Pagina 1 van 1

Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 24 aug 2019, 13:32
door Tomby
Mijn vrouw heeft al jaren Tempo Giga, maar daarop heb ik nog nooit tethering werkend gekregen. Vroeg me af of er mensen zijn met een recente Tempo Giga SIM bij wie dit wel werkt. Zou toch af en toe van pas komen.
Tethering met zo een kaartje op mijn OnePlus3 gaat overigens wel.

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 25 aug 2019, 00:34
door hendrake
Dat heeft met IOS te maken. Apple is een van de weinige fabrikanten die tethering moeilijk maakt, zeker van op de iPad. Als je het simkaartje in een ander toestel steekt zal het waarschijnlijk wel werken

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 25 aug 2019, 08:39
door pwr
heb hier zo’n sim van Orange met Tempo Giga in een oude iPhone (5S) zitten en dat werkt perfect
iOS van die 5S = 12.4
in mijn nieuwe iPad air 3de generatie nog niet geprobeerd maar die draait op dezelfde iOS > ik ga er van uit dat het toch zou moeten werken dan ?

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 29 aug 2019, 11:19
door Tomby
pwr schreef:in mijn nieuwe iPad air 3de generatie nog niet geprobeerd maar die draait op dezelfde iOS > ik ga er van uit dat het toch zou moeten werken dan ?
Niet dus. Zou je eventueel eens willen proberen ?
Ik denk overigens niet dat het de schuld van Apple is, maar wel van Orange. Ik zie niet in waarom IOS moeilijk zou doen voor tethering op een iPad als het gewoon in het OS ondersteund is. Ik vermoed eerder dat het aan het SIM profiel ligt.
Ik ga zelf ook eens testen met de Proximus SIM van de telefoon van mijn vrouw en zien of dat wel werkt op de iPad. Indien wel, ligt het dus duidelijk aan Orange. Ik zou natuurlijk ook gewoon een nieuwe Tempo Giga SIM kunnen aanvragen op goed geluk. Is toch voor in de iPad dus telefoon-nummer is irrelevant. Werkt het ook niet, dan gebruik ik de belwaarde op en gooi ik de SIM in de vuilbak.

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 29 aug 2019, 11:38
door FRDDP
De APN voor personal hotspot staat in de iPad waarschijnlijk op “iew.be”?

Terwijl deze voor internet toegang op “iPhone.mobistar” of “mworld.be” staat, wijzig de APN voor hotspot ook in een van deze en het zal werken...

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 29 aug 2019, 11:56
door selder
hendrake schreef:Dat heeft met IOS te maken. Apple is een van de weinige fabrikanten die tethering moeilijk maakt, zeker van op de iPad. Als je het simkaartje in een ander toestel steekt zal het waarschijnlijk wel werken
Dat is maar hoe je het bekijkt, maar hoe jij het verwoordt is fout en zit in een grijze zone van "fake news".

Apple heeft het al dan niet beschikbaar zijn van de Hotspot functionaliteit gelinked aan of de provider het toestaat of niet.
Je kan Apple verwijten dat het die voorwaarde ingebouwd heeft in iOS, maar het is dan uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de carrier of je een hotspot kan gebruiken of niet.

Specifiek bij Mobistar (nu Orange) hangt het ook veel af van de APN die je gebruikt. Ik zou aanraden om contact op te nemen met de helpdesk van Orange of een SIMwissel uit te voeren zodat je een nieuwe SIMkaart hebt met de meest recente APN.

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 29 aug 2019, 12:20
door pwr
juist mijn Orange sim uit mijn iPhone gehaald en in mijn iPad gestoken iOs 12.4 (16G77)

tethering werkt perfect tussen Apple-devices >>iPad naar iPhone 5S en andere iPad
op de 3 toestellen tegelijk probleemloos internet
met APN standaard (iew.be)

met mijn Medion laptop (Win10) werkt het niet > ziet het netwerk maar krijgt geen verbinding en doet zelfs de tethering op de iPad crashen..
ik zal nu eens proberen met mijn telefoon en de laptop met hetzelfde kaartje

edit : mijn laptop verbinden via tethering en iPhone 5S werkt perfect..
en bij het symbool van tethering op de iPhone zie je ook met hoeveel toestellen je bent verbonden
die teller stond er bij de iPad niét
dus dezelfde software-versie maar toch werkt het niet op dezelfde manier

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 29 aug 2019, 13:09
door Tomby
pwr schreef:tethering werkt perfect tussen Apple-devices >>iPad naar iPhone 5S en andere iPad
met mijn Medion laptop (Win10) werkt het niet > ziet het netwerk maar krijgt geen verbinding en doet zelfs de tethering op de iPad crashen..
Thanks! Was het eerste dan tethering via Wifi ? Is wel raar dat IOS zich dan iets aantrekt van wat de client device is. Maar had vorige week ook al zoiets gemerkt toen ik de iPad van mijn dochter eens uitzonderlijk met de iPhone van mijn vrouw verbond ipv mijn eigen Android. Ondanks dat het via Wifi was, kwam er ineens een ander icoontje ipv het wifi icoontje op de iPad, wat mijn dochter door haar autisme helemaal tilt deed slaan :roll: . Waarom Apple soms zo speciaal wil doen, is me toch vaak een raadsel.

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 29 aug 2019, 13:26
door pwr
ja,da klopt
heb alleen geprobeerd te verbinden via WiFi
had inderdaad kunnen proberen van de laptop (enige device waar het niet ging met iPad-tethering-WiFi) te verbinden met Bluetooth of USB maar daar heb ik niet aan gedacht
bij gelegenheid doe ik die test nog eens

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 05 sep 2019, 12:53
door Tomby
Ik ging vandaag eens uitgebreid testen... Blijkt het nu toch ineens te werken! Toen ik 2 weken geleden testte, kon ik de hotspot wel opzetten, en konden devices connecteren, maar bleken ze geen Internet access te hebben. Maar misschien was dat toevallig een 4G probleempje op dat moment. Lang geleden kon je overigens zelfs niet eens de hotspot activeren en kwam er een popup dat je de provider moest contacteren.
APN stond overigens al goed (mworld.be).
Anyway, blij dat dit eindelijk werkt, zodat de kinderen ook kunnen meesurfen via de iPad waar er ondertussen alweer meer dan 10GB ongebruikte data staat.

EDIT: vraag me af of de iPad dan ook zijn GPS locatie sharet met de verbonden iPads. Tijdje geleden was er op Tweakers commentaar kleine discussie van iemand die beweerde dat een non-4G iPad toch GPS had, en hij er op gewezen werd dat hij wellicht gewoon aan het tetheren was. Wat dus erop zou wijzen dat GPS inderdaad doorgegeven wordt via tethering. Dat zou wel zalig zijn, kunnen de kinderen eindelijk gewoon hun iPad gebruiken voor Pokemon Go ipv constant te zagen om mijn telefoon te gebruiken :banana: .

Re: Tethering op iPad met Tempo Giga

Geplaatst: 05 sep 2019, 13:10
door tien
Tomby schreef:Dat zou wel zalig zijn, kunnen de kinderen eindelijk gewoon hun iPad gebruiken voor Pokemon Go ipv constant te zagen om mijn telefoon te gebruiken :banana: .
Cherish the moment, nu hebben ze u(w phone) nog nodig :angel:

Begin van de week (of zo, tablet niet zo dikwijls online) was er ook grote ipad update dus misschien dat het daarmee nu ineens werkt.