Hongerstaking

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

De burgerbewegingen die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB bijstaan, hebben een open brief geschreven aan koning Filip. Ze vragen de koning de hongerstakers een bezoek te brengen, in de hoop zo de onderhandelingen met de federale regering te deblokkeren. Volgens de burgerbewegingen wordt de toestand van de hongerstakers kritiek.

Bron: https://www.standaard.be/cnt/dmf20210719_92650858
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4357
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 100 keer

De PS dreigt zelfs met ontslag van hun ministers?

Dit doet me zo denken aan vroegere situaties omtrent asielbeleid....
Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4578
Lid geworden op: 10 mar 2010, 12:30
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer
Bedankt: 446 keer

er zal wel wat meer nuance inzitten, maar toch:

- je komt het land illegaal binnen
- je krijgt een uitwijzing en moet het land binnen x tijd verlaten
- x jaar later zit je hier nog
- je gaat in hongerstaking
- *poef*, nu mag je legaal van onze bijstand profiteren

ik heb over het algemeen geen enkele compassie of respect voor hongerstakers, en vind alles na stap 2 aandachtstrekkerij.
anderzijds heb ik ook niet onmiddelijk een oplossing om stap 1 en 2 (en de daarbij eventueel correcte legaliseringen) efficient te maken...

<rant, sort of>
in dit specifiek verhaal:
- degene die reeds uitgewezen zijn +1j: buitensmijten, ze zitten hier al +1 jaar zonder dat ze daar recht op hadden, ze moesten maar eerder klagen
- degene die minder als 1j of nog niet uitgewezen zijn: een of andere inburgeringscursus/test en achtergrond check om te kijken of ze recht hebben om gelegaliseerd te worden

maar een hongerstaking, kom zeg... klein kindjesgedrag is het. (maar nee, ik weet ook niet dadelijk wat ze anders moeten doen)

hoorde x tijd terug 1tje die daar zat en al x jaar geleden uitgewezen was... sja, ongeacht of je dan de taal aan het leren bent of niet, je moest al lang het land uit zijn... en gezien dat niet het geval is, is je geloofwaardigheid van "te willen legaliseren om te werken" ook erg beperkt.

hongerstakers zouden hun zin krijgen, maar gezinnen die hier x jaar zijn, waarvan de kids naar school gaan en perfect nederlands praten, die zouden nog steeds uitgewezen worden?
nee dank je, want dan is toegeven hetzelfde als openlijk toegeven dat je eerlijke mensen kloot en moeilijke minderheden hun zin geeft... next up, BLM protestjes in belgie ?
</rant>

ps: nee, ik ben geen vlaams belang of nva stemmer, en ook geen racist... maar ik heb wel mijn eigen mening over dit soort gezeik :)
bollegijs
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 31 jul 2019, 13:26
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Bedankt: 18 keer

Nja, voor mij ben je op z'n moment ook niet meer gezond bezig in je kopje en moet je beschermd worden als mens tegen jezelf en de maatschappij => gedwongen opname. Je moet wel nog altijd instaan voor hun veiligheid (en dat van ons), we zijn allemaal mensen. Als je dan echt wil sterven kan je nog altijd de procedure van ondragelijk lijden starten met oog op euthanasie, zoals iedereen doet.

Aan de andere kant sterf je wel als martelaar en krijgen de politiekers hopelijk het signaal dat immigratiebeleid op een andere manier moet, want er zullen sowieso wel werkgevers zijn die hebben geprofiteerd van sommige van die mensen. In het algemeen moet er gewoon beter beleid komen.

Voor mij zijn het mensen die op een verkeerde manier reageren, maar het is en blijft mensen dus optie 1 aub.
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

Het is in het verleden gelukt (een algemene regularisatie) dus gebruiken een aantal partijen (PS, Groen/Ecolo) dit nu om deze mensen valse hoop te geven. Dit is dus smerige politiek op de rug van mensen die ten einde raad zijn.

Ik zou hen dus geen ontslag laten nemen... maar hen nu reeds dwingen om ontslag te nemen.
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

Als de regering daardoor valt, zal mijn volgende stem ook een proteststem zijn, wat een gedoe zeg.
Illegaal is en blijft illegaal.
Voor de rest deel ik de mening van Splitter
Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3870
Lid geworden op: 23 feb 2010, 21:03
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer
Bedankt: 318 keer

De mensen willen er ook niet geholpen worden. Er zou een ruimte zijn aangemaakt om elk dossier individueel te behandelen, maar ook dat weigeren ze onder groepsdruk. :nono:
Pengu
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 751
Lid geworden op: 28 sep 2003, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Bedankt: 30 keer

We hebben gedaan wat we konden. Ze zijn hier illegaal en krijgen nog eten maar weigeren dit. Sorry hoor, dit is gewoon pure chantage. Als bepaalde partijen vinden dat deze hongerstakers hun zin moeten krijgen dan vind ik dat die partijen UITGESLOTEN moeten worden bij de volgende verkiezingen. Ze zijn een democratie ONWAARDIG. Als je je laat chanteren en je laat je doen ben je gewoon een zwak mens, punt!
warpozio2
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 766
Lid geworden op: 19 okt 2016, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 13 keer

Hoe hopeloos moet je zijn om je eigen mond dicht te naaien
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Benieuwd welke oplossing DeCroo nu uit zijn hoge hoed gaat toveren.
Net zoals bij terrorisme mag je u als maatschappij niet onder druk laten zetten door chantage.
Als je regegulariseerd wil worden, dien dan een dossier in.

Anderzijds is er al jaren - ook onder Francken en ook onder DeBlock - teveel energie gekropen in twitteren en kontdraaiierij, en te weinig in maatregelen om mensen zonder verblijfspapieren terug te sturen.
In "Samba" wordt Omar Sy ontslagen uit het opvangcentrum met als opdracht het land te verlaten. Absurde scene, met het lawaai van een opstijgende vliegtuig erbij, maar wel realiteit :).

Afbeelding

Afbeelding
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Ik wou er eerst niet op reageren vanwege het voorspelbare VB-cafepraat gehalte dat zo'n onderwerp teweeg zal brengen... en dat was waarschijnlijk ook de bedoeling van de TS. Maar ik kan er moeilijk tegen als er teveel onzin op een hoop gegooid wordt om het dan te verpakken als acceptabele uitleg voor iets dat onuitlegbaar is in een hedendaags land.

Er gaat veel fout in de migratie realiteit van vandaag. Het belangrijkste is de duur van de procedures en de verschillen tussen de landen. Met 1 Europees beleid zouden we al een enorme stap zetten. Je doet uw aanvraag bij het eerste land waar je binnen komt, het heeft geen zin naar een ander te gaan aangezien de regels exact dezelfde zijn, je doet enkel meer kosten.

Binnen de 3 maanden een beslissing, ja of neen.

Ja, direct alle kansen op werk en (taal)opleiding. Hoe sneller ze meedraaien, hoe beter. Er zijn zoveel rotjobs die we met alle plezier afstaan.

Neen: geen papier met een bevel maar naar plaats van herkomst en registratie zodat nieuwe aanvragen nutteloos zijn.

Dit is echter in praktijk iets moeilijker dan in Theo-rie, dat weet de betrokken Theo nu ook. Zijn zogezegd harde aanpak leverde een record aan nieuwkomers op en als toppunt een mensenhandel vanuit zijn eigen kabinet! Het is populair om op twitter te stoefen met een vlucht naar weetikwaar met enkele toevallige sukkels terwijl de kraan open staat. Punt is dat veel landen niemand meer terug nemen. Waar moet je met deze mensen naartoe? Wat men nu doet dus: oogjes toe en doen alsof ze niet bestaan geef ze een etiket illegaal en hoop dat ze oplossen van de PFOS-vervuiling.

Buitensmijten is poputalk in Café de lustige zwendeldraaier maar in praktijk gewoon uw probleem over de muur van de geburen gooien. Geen oplossing dus. De buurman doet uiteraard exact hetzelfde.

Met 1 Europees beleid gekoppeld aan druk op de betrokken landen via Europa zou men wel belangrijke stappen kunnen zetten. Het is echter een illusie te denken dat dit ons geld zou uitsparen want zo'n akkoorden zijn niet gratis. Het komt erop neer dat je ofwel geld geeft om mensen ginder te houden ofwel komen ze gewoon naar hier. Uiteindelijk wil iedereen de beste plaats voor zijn kinderen.

Dan het gedoe over van bijstand profiteren terwijl illegalen geen recht hebben op bijstand. Ze worden misbruikt ofwel door mensen die hen in mensonterende werkomstandigheden uitpersen ofwel door linkse dromers die hun eigen agenda hebben. Ik ken echter geen enkele illegaal met wie ik zou ruilen.

Hongerstaking is geen goede praktijk maar het afdoen als aandachtstrekkerij en nog erger/belachelijker kindjesgedrag is ver van de realiteit verwijderd. Uiteindelijk zet men zijn leven op het spel, daar wat lacherig over doen is pas een teken van hoe ver men van enige empathie verwijderd is. Hongerstaking is in deze situatie misschien niet aangewezen maar er zijn al vaak hongerstakingen geweest voor andere doelen met doden tot gevolg. Uzelf opofferen voor een doel waar je in gelooft is uiteraard iets wat we in de ikke-maatschappij moeilijk kunnen vatten.

Dan het onderscheid proberen maken tussen de stoute hongerstakers en brave gezinnen met schoolgaande kinderen met bete Nederlands dan veel Vlamingen. Je kan perfect hongerstaken met zo'n gezin. De kinderen van illegalen gaan ook naar school en vermits ze vaak hier geboren zijn of bijna hun gans leven hier wonen, kennen ze vaak niet meer dan Nederlands. Vele illegalen werken ook, net als Belgen... in het zwart. De grootste klotejobs uiteraard en ze wonen in huisjes die men soms als onbewoonbaar heeft verklaard of dat in feite zijn.

De meeste mensen willen gewoon een leven en zijn bereid daarvoor te werken maar waar kan je heen? Als uw aanvraag ergens is afgekeurd is uw enige keuze het elders proberen waardoor de illegale situatie jarenlang door gaat want overal duurt het lang. Ik spreek daarbij voor het probleem en niet voor elk individu want er zijn zoveel cases als er dossiers zijn. Ik pleit enkel om op een menselijke manier naar een probleem te kijken en te werken aan humane oplossingen waarbij iedereen voordeel heeft. Met de klimaatrpoblemen gaat het migratieprobleem enkel toenemen maar sommigen hun kelder en eerste verdiep moet eerst eens overspoelen eer ze het zich kunnen inbeelden.

PS En uiteraard elke vb-er begint met "ik ben geen vb-er of racist" om daarna te beginnen met hun racistisch gezeik :lol:

Alé, kom nu maar op met de voorbeelden van wat ik bedoel :lol:
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

Dizzy schreef:om daarna te beginnen met hun racistisch gezeik :lol:
Als ik de commentaren hier (en op de diverse Twitter kanalen) lees dan zie ik daar heus geen racistische praat (dat is eerder de stempel die men graag geeft vanuit een linkse hoek).

Ik zie gewoon veel mensen die vinden dat de wet de wet is (en chantage past daar al helemaal niet in), niet meer en niet minder. Is dit hard, ja misschien wel maar daar zijn ook tal van argumenten voor (wat sommigen dan weer egoisme zullen noemen).

De vraag blijft echter hoe los je dit op ? Volgens mij alvast niet met immigratie toe te staan (omdat het gewoon niet realistisch is de enkeling toe te laten terwijl er nog miljoenen niet de kans krijgen of kunnen grijpen), noch met militaire operaties (kijk maar naar tientalle jaren Afghanistan - een plaats waar ik als burger nu ook niet graag zou zijn).
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1728
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 22 keer

Plaats genoeg in België, zeker ?

Feit is dat als je nu die 400 collectief regulariseert, je binnen dit en een jaar 10x (of 100x) meer dergelijke acties zult hebben, want kijk - het werkt.

Dus ja. Toegeven staat gelijk met zeggen dat wij als klein land voortaan geen illegalen meer gaan terugsturen, want anders gaan ze in hongerstaking.

Mooi beleid en benieuwd wat de uitkomst wordt.
yaris
Premium Member
Premium Member
Berichten: 472
Lid geworden op: 14 mei 2004, 00:16
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 26 keer

Het is heel simpel. Er staan miljoenen mensen klaar om naar hier te komen. Vanaf wij hier plooien worden wij een aantrekkelijk land en gaat het nog erger worden.
Het geld is op ... . Het is voor onze eigen deur vegen of Zuid-Afrikaanse toestanden binnen 20 jaar.
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4357
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 100 keer

Ik vind het gek dat Dizzy begint over racistisch gezeik terwijl er een socialistische partij wil uit de regering stappen omdat ze collectieve regularisatie willen voor een bevolkingsgroep waar dit bij wet niet toegelaten is. Dat heeft niets met Racisme te maken maar met hoe de situatie in hun land is.

Dat is misschien zoals eerder gezegd hard maar kijk ook naar de oplossingen die de regering voorstelt en die niet aangenomen wordt.
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 891
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 234 keer
Bedankt: 39 keer

Deze post komt van iemand op een ander forum en ik kan mij wel vinden in zijn uitleg
- wie hier komt werken en kan aantonen dat hij jarenlang heeft gewerkt mét betaling sociale bijdragen (dus in het wit), die verdient hier een verblijfsvergunning. Betwijfel of er veel zo'n situaties zijn.
- wie klokkenluider kan spelen ivm zwartwerk en dus kan aantonen dat hij jarenlang in het zwart gewerkt heeft, die mag ook blijven. De regularisatie van het zwartwerk is op laste van de werkgever en dat is een persoonlijke last, geen last van de vennootschap. Motivatie: In België is er nog altijd teveel zwartwerk en de boetes/schrikeffect zijn te laag
- wie kwalificaties heeft als knelpuntberoep én kan aantonen dat hij de job effectief ook in België zou kunnen uitvoeren: aanvaarden, met aanvaardbare tijd om een job te zoeken. Dit is plat Belgisch opportunisme.
- wie kan aantonen dat zonder zijn eigen wil de procedure ernstig te laat was (dus niet door massaal tijdrekken): dossier individueel onderzoeken
- wie kan aantonen dat hij, voor de start van de hongerstaking, ernstige medische zorgen heeft die in zijn thuisland niet verholpen kunnen worden maar hier wel: recht op verblijf gedurende de tijdelijke medische zorgen.
- anderen: nee. "gewoon" hier 10 jaar alle bevelen tot verlaten van het land negeren, is géén reden.
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1730
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer
Bedankt: 106 keer

Het probleem van dit land is dat het overal voorgesteld wordt als het land "van melk en honing in overvloed".

Persoonlijk zou ik het liefst hebben dat iedereen op deze bol een menswaardig leven kan leiden zonder fysieke / psychische terreur en ook met voldoende materiële middelen om zo een bestaan te kunnen realiseren maar ...

1. is het niet gevaarlijk om verblijfsaanvragen te legaliseren op basis van "chantage" want uiteindelijk is dit wat aan het gebeuren is.

2. indien men hier op ingaat, zet men de poort wijd open want de truck om de slaagkansen te optimaliseren, zal alom gekend zijn en toegepast worden.

3. is Belgiê het land met onbegrensd veel "melk en honing": neen. Veel mensen van allochtone afkomst landen hier maar trekken lelijk hun ogen open als ze vaststellen dat ze hier ook in een vorm van armoede belanden en dat niet alles mogelijk is.

4. wat met Belgen die ook in zeer precaire financiële omstandigheden verkeren ... Moeten zij dan gediscrimineerd worden in de negatieve zin en de hongerstakers in de positieve zin. Keuzes zullen we immers altijd moeten maken want onze resources zijn niet ongelimiteerd ...

Ethisch en menselijk een zeer moeilijke discussie maar we zullen meer en meer keuzes moeten maken. Ook in dit opzicht zullen we ons moeten afvragen of we Belgen gaan discrimineren om meer mensen van allochtone afkomst hier een waardig bestaan te kunnen geven of we de immigratiestroom - waarbij veel mensen naar een droom gelokt worden die nadien hoe dan ook een nachtmerrie lijkt - toch in bepaalde zin gaan beperken ... M.a.w. gaan we putten graven om andere te "delven" ... ? Keuzes zullen we altijd moeten maken maar toegeven aan deze vorm van chantage lijkt me zeer gevaarlijk.

En als de PS dan ook nog een de bom wil leggen onder onze samenleving in de huidige crisissituatie waarbij ik het niet enkel heb over corona maar ook de recente oversromingen, dan vind ik dit zeer onverantwoord en een duidelijk act van chantage. Maar ja, van politici verwacht ik ook al lang geen redelijkheid meer ... Ik vind het zelf verdomd pervert dat ze in deze mensen in deze situtatie een politieke "win-situatie" zien. Il faut le faire !
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

En dat een groep ministers en aanverwanten, die zijn verkozen om de wet uit te voeren (te verdedigen), die een ‘voorbeeld functie’ hebben om de regels zoals ze zijn, toe te passen, er hun voeten aanvegen, is echt een stap te ver.
Dan hoeft niemand zich nog aan de regels te houden.
Laatst gewijzigd door sky op 19 jul 2021, 19:46, 1 keer totaal gewijzigd.
woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1571
Lid geworden op: 09 mei 2007, 11:44
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 147 keer

Nogal een sjance dat de Sammy zelf niet helemaal wit is, of enkel de racistische kaart ging getrokken worden. Nu gaat het toch een beetje over inhoud. Niemand verbiedt die mensen van te eten of te drinken. De enige verantwoordelijkheid ligt bij deze personen zelf én degene die hen blijft pushen om voort te doen.
680x0
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 04 dec 2015, 22:00
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 9 keer

Dizzy schreef:Ik wou er eerst niet op reageren vanwege het voorspelbare VB-cafepraat gehalte dat zo'n onderwerp teweeg zal brengen...
Rest van het gezeik verwijderd..

Mensen die hier een probleem mee hebben zijn dus volgens u VB zeveraars.. Goed..

Maar geeft u dan eens 1 goede reden waarom Marokkaanse hongerstakers 'niet terug naar hun land kunnen' als as-we-speak onze "getinte medeburgers" in massa weer op vakantie trekken naar Marokko en Turkije ?
Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1890
Lid geworden op: 22 jan 2010, 18:59
Uitgedeelde bedankjes: 150 keer
Bedankt: 133 keer

In hongerstaking gaan in de hoop zo door chantage een oplossing te forceren is niet correct. Al kan ik het wel begrijpen dat mensen het proberen als er mensen zijn die de indruk wekken dat dit zal lukken en men voldoende radeloos is.

Maar wat ook in overweging genomen moet worden;
Als burgers zoiets doen dan is dat chantage. Als landen dat doen dan is dat diplomatie.

Het is courant dat landen andere landen onder druk zetten, afpersen, om bepaalde zaken te doen. Zaken waar men om diverse redenen aan toe gaat geven. Voornamelijk omdat economische belangen voorrang hebben op ethische.

Als landen met succes België kan chanteren om over bepaalde zaken te zwijgen, contracten goed te keuren, geen sancties op te leggen ... waarom dan niet een hongerstaker het recht geven om te blijven? Eventueel onder voorwaarden. Die hongerstakers hebben in elk geval bewezen gemotiveerd te zijn om te blijven en er iets voor over te hebben.
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1730
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer
Bedankt: 106 keer

680x0 schreef:
Dizzy schreef:Ik wou er eerst niet op reageren vanwege het voorspelbare VB-cafepraat gehalte dat zo'n onderwerp teweeg zal brengen...
Rest van het gezeik verwijderd..

Mensen die hier een probleem mee hebben zijn dus volgens u VB zeveraars.. Goed..

Maar geeft u dan eens 1 goede reden waarom Marokkaanse hongerstakers 'niet terug naar hun land kunnen' als as-we-speak onze "getinte medeburgers" in massa weer op vakantie trekken naar Marokko en Turkije ?
Dat Belgen in financieel precaire situaties dan maar de peaneut moeten zijn van de oeverloze steun aan mensen van vreemde afkomst ... ? Dat is dan geen discirminatie? Rare manier van redeneren.

Nogmaals, België moet keuze maken. Onze "vleespotten" zijn ook niet onuitputtelijk.

En chantage gebruiken ... Lijkt me nooit OK. Als ik in hongerstakin ga omdat ik morgen echt mijn belastingen niet kan betalen, is dat dan ook meteen geregeld?
ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8445
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer
Bedankt: 618 keer

Kwalificaties?
De meeste EU diplomas geraken hier al met moeite erkend.
Case in point: een spaanse ingenieur zal miserie hebben met de erkenning van zijn diploma, omdat spaanse uniefs niet dezelfde accenten leggen in de opleiding als Belgische uniefs, en men vindt dat de opleiding dus gebrekkig is.
We geraken er binnen de EU al niet aan uit.
Opleidingen van buiten de EU? En al zeker van derdewereldlanden? Forget about it.
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

Mbt Spaanse diploma's: niet helemaal waar. Terwijl je geen 1:1 vertaling krijgt (zeker niet pre-bologna) kan je wel het een en het ander in het werk stellen om hier een gelijkgeschakeld diploma te verkrijgen.

Vereist wel het nodige werk (officiële vertalingen, enz)
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Zoals voorspeld zijn een aantal al op hun paard gekropen :lol:

Laat me verduidelijken dat ik NIET voor een regularisatie, noch voor deze groep noch voor anderen, ben maar wel voor een menswaardige oplossing van het grotere probleem. De zaken zijn nooit zo zwart/wit, what's in a name, als men wil voorstellen en mijn punt was enkel om ook dat in rekening te brengen.

Iemand die tegen regularisatie is noem ik dus niet zomaar een racist want dan ben ik er zelf eentje. Tussen een platte racist en voorstanders van regularisatie is nog genoeg plaats om 2 keer de gezwollen Maas in te passen. Ik wou enkel maar wat zaken aanbrengen die meer evenwicht brengen in het beeld van profiteurs die hier wat komen chanteren. Het is toch wat genuanceerder dan dat.

Illegalen hebben geen recht op bijstand want ze bestaan in principe niet eens. Zelfs bij nieuwkomers die hier al langer zijn is er eerder een ondergebruik van voordelen want voor veel voordelen moet je de weg kennen en wie in een precaire situatie zit loopt soms zaken mis, dat heet het matheuseffect. Toch lopen velen achter het riedeltje van de profiterende nieuwkomer. Die bestaan maar die bestaan ook onder Belgen.

Natuurlijk kunnen we niet iedereen naar hier laten komen maar maak dan eens werk van een Europees asielbeleid ipv het probleem steeds maar ergens anders dumpen. Dit is trouwens niet alleen het geval met migratie ook de klimaatverandering gaat niet aangepakt worden met naar elkaar wijzen en zelf zo weinig mogelijk proberen doen.

Voor de rest kan ik me vinden in de post van quovadis al is het iets dat ook al van elders komt.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
KRL100
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 788
Lid geworden op: 22 sep 2008, 08:21
Locatie: Diksmuide
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer
Bedankt: 58 keer

Ik hoop eigenlijk dat al die hongerstakers voet bij stuk houden, maar onze politiek ook! De PS heeft beloofd om binnen het uur nadat er ene overlijdt, uit de regering te stappen. Hopelijk houden ze woord!
Laatst gewijzigd door KRL100 op 20 jul 2021, 00:27, 1 keer totaal gewijzigd.
DJ KaReL de Groot --- www.kareldegroot.be
ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8445
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer
Bedankt: 618 keer

devilkin schreef:Mbt Spaanse diploma's: niet helemaal waar. Terwijl je geen 1:1 vertaling krijgt (zeker niet pre-bologna) kan je wel het een en het ander in het werk stellen om hier een gelijkgeschakeld diploma te verkrijgen.

Vereist wel het nodige werk (officiële vertalingen, enz)
Mijn punt was dat de EU eenmaking dmv Bologna lang niet betekent dat alle diplomas in heel de EU automatisch gelijkgesteld zijn.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1728
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 22 keer

Als àlle illegalen in hongerstaking zouden gaan om regularisatie af te dwingen, hoeveel kerken en universiteiten zouden we dan nodig hebben?

Hoe eerlijk is het trouwens dat enkel de door linkse extremisten gesteunde illegalen kans maken om via die weg een verblijfsvergunning te krijgen?

Hebben zij meer rechten (vanwege connecties) dan de vele duizenden anonieme illegalen die ook via zwartwerk rondkomen (en dus uitgebuit worden) maar niet in hongerstaking gingen?

Ik vind dat ALS deze 450 mensen papieren krijgen, ze dan ook élke andere illegaal verblijfsrecht moeten geven.
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1730
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer
Bedankt: 106 keer

Volledig akkoord Phil48 ... Alleen spijtig dat dan nog meer dan vierhonder mensen in de misère gezet worden ...
Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4657
Lid geworden op: 20 jan 2015, 16:10
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Bedankt: 344 keer
Contacteer:

Het doet me allemaal een beetje te veel denken aan ne kleine die in de supermarkt geen snoepekes krijgt en zich dan maar op zijne rug op de grond smijt en roept tot mama/papa uit schaamtegevoel toegeeft. :|
Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4578
Lid geworden op: 10 mar 2010, 12:30
Uitgedeelde bedankjes: 58 keer
Bedankt: 446 keer

Dizzy schreef:Buitensmijten is poputalk in Café de lustige zwendeldraaier maar in praktijk gewoon uw probleem over de muur van de geburen gooien. Geen oplossing dus. De buurman doet uiteraard exact hetzelfde.
bedoeling is dan ook niet ze naar de buurlanden te sturen, maar terug naar waar ze vandaan komen.
(tenzij effectief oorlogsgebied natuurlijk, dat is een andere zaak)
Dizzy schreef: Met 1 Europees beleid gekoppeld aan druk op de betrokken landen via Europa zou men wel belangrijke stappen kunnen zetten.
eens, maar dit toont nog maar eens aan dat europa vooral een belastingsverhoging is en niet een eengemaakte unie.
Dizzy schreef: Uiteindelijk wil iedereen de beste plaats voor zijn kinderen.
hoeveel van die hongerstakers in deze situatie hebben er kinderen vraag ik me dan af?
Dizzy schreef: Dan het gedoe over van bijstand profiteren terwijl illegalen geen recht hebben op bijstand.
en toch zullen ze op een of andere manier wel degelijk geld kosten, maar ik heb er natuurlijk geen cijfers van dus kan er niet veel concreters over zeggen.
Dizzy schreef: Hongerstaking is geen goede praktijk maar het afdoen als aandachtstrekkerij en nog erger/belachelijker kindjesgedrag is ver van de realiteit verwijderd.
het is toch letterlijk dat: als een kind bv niet op zijn bord krijgt wat die wil, gaat die ook weigeren (enfin, dat zal toch een van hun gedachtegangen zijn)
Dizzy schreef: Uiteindelijk zet men zijn leven op het spel, daar wat lacherig over doen is pas een teken van hoe ver men van enige empathie verwijderd is.
-
Uzelf opofferen voor een doel waar je in gelooft is uiteraard iets wat we in de ikke-maatschappij moeilijk kunnen vatten.
daar kiest men zelf voor, en de vraag is ook een beetje hoeveel er effectief tot het einde zouden doorgaan.
en het "ik wil hier op mijn gemak mijn dagen slijten" kan je wel een doel noemen, maar het is niet dat je daarmee wereldvrede beoogt.
Dizzy schreef: Dan het onderscheid proberen maken tussen de stoute hongerstakers en brave gezinnen met schoolgaande kinderen met bete Nederlands dan veel Vlamingen. Je kan perfect hongerstaken met zo'n gezin. De kinderen van illegalen gaan ook naar school en vermits ze vaak hier geboren zijn of bijna hun gans leven hier wonen, kennen ze vaak niet meer dan Nederlands.
resultaat van een duidelijk falend immigratiebeleid en de overdreven doorlooptijden.
er moet wel degelijk een scheiding gemaakt worden tussen zij die hier "in afwachting" zijn, kinderen krijgen, en een leven opbouwen vs degene die hier binnekomen, uitgewezen worden, en gewoon blijven rondwandelen tot ze hun zin krijgen.
Dizzy schreef: De meeste mensen willen gewoon een leven en zijn bereid daarvoor te werken maar waar kan je heen? Als uw aanvraag ergens is afgekeurd is uw enige keuze het elders proberen waardoor de illegale situatie jarenlang door gaat want overal duurt het lang.
again, falend immigratiebeleid en een waardeloos eengemaakt europa.
als ze uitgeprocedeerd zijn (binnen aanvaardbare termijn, want dat is een groot deel van het probleem), zou daar een reden voor moeten zijn,
en is het terug naar waar ze vandaan komen. (mensen uit oorlogsgebied zouden namelijk gewoon gelegaliseerd moeten worden en niet uitgewezen)
Dizzy schreef: PS En uiteraard elke vb-er begint met "ik ben geen vb-er of racist" om daarna te beginnen met hun racistisch gezeik
/quote]
daarom eindig ik ermee :P
er zijn genoeg partijen waar ik nooit op zou stemmen (groen, vb, nva is daarin de top 3)

trouwens, bekijk het vanuit ander standpunt: veel van de illegalen die hier geraken, geraken hier door mensenhandel... dus als je deze groep nu ineens legaliseert, zou je niet enkel aangeven van "wij laten ons chanteren" en "de wet telt hier niet voor jullie", maar ook nog eens de mensenhandelaars steunen.
cru, gemeen, en misschien zelfs onmenselijk... maar wel een simpel feit.
de mensen die echt helemaal niets hebben, en onze steun het meest nodig hebben, geraken hier zelfs niet.
cadsite schreef:Het doet me allemaal een beetje te veel denken aan ne kleine die in de supermarkt geen snoepekes krijgt en zich dan maar op zijne rug op de grond smijt en roept tot mama/papa uit schaamtegevoel toegeeft. :|
dat is het ook gewoon dus....
- illegaal het land binnenkomen
- uitgeprocedeerd zijn
- toch blijven hangen
- opportuniteit zien om toch de goesting te krijgen
- profit

nu, het zal vast niet voor de volle 400+ het geval zijn, maar toch een groot deel volgens mij.
en dat dat de enige illegalen in ons land zijn, zal ook geen waar zijn... dus de volgende groep staat vast al klaar.
(om dus nog maar te zwijgen van de mensenhandelaars die daarna kunnen zeggen "jep, ge kunt perfect in belgie u goesting krijgen")

het is allemaal oorzaak/gevolg van een wereld die puur om het geld draait (maar nee, ik heb er geen oplossing voor)
q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2385
Lid geworden op: 23 dec 2007, 15:56
Locatie: nevele
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer
Bedankt: 101 keer

Als die hun zin krijgen kan iedereen zo beginnen

Horeca in hongerstaking tot ze alle rsz en btw schulden worden kwijtgescholden.
Elke gevangene tot ze iedereen vrijlaten. :lol:

Iedereen kiest zelf wat die wil, honger je uzelf uit om iets te verkrijgen good luck maar ik hoop dat ze de poot stijf houden.
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Splitter schreef:bedoeling is dan ook niet ze naar de buurlanden te sturen, maar terug naar waar ze vandaan komen.
(tenzij effectief oorlogsgebied natuurlijk, dat is een andere zaak)
Vraag eens aan Theo hoe goed dat dat werkt. Geen oplossing zolang je geen akkoorden hebt met die landen. Dit kan enkel op Europees niveau met extra druk iets opleveren. Het overlaten aan individuele landen die gewoon tegen elkaar beginnen werken kost veel meer en is pas een belastingsverhoging net als het laten aanslepen van het probleem waardoor we met de huidige situatie zitten.

De zaak gaat voor mij veel verder dan de individuen die nu actie voeren. Het gaat om het migratieprobleem in totaal. Waarom laten we mensen gewoon ronddolen zonder enig perspectief? Beslis sneller en zorg voor een alternatief en duidelijke regels die in heel de EU gelden. Iemand die geen kans maakt hoeft dan niet meer aan te zetten, nu kan je overal eens proberen. Helaas zijn er wel degelijk heel wat illegalen met kinderen, net zoals er zelfs kinderen bij zijn zonder begeleiding.

Laat mensen werken die willen werken. Velen doen dat ook maar zonder statuut. Nu doet men alsof deze mensen niet bestaan terwijl ze ook maar het gevolg zijn van fouten in de procedures. Mijn problemen zijn ook nog nooit opgelost door een briefje te typen en ze uit te wijzen naar een ander land :lol:

Wie het verschil niet ziet tussen een verwend kind en iemand die uit wanhoop zijn leven op het spel zet, tja :roll: Ik stel voor dat deze mensen eens ruilen met deze "verwenden" :lol:

Het simpel feit van mensenhandel zat zelfs in Theo zijn kabinet. Een mooier voorbeeld van hoe slecht ons migratiebeleid werkt is er toch niet te vinden. Het enige dat helpt en mensenhandel tegengaat is een Europees beleid dat geen verschil tussen landen maakt en zeer snel beslist. Sneller dan men kinderen kan maken en snel genoeg om mensen terug te kunnen sturen waar mogelijk. Voor wie je niet kan terugsturen moet je een menselijk alternatief vinden.

Ben je nu voorstander om mensen die niet hier geraken naar hier te halen of te ruilen voor uitgeprocedeerden? Dit is al eens geprobeerd maar ook dit werkt niet zoals verwacht.

Heel onze wereld draait om geld dat is het systeem dat wij gekozen hebben en dat soms tegen zijn limieten botst. Mensen trekken naar waar men de beste kansen heeft op een menswaardig leven, dat is al zo sinds de mens bestaat en dat zal ook nooit veranderen. Het idee dat je iedereen maar achter denkbeeldige lijntjes kan houden is onrealistisch. De mobiliteit is enorm toegenomen en iedereen die kan zal gaan naar waar het beter is. Hoe meer miserie, hoe meer die drive.

Ik ben zelf ook naar een andere provincie verhuisd omdat ik geen werk in eigen streek kon vinden. Mijn vader is destijds voor de Waalse mijnen gaan werken om exact dezelfde reden. Mensen zijn destijds met de Red Star line naar de VS vertrokken met enkel de hoop om uit de miserie te ontsnappen. Het is niets nieuws of religieus of raciaal maar simpel een economische realiteit die je moet aanpakken ipv te doen alsof het niet bestaat.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1571
Lid geworden op: 09 mei 2007, 11:44
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 147 keer

Dizzy schreef:
Ik ben zelf ook naar een andere provincie verhuisd omdat ik geen werk in eigen streek kon vinden. Mijn vader is destijds voor de Waalse mijnen gaan werken om exact dezelfde reden. Mensen zijn destijds met de Red Star line naar de VS vertrokken met enkel de hoop om uit de miserie te ontsnappen. Het is niets nieuws of religieus of raciaal maar simpel een economische realiteit die je moet aanpakken ipv te doen alsof het niet bestaat.
Er is een kleine nuance. Jij bent verhuisd omdat je wist dat je zeker werk ging vinden. Uw vader is in de Waalse mijnen gaan werken omdat daar de vraag toe was. In Amerika heeft elk zijn weg moeten zoeken/maken. Hongerstaken om iets op te eisen ging in geen van deze gevallen gepakt hebben. Deze mensen kiezen er voor om risico's te pakken, wat hun goed recht is. Maar kiezen er ook voor om niet meer te eten of drinken, en dat is dom
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

woutervh schreef:
Dizzy schreef:Ik ben zelf ook naar een andere provincie verhuisd omdat ik geen werk in eigen streek kon vinden. Mijn vader is destijds voor de Waalse mijnen gaan werken om exact dezelfde reden. Mensen zijn destijds met de Red Star line naar de VS vertrokken met enkel de hoop om uit de miserie te ontsnappen. Het is niets nieuws of religieus of raciaal maar simpel een economische realiteit die je moet aanpakken ipv te doen alsof het niet bestaat.
Er is een kleine nuance. Jij bent verhuisd omdat je wist dat je zeker werk ging vinden. Uw vader is in de Waalse mijnen gaan werken omdat daar de vraag toe was. In Amerika heeft elk zijn weg moeten zoeken/maken. Hongerstaken om iets op te eisen ging in geen van deze gevallen gepakt hebben. Deze mensen kiezen er voor om risico's te pakken, wat hun goed recht is. Maar kiezen er ook voor om niet meer te eten of drinken, en dat is dom
Neen dat wist ik niet met absolute zekerheid maar ik wist wel dat ik een serieus grotere kans ging hebben. Ik heb ook werkjes in het zwart gedaan omdat met stempelgeld amper rond te komen was. Een stuk daarvan moest ik nog afgeven voor inwoon. Met wat nu 200 EUR is kon ik niet leven.

Ik zeg nergens dat hongerstaken een goede methode is, integendeel, maar ik probeer wel een aantal problemen te plaatsen in een ietwat minder eenzijdige visie. Ik kan bijvoorbeeld begrijpen dat mensen in uitzichtloze posities domme of wanhopige dingen doen.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

Dizzy schrijft: ...dat mensen in uitzichtloze posities domme of wanhopige dingen doen...

Zoals VB stemmen!?
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

Splitter schreef:bedoeling is dan ook niet ze naar de buurlanden te sturen, maar terug naar waar ze vandaan komen.
(tenzij effectief oorlogsgebied natuurlijk, dat is een andere zaak)
Zelfs dat is veel complexer dan het lijkt... iemand die uit Afghanistan, Irak, Syrie, ... of zelfs Israel (Palestijn) komt geven we dus assiel ?

Op zich lijkt dit menselijk en gewenst... maar in die landen wonen tesamen meer dan 100 miljoen mensen, die geven we dus ook assiel ?

Of geven we dat enkel aan hen welke een mensensmokkelaar konden betalen of moed hadden om tot hier te geraken (en de rest laten we gewoon zitten en af en toe laten we onze politiekers eens wat verontwaardiging uiten over de situatie aldaar) ?

Alles bij elkaar is dit gewoon hypocriet, vooral in de hoek van een PS, Ecolo/Groen !
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Dat is een foute voorstelling van zaken al raakt ze inderdaad wel de complexiteit van het probleem aan. We kunnen uiteraard niet iedereen opnemen, ook niet iedereen in een oorlogsgebied... maar dat is ook de vraag niet. Het gaat om de personen die hier zijn. Wat gaan we ermee doen, het papiertjes geven en dan doen alsof ze niet bestaan werkt ook niet. Migratie heeft altijd bestaan en zal ook altijd bestaan, de vraag is hoe pak je het aan.

Toch eens goed moeten lachen met stemmen op VB omdat men wanhopig zou zijn :lol: Misschien klopt het wel want enige wanhoop kan helpen om te denken dat die haatzaaiers ook maar iets, buiten hun eigen structuren, zouden oplossen. Anderzijds is het zo dat we in een paradijs wonen vergeleken met 95% van de wereldbevolking, echt om wanhopig van te worden :lol:
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

Dizzy schreef:Dat is een foute voorstelling van zaken al raakt ze inderdaad wel de complexiteit van het probleem aan.
Ik zie niet in wat daar fout aan is (tenzij een klein beetje overdreven)... het is gewoon de realiteit die we niet willen zien (en ondertussen sussen sommigen er hun geweten mee dat ze 400 mensen dan toch assiel hebben gegeven, maar voor de andere 99 miljoen kijken we met plezier de andere kant op).
Dizzy schreef:We kunnen uiteraard niet iedereen opnemen, ook niet iedereen in een oorlogsgebied... maar dat is ook de vraag niet. Het gaat om de personen die hier zijn.
Waarom louter om de personen die hier zijn ? Waarom niet over alle anderen die niet de middelen/mogelijkheden hebben om hier te geraken. Is ieder mensenleven dan niet evenveel waard (of heeft z'n buur in z'n land van herkomst gewoon pech) ?
Dizzy schreef:Wat gaan we ermee doen, het papiertjes geven en dan doen alsof ze niet bestaan werkt ook niet. Migratie heeft altijd bestaan en zal ook altijd bestaan, de vraag is hoe pak je het aan.
Op zich zit het probleem niet in de migratie op zich... maar in gans ons sociaal systeem (van uitkeringen, via onderwijs tot gezondheidszorg en pensioenen) dat op barsten staat omdat er gewoon meer uit gaat dan erin komt. Dit systeem is gewoon niet voorzien op de hedendaagse realiteit, laat staan op de extra immigratie (zeker niet wanneer hier levenslang voordelen aan gekoppeld zijn).

Misschien moeten we eens gaan evalueren wat de toegevoegde waarde is van de immigrant na x-aantal jaren (en daar gevolgen aan koppelen).
680x0
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 04 dec 2015, 22:00
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 9 keer

koenraaddeconinck schreef:
680x0 schreef:
Dizzy schreef:Ik wou er eerst niet op reageren vanwege het voorspelbare VB-cafepraat gehalte dat zo'n onderwerp teweeg zal brengen...
Rest van het gezeik verwijderd..

Mensen die hier een probleem mee hebben zijn dus volgens u VB zeveraars.. Goed..

Maar geeft u dan eens 1 goede reden waarom Marokkaanse hongerstakers 'niet terug naar hun land kunnen' als as-we-speak onze "getinte medeburgers" in massa weer op vakantie trekken naar Marokko en Turkije ?
Dat Belgen in financieel precaire situaties dan maar de peaneut moeten zijn van de oeverloze steun aan mensen van vreemde afkomst ... ? Dat is dan geen discirminatie? Rare manier van redeneren.

Nogmaals, België moet keuze maken. Onze "vleespotten" zijn ook niet onuitputtelijk.

En chantage gebruiken ... Lijkt me nooit OK. Als ik in hongerstakin ga omdat ik morgen echt mijn belastingen niet kan betalen, is dat dan ook meteen geregeld?
U moet eens leren lezen denk ik.

Ik heb nergens geschreven dat die zomaar papieren moeten krijgen, integendeel. Oppakken en terug naar het land van herkomst. Punt.

Ik maakte alleen een opmerking dat mensen die dit durven zeggen blijkbaar zondermeer weer VB'ers zouden moeten zijn..
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”