Pagina 1 van 1

iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 12:44
door krisken
Dit topic is een creatief verzinsel, voortgaande van een ander topic : http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=55&t=37418. Ik weet dus niet wat kan en niet kan met die ipad! Dit ter inleiding :)

Vriendin heeft van familie een iPad Mini gekregen onlangs. Nu vroeg ik mij af of er apps bestaan waardoor je - via wifi - kan printen. Zou het handig vinden mocht ik bvb vanuit Safari kunnen printen op mijn share netwerkprinter... (HP Officejet 5510). Iemand een idee of dit kan? Kan dit bvb voor Android?

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 12:50
door yunozen
Zelf doe ik dit via google cloudprint. Via je google account je printer instellen en configureren. Het werkt niet altijd en bij alles hou hier rekening mee, print apps heb ik me nog nooit aan gewaagd maar deze zullen waarschijnlijk beter werken.

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 12:54
door Stroper
Als je rechtstreeks via Safari wil printen, dan zal je printer Airprint moeten ondersteunen(Apple protocol voor draadloos printen).
Via Chrome (en andere apps) kan je eventueel wel printen met niet ondersteunde printers.

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 12:58
door krisken
Moet uiteraard niet Safari zijn, mag zeker een andere browser zijn.

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 13:01
door johcla
Op iPad en Android tablet gebruiken we ook Google Cloud Print. Printer is wel een Canon.
Vanmorgen was er op iPad een update beschikbaar van Chrome en blijkbaar was Google Cloud Print een van de nieuwigheden.
Printer-specifieke apps zullen ook wel bestaan en inderdaad beter werken, maar tablets connecteren via de guest-wifi en kunnen de printer dus niet rechtstreeks benaderen.

info over de Chrome update: http://www.tuaw.com/2013/04/09/chrome-f ... nt-and-fu/

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 13:09
door krisken
Voor alle duidelijkheid : Safari (of eender welke browser) is maar een simpel voorbeeld. Ook een notitie, PDF bestand, mail, ... zou leuk zijn om uit de printer te zien rollen.

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 13:51
door Stroper
Documenten (in niet-exotische formaten) en emails kunnen perfect afgedrukt worden met mijn HP-app. Ik weet alleen niet uit het hoofd of ie ook office-printers ondersteunt.

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 13:51
door weepeechris
Ik heb thuis een printer met Airprint ondersteuning :) (een HP) Werkt perfect om iets af te drukken vanop mijn iphone/ipad

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 13:54
door lirec
Lichtjes offtopic maar ik heb mijzelf (bij android tablets dan wel) ook al geƫrgerd aan het feit dat ze de functie "printen" redelijk hard vergeten zijn bij het besturingssysteem in zijn algemeen. Er zijn printerspecifieke apps of google cloud printing zoals aangehaald maar het werkt toch allemaal maar stroef of geheel niet.

"Digital is supposed to stay digital"-filosofie zeker? Mij allemaal prima, alleen vergeten ze dat helaas niet alle instanties/personen/overheden/..... zo ver zijn. De enige keer dat ik nog iets wil printen is wanneer ik het nodig heb voor iets/iemand extern die het niet aanvaard op andere wijze. Als die nu eens allemaal mee bewegen, dan mag het printertje op pensioen zelfs. Ow wacht, nee => tegen dan is 3d printing betaalbaar en gaan we daarmee prullen ;-)

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 15:05
door svenska
Ik heb 2 gewone "domme" netwerkprinters, maar werken perfect met Airprint doordat mijn Synology NAS als printerserver dient.
Er bestaat ook software voor Windows en OS X om jouw computer als Airpint server te laten funguren (maar dan moet die wel aanstaan als je wil printer vanaf het iOS device)

OSX: http://www.netputing.com/handyprint/
Windows: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1293865

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 apr 2013, 15:46
door jaker
krisken schreef:... Kan dit bvb voor Android?
Met de App "PrinterShare Mobile Print" kan je vanuit je Android toestel afdrukken via Wi-Fi of Bluetooth. Voor onbeperkt gebruik, moet je wel een PrinterShare Premium Key van 9,95 Euro aanschaffen. Google Cloud Print wordt standaard ook ondersteunt.
Info: https://play.google.com/store/apps/deta ... ps#?t=W10.

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 12 apr 2013, 15:56
door driesve
Ik zou gewoon AirPrint gebruiken, als je printer dat ondersteunt. Dit is ontwikkeld door Apple en werkt dus heel goed samen met iOS, etc. Zelf heb ik uitzonderlijk eens Airpint gebruikt en het werkte out-of-the-box. (Wel Canon ipv HP)

Bij problemen zie ook: https://discussions.apple.com/thread/4908984 (Al wordt daar PhotoSmart en OfficeJet door elkaar gebruikt)

Re: iPad Mini + printen

Geplaatst: 10 mei 2013, 16:37
door helyeah
Ook hier een HP printer echt een uitvinding. Direct in vrijwel elke app kun je printen en als je op vakantie ben kun je zelfs je foto's naar je printer mailen en als je thuis komt liggen ze netjes op je te wachten. Wel mooi wat er tegewoordig allemaal al mogelijk is!