als ik zie wat Wanadoo (vindt ik slechte provider maar goed) in NL aanbied... (tot 20 mbps via ADSL2+ voor 25 euro per maand)

Geplaatst: 29 sep 2005, 02:27
door Ken
Phuncz schreef:Concurrentie is altijd leuk en ben best tevreden van Mobistar. Echter blijf ik voorlopig wel met mijn 6Mbit/640Kbit lijntje bij EDPnet, waar ik nog meer tevreden van ben en weet dat ze goede service geven.
Ik ook alhoewel ik wat problemen heb ivm met speed.

Geplaatst: 29 sep 2005, 07:38
door Ofloo
Deej_1977 schreef:Die 17,15 kan ook minder zijn met een Discovery Line natuurlijk. Maar 't is goed om te zien dat er weer eentje bijkomt :D!


ene meer is altijd goed maar weer ene zonder klote aan zijn lijf een mee loperke met het huidige aanbod

moet wel zeggen dat men eindelijk eentje kan nemen zonder dat men er een telefoonlijn voor moet hebben..

Geplaatst: 29 sep 2005, 09:30
door meon
Ofloo schreef:moet wel zeggen dat men eindelijk eentje kan nemen zonder dat men er een telefoonlijn voor moet hebben..

Dat klopt niet eh, maar ik snap wat je bedoelt :)

Geplaatst: 29 sep 2005, 16:36
door Phuncz
Ken schreef:
Phuncz schreef:Concurrentie is altijd leuk en ben best tevreden van Mobistar. Echter blijf ik voorlopig wel met mijn 6Mbit/640Kbit lijntje bij EDPnet, waar ik nog meer tevreden van ben en weet dat ze goede service geven.
Ik ook alhoewel ik wat problemen heb ivm met speed.

Zelf haal ik ook niet de volle 6Mbit, dit komt omdat ik te ver van de centrale zit daarvoor.

Geplaatst: 29 sep 2005, 16:55
door alfadude
Spijtig: Weeral ene met hetzelfde aanbod.

Geplaatst: 29 sep 2005, 18:03
door brooklyn
Als ze FUP doen kwa download dan stap ik over , maar nie voor die belachelijke 15 giga.

Geplaatst: 29 sep 2005, 18:22
door witte!
Snap niet waarom er altijd een limiet van 15gb moet zijn in BE :???: :???: :???:
Ik denk dat we binnen een jaar of 5 nogaltijd geen beterschap gaan hebben in Belgen/apenland.
In 1998 hadden we geen limieten nu zijn we 7jaar verder en het gaat alleen maar achteruit.
Schandalig !

Geplaatst: 29 sep 2005, 21:11
door Ken
witte! schreef:Snap niet waarom er altijd een limiet van 15gb moet zijn in BE :???: :???: :???:
Ik denk dat we binnen een jaar of 5 nogaltijd geen beterschap gaan hebben in Belgen/apenland.
In 1998 hadden we geen limieten nu zijn we 7jaar verder en het gaat alleen maar achteruit.
Schandalig !


Lees: Belgistan

Geplaatst: 30 sep 2005, 10:53
door Phuncz
Omdat de vraag voor een hoger limiet enkel bij de download freaks zit onder ons, niet bij Jan Modaal die 95% uitmaakt van België. Het bewijs wat gebeurd als een bedrijfje zich hier toch aan waagt, vind je in het RealDSL klachten topic ;)

Geplaatst: 30 sep 2005, 14:37
door boxrox
Phuncz schreef:Omdat de vraag voor een hoger limiet enkel bij de download freaks zit onder ons, niet bij Jan Modaal die 95% uitmaakt van België. Het bewijs wat gebeurd als een bedrijfje zich hier toch aan waagt, vind je in het RealDSL klachten topic ;)


en versatel?

Geplaatst: 01 okt 2005, 08:15
door Ofloo
boxrox schreef:
Phuncz schreef:Omdat de vraag voor een hoger limiet enkel bij de download freaks zit onder ons, niet bij Jan Modaal die 95% uitmaakt van België. Het bewijs wat gebeurd als een bedrijfje zich hier toch aan waagt, vind je in het RealDSL klachten topic ;)


en versatel?


hmm heb je wel realdsl, ik heb realdsl ge moogt dat ook niet zo critisch zien want zo erg is het nu ook weer ni de snelheid is nu rond de 300kb/s er zijn wat disconnects geweest maar dan is het ook een opstartende isp ik heb nu en dan nog een dc maar krijg direct terug connectie..

als al de providers op deze manier beoordeelt worden dan is er geen ene deftige ! belgacom is ook zo opgestart en ik heb telenet eens gezien in de omgeving van brussel (randgemeentes) en mijn klote wat voor iets was dat zo heb ik nog nooit breedband internet gezien het is gewoon vreselijk de snelheid springt van 40kb/s naar 1mb/s .. is wel al een paar jaar geleden maar ik zie hierover geen historiek. en toen was telenet al lang een aanbiedende provider..

Bij A2F heb ik ook internet gehad wat stroef maar na een tijd was het best ok.. het ergste was hun support en mentaliteit ze sluiten u gewoon voor ieder bedenksel af .. elk excuus was goed om u voor het weekend af te sluiten zodat je een heel weekend zonder zat .. !!! bij realdsl waren er wat problemen maar ik denk dat deze weinig met volume te maken hebben en veel met hardware en andere zaken, als het geld (bandbreedte) was zouden ze greetiger zijn om hun rekeningen te innen !

Geplaatst: 01 okt 2005, 10:57
door Phuncz
Ik heb EDPnet Extra, wat voorafgegaan is van EDPnet Neutrino 3000, Tiscali ADSL Go geloof ik, die de klanten overnam van Wanadoo ADSL Go (mijn eerste ISP). Zelf ben ik dus een breedband internetter (heavy user) van het eerste uur zowat. Verder heb ik de hele geschiedenis met ADSL2FIT gevolgd, evenals andere ISP's die ten onder gingen aan hun FUP.

Het is normaal dat je je ISP verdedigt, maar vergelijk het aantal slechte ervaringen topics van RealDSL eens met anderen. Ik wil ze niet afbreken echter kan niemand ontkennen dat ze slecht bezig zijn de laatste tijd. Ik heb vrees voor de klanten dat binnenkort een herhaling van de geschiedenis gebeurd. ADSL2FIT was ook een opstartend bedrijf en zie wat ermee gebeurd is. Versatel Always More klasseer ik dus niet onder die categorie omdat het 1Mbit is (evenals lagere upload), wel even 4x minder trafiek en Versatel is nu niet bepaald een opstartend bedrijf.

Geplaatst: 02 okt 2005, 07:34
door Ofloo
Phuncz schreef:Ik heb EDPnet Extra, wat voorafgegaan is van EDPnet Neutrino 3000, Tiscali ADSL Go geloof ik, die de klanten overnam van Wanadoo ADSL Go (mijn eerste ISP). Zelf ben ik dus een breedband internetter (heavy user) van het eerste uur zowat. Verder heb ik de hele geschiedenis met ADSL2FIT gevolgd, evenals andere ISP's die ten onder gingen aan hun FUP.

Het is normaal dat je je ISP verdedigt, maar vergelijk het aantal slechte ervaringen topics van RealDSL eens met anderen. Ik wil ze niet afbreken echter kan niemand ontkennen dat ze slecht bezig zijn de laatste tijd. Ik heb vrees voor de klanten dat binnenkort een herhaling van de geschiedenis gebeurd. ADSL2FIT was ook een opstartend bedrijf en zie wat ermee gebeurd is. Versatel Always More klasseer ik dus niet onder die categorie omdat het 1Mbit is (evenals lagere upload), wel even 4x minder trafiek en Versatel is nu niet bepaald een opstartend bedrijf.


ja inderdaad ze zijn slecht bezig zonder twijfel mijn verschil met A2F is gewoon dat ze het niet express doen.

en aangezien ze al deze zaken gemakkelijk hadden kunnen voorkomen twijfel ik wel een beetje aan hun professionaliteit als provider..

bv nu met dat cheappass spul hoe het dan ook heet.. hadden ze al lang een andere provider kunnen nemen of althans ze hadden al een nieuwe dedicated server kunnen neerzetten bij realroot want tenslotte zijn ze ook colo/dedi providers.. dus in dat opzicht zou het niet echt een probleem mogen zijn ??

maar wat ik wil zeggen is dat er een paar disconnects zijn geweest dat er nog een paar disconnects zijn maar dat het internet op zich niet slechter is dan dat van skynet.. daar zijn ook 36 uur disconnects hier is het zowat wekelijks dc herconnect klaar vind het wel een loze belofte die waar ze zeggen disconnects waarom.. ik ben benieuwd wat ze der allemaal aan het doen zijn als ze op hun klote zitten zal het volgend jaar naar een andere provider zoeken worden !

vind gewoon dat je ze een kans moet geven en niet direct moet recht springen als een bende gekken A2F A2F A2F en ze direct van de kaart gaat vegen met een reputatie van een vorige provider .

versatel? ik dacht niet dat ik een opinie uitgesproken had op versatel blijkbaar heb ik wel een quote op het verkeerde gegeven.. had niet die en versatel moeten zijn maar degene daarin..

Geplaatst: 02 okt 2005, 11:09
door Gast
Probleem is in belgië dat die "heavy users" allemaal naar 1 provider gaan die geen limieten heeft zoals realdsl. Gevolg dat er teveel Bandbreedte gebruikt wordt bij één provider, wat uiteraard voor snelheidsproblemen zorgt.

Geplaatst: 02 okt 2005, 17:21
door boxrox
Anonymous schreef:Probleem is in belgië dat die "heavy users" allemaal naar 1 provider gaan die geen limieten heeft zoals realdsl. Gevolg dat er teveel Bandbreedte gebruikt wordt bij één provider, wat uiteraard voor snelheidsproblemen zorgt.


dat ze maar bij versatel wegblijven :oops:

Geplaatst: 02 okt 2005, 19:27
door dopke
Anonymous schreef:Probleem is in belgië dat die "heavy users" allemaal naar 1 provider gaan die geen limieten heeft zoals realdsl. Gevolg dat er teveel Bandbreedte gebruikt wordt bij één provider, wat uiteraard voor snelheidsproblemen zorgt.


Daar heb je t mis hoor , dit is enkel te weiten aan de ver verouderde infrastructuur van BGC. zoals bij telenet , waar het signaal over een 25 jaar oud kabel net gaat.

Geplaatst: 03 okt 2005, 09:46
door qless
dopke schreef:
Anonymous schreef:Probleem is in belgië dat die "heavy users" allemaal naar 1 provider gaan die geen limieten heeft zoals realdsl. Gevolg dat er teveel Bandbreedte gebruikt wordt bij één provider, wat uiteraard voor snelheidsproblemen zorgt.


Daar heb je t mis hoor , dit is enkel te weiten aan de ver verouderde infrastructuur van BGC. zoals bij telenet , waar het signaal over een 25 jaar oud kabel net gaat.

Zowel bij Telenet als Belgacom is alleen de coax/koperkabel mischien oud, de infrastructuur erachter (DSLAMS/Comcontroller, fiber verbindingen) niet.

Beste bewijs dat Belgacom onbeperkt wel aankan:
Toen de lijnen nog op 1.1 stond werd er niet gecontrolleerd, dit gaf nooit performance problemen.
Bij Telenet echter wel, vandaar dat deze in het begin sneller waren en geen limieten hadden.

Geplaatst: 03 okt 2005, 13:32
door dopke
Ik heb meegewerkt aan de kabel ombouw hier , en k kan wel zeggen dat alles aan dringende vervanging toe was. dan moogt ge zoveel fiber en de modernste dslams hebben . Uw keten is net zo sterk als de zwakste schakel 8) (en in het kabelnet zitten veel zwakke schakels , buiten limburg na dan :twisted: ).

Geplaatst: 03 okt 2005, 14:57
door Ofloo
dopke schreef:Ik heb meegewerkt aan de kabel ombouw hier , en k kan wel zeggen dat alles aan dringende vervanging toe was. dan moogt ge zoveel fiber en de modernste dslams hebben . Uw keten is net zo sterk als de zwakste schakel 8) (en in het kabelnet zitten veel zwakke schakels , buiten limburg na dan :twisted: ).



ik ken de holanders van ravenstein die da hier destijds nog gedaan hebben lol en da is al heel lang geleden.. dat waren geen jonge gasten ze dus het moet al heel erg oud zijn hehe

Geplaatst: 12 okt 2005, 23:39
door barco
Mobistar lanceert drie aanbiedingen voor breedbandinternet vanaf 29,95 euro per maand.

Zoals aangekondigd in het begin van het jaar lanceert Mobistar een volledig gamma van ADSL-diensten, gebaseerd op drie specifieke aanbiedingen: ‘Mobistar ADSL’, ‘Mobistar ADSL Connect’ en binnenkort ‘Mobistar ADSL Talk’. Voortaan kan de gebruiker afzien van een Belgacomabonnement voor zijn vaste lijn of kiezen voor onbeperkt bellen via de vaste lijn.

Door ook ADSL aan te bieden, zet Mobistar een beslissende stap richting geïntegreerde operator, actief in de sectoren van mobiele telefonie, vaste telefonie én ADSL. Binnen afzienbare tijd zou daar ook DigitaleTV aan toegevoegd worden.

Alle aanbiedingen van Mobistar zijn gebaseerd op een theoretische snelheid van 4Mbit/s inkomend en 384 kbit/s uitgaand verkeer. Men beschikt maandelijks over een downloadvolume van 15 GByte. Dankzij de Mobistar Livebox (zie onder) kunnen gebruikers via een ongelimiteerde verbinding tegelijk verschillende toestellen aansluiten (pc's, spelconsoles, PDA, ...). Men heeft bovendien recht op 5 grote mailboxen met elk een capaciteit van 250 MByte die elk worden beschermd door gratis antivirus- en antispamsoftware. De gebruiker kan ten allen tijde zijn e-mails - tegen betaling: via WAP of sms - raadplegen mbv zijn gsm. Indien gewenst ontvangt de klant een betalend sms-bericht dat hem verwittigt dat hij een email heeft ontvangen.

Daarnaast heeft Mobistar ook een pakket ontwikkeld in samenwerking met McAfee voor de bescherming van de pc: ‘Mobistar ADSL Security’. De eerste drie maanden is het volledig gratis. Daarna betaalt de gebruiker voor het pakket een lichte maandprijs van 3,49 euro (in plaats van 4,58 euro). ‘Mobistar ADSL Security’ bevat “McAfee VirusScan” (anti-virus), “McAfee Personal Firewall Plus” (een firewall) en “McAfee Privacy Service” (een privacy control en filter).

Mobistar ADSL.
> Voor wie zijn vaste lijn wil behouden.
Mobistar ADSL is ontwikkeld voor iedereen die het abonnement voor zijn vaste lijn bij Belgacom wil behouden, maar wil surfen via Mobistar. De prijs bedraagt € 31.95 per maand voor mobiele gebruikers van Mobistar (+ € 3 euro voor niet-Mobistar abonnees). Op dit moment loopt er een promo zodat je gedurende 12 maanden € 2 korting krijgt en dus respectievelijk € 29.95 of € 32.95 zal moeten betalen.

Mobistar ADSL Connect.
> Voor wie geen abonnement meer wil voor zijn vaste lijn.
Steeds meer mensen ruilen hun vaste telefoon in voor een gsm, om welke reden dan ook. Mobistar heeft daarom besloten om een waaier van ADSL-diensten aan te bieden waarbij de klant geen abonnement voor een vaste lijn meer nodig heeft. De verbinding met het vaste netwerk van de historische operator, noodzakelijk om het ADSLsignaal
door te sturen, neemt Mobistar voor zijn rekening. Gevolg: de gebruiker spaart
maandelijks de abonnementskosten voor zijn vaste telefoonlijn uit. Bovendien heeft de klant slechts één enkel aanspreekpunt meer voor zijn mobiele telefonie én internettoegang. Hier betaal je als Mobistar-abonnee € 36.95 (+ €3 voor niet-Mobistar abonnees). Dezelfde promo als bij Mobistar ADSL is hier van toepassing.

Mobistar ADSL Talk.
> Ongelimiteerd bellen naar vaste nummers in België, 24 uur op 24, 7 dagen op 7.
Net zoals Mobistar ADSL, is Mobistar ADSL Talk ontwikkeld voor gebruikers die het
abonnement voor hun vaste lijn met hun historische operator willen behouden. De gebruiker kan onbeperkt gratis bellen naar alle vaste nummers (ook Versatel en Telenet) met zijn vaste lijn via het Mobistar netwerk, ongeacht het uur en de dag.
Mobiele Mobistar-abonnees betalen hiervoor € 39,95 per maand (niet-abonnees € 42,95). Ook hier weer dezelfde promo zodat je 24€ korting zal krijgen.
In een later stadium zal men ook onbeperkt gratis bellen via VOIP (via Livebox) aanbieden, waardoor men geen vastelijnabonnement meer zal moeten hebben aangezien alles via ADSL zal verlopen.

De ‘Livebox’ van Mobistar.
> De sleutel tot een nieuw draadloos communicatie-universum.
De ‘Livebox’ werd ontwikkeld binnen de groep France Télécom. Met de Wi-Fi-technologie (norm 802.11 g) kan u één of meer pc’s draadloos met ADSL verbinden. Dankzij de routerfunctie volstaat één enkele verbinding.
De ‘Livebox’ vormt het centrale toegangspunt tot alle telecomdiensten van vandaag en morgen. De ‘Livebox’ is compatibel met Wi-Fi en Bluetooth en is uitgerust met Ethernet- en USB-poorten. Hierdoor maakt het een vlotte en totaal veilige verbinding mogelijk met de meeste multimediatoestellen: vaste en mobiele telefoons, vaste en draagbare pc’s, camera’s, consoles voor video games, ...

De Livebox is inbegrepen in het Mobistar ADSL Talk-abonnement. Kiest u voor Mobistar
ADSL of Mobistar ADSL Connect? Dan bedraagt de voorgestelde huurprijs slechts 3 euro
per maand.

Let op! Onderstaande link is een tijdelijke site. Sommige diensten zijn nog onbeschikbaar.

Meer info:
www2.mobistar.be

Geplaatst: 13 okt 2005, 00:05
door dopke
Ofloo schreef:
dopke schreef:Ik heb meegewerkt aan de kabel ombouw hier , en k kan wel zeggen dat alles aan dringende vervanging toe was. dan moogt ge zoveel fiber en de modernste dslams hebben . Uw keten is net zo sterk als de zwakste schakel 8) (en in het kabelnet zitten veel zwakke schakels , buiten limburg na dan :twisted: ).



ik ken de holanders van ravenstein die da hier destijds nog gedaan hebben lol en da is al heel lang geleden.. dat waren geen jonge gasten ze dus het moet al heel erg oud zijn hehe



Dat is 5 jaar geleden :wink: .

Geplaatst: 16 okt 2005, 14:35
door Gast
Amai, dit zou voor ons gezien dé oplossing zijn. Geen telefoonlijn bij belgacom, Mobistar-abonnees krijgen korting (heel het gezin is abonnee), hoger volume (download én upload?) en een hogere uploadsnelheid.

Downloadsnelheid boeit me niet. 4 of 5 Mbit, ik merk het verschil niet. Integendeel, die verhoogde uploadsnelheid zal ik meer merken. Trouwens, de beloofde 5 Mbit van Telenet wordt hier nooit gehaald, maximum 3,5 Mbit.


Heeft er iemand ervaring mee?

Geplaatst: 18 okt 2005, 00:27
door Ofloo
Anonymous schreef:Amai, dit zou voor ons gezien dé oplossing zijn. Geen telefoonlijn bij belgacom, Mobistar-abonnees krijgen korting (heel het gezin is abonnee), hoger volume (download én upload?) en een hogere uploadsnelheid.

Downloadsnelheid boeit me niet. 4 of 5 Mbit, ik merk het verschil niet. Integendeel, die verhoogde uploadsnelheid zal ik meer merken. Trouwens, de beloofde 5 Mbit van Telenet wordt hier nooit gehaald, maximum 3,5 Mbit.


Heeft er iemand ervaring mee?


ja de uplaod zal wel 256kbit zijn wow echt een vooruitgang .. ik geloof er ni echt in.. en volume je zal waarschijnlijk 5 gig extra krijgen moet wel zeggen dat mobistar nogal rivaliserend is tov proximus en hopelijk doen ze dit ook op gebied van internet tov belgacom en telenet zodat er wat schot in de zaak komt hehe

oh en voor die raw copper (voor niet mobistar abonnees) moet je 6 euro betalen wat in principe hetzelfde is als een discovery abonnement, zelfde bij evonet daar betaal je dan 13 euro wat hetzelfde is als een classic abonnement, dus eigenlijk betaal je wel een telefoon abonnement


vind het trouwens straf want als je bij telenet kabel neemd moet je toch ook geen telefoon nemen bij telenet ?? en visa versa als je telefoon neemd moet je toch ook geen tv nemen.. of hoe zit dat je betaald toch het dsl signaal aan u provider ik snap niet hoe dit kan.. de koperdraad betaal je zowiezo .. of je nu alleen dsl neemd of niet .. je huurt het atm signaal van belgacom toch mee in je abonnement ..

Geplaatst: 08 dec 2005, 20:41
door DragonZeal
Ik ben nu in het bezit van Mobistar ADSL.
Eerste 3 maand gratis en geen telefoonlijn was de reden waarom ik dit nam.
Ik woon niet meer thuis en wou internet maar de beginfactuur was bij de meeste teveel.
Ik haal rond de 300 down en de 40 up.
Op zich geen supersnelheden tov Telenet Internet Turbo.
Voorlopig blijf ik dit moment behouden tot het financieel terug in orde is.
Ik zal mjin bevindingen nog zeker hier posten.

Geplaatst: 08 dec 2005, 22:11
door meon
DragonZeal schreef:Ik ben nu in het bezit van Mobistar ADSL.
Eerste 3 maand gratis en geen telefoonlijn was de reden waarom ik dit nam.

Hm .. Mobistar z'n pointer-records zijn nog niet in orde precies ... :?

Code: Selecteer alles

255-255-broad.adsl.mobistar.be.255.255.212.in-addr.arpa 

Geplaatst: 08 dec 2005, 22:32
door ubremoved_539
Ofloo schreef:of hoe zit dat je betaald toch het dsl signaal aan u provider ik snap niet hoe dit kan.. de koperdraad betaal je zowiezo .. of je nu alleen dsl neemd of niet .. je huurt het atm signaal van belgacom toch mee in je abonnement ..


Als onderdeel van je bedrag aan Mobistar is er een stukje raw copper wat zij verder betalen aan BGC. Uiteindelijk betaal je dus nog altijd aan BGC, alléén merk je het niet.

Geplaatst: 08 dec 2005, 22:35
door crapiecorn
Ofloo schreef: je neemd

:cry:

Geplaatst: 09 dec 2005, 22:32
door Gast
Heb een vraag.
Hoeveel dagen heb ik na de Activering om het abonnement op te zeggen bij Mobistar ADSL?

Geplaatst: 10 dec 2005, 00:25
door Chewie
Anonymous schreef:Heb een vraag.
Hoeveel dagen heb ik na de Activering om het abonnement op te zeggen bij Mobistar ADSL?


Als ik me ni vergis binnen 7 werkdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product of op het sluiten van de overeenkomst

Mobistar?

Geplaatst: 10 dec 2005, 00:38
door Sasserke
Met Mobistar ben je nooit alleen.... die slogan slaat waarschijnlijk op de erbarmelijke down- en upstream dan. Ik heb reeds 17 verbindingen onder de loep genomen en uitgemeten tot op het bot. Zelfs vlakbij de centrale en 2,2 km verder. Oh my god... volgens mij doen ze nog overboekingen zoals andere providers het een paar jaar geleden deden.

Livebox?

Geplaatst: 10 dec 2005, 00:50
door Sasserke
Short-Box die naam was een gepaste naam. Schroef hem open en meet hem uit met een oscilloscoop. Je kan hem bij mij komen testen tesamen met een D-link, Linksys, Level1 etc.. dB-ruisverhouding disgusting gewoon. Mobistar blijf bij je leest asjeblief. I.p.v. zulke reclamecampagnes te voeren, beter R&D op punt stellen.

Sinterklaas is voorbij maar ik geloof nog eerder in hem, geloof me vrij. Die verkoopstruc dat ze zelfs de servers mogen openzetten is ook gebakken lucht. De branchecollega's zwaaien hier wel degelijk de scepter.

Geplaatst: 10 dec 2005, 11:26
door FST
Wat zijn de speeds ? up en down