Pagina 1 van 1

Applicatie in website?

Geplaatst: 02 mei 2004, 19:04
door Fraggle
Weet er iemand of het mogelijk is een java-applicatie te integreren in een website?
Of is dit enkel mogelijk met applets?

Geplaatst: 27 mei 2004, 21:29
door Erik
hallo,

dit is enkel mogelijk met java applets omwille van veiligsheidsredenen om te doen wat jij wil doen moet je gebruik maken van de activex technologie en visual c++ via deze weg kan dat wel

Geplaatst: 30 mei 2004, 20:54
door Foenne
Wat bedoel je juist met het integreren van een applicatie in een website?! Aan de server-kant kan je met jsp een online-'applicatie' schrijven!

Als je bedoelt of je een gewone applicatie kan laten 'praten' met een website! Neen, zoals Erik al zei kan dit niet door de security policy van de JVM! Wat je wél kan doen is je Java-applicatie een bepaalde webpagina laten oproepen met parameters en ervoor zorgen dat die webpagina informatie teruggeeft, die je applicatie kan omzetten naar voor hem bruikbare data!

Als je bedoelt om een soort client-server-applicatie te maken, dan moet je gebruik maken van RMI of soortgelijke technieken! Maar hiervoor heb je aan de serverkant een RMI-server nodig en om die te kunnen draaien, zit je ofwel met een redelijk dure hosting-rekening ofwel met een server die je thuis zal moeten installeren!

Geplaatst: 30 mei 2004, 23:39
door meon
Webservices!

Google daar maar eens naar en ook naar DOM, SOAP en andere modewoordjes.

Geplaatst: 31 mei 2004, 16:07
door Erik
hallo,

maar mensen toch maak dat toch zo ingewikkeld niet.Rmi en andere technologien veel te ingewikkeld asde het mij vraagt.Programmeer in een windows programmeertaal naar keuze (die active X ondersteund) een activeX control mee wat je wil doen en insert die control in een webpagina via de object html tags (internet explorer only) al zou er een plugin bestaan die dit ook mogelijk zou maken mee netscape

http://www.delphiprogramming.be/link.html

dit is een activeX control extensie *.ocx (ole custum control extensions)

Code: Selecteer alles

<OBJECT ID="HyperLink.Link" WIDTH="100" HEIGHT="100" CLASSID="CLSID:463A7207-18C0-4116-8848-59AA4D8D6C25" src="HyperLink.ocx" align="center">


Die control is geprogrammeert in visual basic 6 voila mensen zo simpel is dat geen rmi en dure hostingrekeningen nodig :mrgreen:Normaal moet je een ocx reggen via de microsoft register server (regsvr32.exe , regsvr.exe op win 9x) maar zelf dat kunde automatisch)

Code: Selecteer alles

Declare Function DllRegisterServer Lib "Comctl32.ocx" () As Long
Declare Function DllUnregisterServer Lib "Comctl32.ocx () As Long
Const ERROR_SUCCESS = &H0

Code: Selecteer alles

If DllRegisterServer = ERROR_SUCCSESS then
 'gelukt
Else
  ' nie gelukt
End IF

simpel toch ?

gr

Erik

Geplaatst: 01 jun 2004, 11:07
door ubremoved_539
Erik schreef:http://www.delphiprogramming.be/link.html

dit is een activeX control extensie *.ocx (ole custum control extensions)


Wegens security redenen filteren wij ActiveX op de firewall, en ten tweede werkt het niet bij andere browsers en operating systems.

ActiveX op een website (tenzij in een stricte controleerbare omgeving, en zelfs dan zijn de deployment issues enorm) is gewoonweg NOT DONE :!: