Pagina 1 van 1

VPN werkt niet met Telenet

Geplaatst: 14 dec 2013, 00:51
door pina
Hallo,

ik heb sinds kort een VPN-account. Ik kan verbinding maken met de VPN-servers, maar wanneer ik vervolgens wil surfen, kan ik nergens heen surfen. Op 1 of andere manier maakt mijn telenet geen verbinding met de VPN-servers. Wanneer ik echter via mijn Proximus 3G-verbinding connectie maak met die VPN-servers, kan ik daarna wel probleemoos surfen.

Iemand die weet wat de oorzaak van zou kunnen zijn? Ik werk met het draadloos signaal van de telenet kabelmodem. Het lijkt erop dat er iets van TN is dat niet werkt met die VPN-servers...

Re: VPN werkt niet met Telenet

Geplaatst: 14 dec 2013, 11:29
door ubremoved_539
Telenet heeft voor zover ik weet geen enkel probleem met VPN clients... dus je zal eens wat meer info moeten geven.

Re: VPN werkt niet met Telenet

Geplaatst: 14 dec 2013, 11:45
door xayana
er zijn 2 manieren waarop je kan surfen via een VPN:
- surfen via lokale verbinding (niet via VPN, enkel het VPN verkeer loopt via de VPN)
- alles via de VPN.

De eerste manier van VPN-configuratie houdt ten eerste al een veiligheidsrisico in en wordt niet veel toegepast. De reden waarom het hiermee soms foutloopt tijdens het surfen is omdat het subnet van jouw VPN gelijk is aan het subnet van jouw draadloze modem. Niet veel VPN's leveren een IP àla 192.168.0.x, maar er zijn er wel.
--> zou je kunnen oplossen door via Mijn Telenet -> draadloze instellingen -> Geavanceerd -> LAN-subnet -> 0 wijzigen in een ander getal.

In het 2de geval: als je verbinding hebt met de VPN en de sites/locaties die enkel via VPN beschikbaar zijn, dan zou je moeten kunnen surfen, tenzij de beheerder van de VPN die tegenhoudt.

Re: VPN werkt niet met Telenet

Geplaatst: 15 dec 2013, 08:28
door pina
Blijkt dus een probleem te zijn met de poorten. Bij instellingen van de VPN client heb ik ingesteld dat hij poort 8080 moet gebruiken, dan werkt het wel :)