Pagina 1 van 1

Enkel Mobistar mag iPhone 5S met 64GB blijven verkopen, rese

Geplaatst: 20 dec 2013, 14:08
door miel
Enkel Mobistar mag iPhone 5S met 64GB blijven verkopen, resellers vallen uit de boot

Dankzij een exclusiviteitscontract met Apple zou Mobistar als enige de 64GB-versie van de iPhone 5S mogen blijven verkopen, terwijl Apple resellers het model niet meer kunnen bestellen.
De voorraden van de iPhone 5S met 64GB slinken; vele Belgische Apple-resellers hebben het model niet meer in stock. Sterker nog: ze zouden geen nieuwe exemplaren meer mógen bestellen en verkopen.

Exclusiviteitscontract

De website Apple Nieuws Vlaanderen denkt de reden te kennen: een exclusiviteitscontract tussen Apple en Mobistar, dat de telecomoperator binnenkort het alleenrecht geeft het betreffende iPhone-model te blijven verkopen.

De website baseert zich op verhalen van anonieme bronnen bij resellers, die bevestigen dat ze geen iPhone 5S met 64 GB meer kunnen bestellen. Mobistar wenste niet te reageren op de onthullingen van Apple Nieuws Vlaanderen.

‘Apple bevoordeelt Mobistar ook over 4G’

Eerder zou het partnerschap tussen Apple en Mobistar er ook al voor gezorgd hebben dat de 4G-netwerken van Base en Proximus op de iPhone 5, 5S en 5C geblokkeerd worden. Base en Proximus krijgen al maandenlang geen 4G-certificatie van Apple, terwijl Mobistar dit wél al een hele tijd heeft. Volgens Base vertraagt Apple het certificeringsproces met opzet, om zijn commerciële partner Mobistar te beschermen.

http://datanews.knack.be/ict/nieuws/enk ... 495550.htm

Re: Enkel Mobistar mag iPhone 5S met 64GB blijven verkopen,

Geplaatst: 20 dec 2013, 16:17
door ITnetadmin
Ik vraag me toch af of dat blokkeren van 4G van concurrenten geen concurrentievervalsing is. Mag dat uberhaupt wel volgens de Belgische wet?

[Mod Edit]
Deze vraag werd al uitvoerig besproken in de topic "I-phone en LTE"
Incl het standpunt van FOD Economie.
Gelieve deze discussie in het bestaande topic verder te voeren.

Re: Enkel Mobistar mag iPhone 5S met 64GB blijven verkopen,

Geplaatst: 20 dec 2013, 17:02
door iRockabizzydilly
Lijkt me onzinartikel, al van het begin krijgen de meeste resellers hun iPhones via Mobistar. Dat er nu wat tekorten zijn is niks nieuw en dat Mobistar dan zijn eigen voorrang geeft is ook niks nieuws. En dat fameuze contract was al afgelopen?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Re: Enkel Mobistar mag iPhone 5S met 64GB blijven verkopen,

Geplaatst: 20 dec 2013, 19:40
door ITnetadmin
Dat gedoe met exclusiviteit werkt me danig op de heupen eigenlijk. In alle branches overigens.
Nuja, ik zie niet direct veel mensen de 64gb versie kopen eerlijk gezegd, veel te duur en filmpjes enzo bekijken kan je beter doen op tablet, en dat hebben de meesten toch ook.

PS: dank aan de mod om me naar dat topic te verwijzen, heel interessant maar zo lang dat ik dat deel gemist heb :-)

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Re: Enkel Mobistar mag iPhone 5S met 64GB blijven verkopen,

Geplaatst: 20 dec 2013, 23:26
door TiTanium
iRockabizzydilly schreef:Lijkt me onzinartikel, al van het begin krijgen de meeste resellers hun iPhones via Mobistar. Dat er nu wat tekorten zijn is niks nieuw en dat Mobistar dan zijn eigen voorrang geeft is ook niks nieuws. En dat fameuze contract was al afgelopen?

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Ik weet persoonlijk niet meer wat ik moet geloven, maar het feit dat ze tegenwoordig op een negatieve manier in sommige mediazaken komen lijkt mij toch ook geen pluspunt. Ik hoop voor de mensen die graag met deze toestellen werken, dat ze achteraf toch voor elke provider de 4G open zetten. Het kost thans genoeg om er ten volle te mogen genieten. Mobistar verbeterd wel, maar ze zijn er nog niet. Laat elke provider/winkel deze toestellen verkopen, daarmee hebben ze toch niets te verliezen.