Pagina 1 van 1

Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 10:37
door simon1991
Hoi iedereen,

Ik heb sinds kort een ligne SIP individuelle en zou daar nu ook graag mee faxen.
Ik weet dat dit kan met software van OVH en per mail, maar ik zou graag gewoon gebruikmaken van mijn klassiek faxtoestel.
Wanneer ik mijn faxtoestel aansluit op een (correct geconfigureerde) BBOX2 met een RJ11 kabeltje, zou ik dan faxen kunnen versturen en ontvangen met de OVH lijn?
En indien ja, mag dit wel van OVH?

Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 10:59
door honda4life
ik heb niet veel kennis van zulke zaken, maar volgens mij gaat het absoluut niet door zuiver je faxtoestel aan te sluiten op je BBOX2

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 11:31
door fryelectro
Goh dat valt wel mee hoor. Ik heb indertijd zonder al te veel problemen gefaxed via de BBOX2 over een standaard SIP lijn (3starsnet toen). Soms faalde de fax wel door een te slechte connectie.

Nu met mijn fritz!box werkt dit nog steeds, zelfs over een betamax account (waarvan de kwaliteit zeker niet beter is dan 3starsnet of dergelijke). Ik heb sinds de fritz wel geen gefaalde faxen meer gehad dus misschien dat die er wel voor iets tussen zit, maar verder ondersteunt betamax bij mijn weten zelfs geen faxen dus het feit dat het werkt is wel leuk :)

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 11:36
door simon1991
Leuk om te weten, bedankt voor de reactie fryelectro :) Als er nog mensen zijn met ervaringen, laat gerust weten!

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 11:59
door Tim.Bracquez
Zou normaal moeten werken want de fax gaat gewoon over een telefoongesprek. Maar de bbox voip interface is echt niet stabiel hier :(

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 12:07
door raf1
Tim.Bracquez schreef:Maar de bbox voip interface is echt niet stabiel hier
Hier wel, in de tutorial van 3StarsNet vind je de juiste instellingen. Maar je moet natuurlijk ook nog de eventuele PPPOE-disconnect van je DSL-provider omzeilen.

Faxen met OVH moet zeker lukken, of de Bbox2 dit goed ondersteunt is een andere zaak. Misschien als je de G.729-codec uitschakelt en PCMA op prioriteit 1 zet. Heb zelf nog geen ervaring met faxen op Bbox2.

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 12:09
door janmetdepet2
Simon, faxen versturen over een voip lijn is over het algemeen een slecht idee. De meeste low-budget providers comprimeren het geluidssignaal zodanig dat eigenlijk enkel spraak hier goed doorkomt. Bovendien is een fax en modemsignaal veel gevoeliger aan jitter en packet loss dan een gewoon telefoongesprek. Desalniettemin is het wel mogelijk: heel wat kmo's in Belgiƫ zitten eigenlijk al op een voip lijn (bv. van telenet), maar de kwaliteit is er ook naar. Er is een goede reden waarom er heel wat fax-over-ip standaarden vastgelegd zijn.

Als je het toch echt wil proberen, zet dan de codec zeker op G.711, G.722 of hoger.

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 12:35
door VOiD
Fax over IP is inderdaad niet de beste oplossing. De enige standaard is T.38 maar dit wordt door zeer weinig providers ondersteunt (in Belgie geen enkele bij mijn weten). Je kan proberen te faxen en in de meeste gevallen zal het wel werken maar dikwijls ook niet.

Ik zou:
- enkel G.711 a-law gebruiken als codec
- ECM uitzetten op de faxmachine
- Indien jen og problemen hebt de snelheid van de fax verlagen naar bv. 9600 baud

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 12:38
door honda4life
Hoe omslachtig lijkt me dat allemaal, misschien kijkt de TS toch beter uit naar andere alternatieven.

Re: Faxen met OVH

Geplaatst: 11 jun 2012, 12:42
door simon1991
Inderdaad :) Blijkbaar hebben ze bij OVH wel iets: http://www.ovh.fr/sms_et_fax/plug_and_fax.xml