Pagina 1 van 1

nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 13:35
door maria
ik wil gewoon iedereen waarschuwen. iedereen die gebruik maakt van de volgende programmas: VOIPBUSTER, PALTALK, YAHOO CHAT vraag aub een modem only want als men u een modem met router aansmeert zoals ze bij mij gedaan hebben dan zijn die programmas onbruikbaar. de router in die modem heeft net hetzelfde probleem als de belkin routers, ze verliezen namelijk packets bij VOICESERVERS EN VOICETOEPASSINGEN . ik vind dat telenet hiermee een grote fout heeft begaan door klanten die online fibernet hebben besteld de keuze niet hebben gelaten tussen een modem only of een met router. telenet gaat in plaats van technologisch vooruit achteruit met die modem routers. iedereen klaagt erover en terecht. ik wil dus een modem only of ik schakel terug over naar turbo xl. ik schrijf dit bericht als verzekering dat ik nog binnen mijn wettelijke 10 dagen bedenktijd naar telenet heb gebeld om een modem only te vragen, kwestie van dat ze achteraf bij telenet niet zouden beweren dat ik helemaal niet heb gebeld. dinsdag komt er dus een technieker is mij beloofd en heeft een momde only bij, ik wacht af vol ongeduld....

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 14:55
door xayana
maria, die homegateway werkt evengoed met VOIP als de gewone modem. 't Is gewoon kwestie van de juiste instellingen te gebruiken.

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 15:26
door maria
xayana gebruikt u paltalk? yahoo chat? nee? dan kent u het probleem niet. met mijn vorige modem van turbo xl had ik geen problemen geen enkele disconnect en nu OM DE 5 BOTTEN om het op zijn antwerps te zeggen val ik van de voiceserver.
dat ligt aan die ingebouwde router van de CBN 6540. ik wil een SVG6120e dat is mijn goed recht. het ligt aan de technieker die bij u komt, sommige techniekers laten u kiezen welke modem u wil ik had pech mijne liet mij niet kiezen. :nono:

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 15:33
door maria
2) De CBN 6540. Dit is het nieuwe consumentenmodel waarvan ze koste wat het kost iedere particulier op willen krijgen. De vermoedelijke reden daarvoor is dat ze dan later een landelijk hotspotnetwerk kunnen uitbouwen met alle WiFi-stations bij hun klanten thuis. Deze modem heeft dus ingebouwde Gigabit router en WiFi b/g/n.
Voor de leek en de normale gebruiker voldoet dit, en een eigen router kun je eventueel ook gebruiken door hem in de DMZ te zetten. De configuratie ervan gaat via 'Mijn Telenet', wat verre van ideaal is, want als je internet eruit ligt kan je dus ook niet meer aan de settings van de modem/router.
In concreto ga je met de DMZ setup weinig problemen tegenkomen, tenzij met router-based dynamic DNS (de router stuurt dan zijn interne IP uit de 192.168.0.0/24 reeks door ipv de public IP), speciale port forwarding (moet je telkens dubbel instellen, een keer in de telenet modem en een keer in je router), en applicaties die het niet zo goed kunnen vinden met een dubbele NAT (P2P is het meest gekende voorbeeld, maar ook sommige VoIP clients hebben er last van <<< OOK YAHOO EN PALTALK

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 15:37
door maria
dus xayana die modem is goed voor de huis tuin en keuken internetter die van internet toeten of blazen kent . voor mij is hij niet geschikt en ik wil de modem only. dat telenet alle naïeve klanten met 0 verstand van internet willen opzadelen met zo een rommel ok voor mij maar ik wil hem niet.

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 16:20
door Kitt
er is zelfs al een facebookgroep :)

http://www.facebook.com/#!/pages/Wij-wi ... 0178836120

Ik hoop dat telenet ooit Mac Pass True ( zodat eigen router weer een gewoon Telenet Publiek ip krijgt ) toepast op die wifi spullen .. zou een hoop frustraties bij klanten oplossen . ( en bij Techniekers )

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 17:59
door Patje
Gohja hangt er vanaf wat uw noden zijn, voor de meeste mensen zal die modem wel voldoen hoor.
al mogen er mss wel wat meer instellingen zijn voor de meer geavanceerde gebruikers, want nu zijn de instellingen wel heel beperkt en moet er nu gevraagd worden achter een andere modem... ipv wat meer mogelijkheden te voorzien in mijn.telenet

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 18:36
door Ambroos
Zet gewoon UPnP eens aan op Mijn Telenet, en "Blokkeer gefragmenteerde IP pakketten" op 'niet actief', en dan is er wss geen probleem meer.

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 19:04
door Tomby
maria schreef:en applicaties die het niet zo goed kunnen vinden met een dubbele NAT (P2P is het meest gekende voorbeeld
Ik ben wellicht geen goede case omdat ik niet zo vaak P2P gebruik, maar ik heb in elk geval nog nooit problemen ondervonden noch met Kad (eMule client), noch met torrents (uTorrent client). Dit dus met een DD-Wrt router achter de Telenet router.

Re: nieuwe fibernet modem met router opgepast!

Geplaatst: 19 feb 2011, 19:51
door maria
Ambroos schreef:Zet gewoon UPnP eens aan op Mijn Telenet, en "Blokkeer gefragmenteerde IP pakketten" op 'niet actief', en dan is er wss geen probleem meer.
ambroos dat wil ik helemaal niet doen, ik wil gewoon dat het werkt zoals het altijd al heeft gewerkt. ik heb sinds 2001 telenet internet, heb al vele modems gehad waarvan de ouwe getrouwe motorola cybersurf nog de beste was. die modem was zo stevig die kon je 1000 keer laten vallen die was onverwoestbaar. ik gebruik dus ook al sinds 2001 yahoo chat. nooit disconnects gehad met geen een van mijn vorige modems nooit never nada problems. en nu met deze nieuwe met router ingebouwd ineens problemen. dat is voor mij meer als duidelijk dat de router het probleem is. dus voor mij graag een modem only. ze zullen er nog wel ergens ene vinden of zijn ze graag een klant van het eerste uur kwijt?

[Mod Edit]
Maria - wij appreciëren uw goedbedoeld waarschuwing, maar over de VOIP en andere problemen met de nieuwe Telenet Home Gateway is in dit Forum al uitvoerig geschreven en gedebatteerd. Het is dus echt overbodig om hierover terug een nieuwe topic te starten en dezelfde discussie nog eens van voor af aan te herhalen.

Gelieve dus deze discussie verder te zetten in de bestaande topics:
Fibernet: modem/only versus modem/router
De nieuwe modem van Telenet: CBN SVG6540E: SuperFAQ!
Nieuwe modem Telenet

Slotje