Vraag over proximus

Hier kan je het hebben over IPTV, zoals bijvoorbeeld Proximus-TV
Plaats reactie
brihanala78
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2020, 04:56

Dus ben ik ongeveer een maand geleden met mijn vader in België gaan wonen. Ik kom uit Portugal waar internet goedkoop is, onbeperkt verkeer heeft en er veel concurrentie is om uit te kiezen. Gisteren kreeg mijn vader een sms waarin hij vertelde dat zijn internetgebruik zijn limiet naderde en hij gebruikt alleen sociale media op zijn smartphone, dus die melding kreeg hij nooit, want voor mij kijk ik veel films en tv-shows.

Ik begon met zoeken en ontdekte dat we maar 100GB te gebruiken hebben, een hele maand lang. Als we die limiet overschrijden, moeten we dan aan het einde van de maand meer betalen? Bestaat er zoiets als "happy hours" waarbij uw downloads niet meetellen voor de maandelijkse limiet?

Afgezien daarvan en twee willekeurige dagen met veel verkeer vormende verbinding is goed.
Modbreak:
Dit is een fake account. Houd hier rekening mee in je reactie.
Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4954
Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer
Bedankt: 1542 keer

Tijdens de corona-lockdown zal Proximus de limiet voorlopig niet toepassen: https://tweakers.net/nieuws/174016/prox ... elijk.html
brihanala78 schreef:Als we die limiet overschrijden, moeten we dan aan het einde van de maand meer betalen?
In gewone omstandigheden zal de snelheid automatisch worden verlaagd naar 1 Mbps. Je kan extra datapacks van 20 gigabyte bijkopen.
Meer informatie op http://www.proximus.be/internetpolicy
brihanala78 schreef:Bestaat er zoiets als "happy hours" waarbij uw downloads niet meetellen voor de maandelijkse limiet?
Neen, maar er bestaat wel een alternatieve provider met onbeperkt internet die via het Proximus-netwerk internet aanbiedt: https://www.edpnet.be/nl/thuis/internet.html?
pluim
Member
Member
Berichten: 98
Lid geworden op: 13 apr 2020, 14:03
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 12 keer

Inderdaad, kan het niet beter zeggen dan raf1.

Nu met de crisis kan je beter even bij Proximus blijven, omdat je tijdelijk 'onberperkt' mag downloaden (3.000 GB tot je snelheid verlaagd wordt).

Daarna zou ik sterk nadenken over een meer geschikte provider. Het aanbod is misschien niet overweldigend, maar er is zeker meer dan enkel Proximus en Telenet.

Zoals raf1 zei: kijk eens naar EDPnet. VDSL XS (€25/maand) is goedkoper, is waarschijnlijk genoeg voor jullie 2 (tenzij je in 4K wil streamen of regelmatig veel uploadt). Zij hebben geen datalimiet en gebruikt dezelfde infrastructuur als Proximus (dus zeker beschikbaar voor jou)!
Bekijk het eens wanneer Proximus terug haar datalimiet invoert.
An easily-interested brunette who loves to explore the unfamiliar :curt:
Plaats reactie

Terug naar “IPTV (Proximus-TV/Belgacom-TV, Scarlet, ...)”