Android Auto

Windows, Android, iOS, Linux, Chrome OS, ...
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
Bedankt: 222 keer

Aha, sinds kort ook een wagen waar Android Auto op werkt.

Zijn er must have apps want buiten Maps, Spotify of Waze zie ik precies heel erg weinig echt bruikbare apps wat me toch wat tegen steekt. Had er wat meer van verwacht vermits ik nu nog een kabeltje moet aansluiten en eigenlijk Spotify ook via BT te bedienen valt en er ook al standaard navigatie met Live traffic in zit.
Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 900
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 35 keer

Persoonlijk gebruik ik naast Waze erg veel tijdens de ritten in het buitenland TuneIn, lekker verder luisteren naar Studio Brussel waar je ook bent.
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

Podcast addict werkt ook.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Voor Belgische radiostations kan je Radioplayer gebruiken, al is wellicht TuneIn beter :-).
Als je eigen muziek wilt streamen heb je Plex (en vreemd genoeg voorlopig geen PlexAmp, de muziekspeler van Plex)
gunmaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 755
Lid geworden op: 06 okt 2010, 12:29
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Bedankt: 53 keer
Contacteer:

Ik gebruik zelf ook Android Auto om eigen muziek te stream via muzecast. Helaas is dat project al enige jaren dood maar het werkt.
Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5757
Lid geworden op: 27 feb 2007, 02:15
Locatie: Antwerpen 2
Uitgedeelde bedankjes: 710 keer
Bedankt: 469 keer

Android auto:
- Waze
- Spotify
- myTuner radio
- Maps
- Google assistance

Had er meer van verwacht, vind het spijtig dat TomTom Go nog niet op android auto werkt :(
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet
OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
Bedankt: 222 keer

Inderdaad, ik had er ook meer van verwacht.

Vind het ook jammer dat de ondersteuning voor TomTom er nog niet is, ik vind de go versie beter dan wat er standaard op mijn wagen zit. Gek word ik van die aanwijzingen om de minuut. :) Nog niet gevonden hoe je dat kan minderen tot een niet irritante hoeveelheid.

Voor de rest staat de auto store vol met individuele radio stations. Begrijp ik ook niet goed, de meeste kan je zo al pakken met een radio tuner app.

Maar ik heb ook hetzelfde eigenlijk voor met DAB. Een handjevol zenders maar. Op https://www.dabplus.be/nl/radiozenders/ zie ik er een hele resem staan, maar enkele kan ik zelfs niet terugvinden in mijn overzicht. Bvb Q-music heb ik niet, maar de Q-foute heb ik wel. NRJ staat er ook niet tussen.

Hangt dat ook af van waar je ergens de zenderlijst op vraagt?
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

In onze wagen kan je gewoon scannen en krijg je de zenders die ie kan vinden. Geen idee hoe het werkt met jouw radio.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
dupondje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 483
Lid geworden op: 14 sep 2006, 23:55
Bedankt: 18 keer

Onze vrienden van Google laten het helaas niet toe dat andere navigatie apps integreren met Android Auto ... Een schande eigenlijk!
Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5659
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
Locatie: 127.0.0.1
Uitgedeelde bedankjes: 186 keer
Bedankt: 315 keer

dupondje schreef:Onze vrienden van Google laten het helaas niet toe dat andere navigatie apps integreren met Android Auto ... Een schande eigenlijk!
Goed gezien toch ;-)
Weinig nood aan een alternatief voor Waze.
De autoconstructeurs moeten ook nog navigatie en kaarten kunnen verkopen hé dus of dat geen afspraak is... Ik weet het niet voor.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 900
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 35 keer

...of dat geen afspraak is... Ik weet het niet...
We hebben ook weinig om mee in de pap te roeren, Android Auto is nog steeds niet officieel beschikbaar voor België.

TomTom blijft ook voor mij een absoluut gemis, vooral de eenvoud ervan. Waze is zeker niet slecht maar die Facebook aanmelding en die onhandige favorieten lijst... TomTom werkt toch al op Carplay ??? Waarom dan niet op Android Auto ???
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

Facebook aanmelding? Toch nergens verplicht?
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
dupondje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 483
Lid geworden op: 14 sep 2006, 23:55
Bedankt: 18 keer

timmermc schreef: We hebben ook weinig om mee in de pap te roeren, Android Auto is nog steeds niet officieel beschikbaar voor België.
Is wel officieel in België hoor. Ik update gewoon via de Playstore tegenwoordig
Alver2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 25 aug 2018, 11:32
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Bedankt: 2 keer

Dag forumleden, niet vergeten dat sinds android 10 android auto ingebakken zit in de android achitectuur. Apart updaten is dan niet meer nodig.

Alver
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

timmermc schreef:Android Auto is nog steeds niet officieel beschikbaar voor België.
Inderdaad, zoals Alver2 zegt: Sinds Android 10 maakt Android Auto onderdeel uit van het OS en is het eigenlijk stilzwijgend gelanceerd. Je krijgt ook gewoon updates via de Play Store zonder te gaan sideloaden en ook van die "experimentele" features worden via A/B testen hier beschikbaar gesteld heb ik gemerkt.
Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 900
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 35 keer

dupondje schreef:Is wel officieel in België hoor.
Niets van aan!
Zit wel standaard in het Android 10 besturingssyteem maar is voor alle gebruikers onder dit nummertje enkel te downloaden via een APK file.
Overigens kun je het niet downloaden via de Playstore als je Android versie 10 niet hebt.

Toekomstig word Android auto wel geïntegreerd met de Google Assistant, of krijgt Google Assistent een soort van 'driving mode'.
Hopelijk dan eindelijk ook voor ons land.
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1144
Lid geworden op: 29 jun 2014, 11:27
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer
Bedankt: 129 keer

timmermc schreef:
...of dat geen afspraak is... Ik weet het niet...
We hebben ook weinig om mee in de pap te roeren, Android Auto is nog steeds niet officieel beschikbaar voor België.

TomTom blijft ook voor mij een absoluut gemis, vooral de eenvoud ervan. Waze is zeker niet slecht maar die Facebook aanmelding en die onhandige favorieten lijst... TomTom werkt toch al op Carplay ??? Waarom dan niet op Android Auto ???
Omdat Google op Android Auto voorlopig nog geen andere navigatie apps dan Maps en Waze toelaat, terwijl Apple op Carplay dit wel doet.
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
Bedankt: 222 keer

Officiële Android 10 voor de oneplus 5... Kabeltje insteken en Android Auto werkte meteen. Zat er standaard in.
Gebruikersavatar
Dfrog
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1235
Lid geworden op: 27 feb 2007, 22:07
Locatie: Beerse
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Bedankt: 22 keer

timmermc schreef:Persoonlijk gebruik ik naast Waze erg veel tijdens de ritten in het buitenland TuneIn, lekker verder luisteren naar Studio Brussel waar je ook bent.
Wat is de meerwaarde van TuneIn? Die app is betalend? Je kan bvb toch evengoed de VRT app-met al zijn stations streamen?

Ik ben nog niet zo wild van Android auto (Peugeot Rifter icm Samsung S9 en S10). Geeft regelmatig verbindingproblemen of onduidelijk wat waar aan te sturen is. Spotify enkel met voice te bedienen wat wel een frustrerend kan werken, bediening die om veiligheidsredenen in pauze gaat,...
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

TuneIn bevat hopen meer zenders dan enkel de Vrt app, en moet je ook niet aankopen.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1674
Lid geworden op: 06 jan 2014, 13:45
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Bedankt: 80 keer

Ook de 5T staat op Android 10 en zelfs met een Chinees model van 60€ op de 10, kabel er in en t werkt.
En met de knop speak op het stuur van de wagen kan ik een locatie ingeven en krijg ik als antwoord: overschakelen naar waze en de lijst van bestemmingen verschijnt.
Slafes schreef:Officiële Android 10 voor de oneplus 5... Kabeltje insteken en Android Auto werkte meteen. Zat er standaard in.
lukadad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 27 feb 2015, 20:01
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 39 keer

Eindelijk,
Android Auto wordt weldra open gesteld voor andere navigatie apps.

https://9to5google.com/2020/08/11/andro ... tion-apps/
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Als ik het goed lees is was de naam beter 'Google Auto' en niet 'Android Auto' aangezien het geen deel uitmaakt van het Android Open Source Project?
Spijtig.
vverbeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 718
Lid geworden op: 19 mei 2009, 11:31
Locatie: Z-WVL
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer
Bedankt: 62 keer

lukadad schreef:Eindelijk,
Android Auto wordt weldra open gesteld voor andere navigatie apps.

https://9to5google.com/2020/08/11/andro ... tion-apps/
Eindelijk! Want het ontbreken van andere navigatie apps was voor mij één van de redenen om een overstap naar iOS te overwegen.
@home: VDSL 100/20 • @work: fiber 200/200 + fiber 300/50 + cable 240/30
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6018
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Bedankt: 343 keer

Als die update er op tijd is dat ik het met die 3 maanden TomTom kan testen zou dat ideaal zijn. Ik mis wel wat dingen in Waze.
jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1144
Lid geworden op: 29 jun 2014, 11:27
Uitgedeelde bedankjes: 112 keer
Bedankt: 129 keer

Ik betwijfel dat o.a.TomTom zo snel het gaat kunnen aanbieden.
"Early access partners will have their apps available for beta testers by the end of this year."
Katedob
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 sep 2020, 10:12

Ik heb voordien op mijn Samsung S8 de AndroidAuto app kunnen downloaden via apkmirror en dit werkte perfect op mijn (in Duitsland) aangekochte auto.
Nu heb ik de Samsung S20 met Android 10 en dus AndroidAuto ingebouwd (zonder zichtbare app knop en blijkbaar nog niet beschikbaar in BE) en nu krijg ik deze niet aangesloten in mijn auto (hoewel dit nu automatisch zou moeten gaan).
Ik heb reeds geprobeerd de updates weer te downloaden via apkmirror, de cache geleegd, de updates verwijderd en de updates opnieuw geïnstalleerd via google.

Kan iemand mijn eventueel een oplossing bieden hiervoor? Alvast bedankt!
Alver2
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 25 aug 2018, 11:32
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Bedankt: 2 keer

Goedenavond, misschien geen direkte oplossing maar ik heb iets gelijkaardigs voor gehad. Ik heb een Citroën Picasso II met android auto mogelijkheden en een mobiel met android 9. Ik had dat werkend gekregen met de apk alternatief te downloaden en installeren. Intussen is android 10.1 op mijn toestel geïnstalleerd en heeft Citroën de firmware van de auto geupdated (waarschijnlijk om die compatibel te maken met android 10) en werkte android auto helemaal niet meer. Ik heb het zaakje kunnen oplossen door de telefoon terug naar fabrieksinstelling te brengen. Niet een snelle, elegante oplossing maar sindsdien werkt android auto terug feilloos (tot een volgende update???).

Alver2
Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1910
Lid geworden op: 23 nov 2006, 08:55
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer
Bedankt: 91 keer
Contacteer:

Ik gebruik Android Auto for phone screens met Google Maps, Tidal en TuneIn.
Favoriete stations:
Chill Out Zone.png
Chill Out Zone.png (54.05 KiB) 2435 keer bekeken
Business Fibernet 300 plus met Speedboost 1G Business- Proximus Internet Maxi fixed IP (failover)
Business Mobile Flex + (smartphone) & Business Mobile Flex (Mifi router) - 3CX/Teams Direct Routing - Proximus TV
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Ik had Android Auto ook op mijn tablet met Android 7. Dit werkte goed met een Ford Focus. Verleden week kreeg ik bij het inpluggen de melding dat AA een update moest installeren, OK > AA is niet compatibel met dit apparaat....
Daarna heb ik de apk gedownload en nu werkt AA weer als voorheen. D.w.z zo nu en dan moet ik 2 keer de USB inpluggen eer de auto de tablet herkend.
Bye, Maurice
https://on4bam.com
liber!
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 783
Lid geworden op: 09 apr 2006, 17:48
Twitter: nathan_gs
Uitgedeelde bedankjes: 130 keer
Bedankt: 55 keer

Heeft er iemand een idee wanneer Android Auto naar België komt?

En heeft iemand het al getest met een BMW in België?
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
Bedankt: 222 keer

Staat bij mij standaard op mijn toestel en werk ook gewoon als ik het in plug bij de Ford Fiesta... Toestel afhankelijk?

Bij de Oneplus one gewoon de apk gedownload en werkte ook perfect.
Joebar
Member
Member
Berichten: 60
Lid geworden op: 21 jul 2006, 00:46
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Bedankt: 7 keer

Ik overweeg om deze kickstarter te steunen om AA wireless te kunnen gebruiken.
Heb ook het probleem dat ik telkens 2-3 keer de usb kabel moet insteken alvorens hij herkend wordt.



Zou het iets zijn? Zou het kunnen geblokkeerd worden?
Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3870
Lid geworden op: 23 feb 2010, 21:03
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer
Bedankt: 318 keer

liber! schreef:Heeft er iemand een idee wanneer Android Auto naar België komt?

En heeft iemand het al getest met een BMW in België?
We hebben het al een tijdje (6 maand) op onze gsm van het werk staan. een samsung galaxy J5 en een citroen jumpy.
Bij de installatie die door het werk was opgesteld kon gekozen worden welk toestel je gebruikt. ik vermoed dat het via het portaal van het werk op de gsm kon gezet worden.

Zelf heb ik er geen problemen mee, spotify en waze werken vlot. koppelen lukt vanaf de eerste keer inpluggen.
rmag
Pro Member
Pro Member
Berichten: 379
Lid geworden op: 29 nov 2008, 16:26
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Bedankt: 25 keer

Blijkbaar verdwijnt Android Auto vanaf Android 12 weer. :!:
https://www.heise.de/news/Android-12-An ... 69749.html
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

Enkel de applicatie die toelaat om het op je gsm naar boven te toveren.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
SPR
Pro Member
Pro Member
Berichten: 439
Lid geworden op: 23 jan 2021, 10:34
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 9 keer

Ik ben blijkbaar niet de enige (volgens de user reviews) maar sinds de laatste update werkt Android auto niet meer. Iemand die meer weet? Had iets gelezen dat het bvb niet meer met alle usb kabels zou werken, vandaar de vraag.
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Ik heb geen bijkomende informatie, maar sinds enkele dagen werkt mijn AAWireless niet meer.
Het scherm blijft aangeven "connecting to Android Auto" en ik krijg geen interface te zien. Muziek afspelen werkt wel.
Met kabel werkt alles zoals het hoort.

Jammer, want het werkte wel fijn.
bdeblier
Plus Member
Plus Member
Berichten: 113
Lid geworden op: 29 jul 2016, 11:06
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 8 keer

Laatste update hier, op een Galaxy S10e, icm met een nieuwe Toyota Corolla: geen enkel probleem met Android Auto (via USB kabel).
Hakki
Pro Member
Pro Member
Berichten: 240
Lid geworden op: 12 dec 2011, 15:33
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 22 keer

Geen issues hier, eveneens alles ok via AAWireless. (die kan je recentelijk trouwens updaten naar versie 2.0)
Misschien wel praktisch om het versienummer te zetten, zodat we over zelfde versie spreken ipv 'laatste'?
Ik heb momenteel in gebruik, Android auto versienr: 7.5.621364 (icm S21 Ultra)

Ik zie op apkmirror wel een 7.6 (en 7.7beta) versie op datum 11/05 staan, maar dat is van 'na' je problemen.. mss eens manueel updaten en zien of je probleem ermee weg is?
Plaats reactie

Terug naar “Software en apps”