Pagina 1 van 1

DTMF toontjes ontvangen op voip lijn scarlet

Geplaatst: 20 apr 2012, 19:28
door glenner05
hallo
ik ben thuis wat aan het testen met domotica en andere toepassingen. Bepaalde apparaten kan ik op afstand besturen door erop in te bellen en dtmf toontjes te sturen. Ik heb een scarlet one abbo met telefoon en internet. ik ben er net achter gekomen dat je blijkbaar wel gewoon dtmf toontjes vanuit je scarlet lijn naar een ander toestel ofzo kan sturen, maar andersom niet. Als je bv met je vaste scarlet lin naar je gsm belt, en je drukt op je vast toestel een toets in, dan hoor je het overeenkomstige toontje in je gsm, maar andersom niet, druk een toets op je gsm en je hoort slechts een klikje op je vast toestel. heb dit al met verschillende toestellen geprobeerd. Toch vreemd dat dtmf maar een kan op werkt? mijn vorige provider was dommel en daar had ik dat probleem niet, was ook een voip lijn. De scarlet helpdesk zegt niet meer dan, 'dtmf werkt niet met voip'. Zou dit nergens in te stellen zijn ofzo?

Re: DTMF toontjes ontvangen op voip lijn scarlet

Geplaatst: 18 aug 2012, 18:13
door Obs3rv3r
jah in de admin settings

Re: DTMF toontjes ontvangen op voip lijn scarlet

Geplaatst: 18 aug 2012, 18:19
door honda4life
jah dan mag jij hem dat toch eens vertellen hoe je dat op zo'n bbox2 kan instellen (ik heb het alvast nergens gevonden) :roll:

Re: DTMF toontjes ontvangen op voip lijn scarlet

Geplaatst: 18 aug 2012, 22:58
door PumbaaH
Dan zal ik maar even antwoorden. DTMF werkt gewoon met voip. Het is de sagem/bbox2 die het blokkeert. Dat verklaart meteen waarom het wel bij dommel werkte en niet bij scarlet.

Re: DTMF toontjes ontvangen op voip lijn scarlet

Geplaatst: 21 aug 2012, 09:27
door Obs3rv3r
Log in met Admin
ga naar Advanced setttings > Telephone > Advanced > DTMF mode = in band

apply

nu reboot of geen reboot, weet ik niet, maar na dat het ingesteld is en je reboot, moet je het terug instellen