Pagina 1 van 1

Spotify komt naar België

Geplaatst: 12 feb 2011, 11:36
door driesve
Spotify gaat volgens minister Vincent Van Quickenborne zijn diensten aanbieden in België. De muziekstreamdienst zelf wil het bericht van de minister echter niet bevestigen. In Nederland is Spotify al enige tijd beschikbaar.

Van Quickenborne, federaal minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen, liet op Twitter weten dat een 'belangrijke platenmaatschappij' heeft verkondigd dat Spotify in de zomer van dit jaar in België beschikbaar moet zijn. Volgens de demissionaire minister gaat het om een van de platenmaatschappijen die met Spotify heeft onderhandeld voor de rechten om muziek via streaming in België te kunnen aanbieden. Spotify liet echter aan ZDnet weten dat er geen onmiddellijke plannen zijn om de dienst in België te introduceren.

In mei vorig jaar werd Spotify uitgebracht in Nederland. De dienst was eerder al beschikbaar in zes andere Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. In de Verenigde Staten is de dienst nog niet te gebruiken.

Met Spotify is het mogelijk om gratis muziek te beluisteren via streaming, waarbij de dienst wordt ondersteund met reclame. Het is mogelijk om een betaald abonnement af te sluiten; voor 5 euro per maand krijgt de gebruiker geen reclame meer te horen en kan onbeperkt muziek worden gestreamd, terwijl de gratis versie slechts twintig uur per maand mag worden gebruikt. Bij een abonnement van 10 euro per maand krijgt de gebruiker toegang tot aanvullende diensten, zoals het gebruik van Spotify op de mobiele telefoon en de mogelijkheid om muziek offline te beluisteren.

Bron Artikel: Tweakers
Tweet: VincentVQ

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 17 feb 2011, 10:48
door Tim.Bracquez
Dat is goed nieuws, van zodra het beschikbaar is hier alvast een premium abbo!

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 17 feb 2011, 11:12
door kaise1
Ben niet mee zenne ? wat een meerwaarde heeft die dan, dan Grooveshark ?
Bij grooveshark heb je bij de gratis versie wel geen gesproken reclame tussen de songs en kun je een playlist aanmaken als je je gratis regt en de kwaliteit is redelijk oké..
Enfin gebruik die maar af en toe om wat nieuwe artiesten/songs te ontdekken :wink:

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 17 feb 2011, 11:35
door Tim.Bracquez
Spotify zou een grotere database hebben en je kan offline ook alles beluisteren.

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 17 feb 2011, 11:40
door TomG
Alhoewel ik uit het oogpunt van vooruitgang zo'n initiatieven aanmoedig, heb ik er ook m'n bedenkingen bij. Want de manier waarop er (in dit geval muziek) geconsumeerd wordt, veranderd daarmee drastisch:

Vroeger (maar nu nog) kocht je platen, cd's en muziek online en was die aankoop dus bijgevolg permanent van u.

Nu daarentegen met het hippe cloudgebeuren bevindt alles zich "ergens op het internet ergens in één of meerdere datacenters" en ben je dus in geen geval meer de eigenaar van de content. Dat wil dus ook zeggen dat je nooit de garantie krijgt dat je die bepaalde nummers/albums zal kunnen blijven beluisteren (cfr films op aanvraag die uit een catalogus van digitale tv geschrapt kunnen worden).

Vanuit het standpunt van de provider (in dit geval Spotify) is dit wel een interessante deal uiteraard: op basis van abonnementsformules is men zeker over z'n inkomsten. Het verbaast me dan ook dat die mafia bendes à la Sabam hier al langer niet voor te vinden waren: permanente inkomsten verwerven voor iets wat nooit eigendom wordt van de gebruiker.

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 17 feb 2011, 12:38
door meon
Tim.Bracquez schreef:Spotify zou een grotere database hebben en je kan offline ook alles beluisteren.
Grooveshark's db is groter (maar _eigenlijk_ illegaal) en kan je ook offline luisteren (behalve op iOS).
Anyway I'm a happy Grooveshark VIP (nu Anywhere).

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 17 feb 2011, 13:29
door Ofloo
wat mij stoort aan online mp3's kopen is dat je in principe geen bewijs hebt dat je voor een mp3 betaald hebt, stel je koopt een hoop van die rommel en 5jaar later komen ze je computer nakijken.. zeggen dat ze illegaal zijn, .. hmm met een CD kan je de doos laten zien, maar ik kan me niet voorstellen dat mensen rekeninguittreksels 5 jaar bewaren zeker niet van een mp3ke dat ze ooit gekocht hebben.

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 17 feb 2011, 14:02
door digishine
wel raar dat ik al de heletijd gebruik kan maken van men Belgische Spotify Account :lol:

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 17 feb 2011, 14:27
door TomG
Ofloo schreef:wat mij stoort aan online mp3's kopen is dat je in principe geen bewijs hebt dat je voor een mp3 betaald hebt, stel je koopt een hoop van die rommel en 5jaar later komen ze je computer nakijken.. zeggen dat ze illegaal zijn, .. hmm met een CD kan je de doos laten zien, maar ik kan me niet voorstellen dat mensen rekeninguittreksels 5 jaar bewaren zeker niet van een mp3ke dat ze ooit gekocht hebben.
Ik hou toch alle mails van aankopen uit de iTunes store bij. En in die aac's (het zijn geen mp3's) is er effectief een veld waarin uw account naam instaat.

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 24 feb 2011, 10:26
door driesve
Zonet op Peeters en Pichal op Radio 1
Internetproviders en auteursrechtenorganisaties liggen in de weg van de introducering van diensten als Spotify in België.
(Bron: Twitter Userbase, http://twitter.com/#!/userbase/status/40701865947701248)

Ik vind het zeer vreemd waarom auteursrechtenorganisaties altijd zo conservatief zijn in dat soort beslissingen.
Het is een legale manier om naar muziek te luisteren. Langs de ene kant zal het het illegaal downloaden doen verminderen, maar langs de andere kant zal het waarschijnlijk ook het legaal downloaden verminderen.

Internetproviders hebben volgens mij gewoon schrik voor te veel verkeer, een andere reden zie ik niet direct. Waarom is mij ook een raadsel, maar waarschijnlijk valt dat was samen met het (vroegere) krampachtig vasthouden aan de downloadlimieten.

Opzich gebruik ik nu voornamelijk Grooveshark, maar het zou mooi zijn als Spotify, op een legale manier, ook naar België komt.

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 24 feb 2011, 10:30
door Lord Utopia
Het zou een rivaal worden van hun eigen diensten. Wie weet komen Telenet en Belgacom weldra af met hun eigen muziekstreamingdienst. Maar we hebben het over deze dingen niet enkel over muziek, maar ook over film. (hoop ik)
En dáár zijn filmstreamingdiensten zijn zeer zeker een bedreiging. Zomaar eventjes de lijnen van TN en Belgacom gebruiken om hun diensten aan te bieden, zonder dat daarvoor betaald wordt aan deze providers.

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 24 feb 2011, 11:12
door Interwebs
Bij Spotity ontkennen ze anders wel de beweringen van Quickie.

http://www.zdnet.be/news/125045/komt-sp ... r-belgie-/

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 24 feb 2011, 17:46
door FezzFest
Ik snap het hele gedoe niet rond Spotify. Ik heb het een tijdje uitgetest via vpn. Het werkt goed, maar die gesproken reclame vind ik irritant. Bij Grooveshark heb je enkel ads (die verdwijnen met adblock). Wat kan je met Spotify dat je niet met Grooveshark kan?

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 24 feb 2011, 17:56
door meon
Bij mij verdwijnt de reclame op Grooveshark omdat ik een betalend abonnement heb. Adblock gebruiken bij die diensten maken ze uiteindelijk kapot.
En ik kan GS ook op m'n gsm gebruiken en als app (al is dat gewoon de site in een AIR-app geladen) en kan scrobble ik naar Last.fm enzo...

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 24 feb 2011, 19:40
door Trojan
Ik wil netflix!

Re: Spotify komt naar België

Geplaatst: 24 feb 2011, 20:59
door TomG
Heb uit nieuwsgierigheid ook n's een account op Grooveshark aangemaakt en is niet slecht, met die (Ajax?) interface enzo. Moet er wel bijvertellen dat ik niet echt vertrouwd ben met zo'n online streaming diensten.

Merk wel dat de geluidskwaliteit toch een stuk onder dat ligt van wat ik offline gewend ben. Zou het nog es uitgebreid moeten testen op goed te kunnen oordelen. Maar in eerste instantie doet het mij te denken aan iets te lage bitrates (waardoor hoge frequenties afgecapped worden).