Pagina 1 van 1

lettertypes bij website

Geplaatst: 03 aug 2005, 16:22
door Hilde
Ik heb dan eindelijk na hard werk, mijn (basis) websiteje online gekregen, bij mij zag alles er goed uit, maar bij mijn vriend op zijn pc, komen 2 van de 3 niet-standaard lettertypes die ik gebruikt heb niet door, ookal heb ik ze wél in mijn roothfolder geplaatst.
Ik maak gebruik van de gratis webruimte die je van skynet krijgt als ADSL klant, ik heb ook niet meer nodig, het is geen professionele site.
Sommige dingen heb ik dan maar als afbeelding geplaatst, maar ik heb bv. veel afbeeldingen staan met elk een eigen pagina en mijn "navigatiebalk" heeft ook zo'n niet-standaard mettertype en ik heb echt geen zin om die pagina's één voor één te gaan aanpassen.

Ik gebruik SmartFTP om mijn site online te plaatsten en ik heb gemerkt dat hij de lettertypes-bestanden niet herkent en daarom misschien niet overneemt op mijn site? Maar dat de site op mijn pc wel perfect werkt is dan misschien omdat k de lettertypes natuurlijk gewoon op mijn pc heb staan.

Aja, mocht iemand een goede link hebben om goedkoop een domeinnaam (.com) aan te vragen mét e-mail account, dan mag je eht steeds laten weten.

Ik had ook een rarigheidje voor mijn indexpagina moest in kleine letters of werd niet herkent, misschien helpt dit verder?

Alvast bedankt!

Geplaatst: 03 aug 2005, 16:31
door meon
Oppassen met niet-standaard-lettertypes: het is zowieso niet slim om die te gebruiken (niet iedereen kan zomaar .ttf-files openen, denk aan unix of macintosh), bovendien zijn sommige lettertypes bijzonder zwaar wegens uitgebreide tekenset (bvb arial.otf). Op welke manier roep je je lettertypebestanden aan? Want ze gewoonweg mee kopieren heeft geen zin als je er op geen enkele wijze naar verwijst.
Microsoft heeft een programmaatje die lettertypes kan packagen voor gebruik op websites en kunnen enkel voor de bijhorende website gebruikt worden. De naam ontgaat me nu wel even.
Je moet namelijk weten dat lettertypes in het register van Windows moeten geregistreerd worden opdat ze zichtbaar worden, en zelfs dan heb je soms nog een herstart nodig eer ze effectief werken.
Verder moet je niet uit het oog verliezen dat op veel speciale lettertypes bepaalde copyrights rusten (open ze maar eens in de lettertype-viewer) en je die dus niet zomaar mag verspreiden. In tegenstelling tot wat heel veel mensen denken zijn lettertypes niet altijd gratis!

In het kort: vermijd het gebruiken van lettertypes rechtstreeks. Als het voor gebruik in titels is, is het misschien beter om afbeeldingen van je titels te maken en die te gebruiken, of voor de meer geavanceerde websitebouwers: PHP-scripts die een dergelijke titel-afbeelding genereren of via Flash-variabelen opbouwen.

Geplaatst: 03 aug 2005, 16:34
door Sensei Zeon
Aangezien ik niet veel non-Windows aan je topic zie (non-Windows is linux, bsd, mac os, ...) verplaats ik het naar webscripting.

Geplaatst: 03 aug 2005, 16:35
door meon
Even Googlen heeft me trouwens op het programma gebracht dat ik zocht: Microsoft WEFT (Web Embedding Fonts Tool) op
http://www.microsoft.com/typography/WEFT.mspx

Geplaatst: 05 aug 2005, 13:42
door Hilde
Ik heb het progje gedownload, maar moet eerlijk bekennen, ik ben geen complete computer-analfabeet, maar super veel ken ik er ook niet van.
Dus mijn lettertypes zijn"gepackaged"/geconverteerd (hij zet ze in een .eol extensie, wel onder een andere naam, maar dat heb ik voor de zekerheid gekopieërd en de originele naam van gemaakt), maar hoe moet ik ze precies verwijzen naar mijn site, want hij "vraagt" wel om de pagina's in te geven en achteraf de url en dat heb ik dan ook gedaan en de lettertypes in hun nieuwe format in mijn roothfolder geplaatst, maar ik denk dat ik ze nog steeds moet verwijzen.
Maar hoe doe ik dat?

Enfin, ik heb van alle onveranderlijke tekst afbeelidngen gemaakt en dus heb ik maar 1 lettertype (vrij van copyright btw, 't staat er uitdrukkelijk bij) nodig dat wel wordt meegenomen met mijn site.


:???:

Geplaatst: 05 aug 2005, 13:46
door selder
We need a URL :)

Geplaatst: 07 aug 2005, 12:53
door Hilde
:-( kan ik het pm'en dan...

Geplaatst: 07 aug 2005, 13:18
door Sensei Zeon
Je mag het hier gewoon geven hoor, dat is makkelijker voor iedereen.

Geplaatst: 07 aug 2005, 14:39
door stephan
waarschijnlijk wil ze de link niet openbaar maken...
wat ik langs één kant wel respecteer maar langs den andere kant, als je goed wil geholpen worden kan je beter de url posten... (desnoods haal je er privé-pics of text of whatever maar af tijdelijk dan...)

ciao ;)

Geplaatst: 08 aug 2005, 16:52
door Hilde
mja, ik heb nu wel al zoveel mogelijk in een afbeelding gezet of een wél werkend lettertype, maar bv. de navigatiebar, moet het lettertype Neuropol zijn i.p.v. timesnewroman

Ok, ik zal hem tijdelijk posten :oops: :oops: :oops:
[url]removed - I'll find another way[/url] *don't laugh* en ik hoop dat jullie dan beter kunnen helpen.. :?

p.s. ik herhaal: ik ben geen prof webbouwer, dus er zal wel vanalles aan schelen, maar bon, ik vind em goed zo, alleen zou ik graag het lettertype laten werken..

Geplaatst: 08 aug 2005, 17:02
door crapiecorn.
Ik zie niet echt een speciaal soort van lettertype, hoort dat lettertype in navigatiebalk times new roman te zijn ?

Geplaatst: 08 aug 2005, 17:05
door crapiecorn
Ik vind de kleuren ook wat vloeken, In plaats van exotische lettertypes vind ik altijd een solide arial,tahoma, vardana,.. toch wat proffesioneler overkomen

de width van topbanner komt bij mij ook niet overeen met de width van de center table. Weet niet als dat zo hoort.

ook css zit wat fout. op 1 pagine gebruik je de 3 manieren op css te gebruiken, een externe, een <style type=, en een style="", beter allemaal in een externe file zetten stijl en content scheiden.

Geplaatst: 08 aug 2005, 17:08
door ubremoved_983
crapiecorn schreef:Ik vind de kleuren ook wat vloeken, In plaats van exotische lettertypes vind ik altijd een solide arial,tahome, vardana,.. toch wat proffesioneler overkomen

de width van topbanner komt bij mij ook niet overeen met de width van de center table. Weet niet als dat zo hoort.


Volledig mee eens ... maar zoals ze al zei ze is nog beginnend. Nu embedded fonts zijn zowieso nooit cross-browser vriendelijk ... het überfont blijft nog steeds Verdana hé ;)

Zoals ik altijd zeg less is more !

Geplaatst: 08 aug 2005, 17:09
door meon
Ik kan nu even niet met WEFT experimenteren, maar je kan natuurlijk in je navigatie OOK van afbeeldingen gebruik maken...

Ik merk dat er erg veel de 404 (pagina kan niet gevonden worden) wordt opgeroepen van Skynet; je verwijst ergens dus naar iets dat niet bestaat ...
//edit: aha, het zijn die .eot-files, de embedded fonts die ontbreken. Heb je die wel geupload?

Geplaatst: 08 aug 2005, 17:15
door Hilde
dode links? hm, niks van gemerkt?

idd, de .eot files en ik heb ze idd geupload, no use..

maar ik ga inderdaad de hele navigatiebalk ook in afbeeldigen zetten, maar ik zet mijn andere tekst ook graag in Neuropol, mja spijtig, dan maar een ander..

dit mag dicht..