Pagina 1 van 1

Freenas en permission inheritance

Geplaatst: 12 jul 2018, 20:43
door joriz
Ik probeer een probleem op te lossen met inheritance permissions op een FreeNas setup maar ik weet niet meer waar zoeken..
De setup zit als volgt inelkaar: Samba als AD controller en een FreeNas server. Beide draaien op aparte hardware.

In FreeNas maak in een Storage dataset aan met als Owner(user) = root en Owner(group) = Domain admins. Als share type kies ik Windows.
Vervolgens maak ik een CIFS share aan met de net aangemaakte dataset als source.

Via een Windows client connect ik met computer management naar deze server voor de shares verder te configgen. Hier zie ik dan de net aangemaakte share. Ik probeer daarna voor enkele mappen in deze share de inheritance te disablen maar van zodra ik op de Apply knop klik wordt de inheritance settings terug ongedaan gemaakt. Maw inheritance staat terug aan.

De vraag is waarom ik inheritance niet kan uitschakelen?

Re: Freenas en permission inheritance

Geplaatst: 13 jul 2018, 12:10
door rednax
Ik kan het momenteel niet zelf gaan checken maar de enige plaats die ik zo vanbuiten weet waar je dit kan aan of uitzetten is onder de permissions van je dataset "Set permission recursively" uit te vinken.

indien dit al uit staat en je kan de security / inheritance niet aanpassen moet je even checken dat je de share benaderd met een account dat zeker voldoende rechten heeft om dit aan te passen.