Pagina 1 van 1

Beeld van schroot promoot recyclage

Geplaatst: 30 apr 2005, 16:05
door Blue-Sky
<img src="http://upload.userbase.be/upload/weee_man_kl.jpg" align="left" width="120" height="100">Aandacht voor Europese milieuwetgeving. Zijn tanden zijn gemaakt van computermuizen, een wasmachine vormt de ruggengraat en zijn hoofd is een monitor. De WEEE Man is een opvallende voorvechter van de recyclage van hardware. De uit afgedankte apparaten vervaardigde WEEE Man werd vrijdag onthuld. Het zeven meter hoge gevaarte staat in Londen aan de oevers van de Theems. Het beeld is gemaakt om meer ruchtbaarheid te geven aan de regelgeving van de Europese Unie aangaande Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE). .

Deze regels zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat leveranciers en eindgebruikers van technologie meer verantwoordelijk zouden nemen bij de omgang met afgedankte spullen.

De WEEE Man weegt in totaal 3,3 ton. Dat is evenveel als de gemiddelde consument tijdens zijn leven verbruikt aan elektronische apparaten. Momenteel verdwijnt zo'n 90 procent naar de schroothoop; de EU wil dat er meer gerecycleerd wordt.

Analistenbureau Gartner verwacht dat de kosten van het recycleren uiteindelijk door de consument zal worden betaald. Fabrikanten zullen de kosten simpelweg doorrekenen bij de verkoop van nieuwe apparatuur.

Gartner verwacht dat verscherpte milieuwetgeving de prijzen van pc's in Europa in 2005 al zal doen stijgen met zo'n 60 dollar (ongeveer 46 euro).

Afgedankte hardware vormt de snelst groeiende afvalstroom in de Europese Unie. Elke inwoner verbruikt per jaar 14 kilogram, wat neerkomt op een totaal van 6,6 miljoen ton per jaar.


Bron: ZDNet.be van 29 april 2005

Geplaatst: 30 apr 2005, 20:22
door DodiDoing
Wat een gekankerd over ons consumptie hé :-) Hetgeen IK consumeer ...Tja...der komt tonnen MEER wc-papier aan te pas.

PS: kan iemand m'n 2 ouwe kapotte 19schermen uit onze gang komen halen, alsook een miele stofzuiger ? M'n kat pist er dagelijks tegen ..
Weg wegens kattepis ;-)

Geplaatst: 01 mei 2005, 08:20
door Weetgraag
DodiDoing schreef:Wat een gekankerd over ons consumptie hé :-) Hetgeen IK consumeer ...Tja...der komt tonnen MEER wc-papier aan te pas.

PS: kan iemand m'n 2 ouwe kapotte 19schermen uit onze gang komen halen, alsook een miele stofzuiger ? M'n kat pist er dagelijks tegen ..
Weg wegens kattepis ;-)


Een beetje niveau is hier wel op zijn plaats dacht ik , onze Newsposters proberen informatief te zijn. Gekanker over afval, als iedereen zijn bijdrage doet kan dit al de helft schelen.

Greetz
Weetgraag :wink: