Pagina 1 van 1

windows xp => traag

Geplaatst: 01 apr 2003, 17:55
door taj
het probleem zit zo: wanneer ik met enkele programma's tegelijk bezig ben zoals dreamweaver en enkele sites open dan is xp traaaag... ik heb een p4 2300mHz met 256mb ram (dus redelijk snel...). ik heb net de schijven gefragmenterd, temps gekuist... alléz het voornaamste. maar alles werkt nog even traag... iemand tips?

Geplaatst: 01 apr 2003, 18:07
door The Oddity
Hmm, mja, normaal zou dat niet zó traag mogen zijn.

Ik stel voor dat je eventjes nagaat welke programma's die er allemaal meelopen bij het opstarten van Xp. Maw in de background meedraaien. Dit kan je checken door het laatste tabblad na te gaan op msconfig, die je oproept via start> uitvoeren/run > msconfig[enter]

Er kunnen zo heel wat programma's worden geladen: kazaa, msn, icq, etc.. dat neemt allemaal geheugen in dat kan je pc sterk vertragen.
Vaak zit hier ook heel wat geheugenvretende spyware ed bij. Deze kan je elimineren door ad-awara op www.lavasoft.com even te downloaden en je systeem even te scannen.

Verder kan je door ofwel je tastmanager (ctrl+alt+del > task manager) te raadplegen en te kijken, wat er veel geheugen inneemt en of dat normaal is: maw het meeste geheugen is toegewezen aan de progs waar je op dat moment mee bezig bent.

Ik denk dat dit de voornaamste eerste tips zijn ;-)

Geplaatst: 01 apr 2003, 18:07
door Sensei Zeon
kijk eens in de task magager (dus op ctrl+shift+esc) en kijk bij processen en kijk welke processe, veel geheugen en veel cpu vragen zijn er daar soms verdachte bij?
ik zou ook zeggen installeer eens winbar (www.winbar.nl) en dan kan je constant zien hoeveel cpu en hoeveel ram er gebruikt wordt

Geplaatst: 01 apr 2003, 18:23
door taj
ok bedankt zal dat nu allemaal eens testen...

Geplaatst: 02 apr 2003, 06:34
door stefke
Er is een gekent probleem dankzij service pack 1 loopt win xp trager ze weten ne hoewat waarom maar ze werken er aan.

Het probleem met Service Pack 1 (SP1), dat in september 2002 werd uitgegeven, is aan het licht gekomen via een artikel op de 'Knowledge Base' van Microsoft.

Door de storing in de software kunnen programma's die veel geheugen vergen tot tien keer trager opstarten dan Windows XP-systemen zonder SP1. Volgens Microsoft komt de storing voor in zowel de Home- als de Professional XP-editie.

Microsoft heeft nog geen oplossing gevonden die de storing uit de weg ruimt. Wie het probleem nu al wil oplossen wordt aangeraden contact op te nemen met de afdeling Product Support Services. Volgens de fabrikant wordt het probleem in ieder geval verholpen in het - nog uit te geven - Service Pack 2.

Geplaatst: 02 apr 2003, 07:57
door taj
kan het dat SP2 al uit is? die staat al in mijn configuratie scherm tussen de geinstaleerde software "Windows XP Hotfix (SP2)...

Geplaatst: 02 apr 2003, 11:25
door stefke
Het zou mij echt verwonderen daar deze fout pas is vrijgegeven door microsoft in hun 'Knowledge Base' .

Er staat duidelijk bij dat het probleem nog niet is opgelost.

Wat ji ziet is sp2 onderdeeltje Een service pack bestaat uit verschillende fixes bijeen gezet in een pack.

Corigeer me als ik fout zit.

Geplaatst: 02 apr 2003, 19:07
door The Oddity
Juist nog een vraagje, Taj,

heb je dit met alle programma's of enkel met dreamweaver?
Enne, hoelang heb je dit probleem al, is dit plots gekomen of heb je het slechts gehad nadat je iets geinstalleerd hebt?

Geplaatst: 03 apr 2003, 00:49
door meon
Dreamweaver 6.0 heeft een bug waarbij deze het geheugen niet released tijdens het draaien. Hij start met ongeveer 22 meg, maar na 2 uur draaien zat ik al aan 160 meg. (retail versie)

Ondertussen is de update naar versie 6.1 uit, en het ziet er naar uit dat die fout verholpen is...

Geplaatst: 03 apr 2003, 11:21
door taj
euh bij veel programma's maar meestal als ik er een paar tegelijk draai... je kent het wel je klikt tussen 2 vensters en het ander wordt wit...
nee het is niet echt plots gekomen. Maar ik heb nu de laatste hotfix geinstaleerd en alles lijkt wat beter te draaien ook eens de programma's opgekuist die mee opstarten... dus voorlopig is het probleem opgelost
mijn DW start toch wel snel op +-4sec. en neemt niet zoveel geheugen in beslag, maar fireworks dat duurt langer toch wel zeker 20sec.

Geplaatst: 03 apr 2003, 11:35
door meon
Volgens mij is dat ofwel een accuut gebrek aan fysiek ram-geheugen (pc moet te veel swappen) ofwel te veel programma's die te veel ram vreten. Kijk eens hoeveel ramgebruik je hebt als je net opstart? Dat zou niet veel hoger mogen zijn dan 140 MB.

Een alternatief is natuurlijk... de format C: . De meeste mensen hebben geen idee wat een snelheidsboost dat meestal betekent :-)

Geplaatst: 03 apr 2003, 12:07
door taj
die format c: daar wacht ik liever nog wat mee mn pc is nog niet(lees: enkele maanden) zo oud, en ik weet wel wat dat betekent in snelheidsverschil :wink: mja die 140mb das ongeveer dat.

Geplaatst: 03 apr 2003, 15:07
door The Oddity
140Mb ram om mee op te starten?? Das té veel zenne, zeker als je maar met 256 zit. Ik denk dat ge nog moet kunnen kuisen ;-)

Ik zou het proberen rond de honderd te houden. Dat is ongeveer mijnen ratio.. end at bolt lekker :p

Mja, als dreamweaver nu wel goed werkt... dan is dat toch al in orde. Laat ons hopen dat het zo blijft.