Pagina 1 van 1

Baas Belgacom wil geen 4de GSM-speler

Geplaatst: 06 mei 2011, 16:03
door koekie
Bellens vindt een extra concurrent maar niks: 'We hebben al genoeg concurrentie. Een vierde speler zal achteraf uitmonden in consolidatie'.

http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen ... 2-3125.art

Natuurlijk wil Belgacom vanaf juni 2011 geen 4de speler. Het enige wat die willen is tot het einde der tijden woekerwinsten maken. Op alle domeinen waar ze actief zijn. En wij consumenten in vergelijking met het buitenland maar bloeden in de portemonnee. En dat alles in het kader van miljoenen bonussen die deze graaiers opstrijken. Zo zie je maar dat niemand graag zijn voorrechten opgeeft, ook al zijn die gebaseerd op pure criminaliteit. Het afzetten van de consument (met de nodige politieke steun) noem ik nog steeds "crimineel".

Re: Baas Belgacom wil geen 4de GSM-speler

Geplaatst: 06 mei 2011, 16:08
door Lord Utopia
Uiteindelijk heeft hij wel gelijk. Dat zie je ook in het VK, terwijl er daar zelfs een grotere markt is. Idem voor de VS. 4 grote spelers in een markt zo klein als Belgiƫ... Ik ga het herhalen: ik zou de vierde GSM-speler echt niet willen zijn.

Re: Baas Belgacom wil geen 4de GSM-speler

Geplaatst: 06 mei 2011, 16:14
door Trojan
Hoe gaat deze vierde spelers aan vergunningen krijgen om zijn eigen masten te mogen plaatsen? Mobistar, base en proximus hebben destijd masten moeten afbreken en samen hun apparatuur op elkaars masten moeten plaatsen om die wildgroei tegen te gaan. Die 4e zal lachen als hij moet opboksen tegen 2,5 grote spelers.

Het enige dat veel nut heeft imho is een grote financiele injectie in base zodat zij hun netwerk de nodige upgrades kunnen geven om echt te concureren met mobistar en proximus en niet enkel op prijs, maar ook met specs.

Re: Baas Belgacom wil geen 4de GSM-speler

Geplaatst: 06 mei 2011, 17:17
door koekie
Dacht dat anderen wettelijk verplicht zijn om sites met een andere operator te delen. En dit om de wildgroei aan masten tegen te gaan.

Re: Baas Belgacom wil geen 4de GSM-speler

Geplaatst: 06 mei 2011, 17:48
door Jelly
De mogelijkheid moet natuurlijk ook nog bestaan om dit materiaal toe te voegen...

Re: Baas Belgacom wil geen 4de GSM-speler

Geplaatst: 06 mei 2011, 17:51
door Trojan
En gij denkt dat dat allemaal gratis is? De andere operatoren moeten huurgelden betalen voor het plaatsen van hun infrastructuur op masten die niet van hun zijn. Om nog maar te zwijgen over de slechtere kwaliteit. De eigenaar van de mast plaatst zijn gerief bovenaan en heeft de beste dekking, en de rest daar onder moet enkel maar inboeten aan ontvangst en kwaliteit.