Wedstrijd voor Europese weerkundigen in spe

Wil je gewoon eens testen of je klaar bent om te posten? Doe dit dan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/eumet_logo.gif" align="left" width="120" height="22"> Eumetsat organiseert een wedstrijd voor meteorologen in spe, zo heeft de Europese operator van weersatellieten zelf meegedeeld.

Vooruitlopend op de lancering van de Meteosat-9 weersatelliet in 2005, richt de organisatie, waarvan het KMI lid is, een wedstrijd in voor alle jongeren van 15 en 16 jaar in colleges en lycea over heel Europa. Bedoeling is meteorologie en de vele toepassingen van de gegevens van weersatellieten meer in het zonnetje te zetten.

De wedstrijd loopt van 8 november tot 31 maart via de website www.eumetsatcomp.org die op 8 november opengaat. De deelnemers in groepjes van twee tot vier leerlingen moeten vragen oplossen die
aansluiten bij lessen aardrijkskunde en wetenschappen. Ze slaan op Meteosat zelf, weersatellieten en de interpretatie van satellietfoto's.
De winnaars mogen in het kloppend hart van Eumetsat in het Duitse Darmstadt de festiviteiten rond de lancering van de Meteosat-9 bijwonen.


Bron: HBVL.be van 25 oktober 2004
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Echt een uitdaging voor de studenten van 15 tot 16 jaar, waag uw kans om een reis naar Darmstadt in de wacht te slepen. :-)
Afbeelding
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

Een anticyclonale wig hangt boven de Azoren en die zorgt voor een temperatuursinversie in onze contreiën. Een hoge drukgebied boven Zweden zorgt er voor dat er bipolaire lucht wordt aangevoerd in onze richting. De maxima dalen gevoelig tot het ijzig koude af. Oppassen dus voor CO-vergiftiging. Aangeraden is uw vertrekken op tijd en stond te verluchten. De weersverwachting voor vandaag en morgen....

:-D Ik zal dat maar aan Frank en Sabine overlaten, zeker? Eddy zou dat beter ook doen :-D
Plaats reactie

Terug naar “Test”