Pagina 1 van 1

Skynet: Limiet?

Geplaatst: 29 maa 2004, 00:46
door sniPe
Hallo

Ik erger mij serieus aan het downloadlimiet van skynet. 10GB/maand, uitbreidbaar met 5€/5GB. Met 10GB kom ik dus *nooit* toe, moet meestal 2 blokken van 5GB bijkopen.

In andere landen, gelijk Nederland, zijn er ISP's die ten eerste sneller zijn (zowel up als down), en geen limiet (FUP) hebben, en daarboven nog eens goedkoper zijn ook!
Is België dan echt zo'n slakkenland dat hopeloos achter is op het gebied van internet?

Ok, ISP's gelijk A2F bieden ook limietloos internet aan, weliswaar moet je erbij nemen dat je upload het dubbel is van je download. (laten we zeggen 2kb down, 4up :wink: ) waardoor je niet eens aan de 10GB in een maand komt :-)

Ook heb 'k gehoord dat Telenet binnenkort sneller word en dat het upload limiet weggehaald word (zodra alle modems ingeruild zijn ofzoiets.)
Hierdoor zal Skynet toch wel moeten volgen, niet?

maw, zal dit in de (nabije?) toekomst veranderen?

mvg

Geplaatst: 29 maa 2004, 00:59
door Tae
Ik denk alleen als er serieuze concurrenten komen voor Skynet en Telenet met zowel een goeie Up en Download en met hoger limiet of helemaal geen dan zullen ze wel mee moeten of het is ook gedaan met het schoon liedje van deze 2 providers die alleen maar hun zakken vullen ;)

Adsl2fit is een hele goeie formule en kon een degelijke tegenstander worden van deze 2 providers maar tja worden langs alle kanten tegen gehouden en zijn niet zo slim te werk gegaan om de grootste te worden in Belgie :?

Misschien dat er binnenkort wel een andere ISP komt die wel iets beters te bieden heeft tegen Skynet en Telenet tenzij Webvisie gaat verbeteren :lol:

Sinds de opstart van Webvisie hebben ze toch klanten moeten inleveren Skynet en Telenet ;) dus ze zullen toch moeten oppassen en iets aan hun formule moeten doen :wink:

Geplaatst: 29 maa 2004, 01:00
door Sub Zero
Uit welke bron heb je he info van die uploadlimiet enzo? Is die betrouwbaar? Want eigenlijk is het het eerste wat ik ervan hoor. Het zou wel leuk zijn natuurlijk :)

Wel, in ons eigen apenlandje is bandbreedte nogal duur. Ik kan geen prijzen zeggen ofzo, maar het is niet goeikoop. En ja hoor, er zit natuurlijk allemaal geld achter. Waarom zou je de klant 20GB geven als je hem nog eens voor de helft kan laten betalen als je hem 10GB geeft. Dat is de enige reden. De limieten zorgen er ook voor dat je je downloads wat spreid over de maand. Want van in het begin op smallband is niet echt prettig.

Cheers

Geplaatst: 29 maa 2004, 01:24
door meon
Waar haal je dat in Nederland alles beterkoop, sneller en limietlozer is? Over welke provider met welke formule heb je het dan concreet? Want ik ben er zo namelijk nog geen tegen gekomen. Meer nog, verschillende Nederlanders die ik ken zijn superblij omdat @Home hun snelheid heeft verdubbeld naar 2 Mbps ... Upload ligt wel hoger ja, maar daar komt hier hopelijk ook snel verandering in ...

Geplaatst: 29 maa 2004, 02:06
door Davy_117
Ik heb gehoord dat skynet van plan is up te graden,weet well niet juist wanneer...

Geplaatst: 29 maa 2004, 03:04
door HyperT
Telenet gaat richting 100mbit
Belgacom gaat richting VDSL

---> je moet wel Belgacom zeggen :-) want alle xDSL providers zijn afhankelijk van de infrastructuur van Belgacom

Deze twee zullen imo blijven onlogische limieten handhaven. Op die manier bieden zij aan de sporadische internetter een snelle oplossing tegen concurrentieel tarief, en slaan zij munt uit de noden van zij die meer willen.

...

En euh, enkel in Scandinavië is het een klein beetje beter dan hier hoor.
Aangezien dat daar zeer dun bevolkt is, bestaat de mogelijkheid daar om nieuwe technologieën te realiseren.
Maar als je wat verder van de grote steden woont moet je 't evengoed doen met modem.

België daarentegen is één van de dichtst bevolkte (schrijf ik dit juist?) landen ter wereld. Wat beschikbaarheid van een snelle aansluiting betreft, denk ik dat wij met een dekking van >95% zitten.

Geplaatst: 29 maa 2004, 08:51
door Sub Zero
HyperT, ik heb even je post samen gezet...

Telenet 100Mbit? Ik dacht dat Eurodocsis maar tot 52 of 54Mbit aankon ofzo. Dus 100Mbit zie ik ze moeilijk halen ze :) Het zou wel leuk zijn... Fast ethernet als internetaansluiting en dan nog liefst up en down en zonder limiet als het effe kan.

Bwa, alle ISP's afhankelijk van BGC zou ik zo niet zeggen. Er zijn in ons apenlandje 3 grote ATM-netwerken he (BGC, Scarlet en Versatel). Dus zo afhankelijk zou ik ze niet noemen ;)

Cheers

Geplaatst: 31 maa 2004, 00:09
door HyperT
Excuseer,

Het blijkt 51mbit down en 30mbit up te zijn, samen 81mbit (waarom beiden worden opgeteld is me een raadsel)

bron: http://www.telenet.be/overtelenet/persb ... getest.php

Geplaatst: 31 maa 2004, 10:08
door ubremoved_539
Omdat ze in de realiteit los staan van elkaar... al is het wel verwarrend, we hebben nu ook geen 200 Mbit he :lol:

Geplaatst: 13 apr 2004, 21:34
door mm2
meon schreef:Waar haal je dat in Nederland alles beterkoop, sneller en limietlozer is? Over welke provider met welke formule heb je het dan concreet? Want ik ben er zo namelijk nog geen tegen gekomen.


www.telebyte.nl bijvoorbeeld. In Nederland was de situatie slechter dan bij ons (vooral op het vlak van de snelheid) maar ik heb toch de indruk dat ze ons aan het inhalen zijn hoor. Unlimited accounts voor een redelijke prijs vind je er in ieder geval meer dan bij ons waar je buiten ADSL2FIT en Versatel geen enkel alternatief hebt tenzij je +/- 200 euro betaalt voor een Office Unlimited pakket bij de meeste providers.

Een provider die het aandurft een unlimited account 2 Mbit down/256 kbit up lijn aan te bieden met een constante snelheid van rond de 200 KB/sec voor een prijs rond de 80 à 100 euro per maand wordt rijk volgens mij.

Geplaatst: 14 apr 2004, 01:04
door stephan
een ander vraagje ivm het volume...

als ik hier thuis over msn bestanden verstuur naar een andere pc in huis,
verandert dit dan iets aan mijn downloadvolume? (bvb een divx'je)

want hoewel het bestand het huis niet uitgaat zit ik eigenlijk met msn wel online denk ik he...

sorry voor de (domme?) vraag :lol:

ciao
stephan

Geplaatst: 14 apr 2004, 01:36
door meon
Je zal wel merken dat dit vliegensvlug gaat, en aangezien je een upload hebt van 128 kbit kan je daar uit opmaken dat het een P2P-verbinding is en niet over een server op het internet ...
Dus nee, geen verbruik van volume ;)

Geplaatst: 14 apr 2004, 08:47
door Sensei Zeon
normaal gezien is dit idd geen verschil, je kan dit makkelijk eens testen :)


en euhm, waarom een file over msn versturen?

deel die map gewoon met samba (windows share) :)

Geplaatst: 14 apr 2004, 11:35
door Sub Zero
Of zet gewoon effe snel een ftp'tje op. Ik doe het ook altijd zo op mijn kot. Even wisselen vaan de quatro modem en doorsturen maar.

Cheers

Geplaatst: 14 apr 2004, 19:18
door Akira
tis misschien raar wat ik zeg, maar ik vind die limiet nog niet zoooo erg.
Ik heb ook maanden gehad dat ik +40GB downloadde met skynet go. Ik heb zoveel films, muziek en series gedownload da ik ze zelfs nog niet allemaal gezien heb. Tis net hetzelfde met ongelimiteerd geld krijgen, je word verwend en je wordt alles vlugger beu. Enfin das toch bij mij zo.
maar aan de andere kant is geen limiet ook wel handig
maar 98% van de mensen die hier komen zeuren over limiet afschaffen willen dit omdat ze meer warez kunnen leechen en sharen. Denk niet echt dat een isp gaat luisteren naar iemand die het wilt om verkeerde dingen te doen.
Dat je een ongelimiteerde verbinding wil omdat je een goed draaiende site hebt ok, enfin alles wat mag volgens het boekje :)
maar ja 80% van de jeugd die op het net zit gebruikt het vooral om te leechen, de rest wil het wel maar snapt niet hoe :)

maar kben zelf wel voorstander van een hogere uploadsnelheid, want een stuk of 24 fotootjes in HQ uppen duurt wel ff dan

groeten
meester cide;)

Geplaatst: 28 mei 2004, 17:12
door Bigbag
hmm, dus linux liefhebbers die af en toe eens de nieuwste versie willen downloaden, soms 7 cd's, zijn al de helft van hun limiet aan het verbruiken voor iets wat gratis aangeboden wordt. Indien deze persoon ook graag live streaming hoort en graag spelletjes speelt, moet deze toch de kans krijgen om niet vanaf bv dag 10 op smallband te zitten.

Geplaatst: 09 aug 2004, 14:02
door surfer
http://www.speedxs.nl/


ADSL EXTREME

8192/1024 KBPS

Abonnement per maand: € 49,95
Eénmalige entreekosten: € 69,00
Modem/splitter pakket vanaf: € 39,95
Administratiekosten: € 99,00/jaar of € 10,00/mnd
Dataverkeer per maand: onbeperkt :lol: :lol: :lol: :lol:
E-mail accounts: 10
Webmail: ja
Eigen www site: 50 Mb (1 Gb traffic)
FTP toegang: ja

Meer info over ADSL Extreme

Dit is dan maar 1 van de vele voorbeelden in NL

ZO zijn er nog meer providers die dit aanbieden in NL

Geplaatst: 09 aug 2004, 20:33
door Akira
sigh we weten allemaal dat er betere providers zijn in nederland

het gras ziet altijd groener aan de overkant, alst u hier nie aanstaat gzaat dan bij de kezen gaan wonen e

Geplaatst: 09 aug 2004, 20:58
door CueBoy
Mr.Cide schreef:sigh we weten allemaal dat er betere providers zijn in nederland

het gras ziet altijd groener aan de overkant, alst u hier nie aanstaat gzaat dan bij de kezen gaan wonen e



Tss... een beetje respect hé Mr. Cide.