Pagina 1 van 1

HDD via usb Bbox2 in thuisnetwerk

Geplaatst: 03 okt 2012, 09:26
door mutmong
Haaien,

Weet er iemand of het mogelijk is om een extrene harde schijf via de usb aansluiting van de Bbox2 in het thuisnetwerk te krijgen (incl. stroomvoorziening via de usb)?
Als dit mogelijk is, kan die HDD dan automatisch in een soort slaapstand gebracht worden als hij niet gebruikt wordt (als dat 24h/24h staat te draaien verbruikt dat wel wat en na een jaar is dat ding versleten)?

THX!!

Re: HDD via usb Bbox2 in thuisnetwerk

Geplaatst: 03 okt 2012, 10:08
door lirec
Het korte antwoord is dat de usb poort niet echt goed gebruikt kan worden om harde schijven over het netwerk te delen noch om een printer op aan te sluiten. De enige echt nuttige/bruikbare functie die het heeft is om ermee je ipod/gsm/....op te laden aangezien de bbox toch steeds opstaat en je pc/laptop bvb niet.

Het lange antwoord is dat je de usb harde schijf die je erop aansluit eigenlijk wel kan benaderen. Zie: http://wiki.yobi.be/wiki/Modem_BBox-2#memory_sharing daarvoor maar dat is wel een heel beperkte functie aangezien dit ook de enige manier is om de content op de harde schijf te "zien". Je tv , netwerk mediaspeler of windows netwerken zullen het dus niet weergeven.

Kortom: de usb functie is door de firmware van belgacom gewoon beknot in zijn mogelijkheden. Het is makkelijker om een native netwerk harde schijf/printer te gebruiken of een andere router met usb functies achter je bbox2 te schakelen dan te trachten deze functie op de bbox werkende te krijgen. Sorry to burst your bubble 8)

Re: HDD via usb Bbox2 in thuisnetwerk

Geplaatst: 03 okt 2012, 20:06
door mutmong
Dat is kort, bondig en duidelijk!
OK lirec. THX!!

Re: HDD via usb Bbox2 in thuisnetwerk

Geplaatst: 03 okt 2012, 20:22
door KRL100
Tip: ik kocht een tijd geleden via een 'dagelijkse-koopjes-site' een Iomega iConnect staion: kan je via netwerkkabel of wireless verbinden met je netwerk, en alle drives die je via dit apparaat aansluit zie je meteen als netwerkdrives op alle toestellen (ook Android, ...)...

Kostte mij een 40€, maar heb er al superveel plezier aan beleefd!!