De Slimme Entree (Telenet)

Plaats reactie
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

Mechelen - Nu het “slimme huis” steeds meer in opmars is, wil Telenet zijn klanten helpen om hun weg te zoeken in het aanbod aan slimme toestellen. Uit onderzoek bij 850 klanten blijkt dat momenteel vooral slimme verlichting en thermostaat al ingeburgerd is. Telenet zocht verder uit welke andere toepassingen klanten ook kunnen helpen om het leven gemakkelijker te maken. De operator kwam daarbij uit op ‘De Slimme Entrée’: een combinatie van een slimme deurbel en een slim slot.

Bron: https://press.telenet.be/telenet-lancee ... mme-entree
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

Another IoT nightmare waiting to happen.
Mensen snappen NIET wat ze in huis halen.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1374
Lid geworden op: 22 mei 2013, 09:04
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 105 keer

Is het dan niet beter om een dichtgetimmerde maar wel enigszins gecontroleerde versie te krijgen, dan dat mensen gewoon iets inpluggen en niet nadenken over de security-risico's?

Basically om dit te vermijden:
https://edition.cnn.com/2019/12/12/tech ... index.html

Die camera was helemaal niet gehacked maar de eigenaar had een mailadres en paswoord gebruikt dat al bij één of andere data breach bekend was geworden. Als ik op zoek zou willen gaan naar potentiële slachtoffers zou ik bv de onlangs gelekte database van allekabels.nl eens bekijken; nogal wat kans dat een aantal van die klanten ook wel één of ander smart device in huis hebben en dezelfde credentials gebruiken.

In de begindagen van wifi kochten mensen een AP in de Mediamarkt, staken ze dat in het stopcontact en ze hadden wifi. Het is pas sinds de operatoren dichtgetimmerde toestellen met een verplichte key op zijn beginnen aanbieden dat de meeste wifi-netwerken beveiligd zijn.
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2798
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 112 keer

SpecialK schreef:Het is pas sinds de operatoren dichtgetimmerde toestellen met een verplichte key op zijn beginnen aanbieden dat de meeste wifi-netwerken beveiligd zijn.
Blijkbaar heb je veel vertrouwen in je provider of een kort geheugen... https://techpulse.be/nieuws/158991/wach ... hterhalen/
Plaats reactie

Terug naar “Home automation en domotica”